Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Amerikalı uzmanlar tarafından yapılan araştırma sonucunda, bademin birçok faydasının yanı sıra hızlı kilo vermeye de yardımcı olduğu öğrenildi. Yapılan araştırmada günde 15 badem yiyen insanların bel çevresinin daha çabuk inceldiği gözlendi.
bademin zayıflama üzerine etkisi bilimsel olarak da ortaya çıktı. Diyet yapan iki grup belirleyen araştırmacılar 10 hafta boyunca ilk gruba düşük kalorili diyet ve ara öğünde belli bir miktar badem verdi. Badem verilen grubun kilosunda yüzde 18'lik azalma görülürken, badem yemeyen diğer grubun kilosundaki düşüş yüzde 11 oldu. Ayrıca ilk grubun bel çevresinde görülen yüzde 14'lük azalma, diğer grupta yüzde 9'da kaldı.

Kanser ve birçok hastalıktan koruyor
Bu verilerin ardından bademin diyet reçetelerine eklediğini anlatan Beslenme Uzmanı Dr. Ayça Kaya şu bilgileri verdi: "Uzun yıllardır yağlı tohumlar dediğimiz bir grup yiyecek olan ceviz, badem, fındık, çekirdek, fıstık gibi yiyeceklerin içerdikleri kaliteli yağ asitleri sayesinde kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu olduklarını biliyorduk. Ancak bu yiyecekler yağlı oldukları kalori değerleri de yüksek olduğu için kilo aldırır endişesi ile hastalarımıza pek önermiyorduk. Şimdi ise belli bir sayıda da olsa verebiliyoruz." Bademde çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminler bulunuyor. Ayrıca içerdiği amigdalin maddesi kanserden koruyor. Bununla birlikte Ko enzim Q 10 ve Omega 3 seviyesi çok yüksek olduğu için tavsiye ediliyor. Bu enzim ve yağ asidi kalp damar hastalıklarından koruyor ve yaşlanmayı geciktiriyor. Bademi düzenli tüketmek kötü kolesterol olan LDL'yi yüzde 6 ila yüzde 15 oranında da düşürüyor. Dr. Ayça Kaya, bademin kaliteli protein içermesi ve sağlıklı yağlardan zengin olması sayesinde tok tuttuğunu vurgulayarak, bademin avantajlarını hakkında şöyle dedi: "Lif oranı yüksek olduğu için bağırsak hareketlerini artırıyor. Kolaylıkla her yere taşınıp tüketilebiliyor."

Dikkat etmeniz gerekenler:
•Çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olanını satın alın.
•Mümkünse kabuklu ve kabuğu kolay kırılabilir olandan tercih edin.
•Bir defada 15 taneden fazla yemeyin. İşyerinizde ve çantanızda 15'lik küçük paketler şeklinde de bulundurabilirsiniz.
•Ara öğünlerde özellikle tercih edin. Az yağlı süt ve ayranla birlikte mükemmel bir ikili oluşturuyor.
•Meyveleri bademle birlikte yediğinizde glisemik endeksi düşürmüş olursunuz bu da daha tok kalmanızı sağlar.

Tarçın o kadar güzelki, kesin ondan etkilenmiştir.

Neyyyy, hemen badem almalıyım.

canım böyle güzel sözlerle beni onure ediyorsunuz, koltuklarım kabarıyor teşekkürler

prensese balonlardan mı aldın, inşallah iyi görürsün ve mutlu gelirsin

evet canım kavrulmuş olanlar trans yağa dönüştüğü için zararlı, bütün kuruyemişler çiğ olacak, alıncaya kadar yersen bi faydası olmaz zararı olur hiç yeme daha iyi

sen haftaya cuma bildirim yap canım hergün düzenli menülerini yazmaya devam et, o sırada tartı alırsın kg belli olur

ilk hafta ödem gittiği için 1-2 kg gidiyor ama kaçamak yapılmayacak zararlı şeyler yenmeyecek sonrada yağlar gitmeye başlıyor

[video=youtube;Tuf61OjvoPQ]http://www.youtube.com/watch?v=Tuf61OjvoPQ&feature=share&list=PL1237AA31F F037200&index=3[/video]

[video=youtube;Tuf61OjvoPQ]http://www.youtube.com/watch?v=Tuf61OjvoPQ&feature=share&list=PL1237AA31F F037200&index=3[/video]

Zavallı kedicik ; dışarıda çıkmadı ..kuş da pek fena ya... Keşke kar yağsa bizde böyle oynasak :))

[video=youtube;Dzz6lUsF19g]http://www.youtube.com/watch?v=Dzz6lUsF19g&feature=share&list=PL1237AA31F F037200&index=4[/video]

AMİN

ağlamasa çalışıyorum diye beni sevmez mi, beni umursamıyor mu diye endişe ediyorum..demişsin eskilere gittim yine...kızım 3 yaşındaydı bakıcıya bırakıyordum sabah 8'de bırakıp 18'de alıyordum ......bakıcıya dürdane anne bana gül-- anne diyordu...bakıcıyı öyle kabullenmiştiki beni kapıda karşılayıp gül anne bize gel çay iç veya pasta börek ne varsa onu ye diye davet ediyordu zorla içeri alıyordu, bir gün kapıdayım bakıcıyla sohbet ediyorum kızım yanıma geldi gül anne ben bugün size gelebilirmiyim dedi bakıcıda bende şok olduk

fmgenc her öğlen meyveli yoğurt yiyordu artık yemeyeceğim dedi, gecen haftaki yorumunda da meyveyi kesince kg vermesinin arttığından bahsetmişti....meyve sabah öneriliyor
sabah kuruyemişi yarım yeyip yarısınıda öğlen yiyebilirsin yada ttek çeşit yemek yiyebilirsin, köfte falan

tşk ederim bugün gidip kavrulmamış ne var ne yok alacam :)tartıda alıyım :)haftaya cumaya bildirim yapıyım siz beni 66 sayın yinede bakalım haftaya kaç olacak ?

tşk ederim bugün gidip kavrulmamış ne var ne yok alacam :)tartıda alıyım :)haftaya cumaya bildirim yapıyım siz beni 66 sayın yinede bakalım haftaya kaç olacak ?

bildirim formatımız var ilk sayfayı okudunmu bilmiyorum okumadıysan faydalı bilgiler var 1-2 sayfaları okumanı öneririm canım

başlangıç kg su ve bir hafta sonraki kg nun farkının yüzdesini alıyoruz onun için haftaya kg verenler listesine ekleriz,,,bu hafta yenilere ekleriz

Neler yaşamışsın Gül abla, şimdi anlatınca tabi komik oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…