Kapana Sıkılmış Gibiyim :(

Bazı şeyleri zorlamamak lazım, çok yakın arkadaşım bunların birebir aynısını yaşadı! Herşeyi kız kendisi yaptı çocuk ne yardım etti ne maddi olarak yanında oldu, kızın ailesi istemediği halde düğün salonunu falan herşeyi üstlendiler. Ne acelemiz var falan demeye başladı çocuk salon tutulduktan sonra. Evlendiler ve beyimiz aynı kaprislere devam! Nişanlıyken naz kapris çekilir aşk acısı niyetine, ama evliyken öyle olmuyor işte. 2 sene doldu evlilik yıldönümlerinde boşandılar.

Merhaba, konunuz benim yaşamıma o kadar benziyor ki ne diyeceğimi bilemedim... Benim sevgilimin de askerlik sorunu vardı halletti bedelli ile, şimdi yine sizinki gibi bir sürü borcu var elinde olmayan sebeplerle ve ayrı şehirlerdeyiz, biz de 3 ayda bir görüşebiliyoruz. Benim de sizin eski haliniz gibi iş bulma sorunum var bir türlü aynı şehre gelemedik.

Biz de 2,5 senedir beraberiz ve kavgalarımız çok sık oluyor. Benim erkek arkadaşımda da hafif dozda kendini hep haklı görme sorunu var (bence bu tüm erkeklerin ortak sorunu da neyse )

Ama bu durumda bile size vereceğim tavsiye şu sevgili Yekta61, bu kadar çok emek harcadığım, sıkıntı çektiğim bu ilişkide bir gün erkek arkadaşım sorunlarını hallettiği, borçlarını ödediği halde bana kötü davranıyor, "sen mağdur olma diye seninle evleniyorum" gibi şeyler derse ve onunla görüştüğümde çok mutsuz, kapana kısılmış gibi hissedersem ve evlenmek istemediğimi anlarsam (elbette büyük konuşmayayım) evlenmekten vazgeçerdim. Şu an kaçak göçek erkek arkadaşımın bulunduğu şehre geldim. 130.000 TL borcu var geceleri seyyar satıcılık yapıyor yüksek lisans mezunu çalışmaya çok hevesli bir adam. Kavgalarımız da çok sık oluyor. Ama bana kendimi iyi hissettiriyor, sevildiğimi hissettiriyor, benimle beraber olma iradesi var, sevgi var aramızda. Onunlayken tüm bu sıkıntılara rağmen mutlu oluyorum. Bir gün bu biterse inanın şu anki düşüncem, ondan ayrılırım. Hiç bunca yılımı harcadım diye düşünmem. Çünkü hayatımın geri kalanı önemli olan.

Elbette bilemem geleceği ve size üstünlük taslamak da istemem sakın ola ki yanlış anlamayın lütfen... Hemen ayrılmak zorunda değilsiniz ama bence evlenmeyin. Yıllarınıza da acımayın. Ne olursa olsun onu siz seçtiniz ve sevdiniz ve onu beklediniz bunlar çok güzel şeyler ama o değiştiyse bunun sonucuna siz katlanmak zorunda değilsiniz evlenmek zorunda da değilsiniz. Belli bir yaştan sonra bizde panik oluşuyor ama kahrolsun öyle panik. Bakın aileniz de size içine sinmiyorsa evlenme demiş, nişanlınız sizi mutlu etme sözü veremiyorsa 1-0 yenik başlatıyorsa olayı bu onun suçu sizin değil.

Elbette psikolojisi bozulmuş olabilir, size ondan kötü davranıyor sonradan pişman olacak da olabilir o zaman affetmek de size kalmış bunca yıl var geride sonuçta ama o zaman yapılacak şey evlenmek değil, tatlı tatlı: "ilişkimiz şu aralar çok gergin, ben senin psikolojinin kötü olduğunu düşünüyorum, bana iyi davranmıyorsun, evlenmek istemiyor gibisin, biraz erteleyelim, bu sorunlarımızı çözelim, elbette geçmişte benim de hatalarım olmuştur ki bunları kabul ediyorum ama sen iyi taraflarımı artık görmüyorsun artık beni sevmiyor gibisin ondan hemen evlenmemiz doğru değil" deyin. Bu adamı çok seviyorsanız da ne bileyim çift terapisi şu bu düzeltmeye çalışın, anlayışlı olun vs... Yani ona inanıyorsanız.

