• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Canim Gulcugum,bende kismetse kan tahlili yaptirmayi dusunuyorum,ozellikle D vitaminimin durumunu cok merak ediyorum.Tahlil kagidi cantamda dolasiyorum,kendim icin olunca pek umursamaz davraniyorum maalesef.Ah bir de bu beslenme tarzi o kadar dogalki,adeta tepeden tirnaga detox etkisi yapiyor ve iste bu baglamda artik sigara kokusunu hic tolore edemedigimi fark ediyorum.Esim muthis bir sigara tiryakisi,hele hele hafta sonlari evde bide soguktan heryer kapali.Salonda bir cami hic kapatmiyorum ama kokusu feci dokunuyor.Hep sagligini one surerek yaklasiyorum ,banamisin demiyor.Ister istemez pasif icici oluyorum.Kismetse su bahar bi gelse her tarafi acsam.

bende aynı kendime gelince hep sona bırakıyorum vakit bulamıyorum aylar geçiyor üstünden çocuklar ve iş hep önde geliyor

sigara hiç tahammül edemediğim bişey ben yanımda ve evde içirmiyorum 15 senedir, 15 sene önce kızım bronşit olunca doktor misafire bile içirme dedi biz zaten içmiyoruz,,,misafirlerde o zaman bebek olan burcu nun 3 gün hastanede yattığını öğrenince ısrar etmediler yazın balkonda kışın çıkıp arabada içtiler ve herkes bizde sigara içilmeyeceğine alıştı...her şerde bir hayır vardır hastalık kötüydü ama sonu iyi oldu tertemiz havada yaşıyoruz hep:21:

İncir Uyutması

Malzeme
1 litre süt
20 tane incir
ceviz

Yapılışı

Öncelikle aldığımız incirlerin saplarını kesip sıcak suda bekletelim. Beklettiğimiz incirlerimiz yumuşayınca sudan çıkartıp keselim. sonrada sütü ocağa alarak parmağımızı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alalım. Kestiğimiz incirlerimizi rondoya alıp birazda süt katarak iyice parçalayalım, parçalama işlemi bittikten sonra kalan sütümüzüde ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız tatlımız kaselere konularak 1-2 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir ve daha sonrada 1 saatte dolapta bekletildikten sonra servise sunabiliriz.
üzerine tarçın ve ceviz

Eki Görüntüle 928628

Bu tarif çok güzel ve pratikmiş. Eline sağlık, hep derlerya sütlü tatlı yiyin diye ama onlarda şeker var. Bu tarif tam olarak sağlıklı bir sütlü tatlı olmuş. Hemen Karatay dosyama ekliyorum. :52:

ben eve 7 aydır patates almıyorum patatessiz olmamı:1:

Katmak zorunda değilsin. Annem hep patatesli yaptığı için yazdım. :1:

Şu an tarif dosyamdaki bazı tarifleri temizliyorum. Artık onlara çok ihtiyacım olmayacak. İşime yarayacak tarifleri bırakacağım, misafir için. Mydenizz gibi börekler, kekler yapmak zorunda kalınıyor çünkü. :1:

Bende perdelere,koltuklara,avizelere hatta duvarlara kadar yikiyorum defalarca.Daha once coook uzun vadeli bir alkol biraktirma savasim olmustu,rabbime bin sukurler olsun ki-su an itibariyle- vazgecirmeyi basarabildim.Acikcasi sirf evdeki huzur kacmasin diye susuyorum ama icimde yediklerim ve ictiklerimden cok sigarayi hissediyorum maalesef...

