canım ben de ilk başladığım zamanlarda olmuştu.ben cevizi azaltıp kavrulmamış yer fıstığını artırdım.faydasını gördüm.bir de her yemek öncesi 1 çay kaşığından az keten tohumu yiyip üzerine su içiyorum.ben bu yolla çözdüm.zaten bir çok kişi karataya ilk başladığında bu sıkıntıyı yaşıyorMerhaba Kızlar
Karatay diyetine başladığımdan buyana ne tuhaftır ki aşırı kabızlık yaşıyorum artık ağrılarım olmaya başladı. kızımda aynı sorunu yaşmaya başladı yavrum zorla tuvaletini yapıyor.. Bu sabah düşündüm kızımla ben ortak ne yiyioruz ve fark ettim ki Ceviz her sabah oda bende kahvaltımızı cevizle yapıyoruz çünkü kızım hala bizim yedikleirmizi yiyemiyor yani hala katı yiyecekte sorunlarımız var kusuyor hergün çorbası vardır onun ama benim menüm farklı yani tek ortak yediğimiz kahvaltı oda ceviz ara vermeye karar verdim bugun itibarı ile ceviz yemiyorum kızımada vermiyorum çok fazla sütlü ürünler tüketildiğinde kabızlık yaparmış ee kahvaltıda peynir sonra hergün yoğurt yada cacık belkide bundan oldu bilmiyorum biraz ara verip denemek istiyorum. Eğer kabızlık problemim cevizden kaynaklanıyorsa sanırım karatay diyeti yapmayacam....
Her sabah aç karnına yeşil çay içiyorum eskiden düzenliydi ama şimdi yeşil çayda kar etmiyor.....Özellikle hafta sonu bağırsaklarım için denemediğim bitki çayı , kayısı falan banamısın demedi yaniii ...Karatay diyeti yapan arkadaşlar sizlerde böyle sorun oldu mu ??????
Eskiden cevizi balla birlikte yerlermiş ki birbirini dengelesin diye öyle okudum.
Ben dayanamadığım için bu saatte yiyorum, sen tabiki kendine göre ayarlayabilirsin. Keşke bende 17:00'da çıkabilsem, o zaman hergün yemek taşımak zorunda kalmam, evde yerdim yemeğimi. Tabii 6'dan önce yemekte, daha iyi zayıflamaya yardımcıymış. Ayşegül Çoruhluda haftada 2 gün galiba 5'ten önce yiyorum diyordu.anladım canım. teşekkür ediyorum.
akşam yemeğini o kadar erken yeme şansım yok.malum iş çıkışı 17:00 olunca.
bayram tatilinde evde iken bu düzeni oturturum inş.
kulaklığa alışkın değilim ya hiç aklıma gelmedi,,,9 da iş yerini aradım 9.30 dan sonra gürültü başladı 10 da kız kalktı derken v-bende kalktım mecburen ona kkk hazırlamak için derken bende yedim içtim ve işe geldim öğlenKulaklık tak, şöyle rahatlatan bir müzik dinle, uzan.
bende 17 aydır geçmedi hala her yolu deniyorum ama cevizden kaynaklanacağı hiç aklıma gelmemişti.....karatay hoca derki kabızlık için herşeyi bol yağlı tüketin salatalara yarım çay bardağına yakın yağ dökün ,,,hergün en z 25 tane zeytini bol yağın içinde yeyin kabızlık yaşamazsınız,,,ben uygulamaya çalışıyorum ama düzenim bozulunca oda bozuluyor kabızlık tekrar başlıyorMerhaba Kızlar
Karatay diyetine başladığımdan buyana ne tuhaftır ki aşırı kabızlık yaşıyorum artık ağrılarım olmaya başladı. kızımda aynı sorunu yaşmaya başladı yavrum zorla tuvaletini yapıyor.. Bu sabah düşündüm kızımla ben ortak ne yiyioruz ve fark ettim ki Ceviz her sabah oda bende kahvaltımızı cevizle yapıyoruz çünkü kızım hala bizim yedikleirmizi yiyemiyor yani hala katı yiyecekte sorunlarımız var kusuyor hergün çorbası vardır onun ama benim menüm farklı yani tek ortak yediğimiz kahvaltı oda ceviz ara vermeye karar verdim bugun itibarı ile ceviz yemiyorum kızımada vermiyorum çok fazla sütlü ürünler tüketildiğinde kabızlık yaparmış ee kahvaltıda peynir sonra hergün yoğurt yada cacık belkide bundan oldu bilmiyorum biraz ara verip denemek istiyorum. Eğer kabızlık problemim cevizden kaynaklanıyorsa sanırım karatay diyeti yapmayacam....
