Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Selam canım arkadaşlarım yeni gelenlerde hoşgeldiniz iki gündür giemedim ben sizin kadar hamarat olmadığım için vakit ayıramadım tablettide daha servise yollamadım eşimde şimdi başka bir kitap yazmaya başladı pc den kalkmıyor yandık artık bitmez kitabı .Şimdi çocukta eşimde dışarı çıktı çanta ,ayakkabı alacaklar bensiz yine beceremezler ama ben pazara çıkıcam balık almaya canım balık çekti valla.Kilo bildirimimi hiç yapmayayım 86 da sabitim bu ara çok sık acıkıyorum benimde canım yumurta yemek istemiyor kokuyor gibi geliyor ette fazla yemedim .Asıldı kaldı kilolar.Gül abla,mengmeng bende iğnelerimi yaptırıyorum bizim kız bu haftada burdaymış yaptırayım dedim 6 tane üst üste d vitamini iğnesi olucam b 12 de dahil sonra her izne geldiğinde vurdururum bayramdada zaten burda .Dün d vitamini testi yaptırıcam diye telef oldum yok gereksizmiş,her ay kır bir ampul içmiş,aman dr. vuracaktım resmen sonra kaydımı sil dedim dr. gittim haseki ortapediye yaptırdılar Allah razı olsun ama akşama kadar sepet oldu kafam ist. trafiği yetiyor insana zaten bakalım daha çıkmamış baktım hemen çıkmaz dediler neysede.Omega üç ve insülin direnci içinde diyetisyenin tahlil istemesi gerekirmiş.Hiç omega 3 testi isteyen insan görmemişler ,insülin direnci testini ne yapacakmışım onuda isteyen hiç olmamış iki has. dr. da aynı şeyi söyledi dün bütün gün test yaptırıcam diye aç gezdiğimde cabası.
Kilo veren arkadaşlarımı tebrik ediyorum özellikle gül abla seni.Darısı benim başıma diyorum.Şimdi ben kaçayım akşam pc ye çöreklenmezlerse yazarım.
merhaba seray
herkes birbirinden yoğun ne olacak bu topiğin hatunlarının hali bilmem:KK48:,,,hepsi birbirinden marifetli işler bitmiyor,,,sağlık olsun da iş önemli değil diyorum...

omega 3 testi 600 tl den pahalı o yapılmıyor ama insülin direnci devlet tede yapılıyor ben çoğu zaman yaptırıyorum

sen devamlı tarhana içiyorsun onun içinde un var o un kg vermene engel ,,,ben 4 aydır tarhana yapmadım canım

Günaydın kızlar nihayet kk dayım :KK68::KK68:
Kilo veremiyorum diye yürüyüşümü arttırdım iki gündür 2şer saat yürüyorum ama yarın şehir dışına çıkıyorum İzmir,Manisa,Kütahya derken sporum aksayacak ama kaçamak yapmamaya çalışacağım yanıma ceviz,fındık,fıstık aldım bile

günaydınnnnnnnnnnn sevgili karatay çıtrılarımm:KK37::KK37::KK37:
güzel bir gün olsun ya laa :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
çok enerjiğimmm çookk :KK75::KK75::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
günaydın canım

maşşallah nazar değmesin enerjine
geldık ablacımmmmmmm.. burdayızzz.. :KK71::KK71:
hoşgeldin canım
günaydınnnn kızlarrrr
dün yediklerim
sabah kkk
öğle :şehriyeli ıspanak çorbası,sebzeli barbunya,
ara: bir kase cacık,yarım domates
akşam:tarhana,yarım tabak etli nohut salata
spor:3 mil 50 dk
akam yemeği yemeseydim daha iyi olacaktı :KK43:
günaydın canım

