daha süre var hayırlısı olsun herkes ismiyle gelir derler ya benim oğlum büyük kızıma hamileyken burcu diye tutturdu ana okuluna başlayınca serviste burcu diye 2 tane kız varmış 2 side çirkinmiş burcu lar çirkin oluyor dedi vazgeçti (burcular üstüne alınmasınlar3. nün adı burcu oldu oda başka hikaye ) ...rahmetli kayınvalidem buse koy diyordu bende anne buse öpücük demek büyüyünce bir buse ver diye dalga geçerler diye söylüyordum, bebek doğdu isim yok cuma oturduk isim düşündük gece 2 oldu hala şu olsun bu olsun bende dikişliyim ağrım çok görümcelere gitsinler artık diye dedimki cuma geçti artık yarın düşünürüz, sabah haber geldi kayınvalidem (allah rahmet eylesin) hastanedeydi ölmüş, akşama kadar mezarlıkla uğraştılar akşam eşim geldi 10 kardeşlerdi hepsinin selamı var bebebğin ismini buse koymanı rica ettiler dedi bende zaten bekliyordum komşum yanımdaydı ya buse isteyecekler ya annelerinin ismini, annelerinin ismini isterlerse 2. isim koyarım buse derlerse tek olur dedim dediğim gibide oldu ismi buse oldu ...nerden nereye
2 isimmi vereceksiniz o zaman. :)
Canlarimmm,herbirinize hayirli aksamlar diliyorum.Herbirinizin mutlulugu en az benim mutlulugum kadar olsun.Prensesim cok iyi gordum binlerce sukurler olsun,daha ne isteyebilirim ki.Bir de Karatay beslenme tarzinin en guzel yanlarindan biri de pantolon ve eteklerde dugmelerin gittikce iceriye alinmasi,bu da cok guzel bir veri benim icin.
günaydın canım
sabah sabah pazarı da halletmişsin afiyetle ye hepsini
5 kg süt alıyorum diyordun bunu her hafta senmi taşıyordun
AMİN:)) adlarıyla yaşasınlar,sağlıklı ve huzurlu olsunlarda..
Kedicim; bu sabah oğlum ege kıvanç koysak dedim,hayırrrrrrrr diye çıkıştı banatek isim olucakmış,iki isim olursa kıvanç söylenmezmiş..oğlum her konuda uyumludur ,inatçılığı hiç yoktur..ama isim konusunda kıvanç olucak bu iş bitmiştir diyip duruyor..
Canan ablacım; mutluluğunuz daim olsun,çok sevindim prensesi çok iyi gördüğüne
Sağol gül ablacım,önceden başka bir sütçü eve getiriyordu..sütü bozunca bıraktım onu,pazardan köylüleri buldum, eve getircekler artık..Pazarın yanına çekiyorum arabayı zaten,sabah da kimsecikler olmuyor,bugünde arabaya kadar yardım ettiler sağolsunlar..20 dk.işimi gördüm geldim :))
Pazardan yer elması aldım,yeni toplamışlar çok tazeydi..arkadaşlar siz tüketiyormusunuz nasıl yeniliyor..
Faydalarına da baktım tabi hemencik..
Yer Elması Nedir Faydaları ve Zararları Nelerdir Nasıl Kullanılır:
Yer Elması Nedir:
Yerelması, diğer isimleri Helianthus tuberosus, Jerusalem artichoke, Topinambour olan şifalı bir bitkidir. Yer elması, Bileşikgiller familyasından; basit yapraklı, yüksek, çok yıllık otsu bir bitkidir. Toprak altındaki yumruları inulin bakımından zengindir. Parlak sarı renkte çiçekler açar. Yumruları kullanılır. Besleyici bir sebze olan Yer Elması, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir.
Yer Elmasının Faydaları:
* Yer elması şeker hastaları için faydalıdır.
* Çok besleyici bir sebzedir, vücut direncini artırır.
* Kabızlığa iyi gelir. Hatta müshil etkisi vardır.
* İçeriğindeki besin değerleri ile kansızlığa fayda sağlar.
* Cildi güzelleştirir.
