Sütlü kahveyi ne zaman icebiliyoruz aksam yemekten sonra 8 gibi icsem sıkıntı olurmu
topik yavaşlamış...yaa bu akşam ne yapayım gül ablacım bi akıl ver
lahana sarmasını fazla yiyemem.
buzluktaki proteinleri de çıkaramam don çünkü...
ama sulu kereviz çorbam(unsuz çünkü her zamanki lezzetş olur mu bilemeyecepğim)
ve eriştesiz yeşil mercimeğim mevcut..bi kase..
Kızlar bu isim konusunda fransızca felan girince aklıma çook komik bir anı geldi. Umarım aranızda adı Rana olan yoktur. Varsa da şimdiden özür diliyorum. Ben Italyanlarla çalışıyorum. Türklere çok benziyorlar, gırgır şamata dalga dedikodu... Neyse 2 Italyan bir de ben müşterimizi ziyarte gittik. Karşımızda 3 bayan var. Karşılıklı kartvizitler verildi. Herkes masaya dizdi kartları. Bizim İtalyanlar benim solumda karşılıklı oturuyorlar. Bir baktım ikisi kafalarını eğdiler dudak ısıryorlar. Yaklaşık5-6 saat kaldık müşteride. Deneme üretimi felan vardı uzun sürdü. Çıktık iş bitince bizimkiler bastı kahkahayı arabanın içinde nasıl tuttularsa artık 5 saat kendilerini.Ne olduğunu anlamadım tabii. Sonra anlattılar. Görüştüğümüz bayanların biri Rana Italyanca ve latince kurbağa demekmiş, diğeri de ceren italyancada cirino da iri baş kurbağa yavrusu demekmiş. Sonuçta isimler hernekadar Türk ismi olsada yabancı dillerdeki manaları da önemsemek lazım. Türkçe karakter konusunda da katılıyorum. Soyismimde Ğ , ve ş harfleri var ve daha söyleyebilen bir yabancı hiç görmedim. Ama ismimi herkes kusursuz telaffuz edebiliyor. Ben de çocuğum olursa Türkçe karakter ve anlam konusuna dikkat edeceğim. Çünkü çokk şeyler yaşadım bu konuda. Yukarıdaki sadece 1 tanesi.
Üstelik bir de sordular Türkçe'de Rana'nın anlamı var mı diye. Evet var hoş , güzel demek deyince daha bi bastılar kahkahayıiki bayanında isminin anlamının kurbağa olmasıda ne tesadüf adamlar türkler herkese kurbağa ismi koyuyor sanmışlardır,, kurbağa, iri baş kurbağa,
kereviz,yeşil mercimek, bol salata, yoğurt yetmezmi,,,,,
acıkmamış olman güzel leptin epey çalışmış
karatay,yağı normalin 5 katı 10 katı fazla yeyin hem yağ yakar hem acıktırmaz diyor onun faydası demekki
yumurtayı 1 ye onun yerine Pastırma veya soğuk et yiyebilirsin, Karatay Menüsü'nü incelerseniz orada yumurta yiyemeyenler için mortadella var. Ondan yapıp yiyebilirsin. Kuru fasulye ve mercimek gibi bitkisel protein de alabilirsin Ama mutlaka protein almalısın
acıkmamış olman güzel leptin epey çalışmış
karatay,yağı normalin 5 katı 10 katı fazla yeyin hem yağ yakar hem acıktırmaz diyor onun faydası demekki
yumurtayı 1 ye onun yerine Pastırma veya soğuk et yiyebilirsin, Karatay Menüsü'nü incelerseniz orada yumurta yiyemeyenler için mortadella var. Ondan yapıp yiyebilirsin. Kuru fasulye ve mercimek gibi bitkisel protein de alabilirsin Ama mutlaka protein almalısın
ZMO Konya Şube Başkanımız Hasan Hüseyin MOTUK, basına yaptığı açıklamada hiçbir şekilde GDO lu sebze meyve üretmeyen yerli üreticinin zarar görmeye başladığını söyledi
Genetiği değiştirilmiş organizmalar, kısa adıyla GDO lar, bir canlının gen dizilimine genetik müdahale yöntemleri ile bitki, bakteri, virüs vb. herhangi bir başka canlının DNAsının aktarılması ile elde edilen yeni organizmalardır.. Bu işlem için çeşitli metodlar geliştirilmiştir. Genetik Mühendislik ya da Genetik Modifikasyona Uğratılmış Gıdalar, laboratuar şartlarında gıda için kullanılan bitkilerin ya da hayvanların DNAlarının içine çeşitli genlerin yapay olarak aktarılmasıyla oluşurlar.
GDOlu ürünlerin üretilmesinin sebebi ise, bu ürünlerin, Üretici ve Tüketicilerinin bazı avantaj beklentileri, bu tür gıdaların gelişmesine öncülük etmiştir. Daha ucuz bir maliyet ve daha büyük fayda, bir üründeki gen transferi talebini artırmıştır. Daha büyük fayda derken, ürünün dayanıklılığı ve gıda değeri üzerinde sağlanabilen üstünlükler söz konusu olmaktadır.