şehriye yasak canım olmamış

gül abla omega 3 lerimi bugün teslim alıcam.kilo yapmaması için aç karnına mı yoksa tok karnınamı içmeliyim
tok karnına alacaksın canım,,,benim 1 hafta oldu daha gelmedi
Günaydın kızlar nihayet kk dayım :KK68::KK68:
Kilo veremiyorum diye yürüyüşümü arttırdım iki gündür 2şer saat yürüyorum ama yarın şehir dışına çıkıyorum İzmir,Manisa,Kütahya derken sporum aksayacak ama kaçamak yapmamaya çalışacağım yanıma ceviz,fındık,fıstık aldım bile
günaydın canım
spor aksasa da hareket halinde olursun yediklerine dikkat edersin bişey olmaz hem dinlenme olur birkaç gün

tok karnına alacaksın canım,,,benim 1 hafta oldu daha gelmedi
günaydın canım
spor aksasa da hareket halinde olursun yediklerine dikkat edersin bişey olmaz hem dinlenme olur birkaç gün

Ablacım otelde kalacağım yemek konusunda biraz sıkıntı olabilir diye düşünüyorum zararlı hiç bir şey almayacağım bu kesin ama zeytinyağı kullanmayacakları için 6-7 günüm çok da sağlıklı geçmeyecek gibi

Günaydın karattay çıtırları dün akşam girmeye çalıştım giremedim sitede güncelleme var yazıyordu.Zaten 11:30 da yattım.
merhaba seray
herkes birbirinden yoğun ne olacak bu topiğin hatunlarının hali bilmem:KK48:,,,hepsi birbirinden marifetli işler bitmiyor,,,sağlık olsun da iş önemli değil diyorum...

omega 3 testi 600 tl den pahalı o yapılmıyor ama insülin direnci devlet tede yapılıyor ben çoğu zaman yaptırıyorum

sen devamlı tarhana içiyorsun onun içinde un var o un kg vermene engel ,,,ben 4 aydır tarhana yapmadım canım
Doğru söylüyorsun abla ben çocuğa yapıyorum mecburen yapmışken fazla yapayımda herkes içsin diyorum o yüzden.Tek kendim olsam çok kolay yemek işide bizim evde her kafadan bir ses çıkıyor.Küçüğü özel besliyorum zaten.Büyükte sabahçı oldu sabah namazında kalkıyorum artık bu benim için iyiy oldu herşeyde bir hayır varmış.Artık kahvaltıyı erkenden yapabiliyorum önceden 12 yi bile buluyordu..
Dünde yemek yememiz 8 i buldu 8:30 da sofradan kalktık balığı fırında tepside sebzelerle yaptım oda zor pişti fırınım davul olduğundan bide biraz eskidi sağolsun anca pişti yedik.Dün pazarda bayağı bir oyalandım mısır püskülü topladım yıkadım serdim sofra bezine enginar zamanıda enginar toplamıştım pazardan beni gören herkes niye topluyorsun diye sordu onlarda başladılar toplamaya.
Abla iğnelerimi yaptıralı yani iki gündür vücudumda pek şişim olmuyor 3 gündürde iğne oluyorum.

Ablacım otelde kalacağım yemek konusunda biraz sıkıntı olabilir diye düşünüyorum zararlı hiç bir şey almayacağım bu kesin ama zeytinyağı kullanmayacakları için 6-7 günüm çok da sağlıklı geçmeyecek gibi
evet oteller sıkıntılı oluyor canım,,,ben kahvaltıda zeytinyağını özellikle istiyorum zeytine döküyorum,,,akşam yemeklerinde mümkün olduğunca ızgara olanları seçmeye çalışıyorum ama onlarıda ızgaraya koyarken yağlıyorlar oda ucuz yağlardan oluyor :KK20:

Günaydın karattay çıtırları dün akşam girmeye çalıştım giremedim sitede güncelleme var yazıyordu.Zaten 11:30 da yattım.

