- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
gece kaçamak mı oldu?
evet canım. sadece nohutla. ilk çok korktum bu nasıl mayalanacak diye, iki gün sonra başladı kabarmaya.
sorma yaa, kız 8 de uyuyo, benimde yalnız canım sıkılıyo, kaç kere dolabın başına gidiyorum.
tüm malzemeleri robottan mı geçiriyoruz? bazıları pişirmiş ondan da aklım karıştı
gitmiş leptinler insülin direnci hortlar bak dikkat etgerçi buranın eskilerine bişey yazarken tuhaf hissediyorum kendimi ben benim öyle geçen gece 1-2ye kadar oturdum baktım baya açlık hissediyorum 1 bardak süt içtim hemen kesti..
Oooh yapın yapın tarnaları biz öyle az buz yapmıyoruz çok yapıyoruz biz ay 30 sa 20 gün tarhana iceriz benim ufakta tarhanadan başka çorba içmez o yüzden çok yapıyoruz ben pişirmeyi daha çok seviyorum birde tavk suyuyula yada kemik suyulada oluyor annem bir sene öylede yapmıştı biz hertürlusunü yapıyorua annem çok şey koyuyor çokta güzel oluyor ben size tam tarifi atarım yarın.Ama bluediysin dediği gibi bir hafta on gün kadar mayalanıyor zaten mayalanması durunca oluyor sıcak günlerde daha çabuk oluyor ama artık buraları o kadardasıcakta değil biraz daha uzun sürer.Bende ütu almaya çıkıyorum ütüm bozuldu iki tane tanklı ütüm vatdı iksi birden tırt oldu gideyim idarelik ucuz birşey bakayım dünyanın ütüsü var benimde akşam görüsürüz çitırcıklar
canım beni ablasınada kıyamazmış,,,,sağol düşündüğün içinmayalı yapıyorum bacım, haşlanmış nohutla mayalanıyo. 1 ay vaktim kaldı dediğin gibi bekleyeyim o zaman.
yetişir tahminimce.
ah ablacım yaa, yeminle kıyamıyorum sana hiç, yakınlarında olasım geliyo sen boyle yazdıkça.
canım bende ilk defa 2 sene önce yapmıştım, kızım için.
mayalanması bitene kadar beklemiştim, ne kadar beklerse o kadar faydalı bakteri oluşur ve tadı lezzetlenir diye.
şimdi yaparsam yine bekleticem uzun, yanlış hatırlamıyorsam 7 - 9 gün beklemişti.
bende tarhanayı ekşi severim ama bide o var, damak tadına göre süreyi sen ayarlayabilirsin.
bluebottle canım ben de az yapmıştım
2 domates
1 kırmızı biber
1 soğan
750 gr süzme yoğurt
1 kase haşlanmış nohut
diye hatırlıyorum
tam tarifi bulunca tekrar yazarım
afiyet olsun canım,,,,kaymağa hasret kalıyorsun buluncada doyamıyorsun,,,serbest nasıl olsa yiyebildiğin kadar yedün giremedim menümü yazayım
sabah
sucuklu yumurta
çay, kahvedışarda yedik o yüzden böyle
akşam
hamsi
salata
gece
fındık kaymak
bu ara kaymağa taktım, 1 aydır deli gibi kaymak yiyorum.
türkmenistanda yok diye herhalde
başım döndü gül abla
tanklılar iyi oluyor kat kat ütüleyebiliyorsun,,,..yine buhar basınçlı al bariOooh yapın yapın tarnaları biz öyle az buz yapmıyoruz çok yapıyoruz biz ay 30 sa 20 gün tarhana iceriz benim ufakta tarhanadan başka çorba içmez o yüzden çok yapıyoruz ben pişirmeyi daha çok seviyorum birde tavk suyuyula yada kemik suyulada oluyor annem bir sene öylede yapmıştı biz hertürlusunü yapıyorua annem çok şey koyuyor çokta güzel oluyor ben size tam tarifi atarım yarın.Ama bluediysin dediği gibi bir hafta on gün kadar mayalanıyor zaten mayalanması durunca oluyor sıcak günlerde daha çabuk oluyor ama artık buraları o kadardasıcakta değil biraz daha uzun sürer.Bende ütu almaya çıkıyorum ütüm bozuldu iki tane tanklı ütüm vatdı iksi birden tırt oldu gideyim idarelik ucuz birşey bakayım dünyanın ütüsü var benimde akşam görüsürüz çitırcıklar
helal benim Çıtırıma ,,,,benim de dün misafirim vardı pastalar börekler, bari bir çeşit de kendime uysun diye kısır da yaptım. misafir gelmeden 6 gibi kuru fasulyemi yaptım ki sağlam olsun : )) kısırla yedim tatlılar vs çokşükür canım çekmedi bile..
sabah 10.30: kkk 1 yumurta ve 4 dilim sucuklu omletle meyvesiz
18.00: kuru fasulye salata 1-2 kaşık yoğurt, 3 yk kısır
spor: jillian 11/30 level 2 baya ağırmış tam anlamıyla ter içinde kaldım : )
su: 2 lt, 1 türk kahvesi şekersiz