Genetik işlem görmüş tohumlarda, genellikle böceklerin ve virüslerin sebep olduğu hastalıklara karşı direnç gösterecek veya yabani ot öldürücülerine karşı direnç sağlayacak özelliklerin kazandırılması ön planda olmaktadır.
Kabak, sarı crookneck kabak ve tatlı mısırların bazıları GDOlu olabilir. Genetiği değiştirilmiş tek ticari meyve Hawaiiden gelen Papayadır. Hawaiiden gelen papayaların neredeyse yarısı GDO lu dur.
Henüz genetiği değiştirilmiş balık, kümes hayvanı veya çiftlik hayvanı satışa sunulmamıştır. Fakat tahıl gibi GDO lu ürünlerle beslenen hayvanlardan üretilen pek çok organik olmayan ürün vardır. %100 ot/çimenle beslenen hayvanları ve çiftlik balığı yerine açık deniz balıkları tercih edilebilir.
Pek çok alternatif et ürünleri genetiği değiştirilmiş ürünlerle işlenir. Bu sebepten ürünlerin içeriğini incelerken risk içeren dört büyüklere, özellikle soyaya çok dikkat edilmesi gerekir. Bazı ABDli süt ürünleri çiftlik sahipleri ineklerine süt üretimini arttırmak için genetiği değiştirilmiş hormon rbGH( rbST olarakta bilinir) enjekte eder. "rbGH/rbSTsiz inek" etiketli ürünleri satın alınmalıdır. Pek çok alternatif süt ve süt ürünleri soya fasulyesinden üretilir ve GD maddeler içerebilir. Çoğu mamanın ana maddesi süt ya da soya proteinidir. Genelde bu ürünlerin içindeki gizli ürünler rbGH enjekte edilmiş ineklerden elde edilen süt veya soyadır. Aynı zamanda bazı markalar GDO lu mısır şurubu, mısır şurubu veya soya lecithini de kullanırlar.
Mısır dışında gıda marketinde GDO lu tahıl ürünleri bulunmaz. %100 buğdaydan üretilmiş makarna, kuskus, pirinç, arpa, yulaf, sorgum ve soya hariç kuru baklagiller tercih edilmelidir. Genellikle mısır ve soyadan üretildikleri için, kahvaltılık gevrek ve barların GDO lu ürün içerme ihtimali yüksektir. Mısır Şurubu GDO lu maddeler içerir. Çoğu dondurulmuş gıda üretim aşamasında çok sayıda işleme uğrar.
Dört büyüklere dikkat etmek gerekir. Mısır, Soya Fasulyesi, Kanola, Pamuk ve bunların bulunduğu gıda ürünleridir. GDO suz etiketi taşımadığı sürece dört büyüklerden herhangi birini içeren dondurulmuş gıdalardan uzak durmak gerekir. Çoğu çorba ve sos pek çok işlemden geçer; alışveriş sırasında içindekiler listesini dört büyükleri de göz önünde bulundurarak dikkatlice incelemek gerekir. Etikette açıklanmadığı takdirde mısır, soya yağı, pamuk tohumu ve kanola yağı büyük ihtimalle GDO içerir. Saf zeytin, hindistancevizi, susam, ayçiçeği, badem, üzüm çekirdeği ve yer fıstığı yağı tercih edilmelidir; mısır şurubu değil. Buğday, pirinç ve yulaflı, ayçiçek yağı ve aspir içeren snackleri tercih edilmelidir. Genetiği değiştirilmiş patlamış mısır bulunmamaktadır. Çoğu tatlandırıcı ve tatlandırıcı barındıran şeker ve çikolata GDO içerir. Yüzde 100 kamış şekeri, konsantre kamış suyu veya organik şeker içeren GDOsuz tatlandırıcıları, şeker ve çikolataları tercih edin. Çikolatadaki soya lesitine ve şekerdeki mısır şurubuna dikkat edilmelidir. Tatlandırıcılardan aspartam GD mikroorganizmalardan üretilir. Aynı zamanda NutraSweet® ve Equal® olarak ta bilinir ve alkolsüz içecekler, şeker, sakız, tatlılar, yoğurt, tabletop tatlandırıcıları, vitamin ile şekersiz öksürük bonbonları gibi eczane ürünleri de dahil olmak üzere 6,000den fazla gıda maddesinde bulunur. Çoğu meyve suyu GDO suz meyveden üretilse de mısır bazlı tatlandırıcıların büyük kısmı (mesela yüksek fruktozlu mısır şurubu) GDO içerir. Sodaların çoğu su ve mısır şurubundan üretilir. Yüzde 100 meyve sularını tercih edin. İşlenmiş ürünler "organik" ya da "GDOsuz" ilan edilmedikleri sürece çoğunlukla gizli GDO barındırırlar.