Her sabah aç karnına yeşil çay içiyorum eskiden düzenliydi ama şimdi yeşil çayda kar etmiyor.....Özellikle hafta sonu bağırsaklarım için denemediğim bitki çayı , kayısı falan banamısın demedi yaniii ...Karatay diyeti yapan arkadaşlar sizlerde böyle sorun oldu mu ??????
Eskiden cevizi balla birlikte yerlermiş ki birbirini dengelesin diye öyle okudum.
banada faydası var gibi geldi eskiden 3-4 günde çıkardım hap kullanınca 2 günde falan oluyor unutunca tekrar uzuyorhımmm birde karatay diyetinde balık yağı kullanmak gerekiyor ki ben bunu yapmadım hala almadım balık yağı... Balık yağı bağırsak çalıştırıyormuş bir arkadaşım diyetisyene gitmişti yazın dr ona balık yağı günde 2 ölçek içmesini önermiş... Belki ben balık yağı kullanmadım diye sıkıntı yaşadım bilemiyorum
karatay da diyor ya yudum yudum için diyeAhmet Rasim Küçükusta'yı dinliyorum. O da tam benim düşündüğümü söylemiş. Herkesin su ihtiyacı farklı, idrar renginize bakın, açık sarıysa içtiğiniz su yeterlidir. Çok açıksa, fazla su almışsınızdır diyor. Zaten çok içince sürekli lavaboya gidiyorum. Şimdi serum gibi, az az içmeye çalışıyorum.Vücudum almıyor, o kadar suyu napim. 2 bardak bitki çayı içtim, kaç kere lavaboya gittim.
çok iyi karatay sayesinde de olmuş olabilir kadınlar için faydası çokmuş ya,,,iltahaplar, kısırlık, myom ve kistlere faydası, adet düzenlenmesi v.b çok faydası varmışcanlarımmm
sabah bır gırdım tam geçmişi okuyacaktım maalesef işler yoğunlaştı ancak şimdi fırsat buldum.. pko için bıtkısel bır ılaca başlamıştım bugun ansızın adet oldum daha zamanı vardı halbukı.. İnşallah iyıye işarettır..ilk defa 2 seneden sonra doğum kontrol hapı kullanmadan adet görüyorum.. buna bıle o kadar sevındım kı.. dilerim kılo vermeme de yardımcı olur..
Yudum yudum içince 2 litre zor oluyor. Gerçi benim 2 lt. değil su ihtiyacım. 1.4 gibi birşey.karatay da diyor ya yudum yudum için diye
çok iyi karatay sayesinde de olmuş olabilir kadınlar için faydası çokmuş ya,,,iltahaplar, kısırlık, myom ve kistlere faydası, adet düzenlenmesi v.b çok faydası varmış
"Fasilali aclik" denilen gunde tek ogun yemek yemek cok faydali. Karatay'in ilk kitabinda bahsettigi Tas Devri Diyeti kitabinin yazari Prof Dr Ahmet Aydin özellikle bu sekilde beslenmenin cok faydasi oldugunu soyluyor. Bildigimiz gibi butun hastaliklar cok yemekten ileri geliyor. Bunun icin de fasilali aclik sistemi bicilmis kaftan gibi adeta.Neden tek öğün? Sağlıklı beslenme olarak sürdürmek istiyorsun, onun için tek öğünle eziyet olur ve daha başlangıçta bırakırsın. Önce 2,5 öğün yap. Sabah mutlaka kahvaltını yap, çok önemli. Arada istersen, yoğurt, kuruyemiş gibi şeylerden atıştır. Akşamda yemeğini ye. Sonra da 2 öğüne düşürürsün. Diğer türlü sürekliliğin zon olur. Eğer çok geç kalkarsan tek öğün olabilir tabi.
