Ben yıllardır ne omega3(dha+epa=1000mg) ne de ayda 300.000 ünite d vitaminimi eksik bıraktım,Tüm tahlillerim her sene mayıs ayında düzenli yapılır.Gıda intoleransı deseniz ona 700 avro ödedim önemli bir şey çıkmadı.Sporu 1989 dan beri çalıştığım yıllarda haftada 4 gün,emekli olduktan sonra yani 14 senedir haftada 6 gün,günde 40 dakika yüksek tempolu yürüyüş ve 45-50 dakika advanced pilates olarak yapıyorum.Ama menopozla ortaya çıkan bir göbeğe bunlar engel olmadı.Kaldı ki pilav makarna börek çörek pasta ile de zaten yıllardır hiç işim olmadı,ekmeği 26 nisana kadar sadece öğlen yemeğinde o da 20 gr lık tam buğday unundan bir dilim ekmek olarak tükettim.Sabahları da yine 26 nisana kadar 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi idi.26 nisandan bu yana bunları da bıraktım,yani 6 aydır.Yani ne masajlar kaldı denemediğim ne de başka çözümler,yani ameliyattan başka her şey denendi canım.Ayrıca son 40 gündür hocanın söylediği akşamları balık rokayı da uyguluyorum fakat ne belim de ne göbekte en ufak bir değişiklik olmadı.YANİ KOCAMAN BİR HAYAL KIRIKLIĞIIIIIIIIIII. Halbuki bu işe çok büyük bir umutla başladım,sonuç fiyasko.Ne şeker hastalığı,ne tansiyon ,çok şükür zaten hiç bir sorunum yoktu şimdi de yok.merhaba.karatayla kilo alani hatta bahsettiginiz hale geleni hic duymadim.bence bu beslenme sekliyle alakali diil durumunuz.hormon testlerinizi yaptirdiniz mi?menopoza girdiginizi soylemissiniz.hormonlarıniz farklilasmis.bi baktirin derim.bir de arkadaslarin soyledigi gibi d vitamini onemli.karatay kitabinda da bahsetmis.tum önerilerime uyuldugu takdirde kilo veremiyorsaniZ d vitamini eksikliğiniz, b12 eksikliginiz,omega eksikliginiz olabilir
ya da gida intoleransıniz olabilir.test yaptirin diyor. Umarim tekrar ozlediginiz kiloda olursunuz.
saol cnm bnm.darisi basina. Tum kilolar pitir pitir dokulsuuun
cnm merhaba.bnm kizim da kolikti.6 aylik oldugunda gecti anca.umarim seninki daha kisa surede gecer.aksam 9 da bi basliodu aglamaya gece 12 ye dek.kabustu resmen. Ne damla ise yaradi ne yiyecekler.ztn bu onlemler psikolojikmis.anne baba rahatlasin diye. Ben havluyu utuyle isitip karnina koyuyordum iyi geliyordu.bir de kolik muzikleri var
buzuki orhan yapmis.hatta adamin tez calismasi düşün.orda anne karnindaki ses var
onu acinca susuyordu.dene istersen.internetten indirilio. Bnm bebisin forumdakiler bilir laktoz intoleransi var.sut ve sutle yapilmis seyler yedigimde mahvoluo. Kaka testiyle ogrenebilirsin. Bir de cikolata kuru fasulyeyle ayni gaz etkisine sahip.sogan da. Benim yemeklere bile sogan koymam yasakti.he bir de kahve kola cay asiri gaz ve huzursuzluk yapiyor.onlar da yasakti.kolikligi arttirici etkiye sahip.Aklina takilan olursa sorabilirsin
mira buyuyene dek cok cektik.cok sukur artik rahatim
valla ne diyim şoklardayim. O kdr spora gobek nasil kalir.allah allaaah.bende gebelik gobegimi sporla duzlestiririm diodum.olmama ihtimali de var demekkiBen yıllardır ne omega3(dha+epa=1000mg) ne de ayda 300.000 ünite d vitaminimi eksik bıraktım,Tüm tahlillerim her sene mayıs ayında düzenli yapılır.Gıda intoleransı deseniz ona 700 avro ödedim önemli bir şey çıkmadı.Sporu 1989 dan beri çalıştığım yıllarda haftada 4 gün,emekli olduktan sonra yani 14 senedir haftada 6 gün,günde 40 dakika yüksek tempolu yürüyüş ve 45-50 dakika advanced pilates olarak yapıyorum.Ama menopozla ortaya çıkan bir göbeğe bunlar engel olmadı.Kaldı ki pilav makarna börek çörek pasta ile de zaten yıllardır hiç işim olmadı,ekmeği 26 nisana kadar sadece öğlen yemeğinde o da 20 gr lık tam buğday unundan bir dilim ekmek olarak tükettim.Sabahları da yine 26 nisana kadar 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi idi.26 nisandan bu yana bunları da bıraktım,yani 6 aydır.Yani ne masajlar kaldı denemediğim ne de başka çözümler,yani ameliyattan başka her şey denendi canım.Ayrıca son 40 gündür hocanın söylediği akşamları balık rokayı da uyguluyorum fakat ne belim de ne göbekte en ufak bir değişiklik olmadı.YANİ KOCAMAN BİR HAYAL KIRIKLIĞIIIIIIIIIII. Halbuki bu işe çok büyük bir umutla başladım,sonuç fiyasko.Ne şeker hastalığı,ne tansiyon ,çok şükür zaten hiç bir sorunum yoktu şimdi de yok.