Doğru söylüyorsun abla ben çocuğa yapıyorum mecburen yapmışken fazla yapayımda herkes içsin diyorum o yüzden.Tek kendim olsam çok kolay yemek işide bizim evde her kafadan bir ses çıkıyor.Küçüğü özel besliyorum zaten.Büyükte sabahçı oldu sabah namazında kalkıyorum artık bu benim için iyiy oldu herşeyde bir hayır varmış.Artık kahvaltıyı erkenden yapabiliyorum önceden 12 yi bile buluyordu..
Dünde yemek yememiz 8 i buldu 8:30 da sofradan kalktık balığı fırında tepside sebzelerle yaptım oda zor pişti fırınım davul olduğundan bide biraz eskidi sağolsun anca pişti yedik.Dün pazarda bayağı bir oyalandım mısır püskülü topladım yıkadım serdim sofra bezine enginar zamanıda enginar toplamıştım pazardan beni gören herkes niye topluyorsun diye sordu onlarda başladılar toplamaya.
Abla iğnelerimi yaptıralı yani iki gündür vücudumda pek şişim olmuyor 3 gündürde iğne oluyorum.
erken kkk yapman iyi olmuş küçük uyurken bide yürüyüşe gitsen ne iyi olur ,,

herkes sormuş bende sorayım neden topluyorsun,,,,enginarların neresini topluyorsun

Hoşgeldin canım..valla yokluğun nasıl da belli..balığı biz her pazar balık günü ilan ettik..her pazar mutlaka yiyoruz..size de afiyet olsun..bende gün ayarlayıp devlet hastanesinde tahlil yaptırıcaktım..beni de azarlarlar mı acaba..doğum yaptım aslında bakılması lazım..d vitaminimi bende merak ediyorum..ayrıca b12 mi..gerçi b12 yi yazıyorlar geçen gün oğlumun tahlilinde gordum diğer değerlerle birlikte çıkmış..haftaya mutlaka gitmem lazım benimde..

Dün akşam kıvancı uyuturken fenalık geçirdim galiba..birden ter boşandı..gozum karardı..kıvancı koynuma soktum uyuduk artık..eşim yanımdan almış..sabahta o getirdi o yanıma ağlamış duymamışım..aslında çok yorgun değildim..kardeşim butun işimi yapıyor..sadece yemek yapıyorum ben..dr.a söylerim zaten..

kahvemi içtim bende..bekir halsiz gibi..geçen genel kontrolü vardı..bağışıklığı duşuk çıktı..et yemiyormusun dedi dr..her gün yiyor dedim..protein ağırlıklı beslensin dedi..bende zaten o şekilde besleniyor dedim..hocam d vitaminine bakalım dedim..burda yok yapılmıyor dedi..ozelde d vitamine baktırcam bekirinde..acaba çocuklarda bu değer kaç olmalı..
vakit buldukça ben araştırma yapayım bari..
Sağol canım benim.Tansiyonun düşmüştür yorgunluktan düşünce öyle oluyor canım suyu arttır sodada iç yi geliyor.tansiyon düşünce ağır uyku yapar duymassın zaten benimde düşünce hiiiç kimseyi duymam normaldede sesimi çok az fısılda kalkarım.Etle alaksı yok be balım benim küçük hiç et yemez eh biraz balık ama et yemediği için yumurtayı iki tane veriyorum bol ceviz yeddiriorum her gün muz ve hurmayı blendırdan çekip muhallebi kıvamında yediriyorum bol tarçın az zencefil ve 6 aylıktan beride veriyorum kızlar gördü benim beslemeyiçok sağlıklı ve enerjik 22 kilo ama sıkı sıkı hiç göstermez.Birde ben balık karaciğerinden yapılan bir yağ var a ve d vitamini var içindeben ona onu içiriyorum senede 1 kiloluk bitiyo onuda devit 3 kullanmayı bıraktım 8 aylık ona başladım. O yüzden d vitamini düzeyinin iyii olduğunu düşünüyorum büyük olanada her ay iğne kırıp içiriyordum yazın çok sokakta güneş alıyor diye bıraktım.He bu arada küçük hiç et yemez b12 450 büyük bizi bile yiyecek b12 si 250 .Küçüğüm düzenli beslenir büyük ise ne bulursa yer o yüzden bağırsaklarda emilimi olmuyor bence sık sık yiyince vitaminler bağırsaklar tarafından emilmezmişler.Ay gene ne yazdım