Cok tesekkur ederim mesaj icin. Bir onceki mesajda aciklamami yaptim. Ayrica kitlik sinyali olayi 48 saat acliktan sonra olusuyor. Endiseye gerek yok. :)sakın ha tek öğün olmaz........kedi güzel açıklamış....beyne kıtlık sinyali gitmemesi lazım en az 2 öğün olacak canım...
Lifli gida almak gerekiyor. Mesela bol bol yesillik. Cogunlukla cig olarak. Tabii pismis olarak tereyagli tencere yemegi de cok iyi olacaktir. Ayrica meyve de yemek gerekiyor. Ve Karatay tarzi diyetlerin en cok onerdigi meyve de icerigindeki yag oraninin yuksekliginden dolayi avokadodur.Merhaba Kızlar
Bravo sana kactan düştün bu kıloya
hoş geldin canım gözüm yollarda kaldı kaç kere yazdım nerede diye en sonunda mengmeng çiğim gidip göreceğini söyledi içim rahatladı....haberlerini aldım gitmediğine çoksevindim istemiyordun allah bir bahane çıkardı,,,kız içinde iyi oldu o senden çok gitmek istemiyordur....
resminizi gördüm ikinizde harikasınız canım,,,incecik olmuşsun harikasınnnnnn
benim Çıtırlarımın hepsi güvenilir,,,,bende Antalya ya gideceğim bayramda evrimkuzey le görüşürüz diye planlıyordum dün bir okudum ki o Antalya dan başka bir şehre gidiyormuş,,,yazıştık o ankara ya gelince görüşeceğiz inşallah
okan beyler gün aşırı 6 tane oldular sonra her ay 1 tane diye devem ettiler canım .....benim 8,8 di 3 ay kırarak kullandım 12 oldu, 3 ay iğne oldum 19 oldu derken bi doping yapamadım, ara verdim ki bi müddet D vitamini almayıp doping yaptırayım diye...bayram dönüşü bir doktora gidip başlayacağım
Evet, Ahmet Aydın'ı da takip ediyorum. Bir programda söylemişti bu kahvaltı meselesini."Fasilali aclik" denilen gunde tek ogun yemek yemek cok faydali. Karatay'in ilk kitabinda bahsettigi Tas Devri Diyeti kitabinin yazari Prof Dr Ahmet Aydin özellikle bu sekilde beslenmenin cok faydasi oldugunu soyluyor. Bildigimiz gibi butun hastaliklar cok yemekten ileri geliyor. Bunun icin de fasilali aclik sistemi bicilmis kaftan gibi adeta.
Ama ben suan sadece deneme asamasindayim. :) Bakalim nereye kadar gidecek. Zaten illa her gun bu fasilali acligin yapilmasi diye bir sart yok, ara ara, mesela haftada iki kere yapilmasi cok fayda sagliyor. Ben de boyle yapmak istiyorum inşaallah. :)
Ayrıca ek olarak da şunu belirteyim, Ahmet Aydin saglik icin kahvaltinin hicbir geregi olmadigini, ozellikle Osmanli'dan beri kulturumuzde kahvalti diye bir seyin olmadığı bunun bize yerlestirilmeye calisildigini savunuyor.
Okumak isteyen olursa makalesini buraya link olarak verebilirim;
http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=1099
kıtlık sinyalinin daha erken başladığını sanıyordum.Cok tesekkur ederim mesaj icin. Bir onceki mesajda aciklamami yaptim. Ayrica kitlik sinyali olayi 48 saat acliktan sonra olusuyor. Endiseye gerek yok. :)
çok tuzlu peynirleri bi kaç saat önceden suya ıslıyorum.bayağı faydası oluyor.tabi suyla bir miktar besin öğelerini de kaybediyordur ama öyle tuzlu da yenmiyor.Günaydın, sabah kahvaltımı tam yapamadım.peyniri sürekli yemiyordum artık. Bugün babamın aldığı bir köy peyniri varmış, onlar bile tuzlu yediği halde tuzdan yiyememişler. Bende yumurtalı yapayım dedim ama bitiremedim, çöpe gitti. Biraz tel peynir, biraz lor şeklinde, sarımsı bir peynirdi. Bi kadar tuzmu doldurulur, tuz gölüydü.
Bu yüzden zeytinimizde yiyemedim, birde onun tuzu var. 1 elma, biraz fındık, çok az peynirli yumurtadan, salatalık, domates.