* Cildin daha parlak ve güzel görünmesini sağlar.
* Cinsel gücü arttırır.
* Basur hemeroid hastalığında faydalıdır.
* Yer elmasının idrar söktürücü özelliği vardır.
* Böbreklerin ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar.
* Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.
* Romatizma, nikris ve mafsal ağrılarında faydalıdır.
* Yer elması anne sütünü arttırır.
* Zayıflamak için diyet yapanların tercih edebileceği yer elması doyurucu ve kalorisi düşüktür.
Yer Elmasının Zararları:
Yer elması doğal bir sebzedir ve insan sağlığı için herhangi bir yan etkisi yada zararı yoktur.
Yer Elması Nasıl kullanılır:
Yer elması soyulup meyve gibi çiğ olarak yenebilir. Hatta en iyi faydayı çiğ tüketildiğinde sağlar. Özellikler şeker hastalarının bolca yemeleri önerilir. Yer Elmasının kökü haşlanarak yemeği yapılır ve yenir. Suyu ile saçlar yıkanırsa saç diplerini kuvvetlendirir. Ezilip lapa haline getirildikten sonra şişliklerin üzerine konursa faydası görülür. Besin değerleri yüksek kalorisi düşük bir besin olduğu için diyet yapanlar için harika bir diyet sebzesidir,zayıflatır.
AMİN
kıvanç isminin kıvanç tatlıtuğ ile bir alakası olabilirmiki, kız olsa diğer diziler aklıma gelecekte erkekler sert tipleri severler güney-kuzey dizisndeki kıvanç ın oynadığı kuzey karakterini sevmş olabilirmikiyada sınıf aşkları olur ya o ben kıvanç ismini severim dediyse buda sırf o seviyor diye koymak istemiştir....erkek çocuklarda aşkları ne derse odur
Annem kereviz gibi yemeğini yapar. Ben de çiğ yemeyi severim ama en sevmediğim yer elmasını soyması
Pazardan yer elması aldım,yeni toplamışlar çok tazeydi..arkadaşlar siz tüketiyormusunuz nasıl yeniliyor..
Yer Elması Nedir:
Yerelması, diğer isimleri Helianthus tuberosus, Jerusalem artichoke, Topinambour olan şifalı bir bitkidir. Yer elması, Bileşikgiller familyasından; basit yapraklı, yüksek, çok yıllık otsu bir bitkidir. Toprak altındaki yumruları inulin bakımından zengindir. Parlak sarı renkte çiçekler açar. Yumruları kullanılır. Besleyici bir sebze olan Yer Elması, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir.
Yer Elmasının Faydaları:
* Cildi güzelleştirir.
* Cinsel gücü arttırır.
* Zayıflamak için diyet yapanların tercih edebileceği yer elması doyurucu ve kalorisi düşüktür.
Yer Elmasının Zararları:
Yer elması doğal bir sebzedir ve insan sağlığı için herhangi bir yan etkisi yada zararı yoktur.
Yer elması soyulup meyve gibi çiğ olarak yenebilir. Hatta en iyi faydayı çiğ tüketildiğinde sağlar. Özellikler şeker hastalarının bolca yemeleri önerilir. Yer Elmasının kökü haşlanarak yemeği yapılır ve yenir. Suyu ile saçlar yıkanırsa saç diplerini kuvvetlendirir. Ezilip lapa haline getirildikten sonra şişliklerin üzerine konursa faydası görülür. Besin değerleri yüksek kalorisi düşük bir besin olduğu için diyet yapanlar için harika bir diyet sebzesidir,zayıflatır.
Annem kereviz gibi yemeğini yapar. Ben de çiğ yemeyi severim ama en sevmediğim yer elmasını soyması
bende arasıra alıp çiğ yemeyi severim
kedi bunu okuyunca hemen gider yer elması alır , akşamada saçlarını yıkarherşeyi anında denemeyi seviyor
aynen,,,seçerken fazla tırtıklı olmayanlarını seçmeye çalışıyorum
Tam tahmin ettiğin gibi,kuzey-güney hastasıydı..çok seviyor onu..şimdi martta biz dizisi başlayacakmış onu bekliyor beyfendi..