Bu tarif çok güzel ve pratikmiş. Eline sağlık, hep derlerya sütlü tatlı yiyin diye ama onlarda şeker var. Bu tarif tam olarak sağlıklı bir sütlü tatlı olmuş. Hemen Karatay dosyama ekliyorum. :52:

Katmak zorunda değilsin. Annem hep patatesli yaptığı için yazdım. :1:

tşler canım inciirn varsa uyutmayı dene istersen ben daha denemedim inciirmde yokmuş

Şu an tarif dosyamdaki bazı tarifleri temizliyorum. Artık onlara çok ihtiyacım olmayacak. İşime yarayacak tarifleri bırakacağım, misafir için. Mydenizz gibi börekler, kekler yapmak zorunda kalınıyor çünkü. :1:

benim defterimde duruyor bazen gelene veya okula bişey yapmaya lazım oluyor

Bende perdelere,koltuklara,avizelere hatta duvarlara kadar yikiyorum defalarca.Daha once coook uzun vadeli bir alkol biraktirma savasim olmustu,rabbime bin sukurler olsun ki-su an itibariyle- vazgecirmeyi basarabildim.Acikcasi sirf evdeki huzur kacmasin diye susuyorum ama icimde yediklerim ve ictiklerimden cok sigarayi hissediyorum maalesef...

çok zor durumun canım ya insanın elinden bişey gelmemesi kadar kötü bişey yok...huzur için herşeye katlanılıyor,,,inşallah onunda zararını anlaması için bi neden olurda bırakır....benim oğlumda da hem içki hem sigara var beni çok üzüyor ...uzakta olduğu içinda elimden bişey gelmiyor:50:

Yarin insaallah mubarek kandil.Yuce rabbimdenn cumlemizin butun dertllerine,uzuntulerine,sikintilarina ve darlarina care olmasini dilerim.Simdiden butun topikteki gonul dostlarimin kandillerini kutlarim.Artik butun dualarimda benimlesiniz.

İncir Uyutması

Malzeme
1 litre süt
20 tane incir
ceviz

Yapılışı

Öncelikle aldığımız incirlerin saplarını kesip sıcak suda bekletelim. Beklettiğimiz incirlerimiz yumuşayınca sudan çıkartıp keselim. sonrada sütü ocağa alarak parmağımızı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alalım. Kestiğimiz incirlerimizi rondoya alıp birazda süt katarak iyice parçalayalım, parçalama işlemi bittikten sonra kalan sütümüzüde ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız tatlımız kaselere konularak 1-2 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir ve daha sonrada 1 saatte dolapta bekletildikten sonra servise sunabiliriz.
üzerine tarçın ve ceviz

Eki Görüntüle 928628
Çok güzel bu tarif. Tadı da güzel mi??

Yarin insaallah mubarek kandil.Yuce rabbimdenn cumlemizin butun dertllerine,uzuntulerine,sikintilarina ve darlarina care olmasini dilerim.Simdiden butun topikteki gonul dostlarimin kandillerini kutlarim.Artik butun dualarimda benimlesiniz.

AMİN....
seninde kandilin mübarek olsun canım

Çok güzel bu tarif. Tadı da güzel mi??

şekerli tadı çok güzeldi, heyet gelince götürdüğüm restorantlar dan birinde vardı bundan yabancı bakanlar bile beğenmişti...her gittiğimizde bundan seçiyordum tatlı yerine biizim bakan işaret ediyordu aynı tatlıdan mı diye:52:

İyi akşamlar kızlllaaarrr..
Bugün dışarı çıktık kahvaltıya kocacımla, evde yumurta ve zeytin kalmamış. O nedenle azıcık kaçamağım var kahvaltıda:(
Ne zamandı canım içli köfte istiyordu bugün ilk defa yaptım kıyma makinesiyle. Doldururken şekil verirken iyiydi ama pişerken çatladı. Neden çatladı anlamadım. Akşam ki menüm 4 içli köfte, ayran ve taze soğan.:56:

İyi akşamlar kızlllaaarrr..
Bugün dışarı çıktık kahvaltıya kocacımla, evde yumurta ve zeytin kalmamış. O nedenle azıcık kaçamağım var kahvaltıda:(
Ne zamandı canım içli köfte istiyordu bugün ilk defa yaptım kıyma makinesiyle. Doldururken şekil verirken iyiydi ama pişerken çatladı. Neden çatladı anlamadım. Akşam ki menüm 4 içli köfte, ayran ve taze soğan.:56:

afiyet olsun canım

onun çatlamaması için püf noktası okumuştum sağlıklı yaşıyoruz da not almamışım baktımda:50:

gül abla ilk defa yoksun topiği açtığımda.
abla kitabı okurken sen geldin aklıma..hani kg vermem durdu diyorsun ya..
bazen alerjik hastalığı olanlar da kg veremiyrmuş.test yapılyrmuş testte hangi yiyeceğe alerjin varsa o bi kaç ay yemeyp vücudunu rahatlatymuşsn
benim minik izin verdi de biraz okudum 50.sayfaya yakınım
bi de şunu sormak istyrm
ben kerevizi hep portakallı yapardm sanırm
artık portakallı yapmamam lazım
limonlu deniyim bari
şekeer koymicam tabii

bir de ahmet aydının yediden tetmişe taş devri diyeti kitabını öneriyr karatay hoca...ben onu da alıcam..

ben hangi marka omega 3 alayım ablacım
bi yere baktım da emziren annelere ve hamilelere de tavsiye ediliyr..

Canim Gulcugum,bende kismetse kan tahlili yaptirmayi dusunuyorum,ozellikle D vitaminimin durumunu cok merak ediyorum.Tahlil kagidi cantamda dolasiyorum,kendim icin olunca pek umursamaz davraniyorum maalesef.Ah bir de bu beslenme tarzi o kadar dogalki,adeta tepeden tirnaga detox etkisi yapiyor ve iste bu baglamda artik sigara kokusunu hic tolore edemedigimi fark ediyorum.Esim muthis bir sigara tiryakisi,hele hele hafta sonlari evde bide soguktan heryer kapali.Salonda bir cami hic kapatmiyorum ama kokusu feci dokunuyor.Hep sagligini one surerek yaklasiyorum ,banamisin demiyor.Ister istemez pasif icici oluyorum.Kismetse su bahar bi gelse her tarafi acsam.

Canan abla, o sorun malesef bizim evde de var, hem annem hemde babam içiyor. Ben sigaradan nefret ediyorum ama evde engel olamıyorum malesef. :19:

bir de ahmet aydının yediden tetmişe taş devri diyeti kitabını öneriyr karatay hoca...ben onu da alıcam..

O kitabıda okudum ben, mutlaka almalısın. E-kitap olarak almıştım ben.

gül abla ilk defa yoksun topiği açtığımda.
abla kitabı okurken sen geldin aklıma..hani kg vermem durdu diyorsun ya..
bazen alerjik hastalığı olanlar da kg veremiyrmuş.test yapılyrmuş testte hangi yiyeceğe alerjin varsa o bi kaç ay yemeyp vücudunu rahatlatymuşsn
benim minik izin verdi de biraz okudum 50.sayfaya yakınım
bi de şunu sormak istyrm
ben kerevizi hep portakallı yapardm sanırm
artık portakallı yapmamam lazım
limonlu deniyim bari
şekeer koymicam tabii

:9: topik açık bırakıyorum iş yaparken molalarda cevap yazıyorum millet sigara molası verir ben içmediğim için mesaj molası veriyorum :52::52: elim bulaşık olunca molada veremedim mutfak işini bitirmeye çalıştım süt alınca onları kaynattım yoğurt yap, tereyağ yap, peynir yap bulaşıklar derken elim işten çıkmadı ....süt alamaya başladığımdan beri cumartesileri hiç bir yere çıkamıyorum iş bitmiyor pazar da temizlik, çamaşır,ütü, banyo derken hafta sonundan bişey anlamıyorum

teşekkür ederim canım , o alerji testini biliyorum okudumuştum ama 600.ytl ile 800.ytl arasıymış çok pahalı bir testmiş, benim bildiğim bal alerji yapıyor bana onuda normalde de yemiyordum

ben sade yaptım havuç koydum büyük büyük doğradım pişince çıkardım

Back