Sağlıklı bir bedenden bahsediyor heralde ben açlığa 3 gün bile dayanamam.Vardır bir açıklaması.Gerçi aç 45 gün yaşanabildiğini okumuştum bir yerden ama susuz 7 günden fazla yaşanmaz.Yenidogan bebegi 40 gun çölde ac birakin bir sey olmaz mi? Yok artik.yazdigi seylerde en imkansizi bu herhalde. Bi kadin 7 gun mu ne bırakıp gitmisti ya bebegini.öldü cocuk acliktan iste.40 gun hem de colde nasil yasayacak..ay neyse sinirlerim bozuldu
Ben onun tartışmasını yapmıyorum kesinlikle o kadarlık metinden bu cümleyi çekipte irdelemek benim haddime değil.Bencede senin dediğin doğru yada bizim kabul ettiğimiz doğru bu bence böyle olmasıda gerekiyor.Ama tek bir cümleyi seçerek genel kanıyada varamam.Ama bahsi gecen yenidogan bir bebek.onun ne deposu varki ac susuz yasasin.ztn 5 gunde sarilik olur acliktan
Esim de 85 le basladi.dun bana kilo bildirim gunuydu heheheeh
78.9 olmuş.aferin ona. Hedefi 73 kg.Buzdolabına kagit yapistirdim.her hafta kac kiloyuz yazicaz. Iyiki bana uydu yoksa habire tatli matli beni ayartmaya calisiyordu.soz verdik yaza fit gircez.bir de kizimizin dogum gununde resimlerde tombik cikmak istemiyoruz.5.5 ay kaldi ona. 5 kg versek superr olur
Selam canım arkadaşlarım yeni gelenlerde hoşgeldiniz iki gündür giemedim ben sizin kadar hamarat olmadığım için vakit ayıramadım tablettide daha servise yollamadım eşimde şimdi başka bir kitap yazmaya başladı pc den kalkmıyor yandık artık bitmez kitabı .Şimdi çocukta eşimde dışarı çıktı çanta ,ayakkabı alacaklar bensiz yine beceremezler ama ben pazara çıkıcam balık almaya canım balık çekti valla.Kilo bildirimimi hiç yapmayayım 86 da sabitim bu ara çok sık acıkıyorum benimde canım yumurta yemek istemiyor kokuyor gibi geliyor ette fazla yemedim .Asıldı kaldı kilolar.Gül abla,mengmeng bende iğnelerimi yaptırıyorum bizim kız bu haftada burdaymış yaptırayım dedim 6 tane üst üste d vitamini iğnesi olucam b 12 de dahil sonra her izne geldiğinde vurdururum bayramdada zaten burda .Dün d vitamini testi yaptırıcam diye telef oldum yok gereksizmiş,her ay kır bir ampul içmiş,aman dr. vuracaktım resmen sonra kaydımı sil dedim dr. gittim haseki ortapediye yaptırdılar Allah razı olsun ama akşama kadar sepet oldu kafam ist. trafiği yetiyor insana zaten bakalım daha çıkmamış baktım hemen çıkmaz dediler neysede.Omega üç ve insülin direnci içinde diyetisyenin tahlil istemesi gerekirmiş.Hiç omega 3 testi isteyen insan görmemişler ,insülin direnci testini ne yapacakmışım onuda isteyen hiç olmamış iki has. dr. da aynı şeyi söyledi dün bütün gün test yaptırıcam diye aç gezdiğimde cabası.
Kilo veren arkadaşlarımı tebrik ediyorum özellikle gül abla seni.Darısı benim başıma diyorum.Şimdi ben kaçayım akşam pc ye çöreklenmezlerse yazarım.
Hoşgeldin canım..valla yokluğun nasıl da belli..balığı biz her pazar balık günü ilan ettik..her pazar mutlaka yiyoruz..size de afiyet olsun..bende gün ayarlayıp devlet hastanesinde tahlil yaptırıcaktım..beni de azarlarlar mı acaba..doğum yaptım aslında bakılması lazım..d vitaminimi bende merak ediyorum..ayrıca b12 mi..gerçi b12 yi yazıyorlar geçen gün oğlumun tahlilinde gordum diğer değerlerle birlikte çıkmış..haftaya mutlaka gitmem lazım benimde..
