Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Merhaba arkadaslar,
Cevaplariniz icin tesekkurler.

Bugun itibari ile diyete başlıyorum. :KK70:

Gunde genelde 2, ya da 1 ogun yemeyi hedefliyorum. Nadiren 3 öğün de olabilir. Bugün tek ogunle baslayacagim. Eger surdurebilirsem ne ala, ama fazlasiyla aclik cekersem yarin 2 ogune gecis yaparim. 3 ogun en son secenegim olsun istiyorum. Tek öğün derken butun günüm sadece aksam yemeginden olusacak. Insaallah kolay bir sekilde devam ettirebilirim.

Kilo hedefi koymak istemiyorum. Zaten tartilmadim da. Diyeti biraktigimdan beri kilo aldigimi aynalar yeteri kadar soyluyor. Tek hedefim var, o da sadece yeme duzenimi saglikli hale getirmek. Bunun da getirisi ideal kiloma kavusmak olacak elbette. Ama yine de dedigim gibi tartilmadan yapacağım bu diyeti. Strese girmek istemiyorum. :)

Aksama ne yedigimi yazacagim insaallah.
Gorusmek uzere...

Merhaba arkadaslar,

Gunde genelde 2, ya da 1 ogun yemeyi hedefliyorum. Nadiren 3 öğün de olabilir. Bugün tek ogunle baslayacagim. Eger surdurebilirsem ne ala, ama fazlasiyla aclik cekersem yarin 2 ogune gecis yaparim. 3 ogun en son secenegim olsun istiyorum. Tek öğün derken butun günüm sadece aksam yemeginden olusacak. Insaallah kolay bir sekilde devam ettirebilirim.

Kilo hedefi koymak istemiyorum. Zaten tartilmadim da. Diyeti biraktigimdan beri kilo aldigimi aynalar yeteri kadar soyluyor. Tek hedefim var, o da sadece yeme duzenimi saglikli hale getirmek. Bunun da getirisi ideal kiloma kavusmak olacak elbette. Ama yine de dedigim gibi tartilmadan yapacağım bu diyeti. Strese girmek istemiyorum. :)

Gorusmek uzere...
Neden tek öğün? Sağlıklı beslenme olarak sürdürmek istiyorsun, onun için tek öğünle eziyet olur ve daha başlangıçta bırakırsın. Önce 2,5 öğün yap. Sabah mutlaka kahvaltını yap, çok önemli. Arada istersen, yoğurt, kuruyemiş gibi şeylerden atıştır. Akşamda yemeğini ye. Sonra da 2 öğüne düşürürsün. Diğer türlü sürekliliğin zon olur. Eğer çok geç kalkarsan tek öğün olabilir tabi.

Günaydın. Dün gece güzel bir yemek kokusu geldi burnuma. Acaba, bol sarımsaklı tavuk suyu çorbası gibi birşey mi dedim. Bir baktım makarnaymış. Annem ye diyor. Yarın sabah yerim dedim ama çok canım çekti. Eft yaptım, istek gitti. Sabahta pek canım çekmiyordu. Ama yine de ye ne olacak dedim. yedim

Günaydın. Dün gece güzel bir yemek kokusu geldi burnuma. Acaba, bol sarımsaklı tavuk suyu çorbası gibi birşey mi dedim. Bir baktım makarnaymış. Annem ye diyor. Yarın sabah yerim dedim ama çok canım çekti. Eft yaptım, istek gitti. Sabahta pek canım çekmiyordu. Ama yine de ye ne olacak dedim. yedim

alemsin yaa :-)

günaydın kızlar bugün yola çıkacağız öğleden sonra... heyecanlıyım bakalım nasıl olacak..
bir liste yaptım, dua edeceğim isteyenlere..
hacca gidiyorum diye beslenme düzenimi değiştirmemeyi hedefliyorum. belki daha kısa aralıklarla yerim ama inşallah karataya aykırı bişey yemeyeceğim, bu aşamadan sonra ekmek vs gibi şeyler yersem mideyi bozmasından ve kusmaya neden olmasından korkuyorum. bolca çerez aldım yanıma ve kuru üzüm..otelde 3 öğün yemek var, onları da bana uyan kısımlarını yerim.. oldu bitti..
kendinize iyi bakın.. haftaya görüşmek üzere inşallah...