"GDO suz" etiketli ürünler üretim aşaması süresince GDO lu ürün kullanılmadığı anlamına gelse de, GDO doğal yollarla; polen yolu ile, rüzgar ve böcekler ile tohum bozulması yolu ile ya da insan hatalarıyla yayılabilir. GD herhangi bir mahsul içeren tüm ürünlerden kaçınmak gerekmektedir.
Çoğu GD içerikli ürünler dört büyükler ile üretilmiştir: Mısır, Soya Fasulyesi, Kanola ve Pamuk.
Mısır içerikliler
- Mısır unu, yağı, nişastası, gluteni, şurubu
- Tatlandırıcılar: fruktoz, glikoz, dekstroz
- Modifiye edilmiş gıda nişastası
Soya içerikliler:
- Soya unu, lesitini, proteini, isolat ve isoflavonu
- Bitkisel yağ ve protein
Kanola içerikliler:- Kanola yağı
Pamuk içerikliler:- Pamuk yağı
Son günlerde GDO lu ürün tartışmaları içerisinde insanların kafası iyiden iyiye karışmış durumda. Konunun bir açıklık kazanamaması, birbirini tutmayan bilimsel açıklamalar sanki bütün sebze ve meyveler, GDO lu yanılgısı oluşmasına neden oldu. GDO lu ürün tartışmaları içerisinde halk ikilemde kalmış; bu durum halkı etkilediği kadar sebze ve meyve yetiştiricisinin ve satıcısının da ciddi bir şekilde tedirgin olmasına neden olmuştur.
Türkiye de şu an üretilen, hatta domuz gribi salgını nedeni ile bolca tüketilmesi gereken sebze ve meyveler, haksız yere kötülenmeye başlandı. GDO tartışmalarının başladığı günlerde semt pazarları yarı yarıya boşaldı. Genetiği değiştirilmiş ürünler, ebter (üründen tohum alınmayan) tohumlu ürünleri vatandaş bu bilgi kirliliğinde birbirine karıştırıyor. Bunun tam aksi Türkiye de yetiştirilen hiçbir sebze ve meyvede GDO yoktur. Zaten ürünlerimizde GDO olsa, bu konuda çok hassas olan AB pazarına bir kilogram ürün ihraç edemeyiz.
GDO lu tek meyve Hawaii den gelen Papayadır. GDO lu ürünler domates, salatalık, patlıcan vb. gibi tarla ve sera da yetişen ürünler değil; Mısır, Soya Fasulyesi, Kanola, Pamuk ve bunları içeren gıda ürünleridir.
ZMO.ORG SİTESİNDEN ALINTIDIR
Türkiye'den arkadaş geldi staja, 1,5 kilodan fazla kayısı getirdi gün kurusu:)) yaşasın artık ben de kahvaltıma ekleyebilicem kayısı:)
yetmeyebilr ve acıkabilirm..bu daha fena acıkmamam lazım...
ZMO.ORG SİTESİNDEN ALINTIDIR
zaten kuru fasulyeyi cok yemeye koyub yıyorum,kereviz corbasına da koymuşdum,bugun bulgur corbası yaptım,icine karatayın izin verdiği her ne bulduysam,kuru fasulye,sarımsak,yeşil sogan,kuru sogan,yumurta,kişniş,yazın hazırladığım konserve domates,zeytınyağı,sumak,pul biber koydum,tadı da güzel oldu. bu günkü menüm:
07 15 -kahvaltı: 2 yumurta,haşlanmış balkabağı,peynir,bol zeytinyağlı zeytinler,yoğürt,1 bardak süt,fındık.
öğlen:12 15-kereviz corbası,bulğur corbası,sarımsaklı yoğurt,sade haşlanmış dana eti,1 bardak ayran, azcık balkabağı,fındık,ceviz.
akşam-18 45-öğlendekinin aynısı, balkabağı yok.her öğünden sonra yeşil cay,gün boyu 2,5 ya 3 litre su,çoook yürüyüş
kerviz çorbasının sudan farkı yok ınsuz ya
Türkiye'den arkadaş geldi staja, 1,5 kilodan fazla kayısı getirdi gün kurusu:)) yaşasın artık ben de kahvaltıma ekleyebilicem kayısı:)
Cok teşekkür ederim. Cok güzel bir paylaşım olmus. Ancak yazı sadece GDO üzerine olmus. Bir yerde kısır tohumdan bahsediyor.
"Genetiği değiştirilmiş ürünler, ebter (üründen tohum alınmayan) tohumlu ürünleri vatandaş bu bilgi kirliliğinde birbirine karıştırıyor"
Bu da oldukça sıkıntı verici bir konu. Bu konuda cok üzülüyorum. Kendi tohumlarımızın olması, dışa bağımlı olmamayı isterdim. Çünkü bir arkadas demişti, bir sebze nerenin topragında yetişiyorsa o "yerli"dir diye. İste bizim topraklarda , bizim tohumumuza yetişen yerli ürün yemek en sağlıklisi.
[video=youtube;mgRRzb1Ar5c]http://www.youtube.com/watch?v=mgRRzb1Ar5c&list=PLyM7xn1mfaWK1KcLqrqgu3vX tig3hDzQP[/video]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?