Dün akşam kıvancı uyuturken fenalık geçirdim galiba..birden ter boşandı..gozum karardı..kıvancı koynuma soktum uyuduk artık..eşim yanımdan almış..sabahta o getirdi o yanıma ağlamış duymamışım..aslında çok yorgun değildim..kardeşim butun işimi yapıyor..sadece yemek yapıyorum ben..dr.a söylerim zaten..
kahvemi içtim bende..bekir halsiz gibi..geçen genel kontrolü vardı..bağışıklığı duşuk çıktı..et yemiyormusun dedi dr..her gün yiyor dedim..protein ağırlıklı beslensin dedi..bende zaten o şekilde besleniyor dedim..hocam d vitaminine bakalım dedim..burda yok yapılmıyor dedi..ozelde d vitamine baktırcam bekirinde..acaba çocuklarda bu değer kaç olmalı..
vakit buldukça ben araştırma yapayım bari..
Mısır Püskülünün Faydaları
Zayıflamaya ve vücuttaki yağları eritmeye yardımcı olur. Çocuklarda ve yaşlılarda görülen altını ıslatmaların tedavisinde faydalıdır.Üretrit (idrar yolları enfeksiyonu), Sistit (mesane enfeksiyonu) ve prostatit (Prostat bezi enfeksiyonu) tedavilerinde etkilidir, özellikle ayrıkotu ve civanperçemi ile birlikte kullanılırsa daha etkili olur.Çocuklarda böbrek sorunlarının atlatılmasına yardımcı olur.Bu etkilen sağlamak üzere, mısır koçanındaki dişi çiçeklerin döllenme olayı gerçekleşmedenönce ortaya çıkan püskülleri alınır. Bunlar kurutulduğunda bazı etkilerini yitirdiğinden kurutulmadan kullanılması daha doğru olur. 1 bardak kaynar suyun içine 2 tatlı kaşığı kuru ya da taze mısır püskülü konur. 10-15 dakika demlendirilerek elde edilen infüzyondan günde iki-üç kez birer bardak içilir.
- İdrar yollarını temizler.
- Sakinleştiricidir.
- Ödemleri giderir.
- Bedeni güçlendirici toniktir.
- Romatizma tedavisinde yardımcı olur.
- İdrar söktürücüdür.
- Sinirleri yatıştırır.
- Mesane taşlarını düşürür.
- Böbrek iltihabı, romatizma ve gut hastalıklarına karşı etkilidir.
- İdrar yollarındaki ve mesanedeki taşları düşürür.
Mısır püskülünü bu yüzden enginarların içini alıp diğer taraflarını atıyorlar ya taç yaprakları işte onları toplayıp yıkayıp içerde kurutuyorum onunda faydaları sayılmayacak kadar çok.Ki bunlar çöpe giden şeyler yazık oluyor hepsine annemde toplar biraz sirkeli suda bekletirizki tarım ilacı falan varsa gitsin diye annem köyden deve dikenide toplar siz benim evde yetiştirdiğim biberiyemi görmediniz demi kocaman oldu kopardıkça çoğalıyor valla.
