Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Bende beğenmedim. Yorum bana geliyor. Aslında bir ara, mesajdan alıntı yapılınca bildirim geliyordu onu yapsalar daha iyi olurdu. Bu beğen butonu kullanışlı olmamış.

kilo bildirimi yapamadım çünkü baskülüm bir aydır bozuk eşime söyledim bugün alacak inşallah

her tartının ayarı farklı oluyor yarın sabah aç karnına tartılıp not alırsın cuma sabahı da ona göre bildirim yaparsın canım...

tartı deyince aklıma birisi geldi,,eskiden birisi habire kaçamak yaptı bildirim zamanı başlangıç kg su bu, bu hafta ki bu dedi 3 kg bir haftada ben şok oldum o kadar kaçamağa nasıl bu kadar kg diye biraz deşeledim meğerse ilkinde üstüyle tok karnına tartılmış bildirim günüde aç karnına üstsüz tartılmış yemek sonrası insan yedikleri içtikleri 2 kg farkediyor, çok sıvı içtiysem 3 bile farkediyorum ben bazen, bir kg da üstü gelse

Akşam yemeğinde hamsi buğulama var. Yanında kırmızı lahana, havuç, kıvırcık salatası yerim.
Tahin helvası almayacağım, evde tahin varmış, kuş üzümü olurmu acaba, kayısı çok az var. Birde fındık ve ceviz katacağım içine daha lezzetli olur.

ohhh ne güzel hamsiye bayılırım:128:

kuş üzümüde olur canım amaç tahin yemek,

bu arada ben dün karalahana aldım ilk defa çorbasını yapmak istiyorum internette herkes değişik yazıyor asıl çorbayı Karadenizliye sormak lazım annem güzel yapıyor diyorsun tarifini rica edebilirmiyim canım

Sağlıklı Yaşıyoruz, dan öneri :

Canan Hoca kaya tuzu kullanmamızı öneriyor. Eskiden biz Himalaya Tuzu kullanıyorduk artık Çankırı'dan mağara tuzu alıyoruz. Bir de yemekleri tuzla pişirmiyoruz. Önce yemek pişiyor altı kapatıldıktan sonra tuzu eklenip karıştırılıyor. Böylece tuzun içindeki minerallerin pişirilip yok olmaması sağlanıyor.

(benim her zaman söylediğim şey, tuzları araştırdım ve en sağlıklı çankırı'yı buldum bakın onlarda artık Çankırı'dan alıyorlar)

Tarçında eklesem mi acaba?

KARALAHANA ÇORBASI
Tencereye suyu ekle. İçine isteğe göre mısır (annem mısırı yazın pazardan alıp, bıçakla ayırıyor ve poşetlere koyup buzluğa atıyor, konserve değil), barbunya (haşlanmış), patates ekle. Yarma, bulgur gibi birşeylerde ekliyorlar ama biz bu çorbada sevmiyoruz. Ama sen bulgur ekleyebilirsin, az olacak. Su kaynayınca elinle parçaladığın lahanaları ekle. Lahanalar acı suyu çıkana kadar iyice yıka. Lahanaları bıçakla kesersen tadı acı olur. Biraz daha kaynattıktan sonra, 1 avuç mısır unu çalıyorsun. (Yani parmaklarının arasından döküyorsun) Tuzunu ekliyorsun. Pişmeye yakın 1 çay kaşığı karbonat ekle. (karbonat yeşil rengini koruması için) Ama bu yemek yüksek ateşte yapılıyor, altı kısık olmayacak.

İnşallah anlatabilmişimdir.

Evet ablacim haftaya işim zorrr..bir dünya hazırlık ve yemeden öylece durmak zor olacak..Karataya uygun şeylerde olacak.onlardan yerim bende..zaten kosturmaktan fazla yiyemem...

Keten tohumunu annem çok kullanir ben sonradan alistim..doktorum cok iyi alaninda cok güven vermisti bana...özellikle bitki caylarini sormustum o ara konuşmuştuk. .maydanoz ada çayı bunlarda cook dikkatli kullanilmaliymis..mesela hurma çok faydali ama erken doguma sebep olabiliyormus...maydanoz dusuk yapmaya. .ada cayi anne sütünü azaltiyor..bunlar kalmış aklimda...

Ama bu cokkk manidar olmuş:))
Herkese iyi hafta sonlari dilerim. ..