evet oteller sıkıntılı oluyor canım,,,ben kahvaltıda zeytinyağını özellikle istiyorum zeytine döküyorum,,,akşam yemeklerinde mümkün olduğunca ızgara olanları seçmeye çalışıyorum ama onlarıda ızgaraya koyarken yağlıyorlar oda ucuz yağlardan oluyor :KK20:

herkes sormuş bende sorayım neden topluyorsun,,,,enginarların neresini topluyorsun

evet ablacım olabildiğince dikkat edeceğim artık elimden geldiği kadar

Mısır Püskülünün Faydaları
  • İdrar yollarını temizler.
  • Sakinleştiricidir.
  • Ödemleri giderir.
  • Bedeni güçlendirici toniktir.
  • Romatizma tedavisinde yardımcı olur.
  • İdrar söktürücüdür.
  • Sinirleri yatıştırır.
  • Mesane taşlarını düşürür.
  • Böbrek iltihabı, romatizma ve gut hastalıklarına karşı etkilidir.
  • İdrar yollarındaki ve mesanedeki taşları düşürür.
Zayıflamaya ve vücuttaki yağları eritmeye yardımcı olur. Çocuklarda ve yaşlılarda görülen altını ıslatmaların tedavisinde faydalıdır.Üretrit (idrar yolları enfeksiyonu), Sistit (mesane enfeksiyonu) ve prostatit (Prostat bezi enfeksiyonu) tedavilerinde etkilidir, özellikle ayrıkotu ve civanperçemi ile birlikte kullanılırsa daha etkili olur.Çocuklarda böbrek sorunlarının atlatılmasına yardımcı olur.Bu etkilen sağlamak üzere, mısır koçanındaki dişi çiçeklerin döllenme olayı gerçekleşmedenönce ortaya çıkan püskülleri alınır. Bunlar kurutulduğunda bazı etkilerini yitirdiğinden kurutulmadan kullanılması daha doğru olur. 1 bardak kaynar suyun içine 2 tatlı kaşığı kuru ya da taze mısır püskülü konur. 10-15 dakika demlendirilerek elde edilen infüzyondan günde iki-üç kez birer bardak içilir.
Mısır püskülünü bu yüzden enginarların içini alıp diğer taraflarını atıyorlar ya taç yaprakları işte onları toplayıp yıkayıp içerde kurutuyorum onunda faydaları sayılmayacak kadar çok.Ki bunlar çöpe giden şeyler yazık oluyor hepsine annemde toplar biraz sirkeli suda bekletirizki tarım ilacı falan varsa gitsin diye annem köyden deve dikenide toplar siz benim evde yetiştirdiğim biberiyemi görmediniz demi kocaman oldu kopardıkça çoğalıyor valla.
  • Kötü kolesterolü düşürmek için yardımcı olarak kullanılabilir
  • Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar
  • Damar tıkanıklığını engeller
  • Karaciğer fonksiyonlarını geliştirir
  • Kan şekerini düşürür
  • Diyabete karşı koruma sağlar
  • Böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Antioksidandır
  • Cilt sağlığını geliştirir
  • Sindirim sistemini çalıştırır
  • Gazı azaltır ve şişliği önler
  • Kafeinsizdir
  • İdrar söker

