- 18 Mart 2013
- 578
- 189
-
- Konu Sahibi melodysilk
- #1.961
aslında bunun da çok önemi yok. bizde pıhtılaşma çıktığı için iğne kullandıracak dr a gitmek gerek. ama genelde riskli gebelik uzmanları iğneyi öneriyor ama hepsi de değil. prof veya operatör olmasının da çok önemi yok dediğim gibi senin problemini ciddiye alan iğne kullandıran dr önemli. benim dr operatör ve tüp bebek uzmanı mesela. benim bebeğim tüp bebek değil ama. dr bulmak da ayrı bir süreç. ben dr umu bulana kadar 4 dr a daha gittim mesela.
haklısın canım ben normal kadın dogumcumla devam etseydım daha sorunumu ögrenmemıs olacaktım ıkıncıyıde kaybettıkten sonra ancak ogrenrdım allah korudu perınatologa gıttımde o buldu ama oda sadece folbıol dedı gebelık oncesi burda bakınca herkes bi çok takvıye alıo o yuzden tekrar baska bı dr görüşü daha alayım istıyorumda dr bulmak gercekten zor :44:
bizim için folik asit ve b12 çok önemli. ben gebelik öncesi folbiol, b12 ve zinko kullandım. aspirin kullanmadım. ama çok kişi aspirin de kullanıyor. hatta omega 3 de iyi oluyor sanırım. ama en önemlisinin folik asit ve b12 olduğundan eminim b12 de kullan bence.
maalesef dr undan emin olana kadar bira dr dr gezeceksin. içine sinen dr u bulunca gebe kalmak için çalışmalara başlayacaksın.
iğneye başlama konusunda da her dr aynı fikirde değil. kimisi gebelik istediğin ayki ilk adetinde başlatır, kimi idrar testi pozitif olunca, kimi keseti görünce kimi kalp atışını görünce. aklının mantığnın kabul ettiği içinin ısındığı bir dr bulmalısın.kendi dr un kendin olmalısın.
Arkadaşlar geçen hafta biraz rahatsızlandım, çok önemli bir şey değildi, sanırım üşütmüştüm. Ama kendimi çok iyi hissetmiyordum. Eşim de doktora gidelim dedi. Doktor serum taktı. Çok iyi geldi. Ama sonra da aklıma takıldı acaba diyetimi ya da değerlerimi etkiler mi diyeSizce bir sıkıntı olur mu?
aslı aptt tahlilinin referans değerleri kaç canım? 48 yüksek bi değer değil mi? bide 26 altı bebek ölümü demiş ya başka bi topikte arkadaş yazmış hep 26 25 lerdeymiş değeri bebeği oldu Allah bağışlasın yeni 40 ı çıkmış.acaba referans değerleri farklı oluyo ya laboratuvarların onunlamı alakalı? bilgi verebilir misin?
kızlar gittiğiniz dr lar normal kadın dogumcumu yoksa perınatlgamı gıdıosunuz kime gitmek lazım:44:
ben diyete çok fazla dikkat etmediğimi düşünüyorum son zamanlarda. ama onunla da çok ilgisi olduğunu sanmıyorum aslında. bakalım homosisteinim bugün çıkacak ona göre diyete çok daha dikkat ederim.
demek sen bir gün tek bir çift oluyorsun. 0,3 lükmüş iğnen benim 0,4. ben de senin gibi yapsam iyi olacak o halde. bakalım dr ne diycek. sen de düşüşe geçince panik olmuşsun 40 olmasına rağmen. bir de beni düşün.iki haftada 1,5 düşüyor nerdeyse.peki sen aspirin kulanıyormusun? ben kullanmıyorum. olmazsa söyleyim aspirine başlatsın. neyse haber veriririm sonuçtan.teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için.
bu arada senin mutasyonun da çok ciddi değil tek gen heterozigot buna rağmen bu şekilde kullanıyorsan iğneyi benim de hemen iğne şeklini değiştirmem lazım..
Kızlar dün kontrolüm vardı ve şükürler olsun bebişimiz iyi. Ve bir erkeğimiz geliyor inşallah. Rabbim sağlıkla, sorunsuz bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin, hayırlı güzel bir ömrü olsun inşallah...
Kızlar dün kontrolüm vardı ve şükürler olsun bebişimiz iyi. Ve bir erkeğimiz geliyor inşallah. Rabbim sağlıkla, sorunsuz bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin, hayırlı güzel bir ömrü olsun inşallah...
arkadaşlar topiği çok ihmal ettim inşallah hepiniz iyisinizdir...ben bayağı problem yaşadım ama çok şükür şimdi çok iyiyiz rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...
geçen hafta serklaj yapıldı bugün kontrolümüz vardı bebişlerden biri prensmiş diğeri kendini göstermedi dr kıza benziyor dedi : )
buradaki drum hiç aptt istemedi bir ay sonrada eve gidebileceğimi söyledi...
evet nazife ya.vakit geçmiyor.aslında cabuk geçti baksana ben 34+! deyim.ama sıcaklardan mı yoksa heyecandan mı vakit geçmiyor sanki.bir an önce sağlıkla sağlıklıca doğacağı günü görmek istiyorum.çok merak ediyorum kızımı.birde 2 temmuzdan beri doğru düzgün yüzünü filan göremedim.heyecan ve merak dorukta.....
ayy evet heyecan dorukta acaba nasıl olcak nasıl gecıcek dogum napcaz dıye dusunmekten karısık karısık ruyalar goruyorum geceleri.karnımda ıyıce gerıldı artık cnm acıyo abzen herseye razıyım ama dımı yeterkı saglıkla gelsın kuzular:)
herseyını hazırladın mı elıfcım?