Canım sağol bilgilendirme için. Bazuki Orhan'ı okudum ama denemedik henüz. Ama beyaz gürültü fön makinesi aspiratör araba hepsi denendi. Zaman zaman değişiyor. Bugün fön makinasını duyunca susuyorsa yarı susmuyor. Ama arabaya bindiğinde hep susuyor ve uyuyor. Benim kızım bir değişik öyle katıla katıla ağlamıyor ama sürekli bir hareket, mızırdanma, ağlama v.s. Gaz sancısı olduğunda anlıyorum, ama akşamları olan kesinlikle gaz sancısı değil bence. huzursuzluk birşeyler ou huzursuz ediyor ama ne çözemedim. Yediklerime dikkat ediyorum. Gaz yapacak şeyleri yememeye çalışıyorum. Dolap çikolata dolu ben ona onlar bana bakışıyoruz. Bütün güzel şeyler de gaz yapar mı yaaaacnm merhaba.bnm kizim da kolikti.6 aylik oldugunda gecti anca.umarim seninki daha kisa surede gecer.aksam 9 da bi basliodu aglamaya gece 12 ye dek.kabustu resmen. Ne damla ise yaradi ne yiyecekler.ztn bu onlemler psikolojikmis.anne baba rahatlasin diye. Ben havluyu utuyle isitip karnina koyuyordum iyi geliyordu.bir de kolik muzikleri var
buzuki orhan yapmis.hatta adamin tez calismasi düşün.orda anne karnindaki ses var
onu acinca susuyordu.dene istersen.internetten indirilio. Bnm bebisin forumdakiler bilir laktoz intoleransi var.sut ve sutle yapilmis seyler yedigimde mahvoluo. Kaka testiyle ogrenebilirsin. Bir de cikolata kuru fasulyeyle ayni gaz etkisine sahip.sogan da. Benim yemeklere bile sogan koymam yasakti.he bir de kahve kola cay asiri gaz ve huzursuzluk yapiyor.onlar da yasakti.kolikligi arttirici etkiye sahip.Aklina takilan olursa sorabilirsin
mira buyuyene dek cok cektik.cok sukur artik rahatim
Canım üzme kendini hayırlısı olsun..belki olur, olmazsa da canin sağolsun seneye olur..ben de çok cektim bu sinavlardan her unv mezunu gibi ama nasip değilmiş özel de çalıştım bende uzun zaman...torpilde bulamadim..eltim lise çıkışlı devlet memuru 15 yillik...ben okul+yüksek lisans daha neler hepsine çalıştım girdim sen gibi güzelde puan aldim olmadi..yalniz degilsin turkiyede çok büyük bir kisim seninle ayni kaderi paylaşıyor
sagolun kizlar.esim durumumu tahmin etmis kalkmis gelmis yazik onca yoldan.moralimi duzeltip ise gitti tekrar.iyiki onla evlenmisim.canım sağlık olsun,puanın güzel,inş bir sonrakinde daha iyi bir yere atanırsın
canım Allah kolaylık versin.
