Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

dunku menum kızcelerımmm :KK16::KK16::KK16::KK16:

sabah
1 dılım cavdar 7 p
peynır 1 p
7 adet zeytın 1,5 p
yumurta 0 p

ara
50 gr yogurt ıcıne bır mınık salatalık 4,5 p

oglen
tavuk ızgara 0 p
1 kozlenms bıber 3 p
yarımdan az domates 2 p

ara
cecıl peynırı 1 p
salatalık 4 p

aksam
peynırlı omlet 1 p

2,5 lt su

25 p ıle gunu kapamısım :nazar::nazar::nazar:

hayirli cumalar , citir adaylari bizler oluyoruz yani degilmi :KK53: :KK1: hayirli isler canim, dünkü menünde gene cok basarili melek. masallah sana bak bende ne düsündüm, ben gene kendime göre diyetimi uygularken caktirmadan puanlarini hesaplasak, kac puan ediyor, belki öglen mesela doldurduysam puanimi, o zaman aksama 0 puan olan bir sey yerim, yavas yavas bu düzene girebilirim belki, bir deneyelimmi, ne dersin, olmazsa gene ben eskisi gibi devam ederim. mesela bugün kahvaltida, kabakli, lor peynirli 2 yumurtali omlet yedim, 6-7 zeytin, birde greyfurt canim, sen bir hesaplarmisin :KK16::KK16:

haa unutmadan 8 tanede badem vardi, birde diyet cola icilebiliyor bu diyette degilmi canim, protein agirlikli beslendigimde, hep canim tatli bir seyler ister benimde

hayirli cumalar , citir adaylari bizler oluyoruz yani degilmi :KK53: :KK1: hayirli isler canim, dünkü menünde gene cok basarili melek. masallah sana bak bende ne düsündüm, ben gene kendime göre diyetimi uygularken caktirmadan puanlarini hesaplasak, kac puan ediyor, belki öglen mesela doldurduysam puanimi, o zaman aksama 0 puan olan bir sey yerim, yavas yavas bu düzene girebilirim belki, bir deneyelimmi, ne dersin, olmazsa gene ben eskisi gibi devam ederim. mesela bugün kahvaltida, kabakli, lor peynirli 2 yumurtali omlet yedim, 6-7 zeytin, birde greyfurt canim, sen bir hesaplarmisin :KK16::KK16:

merhaba canımcım :KK16::KK16::KK16: evet ben cok sıkı basladım devam edıyorum bakalım hayırlısı

senın yedıklerıne gelınce omlet kabaklı oldugu ıcın tek kabakla yaptınsa 5 p zeytın 1,5 p greyfurt 16p bademde 3 p su ana kadar 25,5 p desın canım

bu arada dıet kola evet 0 canım :KK16::KK16::KK16:

haa unutmadan 8 tanede badem vardi, birde diyet cola icilebiliyor bu diyette degilmi canim, protein agirlikli beslendigimde, hep canim tatli bir seyler ister benimde

yok canim kabak yarim kabak bile degildi, ama 25 puan olmus haa, senin bir günde yedigini ben kahvaltida yeyivermisim, diyet colaya cok sevindim, öglen firinda kanat pisirecegim , aksamada tarhana corbasi ve salata cokmu oluyor acaba

greyfurtun puani cokmus, keske onu yemeseymisim, sabah kahvaltilarinda yenen greyfurtun yaglari yaktigini duymustum onun icin yemistim :KK53:

yok canim kabak yarim kabak bile degildi, ama 25 puan olmus haa, senin bir günde yedigini ben kahvaltida yeyivermisim, diyet colaya cok sevindim, öglen firinda kanat pisirecegim , aksamada tarhana corbasi ve salata cokmu oluyor acaba

oglen ve aksam menun harıka olur canım ole yaparsan :nazar::nazar:

greyfurtun puani cokmus, keske onu yemeseymisim, sabah kahvaltilarinda yenen greyfurtun yaglari yaktigini duymustum onun icin yemistim :KK53:

canım yanı sekerlı bı meyve deıl ama yarım ye mesela olurmu :KK34::KK34:

oglen ve aksam menun harıka olur canım ole yaparsan :nazar::nazar:

canım yanı sekerlı bı meyve deıl ama yarım ye mesela olurmu :KK34::KK34:
tamam anlastik ozaman, öglen tavuk aksamda corba ve salata iyi diyosun yani, insallah yapabilirim, tavugun yanindada salata olabilirmi, ara ögünede puanim kalmadi sanirim.:KK53:

bir sorum daha olacak melek, simdi her boya ve kiloya ayni puanmi oluyor, yani ben 175 boy ve 94 kilodayim suan, yaani benimle 60 kilo arasindakilerin puani aynimi oluyor, cünkü ben kalori hesabina göre diyet listesinde 1700 kalorilik bir diyet önerilmisti bana, hani kilosu az olanlara biliyorsun daha az 1200. 1400 kalori arasi oluyor, bundada öyle bir sey varmi bacim :KK34:

Selam kizlar
Bugunku menum
Sabah
1dilim ekmek
3tane salam
1bardak cola

Oglen yok

Aksam 1dilim ekmek
5tane salam ve cola

2litre su

tamam anlastik ozaman, öglen tavuk aksamda corba ve salata iyi diyosun yani, insallah yapabilirim, tavugun yanindada salata olabilirmi, ara ögünede puanim kalmadi sanirim.:KK53:

CANIM salatayı her ogunun yanında puanını hesaplayarak yıyebılırsın hıc bır sakıncası yok ara ogundede mesela yogurt ye azda olsa hem kabızlıga ve yag yakım ıcın bıre bır :KK34::KK34::KK34:

bir sorum daha olacak melek, simdi her boya ve kiloya ayni puanmi oluyor, yani ben 175 boy ve 94 kilodayim suan, yaani benimle 60 kilo arasindakilerin puani aynimi oluyor, cünkü ben kalori hesabina göre diyet listesinde 1700 kalorilik bir diyet önerilmisti bana, hani kilosu az olanlara biliyorsun daha az 1200. 1400 kalori arasi oluyor, bundada öyle bir sey varmi bacim :KK34:

canım sımdı soyle soyleyım senın boyuna gore kılon fazla oldugu ıcın bana gore 30-35 arası tutarsan harıka kılo verırsın ama 80 e ındıgınde mesela 55-60 arasında tutmanda sakınca yok canım :KK51::KK51: mesela ben 168 boy 90 kıloydum 25-30 arası tutuyordum puanları ve muthıs sonuc aLDIM CANIM :KK34::KK34::KK34:

Selam kizlar
Bugunku menum
Sabah
1dilim ekmek
3tane salam
1bardak cola

Oglen yok

Aksam 1dilim ekmek
5tane salam ve cola

2litre su

:nazar::nazar::nazar: ama ekmegı aksam deılde sadece sabah ogununde 2 dılım olarak yersen daha guzel olur canım cunku unutmalaylım karbonhıdratlı seylerı ne kadar erken saatte alırsak o kadar ıyı :KK34::KK34:

CANIM salatayı her ogunun yanında puanını hesaplayarak yıyebılırsın hıc bır sakıncası yok ara ogundede mesela yogurt ye azda olsa hem kabızlıga ve yag yakım ıcın bıre bır :KK34::KK34::KK34:

canım sımdı soyle soyleyım senın boyuna gore kılon fazla oldugu ıcın bana gore 30-35 arası tutarsan harıka kılo verırsın ama 80 e ındıgınde mesela 55-60 arasında tutmanda sakınca yok canım :KK51::KK51: mesela ben 168 boy 90 kıloydum 25-30 arası tutuyordum puanları ve muthıs sonuc aLDIM CANIM :KK34::KK34::KK34:

:nazar::nazar::nazar: ama ekmegı aksam deılde sadece sabah ogununde 2 dılım olarak yersen daha guzel olur canım cunku unutmalaylım karbonhıdratlı seylerı ne kadar erken saatte alırsak o kadar ıyı :KK34::KK34:

Haklisin cnm neyse bende ozaman yumurta yerim :)

Bende bu diyeti salı gününden beri uyguluyorum 66 kiloyla basladım bir hafta sonra tartılmayı düşünüyorum hedef kilom 58. Sizce ne kadar sürede bu kiloya ulasırım ?

