tünaydın canım
sen yazınca baktım beğen butonu görünmüyor bu nasıl gördüki değiştiğini diye sağı solu bir aradım sağdaki butonu sola koymuşlar bide yıldız şeklinde küçücük yapmışlar ...yeni gelenler onun beğen butonu olduğunu nerden bilsinler öbüründe beğen diye yazıyordu bizde beğeniyordukşimdikinde yazmadığı için bende beğenmedim işte yeni butonu
beğen butonunun altında yorum yaz var oradan sana yorum yazdım bu sayfaya mı düşecek mesajlara mı diye buraya düşmedi sen yukardan beğenilerden bak bakalım nereye düşüyor o yorumlar çözelim hemen olayı
kilo bildirimi yapamadım çünkü baskülüm bir aydır bozuk eşime söyledim bugün alacak inşallah
Bende beğenmedim. Yorum bana geliyor. Aslında bir ara, mesajdan alıntı yapılınca bildirim geliyordu onu yapsalar daha iyi olurdu. Bu beğen butonu kullanışlı olmamış.
Akşam yemeğinde hamsi buğulama var. Yanında kırmızı lahana, havuç, kıvırcık salatası yerim.
Tahin helvası almayacağım, evde tahin varmış, kuş üzümü olurmu acaba, kayısı çok az var. Birde fındık ve ceviz katacağım içine daha lezzetli olur.
ohhh ne güzel hamsiye bayılırım:128:
kuş üzümüde olur canım amaç tahin yemek,
bu arada ben dün karalahana aldım ilk defa çorbasını yapmak istiyorum internette herkes değişik yazıyor asıl çorbayı Karadenizliye sormak lazım annem güzel yapıyor diyorsun tarifini rica edebilirmiyim canım
iyi geceler canım
haftaya işin zor çeşit çeşit yapacaksın dolaptakileri pişireceksin gerçi koşturmaktan hizmet etmekten yemeye fırsat bulamazsın
keten tohumunu öğrendiğimiz iyi oldu bi sonuç alamamıştık, bundan sonra sen yokken soran olursa cevaplarız
Ama bu cokkk manidar olmuş:))
Ben cepten göremedim ne olduğunu ama iki gündür kk' daki düzensizliğin nedeni belli oldu..yeniden yapilanma varmis demek ki:)Tünaydın.Beğen butonu değişmiş, ne olmuş böyle.
Tarçında eklesem mi acaba?
KARALAHANA ÇORBASI
Tencereye suyu ekle. İçine isteğe göre mısır (annem mısırı yazın pazardan alıp, bıçakla ayırıyor ve poşetlere koyup buzluğa atıyor, konserve değil), barbunya (haşlanmış), patates ekle. Yarma, bulgur gibi birşeylerde ekliyorlar ama biz bu çorbada sevmiyoruz. Ama sen bulgur ekleyebilirsin, az olacak. Su kaynayınca elinle parçaladığın lahanaları ekle. Lahanalar acı suyu çıkana kadar iyice yıka. Lahanaları bıçakla kesersen tadı acı olur. Biraz daha kaynattıktan sonra, 1 avuç mısır unu çalıyorsun.(Yani parmaklarının arasından döküyorsun) Tuzunu ekliyorsun. Pişmeye yakın 1 çay kaşığı karbonat ekle. (karbonat yeşil rengini koruması için) Ama bu yemek yüksek ateşte yapılıyor, altı kısık olmayacak.
İnşallah anlatabilmişimdir.
Tarçında eklesem mi acaba?
KARALAHANA ÇORBASI
Tencereye suyu ekle. İçine isteğe göre mısır (annem mısırı yazın pazardan alıp, bıçakla ayırıyor ve poşetlere koyup buzluğa atıyor, konserve değil), barbunya (haşlanmış), patates ekle. Yarma, bulgur gibi birşeylerde ekliyorlar ama biz bu çorbada sevmiyoruz. Ama sen bulgur ekleyebilirsin, az olacak. Su kaynayınca elinle parçaladığın lahanaları ekle. Lahanalar acı suyu çıkana kadar iyice yıka. Lahanaları bıçakla kesersen tadı acı olur. Biraz daha kaynattıktan sonra, 1 avuç mısır unu çalıyorsun.(Yani parmaklarının arasından döküyorsun) Tuzunu ekliyorsun. Pişmeye yakın 1 çay kaşığı karbonat ekle. (karbonat yeşil rengini koruması için) Ama bu yemek yüksek ateşte yapılıyor, altı kısık olmayacak.
İnşallah anlatabilmişimdir.
Evet ablacim haftaya işim zorrr..bir dünya hazırlık ve yemeden öylece durmak zor olacak..Karataya uygun şeylerde olacak.onlardan yerim bende..zaten kosturmaktan fazla yiyemem...
Keten tohumunu annem çok kullanir ben sonradan alistim..doktorum cok iyi alaninda cok güven vermisti bana...özellikle bitki caylarini sormustum o ara konuşmuştuk. .maydanoz ada çayı bunlarda cook dikkatli kullanilmaliymis..mesela hurma çok faydali ama erken doguma sebep olabiliyormus...maydanoz dusuk yapmaya. .ada cayi anne sütünü azaltiyor..bunlar kalmış aklimda...
Ama bu cokkk manidar olmuş:))
Herkese iyi hafta sonlari dilerim. ..
Ben cepten göremedim ne olduğunu ama iki gündür kk' daki düzensizliğin nedeni belli oldu..yeniden yapilanma varmis demek ki:)
CANANSU60
nasılsın canım
her tartının ayarı farklı oluyor yarın sabah aç karnına tartılıp not alırsın cuma sabahı da ona göre bildirim yaparsın canım...
tartı deyince aklıma birisi geldi,,eskiden birisi habire kaçamak yaptı bildirim zamanı başlangıç kg su bu, bu hafta ki bu dedi 3 kg bir haftada ben şok oldum o kadar kaçamağa nasıl bu kadar kg diye biraz deşeledim meğerse ilkinde üstüyle tok karnına tartılmış bildirim günüde aç karnına üstsüz tartılmışyemek sonrası insan yedikleri içtikleri 2 kg farkediyor, çok sıvı içtiysem 3 bile farkediyorum ben bazen, bir kg da üstü gelse
Gulcugum,cok tesekkur ederim canim iyiyim hamdolsun,sagliginiza duaciyim.Avatarin cok guzel olmus ,zerafetinizi cok guzel ifade ediyor.Birsey merak etmistim incir uyutmasi yaptin mi acaba?Birde sitede olan son duzenlemeyi hic begenmedim,onceki duzenleme daha iyiydi.
tmm inşallah
bugünkü menüm
sabah10.00 2 yumurta ile soğanlı biberli omlet,zeytin,peynir,ceviz 2 mandalina
akşam 16.30 bi kase buğday çorbası,5 köfte salata yoğurt
akşam 20.00 da bi sütlü kahve içsem olurmu acaba
offff yazdım 3 kerede bastım çıkmamış yazdıklarım sinir oldum ya...
uydur uydur ekle canım bende sabah yumurtaya bal kabağı ekledim
anneciğine tşkler
tarifte mısır, patates ve mısır unu varnapcaz şimdi,,,,bneim gecen seneden buzlukta mıısırlarım vardı ne işe yarayacak diyordum azıcık atayım diğerlerini atmam benden başka yiyecek yok nasıl olsa bende sırf krataya uysun diye yerim napalım yapcek bişey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?