- Kötü kolesterolü düşürmek için yardımcı olarak kullanılabilir
- Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar
- Damar tıkanıklığını engeller
- Karaciğer fonksiyonlarını geliştirir
- Kan şekerini düşürür
- Diyabete karşı koruma sağlar
- Böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılır
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Antioksidandır
- Cilt sağlığını geliştirir
- Sindirim sistemini çalıştırır
- Gazı azaltır ve şişliği önler
- Kafeinsizdir
- İdrar söker
Canım kışın getiriyorlar hava soğusun o zaman gelir annem ben küçükken çok zayıfım diye dr. önerisiyle kullanmış annemler ve anneannemlerde 5 kiloluk alıp kullanırmışlar kışın özellikle bende iki çocuğumdada kullandım hamileliğimdede miktarı azaltarak kullandım ben 20 lik dişlerimi ilk hamileliğimde çılarmışım farketmedim bile annem dalga geçerdi çocukla dişli doğacak diye ben diş çıkarmışım ne zaman damaklarımı ısırmaya başladım haliyle dişler çeneme sığmadı bir saydım 32 tane dişim var ve halada kazık gibiler çürük falanda değiller ama çocuk diş fırçasıyla fırçalamam gerekiyor dişlerimi onlara ulaşabilmek için.Benim önceliğim hep çocuklar omlara birşey olacak dite aklım çıkıyor.Küçükte atlattı o zor dönemleri çok şükür.Ben çörek otunuda hergün veriyorum ikisinede değirmende günlük taze 1 er tatlı kaşığı çekiyorum keçiboynuzu pekmezi ve az limon suyu ile macun yapıp veriyorum ufağa katı gıdalara 6 aylıktan sonra geçmiştim beni emmeyide 6 aylık olunca bıraktı bende bırakınca ilk yoğuryla başilamıştım sanırsam 7 aylık falandı vermeye başladım hurmayıda 3 tane iyi cind hurmayı çekirdeğiyle suya bırak çay bardağına su üstğnü örtecek kadar olsun sabah koy yumuşasın sonrada hangi meyveyi verecekseb çok az limonda sıkıp blendırdan çekip ver bebişe çok yarayışlı hurma. Diyorumya benim küçüğün hiç et geçmişi yok ama çok şükür ne kanı düşük nede B12 si. Ben bir arada sipurilinada vermiştim 1 yaş civarıydı bir sene falan kullandım sol_gar ın onuda havanda dövüyordun bardakta az limonla karıştırıp şırıngaya çekip pıt çocuğun ağzına.Ay ben neler verdim bu çocuklara anlatsam kitap olur anlattıklarımdan.Çocuk hastayken ise yoğurt dışında hiç birşey vermem Aidin SAlih in kitabında okumuştum Allah hastayken iştahımızı bile bile kesermiş yemek yemediğimizde vücut tüğm enerjisini bizi iyileştirmek için kullanırmış eğer hasat iken çok iştahımız olsa i,miş vücut hasatalığı yenmek yerine vücuda giren yemeği gerekli olan organlara göndermekle uğraşırmış. Hastalık bittikten sonra yavaş yavaş ağır olayan gıdalarla başalmalıymışır şekerli gıdayı bak dışında oda az hiç tavsiye etmiyor.Gene çok yazdım pc bana kaldı ya.
ben de sabah saat 09.00da kkk yaptım
saat 17.50de akşam
1 tabak et yemeği
Bol limonlu zeytinyağlı salata ve bikaç kaşık cacık
Merhaba, bugün yoğunluğum vardı. Şu an yoldayım. Aklımda evdeki mozaik pasta var. Sabah tuttum kendimi yemedim. Soğan kürümü yapmam lazım.