KIzlar cok onemlı bır bılgı paylastım lutfen okuyun :KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:

Vücudumuzun enerji ihtiyacı karbonhidratlardan sağlanır. Bunun için günlük 70-75 ünite karbonhidrat almamız şart. Ama Allah bizi öyle yaratmış ki, karbonhidratı bu ölçülerin altında aldığımız zaman yine günlük yaşayabileceğimiz miktarı dengelemek adına vücudumuz birikmiş yağlarımızı eriterek karbonhidrata çevirip kullanıyor.
Bunu daha iyi açıklamak adına iki örnek menü yazacağım.
1. MENÜ:
Sabah: 2 dilim ekmek (24 ünite)
100 gr. beyaz peynir (1 ünite)
8 adet zeytin (2 ünite)
1 adet domates (6 ünite)
1 adet yumurta (0 ünite)
1 adet salatalık (4 ünite)
2 bardak tek şekerli çay (24 ünite)
TOPLAM: 61
Ara: Bir paket bisküvi: (40 ünite)
1 bardak tek şekerli çay (12 ünite)
TOPLAM: 52
Öğlen: 2 dilim ekmek (24 ünite)
1 porsiyon tarhana çorbası (17 ünite)
1 porsiyon zeytinyağlı lahana dolması (18 ünite)
1 porsiyon mevsim salata (5 ünite)
Ara: TOPLAM: 64
Akşam: 2 dilim ekmek (24 ünite)
1 porsiyon mercimek çorbası (18 ünite)
1 porsiyon tavuk ızgara (0 ünite)
1 porsiyon pirinç pilavı (35 ünite)
1 porsiyon baklava (105 ünite)
TOPLAM:182

GENEL TOPLAM: 359 sempatiksalakcinni

Yukarıda ne demiştik, yaşamak için ihtiyacımız olan miktar 70-75 ünite. Yani bu miktar, hiç spor yapmayan, sadece yaşayan bir insanın alması gereken miktar.
Bu tip bir insanın 359-75= 284 ünite karbonhidrat fazlası vücudunda günlük olarak depolanır ki sonradan karbonhidratsız kaldığında kullanabilmesi için. Ama günlük aktivitesi fazla olan bir insanın bunların çoğunu enerji olarak kullanabileceğini de hesap etmek şart.

Son düzenleme:
devamıııı

2. MENÜ:

Sabah: 1 dilim tost makinesinde kızarmış ekmek (8 ünite)
100 gr. peynir (1 ünite)
1 yumurta (0 ünite)
8 adet zeytin (2 ünite)
Yarım domates (3 ünite)
Yarım salatalık (2 ünite)
Şekersiz sınırsız çay (0 ünite)
TOPLAM:16

Ara: 200 gr. peynir (2 ünite)
Şekersiz çay (0 ünite)
TOPLAM:2

ÖĞLEN: Tavuk suyu çorba (0 ünite)
Sınırsız haşlama veya ızgara tavuk (0 ünite)
1 kase yoğurt (6 ünite)
TOPLAM:11

AKŞAM: Etli patlıcan güveci: (5 ünite)
1 kase yoğurt (6 ünite)
TOPLAM:16

GENEL TOPLAM:45

75-45=30
Bu kez de vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bu 30 ünite karbonhidrat depolanmış yağlarımızdan eriterek kullanılacak. Ve yine en önemli ayrıntımız, günlük hiçbir spor faaliyeti olmayan sadece yaşayan bir insanın ihtiyacı olan bir değer bu.

Bütün modern diye nitelendireceğimiz ülkelerdeki yeme sistemi 2. menüdeki gibi arkadaşlar. Ama malesef biz 1. menüdeki gibi besleniyoruz ve öyle beslendiğimiz için kilo alıyoruz. Ve de hiç hareket etmediğimiz için.

Bu bir diyet olmamalı aslında, doğru beslenme tarzımız bu olmalı. Günlük aktivitesi yüksek olan insanlarda, örneğin sporcularda bu 75 ölçüsü 275'e kadar çıkıyor, ama bizim birinci menümüzde onun bile üzerine çıkıyoruz. (Benim eskiden yediklerimi hesapladığımda kesinlikle 300'ün çok üzerinde çıkıyormuş, üstelik hiç ama hiç hareket etmiyordum, yazmaya utandığım için kendimden örnek vermedim :)))) )

Herkes şimdi kendi geçmişine veya yakın geçmişine bir dönüp baksın, neler yediğini, hangi aktiviteleri yaptığını bir gözden geçirsin, neden kilolu olduğumuzu daha iyi kavrayabildik mi şimdi?

X