İstek gitti de benim birde, bana makarnayı yediren diğer kısmıma eft yaptırmam lazım, içimden aynen şunlar geçti. Ne olacak ya, zaten sabah yiyeceksin, sporcularda yiyor hep. Ya daha yiyemezsem, bu şansı kaçırmayayım. :-)Daha bir sürü şey geçti içimden.

Son düzenleme:
Gunaydin. Tatilimin ilk gunu. Kahvaltimi paylasayim dedim...

bluebottle bluebottle Allah yolunu acik etsin canim. Bol bol dua bekliyorum senden. Haccin mubarek olsun. Umre nasip olmustu, dilerim hac da olur. Hem hac, hem de diger konuda senden dua bekliyorum canim. Simdiden cani gonulden amin diyorum. O sevinc ve ibadet aninda insanin aklina yemek yemek gelmiyor bile. Bozacagini sanmiyorum haci ^_^

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    783,3 KB · Görüntüleme: 95
Gunaydin. Tatilimin ilk gunu. Kahvaltimi paylasayim dedim...

bluebottle bluebottle Allah yolunu acik etsin canim. Bol bol dua bekliyorum senden. Haccin mubarek olsun. Umre nasip olmustu, dilerim hac da olur. Hem hac, hem de diger konuda senden dua bekliyorum canim. Simdiden cani gonulden amin diyorum. O sevinc ve ibadet aninda insanin aklina yemek yemek gelmiyor bile. Bozacagini sanmiyorum haci ^_^
Afiyet olsun. :KK36:

günaydın kızlar bugün yola çıkacağız öğleden sonra... heyecanlıyım bakalım nasıl olacak..
hacca gidiyorum diye beslenme düzenimi değiştirmemeyi hedefliyorum. belki daha kısa aralıklarla yerim ama inşallah karataya aykırı bişey yemeyeceğim, bu aşamadan sonra ekmek vs gibi şeyler yersem mideyi bozmasından ve kusmaya neden olmasından korkuyorum. bolca çerez aldım yanıma ve kuru üzüm..otelde 3 öğün yemek var, onları da bana uyan kısımlarını yerim.. oldu bitti..
canım hayırla git dön.. bizleride duanda unutma..

Çıtırlarım merhaba

hastalıktandolayı sabah kafam kazan gibiydi bir türlü kaldıramadım işyerinde de heyet yoktu başkanı aradım izin aldım ama uyumak ne mümkün binada yine tak tak sesleri sinir oldum kafama kafama vuruyorlar sanki.....uyuyamadan kalktım kıza kahvaltı hazırladım o okula gitti bende yapıp pc başına geldim çay demledim içmeyi unutmuşum şimdi aklıma geldi aldım içiyorum:KK48:....hafta içi işe geç kalmamak için hemen kkk yapıp yanında bişey içmeden gidiyorum alışkanlıktan çay yapıncada içmeyi unutuyorum:KK48::KK48::KK48:

selam canlar, uzun oldu affedin beni.
ama iyi mi olduğunu bilemediğim haberlerim var.
türkmenistana dönmüyorum. ordaki evin sahibi evi satmış,
eşime baskı yapıyomuş biran önce çık diye.
ben perşembe günü gidiyordum normalde.
Allah korudu resmen, gidip rezillik çekecektik oralarda, tekrar geri dönecektik.
şimdi uzun süre türkiye deyim, hatta hiç gitmeyebilirim.
hoş geldin canım gözüm yollarda kaldı kaç kere yazdım nerede diye en sonunda mengmeng çiğim gidip göreceğini söyledi içim rahatladı....haberlerini aldım gitmediğine çoksevindim istemiyordun allah bir bahane çıkardı,,,kız içinde iyi oldu o senden çok gitmek istemiyordur....
bu arada kilom sabit, 48-49 arası gidip geliyorum.
hedefimi korumaya çalışıyorum ama her zaman 2 öğün olmuyor.
arada 3 öğün yiyorum, yada atıştırmalıklarım oluyor.
yasak bişey yemiyorum ama. atıştırmalığım genelde kaymak ve kuruyemiş.
resminizi gördüm ikinizde harikasınız canım,,,incecik olmuşsun harikasınnnnnn
geçmişi okuyamadım, umarım herkez iyiydir, hepinizi çok özledim.
pazar günü lisaniezhar lisaniezhar ile buluştuk.
sağolsun yalnız olmasına rağmen güvenip geldi. çok mutlu oldum.
çok sevdim, sanki eski dost gibi hiç yabancılamadık. inşallah görüşmelerimiz devam edecek balımla :KK68:
benim Çıtırlarımın hepsi güvenilir,,,,bende Antalya ya gideceğim bayramda evrimkuzey le görüşürüz diye planlıyordum dün bir okudum ki o Antalya dan başka bir şehre gidiyormuş,,,yazıştık o ankara ya gelince görüşeceğiz inşallah

Dusuk dedigim 23. Benimki 12 mis o zaman baya dusuk ben ne kadar d vit almaliyim? Bide kalsiyumum iyi sanirim 9 larda ve kslsiyum iyi olanlarda d vit fazlaligi tas falan yapiyorms diye okudum recetede. Napsam yani ben simdi gul abla akil ver bana. Bide sanirim karataya gore benim b12 de dusuk dimi?
okan beyler gün aşırı 6 tane oldular sonra her ay 1 tane diye devem ettiler canım .....benim 8,8 di 3 ay kırarak kullandım 12 oldu, 3 ay iğne oldum 19 oldu derken bi doping yapamadım, ara verdim ki bi müddet D vitamini almayıp doping yaptırayım diye...bayram dönüşü bir doktora gidip başlayacağım

Merhaba arkadaslar,

Gorusmek uzere...
sakın ha tek öğün olmaz........kedi güzel açıklamış....beyne kıtlık sinyali gitmemesi lazım en az 2 öğün olacak canım...
iyi yapmışsın canım aklında kalana kadar yemişsin....kilo derdi olmayan istedğini yiyebilir

Çıtırlarım merhaba

hastalıktandolayı sabah kafam kazan gibiydi bir türlü kaldıramadım işyerinde de heyet yoktu başkanı aradım izin aldım ama uyumak ne mümkün binada yine tak tak sesleri sinir oldum kafama kafama vuruyorlar sanki.....uyuyamadan kalktım kıza kahvaltı hazırladım o okula gitti bende yapıp pc başına geldim çay demledim içmeyi unutmuşum şimdi aklıma geldi aldım içiyorum:KK48:....hafta içi işe geç kalmamak için hemen kkk yapıp yanında bişey içmeden gidiyorum alışkanlıktan çay yapıncada içmeyi unutuyorum:KK48::KK48::KK48:
Kulaklık tak, şöyle rahatlatan bir müzik dinle, uzan.

Neden tek öğün? Sağlıklı beslenme olarak sürdürmek istiyorsun, onun için tek öğünle eziyet olur ve daha başlangıçta bırakırsın. Önce 2,5 öğün yap. Sabah mutlaka kahvaltını yap, çok önemli. Arada istersen, yoğurt, kuruyemiş gibi şeylerden atıştır. Akşamda yemeğini ye. Sonra da 2 öğüne düşürürsün. Diğer türlü sürekliliğin zon olur. Eğer çok geç kalkarsan tek öğün olabilir tabi.

2,5 öğünden kastınız ne? ben de öğün kısıtlamasına gidicem sanırım.sürecin uzaması motivasyona zarar veriyor.belki öğün azaltma daha etkili olur. sabah kalhvaltıyı erken yaptığım için direk 2 öğüne cesaret edemiyorum da. öğün nasıl olunca yarım olmuş oluyor?