Kahvaltımı 08:00
Siyah üzüm tazesinden
Zeytin
2 yumurta
Salatalık, domates, nane, dereotu, turşu biber
Fındık
Akşam 15:50
Bulgur pilavı (çok yedim) bana 3 kaşık yetmez, hiç 3 kaşık yemedim. :)
Yoğurt
Turşu biber
Galiba oyle gul ablacim.pek hareketli masallahsimdi uyudu ben de topige geldim
prenscim senin 2 oglan mi var?masallah. Zor valla işin. Ikinciye nasil karar verdin?zor olmuyor mu ikisine birden bakmak? Ben çöktum valla ne yalan soyliyim.esimle vakit gecirmeyi ozledim bir de.ailemke ayni sehirde de diiliz birakalim bazen
Canım kışın getiriyorlar hava soğusun o zaman gelir annem ben küçükken çok zayıfım diye dr. önerisiyle kullanmış annemler ve anneannemlerde 5 kiloluk alıp kullanırmışlar kışın özellikle bende iki çocuğumdada kullandım hamileliğimdede miktarı azaltarak kullandım ben 20 lik dişlerimi ilk hamileliğimde çılarmışım farketmedim bile annem dalga geçerdi çocukla dişli doğacak diye ben diş çıkarmışım ne zaman damaklarımı ısırmaya başladım haliyle dişler çeneme sığmadı bir saydım 32 tane dişim var ve halada kazık gibiler çürük falanda değiller ama çocuk diş fırçasıyla fırçalamam gerekiyor dişlerimi onlara ulaşabilmek için.Benim önceliğim hep çocuklar omlara birşey olacak dite aklım çıkıyor.Küçükte atlattı o zor dönemleri çok şükür.Ben çörek otunuda hergün veriyorum ikisinede değirmende günlük taze 1 er tatlı kaşığı çekiyorum keçiboynuzu pekmezi ve az limon suyu ile macun yapıp veriyorum ufağa katı gıdalara 6 aylıktan sonra geçmiştim beni emmeyide 6 aylık olunca bıraktı bende bırakınca ilk yoğuryla başilamıştım sanırsam 7 aylık falandı vermeye başladım hurmayıda 3 tane iyi cind hurmayı çekirdeğiyle suya bırak çay bardağına su üstğnü örtecek kadar olsun sabah koy yumuşasın sonrada hangi meyveyi verecekseb çok az limonda sıkıp blendırdan çekip ver bebişe çok yarayışlı hurma. Diyorumya benim küçüğün hiç et geçmişi yok ama çok şükür ne kanı düşük nede B12 si. Ben bir arada sipurilinada vermiştim 1 yaş civarıydı bir sene falan kullandım sol_gar ın onuda havanda dövüyordun bardakta az limonla karıştırıp şırıngaya çekip pıt çocuğun ağzına.Ay ben neler verdim bu çocuklara anlatsam kitap olur anlattıklarımdan.Çocuk hastayken ise yoğurt dışında hiç birşey vermem Aidin SAlih in kitabında okumuştum Allah hastayken iştahımızı bile bile kesermiş yemek yemediğimizde vücut tüğm enerjisini bizi iyileştirmek için kullanırmış eğer hasat iken çok iştahımız olsa i,miş vücut hasatalığı yenmek yerine vücuda giren yemeği gerekli olan organlara göndermekle uğraşırmış. Hastalık bittikten sonra yavaş yavaş ağır olayan gıdalarla başalmalıymışır şekerli gıdayı bak dışında oda az hiç tavsiye etmiyor.Gene çok yazdım pc bana kaldı ya.
internetten referanslari kuvvelti bir endokrin uzmani buldum ilgi alani tiroid ve d vitamin kaynakli hastaliklarmis. atladim hemen tiroidlerim icin gitme vaktim gelmisti haplarimda azalmisti ama ekimin sonuna verdiler randevuyu. d vitaminine bende baktirmak istiyorum eger yaparlarsa omega 3 te. karatay hoca yurtdisinda omega3/omega 6 oranina bakildigini soylemisti ama bana sikayetim olmadan bakin dedim diye bakarlar mi yada gul ablanin dedigi gibi extra bir ucret mi isterler bilemicem. ekim sonunda sansimi denicem.
canim eger bulursan burda da paylasirmisin kizim icin bende baktirmak istiyorum.
hamarat hatun
bana mesajda yazdiklarindan sonra corekotuna bende basladim kizim icin. aslinda kendimede yapmak istiyorum ama cok tembelim. kizima yapiyorum zaten simdi birde goncagulum hastaymis ona ozel tariftir kurdur yapiyorum sira bana gelince usenmeye basliyorum. kis gelince bende balik yagi almayi istiyorum ozellikle d vitamini icn. bu arada senin cocuklr enerji patlamasi yasamiyor mu senin tariflerinden sonra? benim kiza ilaveten hurmayi falanda eklesem duz duvara tirmaniyor anne hadi kocalim yada dans edelim diyor