Sağlıkla kucağına alıp,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
ben lohusalığımda
tane kimyon,rezene ve anasonu karıştırıp çayını yapıyordum,günde 3 öğün ben içiyordum.bebeğe de verilebilir demişti çocuk doktorumuz ama bizde gerek olmamıştı.sonra birçok şeye kimyon ekliyordum..çorbalara,yemeklere.çok şükür öyle ciddi bir gaz sıkıntısı yaşamadık.inş senin de öyle olur.
valla bnm kizim fon makinasi elektrik supurgesi sesinden korkup agliodu heheheheh. Bi tek anne karnindaki ses susturuodu.aslinda koliklik gaz diil sadece.dedigin gibi huzursuzluk.sebebi de bazi bebeklerin normalden fazla hassas olusu ve dis dunyaya adapte olamayisi.adapte olunca da geciyor.ve evt haklisin buna tek care zaman.onun tek istegi tekrar anne karnindaki gibi yasamakCanım sağol bilgilendirme için. Bazuki Orhan'ı okudum ama denemedik henüz. Ama beyaz gürültü fön makinesi aspiratör araba hepsi denendi. Zaman zaman değişiyor. Bugün fön makinasını duyunca susuyorsa yarı susmuyor. Ama arabaya bindiğinde hep susuyor ve uyuyor. Benim kızım bir değişik öyle katıla katıla ağlamıyor ama sürekli bir hareket, mızırdanma, ağlama v.s. Gaz sancısı olduğunda anlıyorum, ama akşamları olan kesinlikle gaz sancısı değil bence. huzursuzluk birşeyler ou huzursuz ediyor ama ne çözemedim. Yediklerime dikkat ediyorum. Gaz yapacak şeyleri yememeye çalışıyorum. Dolap çikolata dolu ben ona onlar bana bakışıyoruz. Bütün güzel şeyler de gaz yapar mı yaaaaBaharat yok, turşu yok, baklagil yok, bulgur yok, çay kahve yok, portakal mandalina yok, o yok bu yok Kimyon ve dere otu yemekten bir hal oldum. Geçen doktor 5 sayfalık bir dosya verdi kolik bebekler için bilgilendirme ve öneri niteliğinde. Sonunda kocaman kocaman harflerle ijtiyacınız olan şey zaman. Zamanla geçecek yazıyor. Senin kızının koliği çoook uzun sürmüş umarım benim kızımınki o kadar uzun sürmez
Allah sana kolaylık versin. Annen felan kalacak mı yanında. Uzun süre kalacak biri olsa bari. Lohusalık da insan daha gergin olabiliyormuş.Hem gebeliğindeki huzur bebeğe yansıyor biliyorsun. Moralini bozmamaya çalış. Bu arad bebeğin ismine karar verdiniz mi ne olacak?Evet canim ikinci çocuğum da küçüktü. Aralarinda 2,5 yaş olacaksürekli uykusuz huy degistirdi geçen aydan beri gece de gündüz de uyumuyor. Eşimi kabul etmiyor ben kalkiyorum geceleri ve sürekli gergin ,mutsuz ve gözü yaşlı dolasiyorum ortalıkta. .eşim ne yapacağını şaşırdı gün içinde arayıp ağlayıp aglamadigimi kontrol ediyor benim durumum pek iç açıcı değil anlayacağın. .inşallah allah yüzüme bakarda lohusaligim sorunsuz geçer. ..
Canım bahsettigim çay o bitkisellerin evde hazırlanmış hali.. çemen otu gaz konusunda çok etkiliymis diye duydum.gecen hazir humanalarin icine baktim çemen otu, kimyon otu, rezene, anason varmış. Aktardan alıp karistirip tuketecegim ben..benim iki numaraya o bitkisellerde fayda etmedi.bir de puf boreginin dedigi gibi youtube'da anne karni sesinin muzigini duydum onu tlf'na indirmeyi düşünüyorum. .bir dene istersen. ..
Incir sabikali karatay'da ama ben gebeligimde de yedim ,emzirirken de surekli yiyeceğim acayip süt yapiyor...
Sen korkma ,yaş avantajın var kolay düzleşir.Menopoza kadar bende de karın dümdüzdü.Hatta düzenli spor yaptığım için regl dönemlerinde bile benim karnım hiç çıkmadı,çünkü vücut ödem tutmuyor spor sayesinde.valla ne diyim şoklardayim. O kdr spora gobek nasil kalir.allah allaaah.bende gebelik gobegimi sporla duzlestiririm diodum.olmama ihtimali de var demekki
Canim evet annem kalacak yanımda inş, bizim iki tarafta yanımızda sirayla kalirlar heralde..ben herkesin ayni anda gelmesine dayanamıyorum. .kalabaligiz herkes gelip görmek isteyince ben rahat olamıyorum. Bu sefer sirayla gelmelerini rica edecegim kırmadan. .birde günlük yardimci arıyorum, herkes gittikten sonrasi icin. .Ah
Allah sana kolaylık versin. Annen felan kalacak mı yanında. Uzun süre kalacak biri olsa bari. Lohusalık da insan daha gergin olabiliyormuş.Hem gebeliğindeki huzur bebeğe yansıyor biliyorsun. Moralini bozmamaya çalış. Bu arad bebeğin ismine karar verdiniz mi ne olacak?