Ama bence sakın ama sakın evlenmeyin şu anda. Ve de çabalarınız sonuç vermiyorsa bundan eminseniz yıllarınıza acımayın. Her şeyin bir sebebi var yaşanması gerekiyormuş yaşanmış diye düşünün. Ne olursa olsun, ister düzeltmeye çalışın ister bırakın gitsin ama sizden ricam ne olur YILLARINIZA ACIMAYIN. Kendinize insaflı davranın yani. Sizin de canınız var.

Ekleme: Evet o askerdeyken çelişkiler sorular, bir sürü ayrılık sözü etmişsiniz ama ayrılmamışsınız onu sevdiğinizi davranışlarınızla ispat etmişsiniz. O dönemlerden yaralar almış olabilir haklı olduğu taraflar da olabilir, gururu incinmiş olabilir... Suç kimde kim haklı kim haksız tartışması yapmak bu saatten sonra gereksiz... Ama ne olursa olsun bu adam bu şekilde kırıcı laflar ederken onunla bir ömür birliktelik sözü verilmez. Yani evlenecekseniz, ancak sorunlarınızı çözüp mutlu olup evlenin derim. Yani bütün bunları geride bırakmış, her gün hevesle buluşup eşyaları seçtiğiniz bir düğün olmalı... Siz bu mutluluğu hak eden bir insansınız. Mesela atandıktan sonra aynı şehirde bir süre sık sık görüşerek... Bu sürecin sonunda (veya hemen) ayrılık kararı alırsanız da arkanıza bakmayın. Pişmanlıklarla vakit kaybetmek çooook gereksiz.

Nişan atılırsa niye rezil oluyorsun ki pardon?
Hatta İstanbul büyükşehir,oralarda herkes kendi derdine düşmüş,senin nişanı kim, ne yapsın?
Millet en fazla 3 gün konuşur,sen 1,2 sert çıktın mı bak bakalım bir daha ağzını açabiliyorlar mı?

Ya bir de Yekta Hanım merak edip diğer konularınıza baktım, nişan resimlerinize vs. Alakasız olacak ama bir şey söylemek istiyorum. Ne kadar hoş, ne kadar tatlı bir yüzünüz ve gülümsemeniz var. Görünüşünüzden, yazış tarzınızdan da iyi, tatlı bir insan olduğunuz çok belli. Kaç senedir ölüp ölüp dirilmişsiniz. Son bir şey söyleyeceğim: ne olursa olsun kendinizi bu kadar üzmeyin. Ve suçlamayın. Değmez hiçbir şeye. Güzel yüzünüz hep gülsün.

Canım çok üzüldüm.. Öncelikle nişanlının bunaldığını streslendiğini düşünüyorum askerlik borç vs..
Sadece işine gelirse muhabbeti çok yanlış..
İnşallah hakkında hayırlısı olur buraya kadar gelinmiş vardır bir hayır.. Gönlünü ferah tut lütfen.

Canım yaşadıkların zor şeyler önceki konularında millet ayrıl bundan adam olmaz demiş sen üstüne nişanlanmışın...Yarın birgün sen bu adam müsvettesiyle evleneceksin aynı sorunlar katlanarak devam edicek o zaman düşünücen acaba çocuk olsa düzelir mi bu seferde hamile kalmak isteyip bu adamdan iyice kopamıcaksın ve de hayatını tamamen karartacaksın..
O yüzden yol yakınken kim ne derse desin isteyen kınasın(ki kim niye kınasın??) Ayrıl kurtul bu sana değer vermeyen adamdan

Annesiyle görülüyorum böyle böyle die kadın şaşırıyor bize öyle demiyor seni çok sevdiğini düşünü nasıl yapacağını vs anlatıyor diyor senden bahsediyor hep diyor. Bende size öyle bana başka davranıyor dedim şaşırıyor. Ne yapmaya çalışıyor diyor. Aramış oğlunu konuşuyorlar evlenecez biz felan diyormuş

Biz de çok sorunlu dönemlerden geçtik yektacım, hemde öyle sorunlar ki düğünüme 3-4 gün kala ben gelinliğimi almaya gitmişim büyük bir kavga sonucunda herşeyi bitirme noktasına geldik. Stres insanı çok değiştiriyor, çok yoruyor biliyorum hemde çok yıpratıyor.

Yalnız kurduğu cümleler çok yanlış, mağdur etmemekte ne demek? Kaybetme korkusu mu kalmamış yoksa seni bu şekilde mi bastırmaya çalışıyor? O zaman sende rest çekmelisin, sonucu ne olursa olsun bu şekilde iki lafından biri iplememek, mecburiyetten evlenmek olacaksa hiç olmasın daha iyi tatlım. Hakkında hayırlısı olsun inşallah..