Sağol canım benim.Tansiyonun düşmüştür yorgunluktan düşünce öyle oluyor canım suyu arttır sodada iç yi geliyor.tansiyon düşünce ağır uyku yapar duymassın zaten benimde düşünce hiiiç kimseyi duymam normaldede sesimi çok az fısılda kalkarım.Etle alaksı yok be balım benim küçük hiç et yemez eh biraz balık ama et yemediği için yumurtayı iki tane veriyorum bol ceviz yeddiriorum her gün muz ve hurmayı blendırdan çekip muhallebi kıvamında yediriyorum bol tarçın az zencefil ve 6 aylıktan beride veriyorum kızlar gördü benim beslemeyiçok sağlıklı ve enerjik 22 kilo ama sıkı sıkı hiç göstermez.Birde ben balık karaciğerinden yapılan bir yağ var a ve d vitamini var içindeben ona onu içiriyorum senede 1 kiloluk bitiyo onuda devit 3 kullanmayı bıraktım 8 aylık ona başladım. O yüzden d vitamini düzeyinin iyii olduğunu düşünüyorum büyük olanada her ay iğne kırıp içiriyordum yazın çok sokakta güneş alıyor diye bıraktım.He bu arada küçük hiç et yemez b12 450 büyük bizi bile yiyecek b12 si 250 .Küçüğüm düzenli beslenir büyük ise ne bulursa yer o yüzden bağırsaklarda emilimi olmuyor bence sık sık yiyince vitaminler bağırsaklar tarafından emilmezmişler.Ay gene ne yazdım

Ay yaz yaz canım..yeni bilgilere çok ihtiyacım var..Balığın karaciğerden yapılan yağı nerden alıcaz..Oğlumun b12 si daha düşüktü galiba..bakmam lazım..Çok teşekkür ederim ..sen aklına geleni yaz,çok sevinirim çok mutlu olurum..

tünaydın canım

amin,,,özellikle topikteki isteyen arkadaşlarımıza öncelikli olarak versin

:nazar:...gün gün büyüyorlar heran değişik bir hareket değişik bir ses çıkarıyorlar,,,seninki emeklemeye hazırlık yapıyor :emir_bebek:
Galiba oyle gul ablacim.pek hareketli masallah :nazar: simdi uyudu ben de topige geldim

Amin canım...yaylanma diyince hatırladım buyuk oğlumda denge kurmaya çalışırken yapıyordu hahahaha..çok komikler gerçekten..
prenscim senin 2 oglan mi var?masallah. Zor valla işin. Ikinciye nasil karar verdin?zor olmuyor mu ikisine birden bakmak? Ben çöktum valla ne yalan soyliyim.esimle vakit gecirmeyi ozledim bir de.ailemke ayni sehirde de diiliz birakalim bazen

selam bayanlar
2 haftadır bildirim yapamadım izne çımıştım tatildeydim ve koşturmaktan fırsat bulamadım, bu arada evdeki tartım temizlik yaparken üstüne hızlı basma sonucu kırıldı ve yenisini alamadım fırsat bulup, bu hafta yeni tartımı alıp ptesiden itibaren kaldığım yerden devam edeceğim, nasılsınız bu arada iyisinizdir umarım

Esim de 85 le basladi.dun bana kilo bildirim gunuydu heheheeh:KK53:
78.9 olmuş.aferin ona. Hedefi 73 kg.Buzdolabına kagit yapistirdim.her hafta kac kiloyuz yazicaz. Iyiki bana uydu yoksa habire tatli matli beni ayartmaya calisiyordu.soz verdik yaza fit gircez.bir de kizimizin dogum gununde resimlerde tombik cikmak istemiyoruz.5.5 ay kaldi ona. 5 kg versek superr olur