Benim eşim son zamanlarda geriyor beni. İlk 3 haftamız sorunsuz geçti ben de çok mutluydum. Bebeğimle sadece ben ilgilendim bakımını hep ben yaptım annem ve kayınvalidem yemek ve ev işlerine baktı. 3. haftada kolik başlayınca eşim gerilmeye başladı. Sese tahammülü yok. Bebek ağladıkça o sinirleniyor. Kucağna alıyor susturamazsa ses tonu sertleşiyor hareketleri sertleşiyor. Sini oluyorum. Bebek huzursuzlandıkça bana talimatlar yağdırıyor deli oluyorum. Gece bebek uyanıyor adam gözü kapalı talimat yağdırıyor. Sanırsın çocuk doktoru. İnternetten okuyup okuyup bana ahkam kesiyor. Altını değiştir bira bekle, bebeği memeye daha çok yaklaştır, yok gazını öyle değil böyle çıkart, kimyon yedin mi, ilacını verdin mi, ne zaman emzirdin. Deli olcam yakındaO da olmasa hayatımdan çok memnunum. Hatta lohusalık bitti diye üzülüyorum.
arkadaşlar merhaba,
burası neden bu kadar sessiz.
ben de işyerinde yoğunum bu aralar.pek giremiyorum.
neyse bugünkü menümü vereyim
sabah kkk
öğlen yarım çay bardağı yer fıstığı
akşam yayla çorba, salata,ciğer kavurma
tekrar hoş geldin canımHerkese kucak dolusu merhabalar
Gül abla nasılsın? Diğer arkadaşlar, Mydenizz gebelik nasıl gidiyor, Kedicik göbek gitti mi?, Fmgenc, Prenscim, ve diğeri nasılsınız?????
Uzuuuunca bir aradan sonra kiloları alarak ama anne olarak geri döndüm. Kırkımız yarın çıkıyor. Bebeğim ve ben çok iyiyiz. Emziriyorum. Gebeliğin son dönemlerinde çok kilo aldım , doğumdan sonra hızla 11-12 Kg verdim ama son haftada kilo almaya başladığımı görünce moralim bozuldu ve hemen kendime çeki düzen vermeye karar verdim.Doğumdan sonra yemekler , şerbetler , tatlılar çikolatalar ipin ucu kaçtı. Artık yok!! Yarın itibariyle diyete başlıyorum ve zaman buldukça topiğe girip bildirim yapıyorum. Kızım akşamları çok huysuz oluyor. Kolik. Saat 9-10 gibi uyuyor ancak bu vakitler zamanım oluyor. Annem hala yanımda ama haftaya gidecek ondan sonra ev iş güç bebek koca başbaşayım
İlk hedefim gebe kaldığım kilom, 2. hedef ise gebe kalmadan önceki hedefim olan 65Kg.
Rumuz: Ekin06
Şu anki kilom:84,6
İlk Hedef: 76
Aradaki fark: -
Spor: Obur kızıma süt üretme ve koşturmaca
çok geçmiş olsun canım ,,,,,Aslında canım çok sıkkın teyzem epilepsi hastası bekar 60 yaşında dedem ölünce annem memleketten buraya getirmek zorunda kaldı çünkü kriz geçirince çok kötü oluyor.Dün 19 saat içinde 10 kere kriz geçirmiş annem çok üzülüyor teyzem mahvolmuş iyicene kasılmaktan aksi gibi krizin bir çaresi yok engelleyemiyorsun Allah ım çok zor Allah çaresiz hastalık vermesin insan görünce haline bin şükrediyor valla.
çevremde olanlar var her sen yaptırıyorlar...bana tavsıye etmedi doktor vaktı geçmışAllah kolaylık versin ablam yine yoğun bi tempoya girmissin. Tek iyi kismi babymom'u görecek olman..çok heyecanlı. .resim bekliyoruz. .umarim dinlenebilirsin bu gece .
Bu arada annem yarin dizleri için iğne olacak bir de bunu deneyecek.krem falan fayda etmiyor artik.ameliyattan da korkuyor..belki 1-2 sene ameliyat ertelenir diye düşünüyor. .var mi senin çevrende iğneden sonuc alan?