Canim Gulcugum,bende kismetse kan tahlili yaptirmayi dusunuyorum,ozellikle D vitaminimin durumunu cok merak ediyorum.Tahlil kagidi cantamda dolasiyorum,kendim icin olunca pek umursamaz davraniyorum maalesef.Ah bir de bu beslenme tarzi o kadar dogalki,adeta tepeden tirnaga detox etkisi yapiyor ve iste bu baglamda artik sigara kokusunu hic tolore edemedigimi fark ediyorum.Esim muthis bir sigara tiryakisi,hele hele hafta sonlari evde bide soguktan heryer kapali.Salonda bir cami hic kapatmiyorum ama kokusu feci dokunuyor.Hep sagligini one surerek yaklasiyorum ,banamisin demiyor.Ister istemez pasif icici oluyorum.Kismetse su bahar bi gelse her tarafi acsam.
Mısırla çok güzel oluyor. Patateslerini yemezsin.Mısır unuda az birşey olmaz 1 defa yapacaksın zaten yada hiç atma.
İncir Uyutması
Malzeme
1 litre süt
20 tane incir
ceviz
Yapılışı
Öncelikle aldığımız incirlerin saplarını kesip sıcak suda bekletelim. Beklettiğimiz incirlerimiz yumuşayınca sudan çıkartıp keselim. sonrada sütü ocağa alarak parmağımızı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alalım. Kestiğimiz incirlerimizi rondoya alıp birazda süt katarak iyice parçalayalım, parçalama işlemi bittikten sonra kalan sütümüzüde ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız tatlımız kaselere konularak 1-2 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir ve daha sonrada 1 saatte dolapta bekletildikten sonra servise sunabiliriz.
üzerine tarçın ve ceviz
Eki Görüntüle 928628
ben eve 7 aydır patates almıyorum patatessiz olmamı
Bu tarif çok güzel ve pratikmiş. Eline sağlık, hep derlerya sütlü tatlı yiyin diye ama onlarda şeker var. Bu tarif tam olarak sağlıklı bir sütlü tatlı olmuş. Hemen Karatay dosyama ekliyorum.
Katmak zorunda değilsin. Annem hep patatesli yaptığı için yazdım.
Şu an tarif dosyamdaki bazı tarifleri temizliyorum. Artık onlara çok ihtiyacım olmayacak. İşime yarayacak tarifleri bırakacağım, misafir için. Mydenizz gibi börekler, kekler yapmak zorunda kalınıyor çünkü.
Bende perdelere,koltuklara,avizelere hatta duvarlara kadar yikiyorum defalarca.Daha once coook uzun vadeli bir alkol biraktirma savasim olmustu,rabbime bin sukurler olsun ki-su an itibariyle- vazgecirmeyi basarabildim.Acikcasi sirf evdeki huzur kacmasin diye susuyorum ama icimde yediklerim ve ictiklerimden cok sigarayi hissediyorum maalesef...
Çok güzel bu tarif. Tadı da güzel mi??İncir Uyutması
Malzeme
1 litre süt
20 tane incir
ceviz
Yapılışı
Öncelikle aldığımız incirlerin saplarını kesip sıcak suda bekletelim. Beklettiğimiz incirlerimiz yumuşayınca sudan çıkartıp keselim. sonrada sütü ocağa alarak parmağımızı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alalım. Kestiğimiz incirlerimizi rondoya alıp birazda süt katarak iyice parçalayalım, parçalama işlemi bittikten sonra kalan sütümüzüde ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız tatlımız kaselere konularak 1-2 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir ve daha sonrada 1 saatte dolapta bekletildikten sonra servise sunabiliriz.
üzerine tarçın ve ceviz
Eki Görüntüle 928628
Yarin insaallah mubarek kandil.Yuce rabbimdenn cumlemizin butun dertllerine,uzuntulerine,sikintilarina ve darlarina care olmasini dilerim.Simdiden butun topikteki gonul dostlarimin kandillerini kutlarim.Artik butun dualarimda benimlesiniz.
Çok güzel bu tarif. Tadı da güzel mi??
İyi akşamlar kızlllaaarrr..
Bugün dışarı çıktık kahvaltıya kocacımla, evde yumurta ve zeytin kalmamış. O nedenle azıcık kaçamağım var kahvaltıda
Ne zamandı canım içli köfte istiyordu bugün ilk defa yaptım kıyma makinesiyle. Doldururken şekil verirken iyiydi ama pişerken çatladı. Neden çatladı anlamadım. Akşam ki menüm 4 içli köfte, ayran ve taze soğan.
Canim Gulcugum,bende kismetse kan tahlili yaptirmayi dusunuyorum,ozellikle D vitaminimin durumunu cok merak ediyorum.Tahlil kagidi cantamda dolasiyorum,kendim icin olunca pek umursamaz davraniyorum maalesef.Ah bir de bu beslenme tarzi o kadar dogalki,adeta tepeden tirnaga detox etkisi yapiyor ve iste bu baglamda artik sigara kokusunu hic tolore edemedigimi fark ediyorum.Esim muthis bir sigara tiryakisi,hele hele hafta sonlari evde bide soguktan heryer kapali.Salonda bir cami hic kapatmiyorum ama kokusu feci dokunuyor.Hep sagligini one surerek yaklasiyorum ,banamisin demiyor.Ister istemez pasif icici oluyorum.Kismetse su bahar bi gelse her tarafi acsam.
bir de ahmet aydının yediden tetmişe taş devri diyeti kitabını öneriyr karatay hoca...ben onu da alıcam..
gül abla ilk defa yoksun topiği açtığımda.
abla kitabı okurken sen geldin aklıma..hani kg vermem durdu diyorsun ya..
bazen alerjik hastalığı olanlar da kg veremiyrmuş.test yapılyrmuş testte hangi yiyeceğe alerjin varsa o bi kaç ay yemeyp vücudunu rahatlatymuşsn
benim minik izin verdi de biraz okudum 50.sayfaya yakınım
bi de şunu sormak istyrm
ben kerevizi hep portakallı yapardm sanırm
artık portakallı yapmamam lazım
limonlu deniyim bari
şekeer koymicam tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?