Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

sitenin değişikliği ile ilgili yeni bişey daha keşfettim, beğeni yapınca puan veriyor o puanlar ne işe yarayacak ki

İNSÜLİN ve LEPTİN HORMONLARI VÜCUDUMUZDA NASIL ÇALIŞMAKTADIR

İnsülin ve leptin hormonlarının çalışmalarını şöyle özetleyebiliriz:
• İnsülin hormonu, kan şekerinin yakıt olarak kullanılmasını ve kullanılmayan fazla kısmının da trigliserid olarak (ileride kullanılmak amacıyla) depo edilmesini sağlar.
• Leptin hormonunun görevi ise depoda birikmiş olan vücut yağlarının enerji olarak kullanılmasını sağlamaktır.
• Leptin, 4-5 saat içinde bir şey yenmediği takdirde trigliseridleri (depo edilmiş olan yağlar ve kan yağları) kan şekerine dönüştürerek vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.

İşte bu nedenlerle kilo verebilmemiz yani birikmiş olan yağlarımızın yakıt olarak yıkılması ve enerji sağlayabilmesi için, leptin hormonunun salgılanması şarttır. Her yemek yedikten sonra ya da sık sık bir şeyler yediğimizde, kan şekerimizle birlikte insülinimiz de yükselmektedir. Bu alışkanlık devam ettiği sürece kanımızdaki insülin hormonu (doğal olarak) sık sık yükselecek ve devamlı olarak yüksek düzeylerde kalacaktır! Yakıt olarak kullanılmamış olan fazla kan şekerimiz de, sürekli yüksek olan kan insülin sayesinde yağ olarak depoya gönderilecektir. İnsülin hormonu, kanımızda hep yüksek düzeylerde kaldığı süre boyunca da yağlar devamlı olarak depolara gönderilecek ve bununla birlikte kilomuz da artacaktır. Sonuç olarak yağlar depo edilmeye devam ediliyorken, aynı anda yakıt olarak kullanılmaları ve yıkılmaları mümkün değildir. Bu nedenle sık sık yemek yediğimiz zaman enerjimiz artmış olsa bile, bu enerji yağların yanması için değil de, yağların depolanması için kullanılmaktadır. Doğal olarak bu süreç devam ettiği müddetçe kilo vermemiz imkansızdır! Ara öğün yiyerek diyet yapmakta olan kişilerin, başlarda kilo verirken daha sonra verdikleri kiloları koruyamamalarının ya da kilo vermek yerine yavaş yavaş kilo almalarının nedeni, sık sık ara öğün yemelerinin sonucu kanlarında insülin hormonunun giderek yükselmesidir.

merhaba arkadaşlar... hiç beğenmedim sitenin bu değişikliğini beğen butonunu zor buldum.. bazen beğeniyo bazen uyarı veriyor diğer kullanıcıları değerlendirmen lazım diye
bugün ne yaptım özet geçeyim hemen
sabah kahvaltım 10da bitti.. tereyağında çemenli yumurta, peynir 10tane zeytin, 1çay bardağı yer fıstığı ve portakal ( akşam eşim yerken çok canım çekmişti )
öğlen saat 15.15da bitti yarım lahmacun ve salata
(arkadaşımın bebeğinin mevlütü vardı oraya gittim. tahmin etmişsinizdir ikramları pastalar börekler tatlı tuzlu bir sürü şeyler.. eyvah dedim şimdi bunlaran zorla yedirecekler:18: içim içimi yedi... o kadar şeyden sadece yarım lahmacun ve salata yedim çünkü yiyebileceğim sadece oydu.. onları şavaş yavaş yerken annesi durmadan şundanda al bundanda al diyp duruyo ama ben çok şükür hiçbirinen yemeden günü kurtardım sadece lahmacunla.. )
akşamda 7.30de bitti yarım tabak sebzeli etli fırın yemeği ve salata yedim.
sabah aç karnına karbonat alıyorum artık hergün.. bide kahvaltıda ve yemeklerden hemen bonra çay içmeyide bıraktım bayadır dikkat ediyorum.. akşam sporumu yapamam diye sabah jillianı yaptım..gün boyu 2lt su içtim sadece 3 olmaz bugün..

Mydenizzzcigim yavrun nasil oldu birtanem,umarim ve yuce rabbimden dilerim ki cok daha iyidir insaallah.

Iyi akşamlar Canan ablacim, bebegimi sormussun teşekkür ederim. .Sabah yine yüksek atesle uyandi (39.7)
1 saatte zor düştü...tahlil sonuclari temiz.cikti.idrar sonucu temiz ama ateşi 2 gündür ara ara çıkıyor. .tedirgin bekliyorum

Malesef canim..ben yemesemde okula misafire gerekiyor. .ben o gün tarif defterime bi baktim tadini unuttugum şeyler var..