Aşk maşk işleri bizde yok gül ablacım..aşırı tepkili böyle konulara,sonra açılır elbet..daha aşık olmadı sıpa..
ben anlarım yoksa
Annemde öyle yapıyordu sanırım,ararsam ona da sorucam..Çiğ tadına bakmam lazım..
Nette,brokoli ile beraber zeytinyağlısını yapmışlar..rendeleyip yoğurtla salatasını yapmışlar...birde et yemeğinin içine bütünce koymuşlardı..sanırım salatasını yapıcam akşam en kolayı ..
Müsli etkisi varmış,forumda bir çok arkadaşımız kabızlık problemi yaşıyor..denemekte fayda var derim..
benim oğlanda küçük kızda kreşte başlamışlardı aşka,,kız 5 yaşındayken anaokulundan ege ile evlenmeye karar vermiş geldi bize söyledi ciddi bir konuşma tarzı ile bende biraz ciddi dinlermiş gibi yaptım sonra dalga geçiyorum sorular soruyorum ne cevap verecek diye kızım yaşınız küçük bu yaşta evlilik olmaz dedim biz karar verdik karar verince olur dedi,,,,okumanız lazım dedim ege nin annesi öğretmen o bizi okutur dedi,,,,nasıl geçineceksiniz dedim babamın parası çok o verir dedi,,, yemekleri nasıl yapacaksın dedim tabureye çıkar yaparım dedi,,,,ege annesi ve babasıyla konuşacak nişanlanacağız yazada evleneceğiz dedi gülmemek için kendimi zor tutuyordum tamam kızım ben hemen çeyiz yapmaya başlayayım yaza ancak yetişir dedim tamam ben yarın ege ye söylerim dedi mutlu mutlu gitti odasına
yer elmasını hamileyken çok yerdim. Sebze çorbalarına katarım. Veya soğanlı sarımsaklı havuçlu zeytinyağlı yaparım. Çok faydalı.
Günaydın...
Sayfalar çok hızlı ilerliyor,fırsat bulursam okuyacağım..
Dün;
Sabah; tereyağlı yumurta ile kkk
Öğlen ; mercimek çorbası+pırasa yemeği+salata+ayran az az dı( tadını beğenmedim ,sabrediyorum ..
Doymadım ; elma+mandalina
Akşam; Tarhana çorbası+fasülye+bulgur pilavı+yoğurt
Çayla kabak çekirdeği
Limonlu su-su
Bu arada az önce pazara gittim geldim..Sebzelerim aldım ay ne güzeller ..sütümü ve yumurtamı yarın eve bırakıcaklar..Bundan sonra sen gelme abla eve getirelim dediler,gebe olduğumu biliyorlar zaten.Zaten şurda 1 ay sonra gelemem dedim..
Merhaba arkadaşlar bende dun başladım sabah Kıymalı yumurta zeytin ceviz yedim oglede findik badem ama kavrulmuş vardi evde aksamda kurufasulye tarhana corbasi salata az turşu yedim ama aksam başım cok ağrıdı hala da ağrıyor nerde yanlış yaptım acaba
:)) adlarıyla yaşasınlar,sağlıklı ve huzurlu olsunlarda..
Kedicim; bu sabah oğlum ege kıvanç koysak dedim,hayırrrrrrrr diye çıkıştı banatek isim olucakmış,iki isim olursa kıvanç söylenmezmiş..oğlum her konuda uyumludur ,inatçılığı hiç yoktur..ama isim konusunda kıvanç olucak bu iş bitmiştir diyip duruyor..
Canan ablacım; mutluluğunuz daim olsun,çok sevindim prensesi çok iyi gördüğüne
Sağol gül ablacım,önceden başka bir sütçü eve getiriyordu..sütü bozunca bıraktım onu,pazardan köylüleri buldum, eve getircekler artık..Pazarın yanına çekiyorum arabayı zaten,sabah da kimsecikler olmuyor,bugünde arabaya kadar yardım ettiler sağolsunlar..20 dk.işimi gördüm geldim :))
Yer Elması Nedir:
Yer Elmasının Faydaları:
* Cildi güzelleştirir.