Merhaba Kızlar

Karatay diyetine başladığımdan buyana ne tuhaftır ki aşırı kabızlık yaşıyorum artık ağrılarım olmaya başladı. kızımda aynı sorunu yaşmaya başladı yavrum zorla tuvaletini yapıyor.. Bu sabah düşündüm kızımla ben ortak ne yiyioruz ve fark ettim ki Ceviz her sabah oda bende kahvaltımızı cevizle yapıyoruz çünkü kızım hala bizim yedikleirmizi yiyemiyor yani hala katı yiyecekte sorunlarımız var kusuyor hergün çorbası vardır onun ama benim menüm farklı yani tek ortak yediğimiz kahvaltı oda ceviz ara vermeye karar verdim bugun itibarı ile ceviz yemiyorum kızımada vermiyorum çok fazla sütlü ürünler tüketildiğinde kabızlık yaparmış ee kahvaltıda peynir sonra hergün yoğurt yada cacık belkide bundan oldu bilmiyorum biraz ara verip denemek istiyorum. Eğer kabızlık problemim cevizden kaynaklanıyorsa sanırım karatay diyeti yapmayacam....

Her sabah aç karnına yeşil çay içiyorum eskiden düzenliydi ama şimdi yeşil çayda kar etmiyor.....Özellikle hafta sonu bağırsaklarım için denemediğim bitki çayı , kayısı falan banamısın demedi yaniii ...Karatay diyeti yapan arkadaşlar sizlerde böyle sorun oldu mu ??????

Eskiden cevizi balla birlikte yerlermiş ki birbirini dengelesin diye öyle okudum.

hımmm birde karatay diyetinde balık yağı kullanmak gerekiyor ki ben bunu yapmadım hala almadım balık yağı... Balık yağı bağırsak çalıştırıyormuş bir arkadaşım diyetisyene gitmişti yazın dr ona balık yağı günde 2 ölçek içmesini önermiş... Belki ben balık yağı kullanmadım diye sıkıntı yaşadım bilemiyorum

2,5 öğünden kastınız ne? ben de öğün kısıtlamasına gidicem sanırım.sürecin uzaması motivasyona zarar veriyor.belki öğün azaltma daha etkili olur. sabah kalhvaltıyı erken yaptığım için direk 2 öğüne cesaret edemiyorum da. öğün nasıl olunca yarım olmuş oluyor?
2,5 öğün, aslında ara öğün dedikleri. Yani yogurt, yanında kuruyemiş gibi atıştırmalıklar. Meyve zayıflarken kısıtlı olmalı, ama sabah kahvaltıda meyve yenilmediyse. 1 meyve ile yoğurtta yenilebilir ya da meyve ile kuruyemiş. Şeker hastası, obezite vs.. rahatsızlıkları olanlar meyveyi hiç tüketmeli diyor Canan Karatay.
Ben de kahvaltıyı 8 gibi bitiriyorum. Bazen yanıma kuruyemiş alıyorum. Bugün elma getirmiştim. Bazende hiç ara yapmıyorum. Sıvı tüketiyorum, aralarda. Akşam daha erken yapıyorum tabi böyle olunca. 4 gibi akşam yemeği yiyorum, kahvaltıyı erken yaptığım için.

2,5 öğün, aslında ara öğün dedikleri. Yani yogurt, yanında kuruyemiş gibi atıştırmalıklar. Meyve zayıflarken kısıtlı olmalı, ama sabah kahvaltıda meyve yenilmediyse. 1 meyve ile yoğurtta yenilebilir ya da meyve ile kuruyemiş. Şeker hastası, obezite vs.. rahatsızlıkları olanlar meyveyi hiç tüketmeli diyor Canan Karatay.
Ben de kahvaltıyı 8 gibi bitiriyorum. Bazen yanıma kuruyemiş alıyorum. Bugün elma getirmiştim. Bazende hiç ara yapmıyorum. Sıvı tüketiyorum, aralarda. Akşam daha erken yapıyorum tabi böyle olunca. 4 gibi akşam yemeği yiyorum, kahvaltıyı erken yaptığım için.
anladım canım. teşekkür ediyorum.
akşam yemeğini o kadar erken yeme şansım yok.malum iş çıkışı 17:00 olunca.
bayram tatilinde evde iken bu düzeni oturturum inş.

X