Ablam icmeyince anladim ne zormuş pasif içici olmak..esimde bende evde icmezdik.titreye titreye balkonda icerdik sogukta..iceriye girince uzerimizdeki sigara kokusundan bile etkilenirmis cocuklar. .cok şükür kurtulduk bu bagimliliktan esaretten. .nasil kolesiymisiz ki ben çok az icerdim..Şimdi saçlarım dişlerim Üstüm başım hiç kokmuyor..evime gelenler bilir icirmedigimi teklif bile etmezler..inşallah en kisa sürede eşinizde kurtulur bu bagimliliktan..sende rahat edersin

Iyi aksamlar herkese

Sabah kkk meyvesiz 12.00 de
Aksam salata yayla çorbası taze fasulye 2 kaşık bulgur pilavı

Su 1.5 lt
Spor yok ama hareketli bi gündü yine

bu günü kaçamaksız atlattığın için

gözünaydın canım

diğer dişini çıkarıyordur belki tahlillerde bişey olmadığına göre

Mydenizzzzcigim canim,yavrucugunun tahlillerinin temiz cikmasina cok memnun oldum .Insaallah en kisa zamanda da hic birseyi kalmayacak.Kalbini ferah tut canim.

gözünaydın canım

diğer dişini çıkarıyordur belki tahlillerde bişey olmadığına göre

Sağol ablacim sevindim temiz cikmasina ama ateş ara ara çıkınca korktumda..bu kadar yukselmezmis diş cikarken..38.5 üstüne direk hastalik diyo doktorlar. .yinede inşallah dedigin gibidir..3 gündür çok huzursuzdum.bu gün idrar alip tahlil sonucu cikinca ohh dedim..ne zor sey ya cocuklardan idrar örneği almak...

öksürüğü, hırıltısıda olmadığına göre rahat ol gizli ateşten iyidir ateşinin çıkması en azından çıktığını bilip indiriyorsun

bende gayta tahliline sinir olurdum, isteyince gelecek bişey değilki gece yarısı gelirdi yarım saat içinde hastaneye bırakmak gerek gece gece koştururdum hastaneye

Mydenizzzzcigim canim,yavrucugunun tahlillerinin temiz cikmasina cok memnun oldum .Insaallah en kisa zamanda da hic birseyi kalmayacak.Kalbini ferah tut canim.

Teşekkür ederim ablacim inşallah bir şey cikmaz annelik işte..keşke rahat bi yapim olsaydi ahh keşke

Ay evet o da çok zor oluyor. .bu da 20 dk bakılması gerekiyor dediler..basini bekledik kac kez üstü başı islandi ama poset bombostu anne olunca anladim annemin degerini derler ya ayyyynen öyle. .ne zevkli ama ne zor şeymiş. ..

Bu arada söylemeyi unuttum defalarca niyetlenip baslayamayan esim sonunda diyete başladı. .Şimdi daha kolay diyet. .. bu hafta belki o yüzden bu kadar gitti...onu gördükçe hirs yaptim..bu sabahta eksiyle uyandim çok şükür:))

Son düzenleme:
Bu arada söylemeyi unuttum defalarca niyetlenip baslayaman esim sonunda diyete başladı. .Şimdi daha kolay bu hafta belki o yüzden bu kadar gitti...onu gördükçe hirs yaptim..bu sabahta eksiyle uyandim çok şükür:))

gözünaydın olsun

iyi olmuş artık aynı şeyleri yiyeceğiniz için daha rahat olacaksın...

bol eksiler

Bende biraz once dini rituellerimi yerine getirip,kalbime ve de dualarima sizleride alarak topikteki butun dostlarimin mevlit kandillerini can-i gonulden kutluyorum.Yuce rabbim herbirinize gonlunuzden geceni nasip eylesin insaallah.

Bende biraz once dini rituellerimi yerine getirip,kalbime ve de dualarima sizleride alarak topikteki butun dostlarimin mevlit kandillerini can-i gonulden kutluyorum.Yuce rabbim herbirinize gonlunuzden geceni nasip eylesin insaallah.

AMİN

allah kabul etsin canım

merhaba canım
kahvaltılık hazırlarken dolapta kabakları görünce sen aklıma geldin ve hemen bir fikir oluştu yumurtaları kabaklı yapsam nolur diye ve yaptım değişik bir tat oldu
menüler

günaydın ,gül hanım,nasıl aoldu,tadı güzel oldumu,ben hic yumurtayla denememiştim,güzel olursa ben de yaparım,kabızlığa iyi geldimi?

bu arada sitede deyişiklıkler olmuş, hoş olmamış gibi,karışık bir şey sanki,bazı şeyleri yapmak zor,beğen butonu beğenmiyor beğenilerimizi,kabul etmiyor yani:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…