Tünaydın. Beğen butonu değişmiş, ne olmuş böyle.
Ben cepten göremedim ne olduğunu ama iki gündür kk' daki düzensizliğin nedeni belli oldu..yeniden yapilanma varmis demek ki:)

Son düzenleme:

offff yazdım 3 kerede bastım çıkmamış yazdıklarım sinir oldum ya...

uydur uydur ekle canım bende sabah yumurtaya bal kabağı ekledim

anneciğine tşkler

tarifte mısır, patates ve mısır unu var napcaz şimdi,,,,bneim gecen seneden buzlukta mıısırlarım vardı ne işe yarayacak diyordum azıcık atayım diğerlerini atmam benden başka yiyecek yok nasıl olsa bende sırf krataya uysun diye yerim napalım yapcek bişey yok

offfff yazdım 3 kerede bastım çıkmamış yazdıklarım sinir oldum ya....

uydur uydur ekle canım bende sabah yumurtaya bal kabağı ekledim

anneciğine tşkler

tarifte mısır, patates ve mısır unu var napcaz şimdi,,,,,bneim gecen seneden buzlukta mıısırlarım vardı ne işe yarayacak diyordum azıcık atayım diğerlerini atmam benden başka yiyecek yok nasıl olsa bende sırf krataya uysun diye yerim napalım yapcek bişey yok

ben eskiden alırdım zayıflatıyor demişlerdi kullanmadan bekler bekler atardım..şimdi her akşam kullanmaya çalışıyorum

CANANSU60
nasılsın canım

Gulcugum,cok tesekkur ederim canim iyiyim hamdolsun,sagliginiza duaciyim.Avatarin cok guzel olmus ,zerafetinizi cok guzel ifade ediyor.Birsey merak etmistim incir uyutmasi yaptin mi acaba?Birde sitede olan son duzenlemeyi hic begenmedim,onceki duzenleme daha iyiydi.

Son düzenleme:

tmm inşallah
bugünkü menüm
sabah10.00 2 yumurta ile soğanlı biberli omlet,zeytin,peynir,ceviz 2 mandalina
akşam 16.30 bi kase buğday çorbası,5 köfte salata yoğurt
akşam 20.00 da bi sütlü kahve içsem olurmu acaba

teşekkür ederim canım, sen avatar koymayı düşünmüyormusun

aaaaa senin yazdığını okuyunca aklıma geldi tarifi görünce yapayım dedim unuttum:44: aklıma hiç tatlı türü şeyler gelmiyorki hatırlayayım

İncir Uyutması

Malzeme
1 litre süt
20 tane incir
ceviz

Yapılışı

Öncelikle aldığımız incirlerin saplarını kesip sıcak suda bekletelim. Beklettiğimiz incirlerimiz yumuşayınca sudan çıkartıp keselim. sonrada sütü ocağa alarak parmağımızı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alalım. Kestiğimiz incirlerimizi rondoya alıp birazda süt katarak iyice parçalayalım, parçalama işlemi bittikten sonra kalan sütümüzüde ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız tatlımız kaselere konularak 1-2 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir ve daha sonrada 1 saatte dolapta bekletildikten sonra servise sunabiliriz.
üzerine tarçın ve ceviz

tabii olur canım

gece acıkmamak için kuruyemişli yoğurt veya yarım öğünlük aklına gelen başka bişeyde yiyebilirsin erken yediğin için acıkabilirsin

Canim Gulcugum,bende kismetse kan tahlili yaptirmayi dusunuyorum,ozellikle D vitaminimin durumunu cok merak ediyorum.Tahlil kagidi cantamda dolasiyorum,kendim icin olunca pek umursamaz davraniyorum maalesef.Ah bir de bu beslenme tarzi o kadar dogalki,adeta tepeden tirnaga detox etkisi yapiyor ve iste bu baglamda artik sigara kokusunu hic tolore edemedigimi fark ediyorum.Esim muthis bir sigara tiryakisi,hele hele hafta sonlari evde bide soguktan heryer kapali.Salonda bir cami hic kapatmiyorum ama kokusu feci dokunuyor.Hep sagligini one surerek yaklasiyorum ,banamisin demiyor.Ister istemez pasif icici oluyorum.Kismetse su bahar bi gelse her tarafi acsam.

Mısırla çok güzel oluyor. Patateslerini yemezsin. Mısır unuda az birşey olmaz 1 defa yapacaksın zaten yada hiç atma.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…