Son düzenleme:
evlilik nasip işi..iyi diyorsun kötü çıkıyor kötü diyorsun iyi çıkıyor..ama çok yormuş seni.arada sevgide kalmamış belliki..belki biraz acı çekersin ama kafan rahat olur...iyi düşün..kimseye bir mecburiyetin yok

evlenip boşanmaktansa, yeni bir il yeni bir iş ben bunu unutmak için fırsat olarak değerlendir derim.. kusura bakma bunu bu kadar açık söyledim bana düşmez ayrıl demek, ama vicdanın rahat olsun elinden gelenden çok daha fazlasını yapmışsın ve hala çaba sarfetme sırası ondayken birşey yapmamayı tercih ediyorsa, bence boşver inan boşanmaktan daha iyi..

hemen evlenme, biraz daha gözlemle eğer aynıysa kendini bile bile ateşe atma...

Ya ben anlamıyorum gerçekten.. Şahsım adıma konuşuyorum; bekarken bende sevdim, bende yanıldım, bende acı çektim ama asla gözüm kör olmadı. Bu nedir yaa ? Bir insan bile bile lades der mi?
İster ayrıl ister ayrılma deniliyor ve sen devam ediyorsun... Çok afedersin kırılma arkadaşım ama bu kadar yüzsüzlük, kendi gururunuzu bu kadar ayaklar altına almak olmaz..
%1000000 bunları söyleyen bir adamla asla asla asla mutlu olamayacaksın. Nişan bozmakta bişey yok ama evlenince evini, yuvanı dağıtmak çook daha zor..
Hayırlısı olsun ne deyim, yazık etme kendine.. Zararın neresinden dönersen kârdır..

kusura bakmada biz ne dersek diyelim sen bu çocuktan ayrılMAZSIINN....Ayrılmak istemiyosun çünkü esi konularında çocuk sana ne küfürler etmiş neler yapmış etmiş sen bu çocukla nişanlanmışın üstüne sen bu çocuktan ayrılmak istemiyosun kuzum boşa kendini kandırma

İşin gücün yerinde, ailen de arkanda... Bu adamı neden çekiyorsun? Bir ömür böyle mi yaşayacaksın? Nişanlıyken sana bunları söyleyen adam, evlenince neler yapar, hayal dahi edemiyorum yani. Sırf aşıksınız diye bir insanı her haliyle kabul edemezsiniz. Çekilebilecek bir yanı olsa neyse... Ama bunun elle tutulur hiç bir yanı yok yani. İlk bir ayı atlatsanız, sonra alışır, unutursunuz zaten. İlla hayatınızı rezil edip, bir iki çocuk yapıp temelli rezil olup, soğuduktan sonra mı ayrılmanız gerekiyor? Burada kimse size boşuna ayrılın demez. Hemen herkesin bir yaşanmışlığı var, tecrübeleri var ki, buna dayanarak söylüyorlar bunu. Kendinize bu kötülüğü yapmayın. Evlendikten sonrası sizin için gerçekten çok zor olacak. Ben sevgililerimle aynı evde bile yaşadım. Kaç sevgilim oldu bilmiyorum. Ama hiç evlenmedim. Şu an herkesin sahip olmak isteyeceği bir eşim var çok şükür. Evlenirken de hiç sorun yaşamadım. Ama bir arkadaşım var. Gerçekten karakter olarak da, her anlamda da benden iyi, daha evlenilecek biridir. Eşinden boşanmış ve bir oğlu var diye sevdiği adamla evlenemiyor. Çocuğun ailesi istemiyor dul diye. Bu ne kadar kötü bir şey değil mi? Her şey için geç olmadan bu işi bitirin bence. Geleceğiniz burada açıkça yazıyor. Boşanıp perişan olacaksınız. Bitirin bu işi...

Anladığım kadarıyla ilişkiniz çok yıpranmış, İstanbul à gidersen hemen nikah tarihi alma derim ben. Neden ayrılmıyorsun, isterse 10 yıl emek ver kendine seninle zorla evlenen imajı çizen bir erkeği mi layık görüyorsun?

şu anda senin ayaklarının yerden kesilmiş olması lzım çünkü nişanlılık böyle bi şeydir.evliliği sana lütufta bulunur gibi söylemesi çok ama çokkkkk yanlış ve onur kırıcı.kötü yorum yapmayın demişsin ama iyi yorum yapılacak bi yeri yok ki bu adamın.ne diyeyim sana'' git evlen düzelir'' mi?insanlar boşanıyor nişan bozmayı kafana çok takma.onun şu an senin tayinin çıkacak diye havalarda uçması gerek.kendi değerini kendin biçersin hayat böyledir.hakkında hayırlısı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…