Ay yaz yaz canım..yeni bilgilere çok ihtiyacım var..Balığın karaciğerden yapılan yağı nerden alıcaz..Oğlumun b12 si daha düşüktü galiba..bakmam lazım..Çok teşekkür ederim ..sen aklına geleni yaz,çok sevinirim çok mutlu olurum..
Canım kışın getiriyorlar hava soğusun o zaman gelir annem ben küçükken çok zayıfım diye dr. önerisiyle kullanmış annemler ve anneannemlerde 5 kiloluk alıp kullanırmışlar kışın özellikle bende iki çocuğumdada kullandım hamileliğimdede miktarı azaltarak kullandım ben 20 lik dişlerimi ilk hamileliğimde çılarmışım farketmedim bile annem dalga geçerdi çocukla dişli doğacak diye ben diş çıkarmışım ne zaman damaklarımı ısırmaya başladım haliyle dişler çeneme sığmadı bir saydım 32 tane dişim var ve halada kazık gibiler çürük falanda değiller ama çocuk diş fırçasıyla fırçalamam gerekiyor dişlerimi onlara ulaşabilmek için.Benim önceliğim hep çocuklar omlara birşey olacak dite aklım çıkıyor.Küçükte atlattı o zor dönemleri çok şükür.Ben çörek otunuda hergün veriyorum ikisinede değirmende günlük taze 1 er tatlı kaşığı çekiyorum keçiboynuzu pekmezi ve az limon suyu ile macun yapıp veriyorum ufağa katı gıdalara 6 aylıktan sonra geçmiştim beni emmeyide 6 aylık olunca bıraktı bende bırakınca ilk yoğuryla başilamıştım sanırsam 7 aylık falandı vermeye başladım hurmayıda 3 tane iyi cind hurmayı çekirdeğiyle suya bırak çay bardağına su üstğnü örtecek kadar olsun sabah koy yumuşasın sonrada hangi meyveyi verecekseb çok az limonda sıkıp blendırdan çekip ver bebişe çok yarayışlı hurma. Diyorumya benim küçüğün hiç et geçmişi yok ama çok şükür ne kanı düşük nede B12 si. Ben bir arada sipurilinada vermiştim 1 yaş civarıydı bir sene falan kullandım sol_gar ın onuda havanda dövüyordun bardakta az limonla karıştırıp şırıngaya çekip pıt çocuğun ağzına.Ay ben neler verdim bu çocuklara anlatsam kitap olur anlattıklarımdan.Çocuk hastayken ise yoğurt dışında hiç birşey vermem Aidin SAlih in kitabında okumuştum Allah hastayken iştahımızı bile bile kesermiş yemek yemediğimizde vücut tüğm enerjisini bizi iyileştirmek için kullanırmış eğer hasat iken çok iştahımız olsa i,miş vücut hasatalığı yenmek yerine vücuda giren yemeği gerekli olan organlara göndermekle uğraşırmış. Hastalık bittikten sonra yavaş yavaş ağır olayan gıdalarla başalmalıymışır şekerli gıdayı bak dışında oda az hiç tavsiye etmiyor.Gene çok yazdım pc bana kaldı ya.

selam bayanlar
2 haftadır bildirim yapamadım izne çımıştım tatildeydim ve koşturmaktan fırsat bulamadım, bu arada evdeki tartım temizlik yaparken üstüne hızlı basma sonucu kırıldı ve yenisini alamadım fırsat bulup, bu hafta yeni tartımı alıp ptesiden itibaren kaldığım yerden devam edeceğim, nasılsınız bu arada iyisinizdir umarım
selam canım
tatiller bitince dönüşler başladı ,,,bakalım kg aldınmı tatilde:KK48:

Esim de 85 le basladi.dun bana kilo bildirim gunuydu heheheeh:KK53:
78.9 olmuş.aferin ona. Hedefi 73 kg.Buzdolabına kagit yapistirdim.her hafta kac kiloyuz yazicaz. Iyiki bana uydu yoksa habire tatli matli beni ayartmaya calisiyordu.soz verdik yaza fit gircez.bir de kizimizin dogum gununde resimlerde tombik cikmak istemiyoruz.5.5 ay kaldi ona. 5 kg versek superr olur
ikinizin birlikte başlaması gerçkten iyi olmuş,,,ayartma olmayınca kaçamakta olmuyor,,,5 aya kadar 5 kg dan fazla gider canım

Hadi okuyun bakıyım ama herkes okusun mutlaka kafanıza yatmayan şeyler olacaktır bazı bölümlerinide kırptım ama herkeste kendinden bir şey bulabilecek.Okuyanlar Hakkını helal etsin

X