* Cinsel gücü arttırır.
Yer Elmasının Zararları:
Tam tahmin ettiğin gibi,kuzey-güney hastasıydı..çok seviyor onu..şimdi martta biz dizisi başlayacakmış onu bekliyor beyfendi..
Aşk maşk işleri bizde yok gül ablacım..aşırı tepkili böyle konulara,sonra açılır elbet..daha aşık olmadı sıpa..
ben anlarım yoksa
Annemde öyle yapıyordu sanırım,ararsam ona da sorucam..Çiğ tadına bakmam lazım..
Nette,brokoli ile beraber zeytinyağlısını yapmışlar..rendeleyip yoğurtla salatasını yapmışlar...birde et yemeğinin içine bütünce koymuşlardı..sanırım salatasını yapıcam akşam en kolayı ..
Müsli etkisi varmış,forumda bir çok arkadaşımız kabızlık problemi yaşıyor..denemekte fayda var derim..
bende arasıra alıp çiğ yemeyi severim
kedi bunu okuyunca hemen gider yer elması alır , akşamada saçlarını yıkarherşeyi anında denemeyi seviyor
kesin kesin :))
yaa ben hiç bakmadım tırtığına :))
Sabah 7.30 2 yumurta ile tereyagli omlet iki dilim kasar yesil zeytin cay ceviz
12.00 da tarhana ve portakal
Aksamda 17.30 gibi mercimek corba pirasa yoğurt düşünüyorum uygunmudur bide pirasa icine havuç koyabilirmiyim az da bulgur koyacagim kavrulmuş kuruyemiş de yemeyecegim tşk
oh yaşasın doğruymuş :))Bende 5 milin yarisina geldim bitirexcegim gibi
Sut icereek iyi yapmissin
Çok haklıysın mydenizzz'cim, açıkmayacak şekilde yemek lazım ya da kendimizi aç bırakmamamış yani acıktığımızda yememiz lazım. Ama o saatte yemek de yasaklar arasında. Bu tam bir çelişki :)))
Yer Elması Nedir:
Yer Elmasının Faydaları:
* Cildi güzelleştirir.
* Cinsel gücü arttırır.
Yer Elmasının Zararları:
benim oğlanda küçük kızda kreşte başlamışlardı aşka,,kız 5 yaşındayken anaokulundan ege ile evlenmeye karar vermiş geldi bize söyledi ciddi bir konuşma tarzı ile bende biraz ciddi dinlermiş gibi yaptım sonra dalga geçiyorum sorular soruyorum ne cevap verecek diye kızım yaşınız küçük bu yaşta evlilik olmaz dedim biz karar verdik karar verince olur dedi,,,,okumanız lazım dedim ege nin annesi öğretmen o bizi okutur dedi,,,,nasıl geçineceksiniz dedim babamın parası çok o verir dedi,,, yemekleri nasıl yapacaksın dedim tabureye çıkar yaparım dedi,,,,ege annesi ve babasıyla konuşacak nişanlanacağız yazada evleneceğiz dedi gülmemek için kendimi zor tutuyordum tamam kızım ben hemen çeyiz yapmaya başlayayım yaza ancak yetişir dedim tamam ben yarın ege ye söylerim dedi mutlu mutlu gitti odasına
amaninnnn..bak bilmişlere..biz aşık olduğumuzu bırak annemize kardeşlerimize bile diyemezdik..oğlum da bana söylemez ama ben anlarım kesin..tabureye çıkıp yemek yapmak mı ay bir an düşündüm gözümde ne tatlı olurlar..ay ben de kızzz istiyorum yaaaaaaaa ...
:
Sabah 7.30 2 yumurta ile tereyagli omlet iki dilim kasar yesil zeytin cay ceviz
12.00 da tarhana ve portakal
Aksamda 17.30 gibi mercimek corba pirasa yoğurt düşünüyorum uygunmudur bide pirasa icine havuç koyabilirmiyim az da bulgur koyacagim kavrulmuş kuruyemiş de yemeyecegim tşk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?