Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

yalnız dün tolga hoca aradı hepatit b taşıyosun dedi şok oldum bilmiyodum daha önce hiç biri ya bu testi yapmadı yada yeni çıktı bilmiyorum canım sıkıldı hiç yoktan doğum anında hatırlat mutlaka iğne vuracağız dedi bir bu eksikti dedim içimden tabi Rabbim beterinden saklasın

hepinize merhaba arkadaşlar.inşallah herkes iyidir. ben memleketimdeydim topiğe girme fırsatım olmadı,dualara da katılamadım. yeni hamilelerimiz var galiba gözümüz aydın.
güzel birgün dileğiyle...

zaman su gibi geçer inşallah.. forumu biraz okudum. Allah en kısa zamanda sana da hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah.
cevapların için çok teşekkür ederim

Allah razı olsun tüm isteyen harkeze Allahım sağlıklı hayırlı salih evlat nasip etsin inşallah.

endişelenme cnm.teyzemde 3.çocuğna hamileyken öğrenmişti.onun tedavisi şükür var.iğnelerini vuruncaksınız ailenle beraber.eşinde vuruncak yani.Allahım bizi çaresi olmayan hastalıktan korusun.

endişelenme cnm.teyzemde 3.çocuğna hamileyken öğrenmişti.onun tedavisi şükür var.iğnelerini vuruncaksınız ailenle beraber.eşinde vuruncak yani.Allahım bizi çaresi olmayan hastalıktan korusun.

Cnm çok şükür tabi çaresiz hastalık vermesin Rabbim ama canım sıkılmadı değil teyzen emzirebildi mi öyle okudum emzirme yasaklanabiliyomuş

eminecim bu arada ikili test sonucun nasıl geldi. ben test yaptırmayı düşünmüyorum şimdilik
ikilim iyi cikti cnm sagolasin.bir dahaki gidisine de uclu test olacak.benim dr her testi yaptiriyo bem de istiyorum.zaten.sen.niye ikili test yaptirmiycam ?

16. haftada dortlu test mi yapilitomus serap anlamadim uclu degilmi o?

hepinize merhaba arkadaşlar.inşallah herkes iyidir. ben memleketimdeydim topiğe girme fırsatım olmadı,dualara da katılamadım. yeni hamilelerimiz var galiba gözümüz aydın.
güzel birgün dileğiyle...

hosgeldin aslicim.forum sakinleri tatilden,memleketlerinden yavas yavas donuyor.forum eski hareketliligine kavuscak galiba.cok sukur sanki her ay yeni bir hamile haberi aliyoruz.kotu haber de yok simdilik cok sukur.insallah guzel olacak hersey.

protein s,protein c ve homosistein degiskendir.her ay degisebilir ama faktor v degerin degismez.faktor v adi altinda genelde 5 cesit degere bakilir. faktor v, mthfr 1298,mthfr 677,4g/5g ve hatirlayamadigim.bir deger daha.bu sonuclar sende dogustan itibaren var olan seylerdir ve degismez. bu sonuclar degusmez.bunlarda mutasyon ciktiysa kan sulandirici igne kullanman gerekir.benim protein c,s, ve homosistein normal.ciktigi halde pihtilasmam cikti.sonuclarin ciksin bize yaz gene yorum yapariz.gwcmis olsun.

Cnm çok şükür tabi çaresiz hastalık vermesin Rabbim ama canım sıkılmadı değil teyzen emzirebildi mi öyle okudum emzirme yasaklanabiliyomuş

oğlu şimdi liseye gidiyo.görsen maşallah dalgan gibi.hatırlıyorum emzirdiğni.nerden dersen emzirme döneminde hiç adet görmemişti.süt adeti kesiyo sanmış meğer menopoza girmişte adet görmüyomuş.36yaşında menopoza girdi.malesef anne tarafım erken monopoza girdi.oyüzden 36yaşındayım ve endişe ediyorum.inşallah enaz 50yaşına kadar adet olurum:)

emineciğim maşallah.kız bir yerini kaşı habire maşallah diyorum sana:)negüzel bilgilerin var.ben protein s ve c nin değiştiğni sanmıyodum.mesela bende protein s düşüklüğü var.3ay arayla yaptırmıştım.ilki 47 ikincisi 43 çıkmıştı.ordan anlamalıydım değişken olduğnu ama enaz 80 olması lazım kendiliğinden okadar yükselceğni sanmıyorum.bazı arkadaşlarda sayılar yazmışınya onlardan vardı.o faktor v tesinin içindeyse benim faktor v normal çıktı.ozaman o dediğin sayılarda normaldir demi.kendimi kara cahil gördüm.tüüüüh bana:)

elifcim kotu dusunme gene tabi ama ailende erken.menopoz hikayesi varsa dr lar tup bebek,asilama gibi yontemlerle mudahele etmeliler bwnxe seni kendi halune kesinlikle birakmamalilar.tabi bunlar masrafli seyler.dr larun yapilan.baxi testlerle menopoza yaklasip yaklasnadigimizi da anliyorlar diye biliyorum.benim dr un vidyolarini izlemistim orda anlatiyordu bunu.sonuca gore de hemen caresini bulmak gerektigini anlatiyordu.insallah hicbirdeye gerek.kalmadan bir an once hamile kalirsin ve dogurursun.
protein s ve c tam tam olarak neyi ifade ediyor bilmiyirum ama onlar da pihtilasmayla ilgili degerler.homosisteinin biliyorum o da protein diyetiyle dusuruluyor.homosisteinime ayda bir bakiliyo benim.yuksek.olmamasi lazim.7nin alti ideal.faktor v ve dedigim mthfr degerleri direk pihtilasmayla ilgili.bunlar normalse problem yoktur ama heterozigot veya homozigot sa bunlar obemli ki homozigot daha onemli.iki heterozigot bir homozigot yapiyormus.faktor v normalse digerleri de normaldir denemez.benim faktor v im.normal ama mthfr degerlerim heterozigot.hatirlayamadigim diger degere baktim.senin icin protrombin g20210a mis o da normal.yani faktor v en onemlisi ama o normalse digerlerinde birsey yik denemez.hatta bir arkdasa da bana bakilan seyler bakilmisti ve degerlerimiz ayniydi.daha kapsamli baktirdi sonra ve faktor 12 de de heterozigot cikti onda.belki bizde de bakilmayan degerlerde mutasyon vardir kim bilir.senin sadece faktor v e mi bakilmis? ama netice de dr un igne kullanacaksin dediyse baska hangilerinde mutasyon oldugunun cok da onemi yok.
anladigim bildigim.kadariyla her zaman yardimci olurum canim.bunun icin burdayiz sonucta.

karnimda apse olmus iki gun onceki igne yerim.halbuki hic de acimamusti.baya aciyo.goruntude birsey yik ama elime sert geliyo ve baya aciyo.siz ne yapiyordunuz apse olunca ve olmamasi icin.alkollu pamuk kullaniyorum.

ikilim iyi cikti cnm sagolasin.bir dahaki gidisine de uclu test olacak.benim dr her testi yaptiriyo bem de istiyorum.zaten.sen.niye ikili test yaptirmiycam ?

16. haftada dortlu test mi yapilitomus serap anlamadim uclu degilmi o?

canım üçlü testin bir aşama daha fazla araştırması dörtlü testmiş. Ve ikiside 16.-18. haftalarda yapılıyormuş. Benim doktorum üçlü demedi direkt dörtlü taramayıda 2 hafta sonrasında yaparız dedi. Yarın kontrolüm var sorarım tekrar üçlü yapacakmı , gerek varmı diye. Benim kafama şu amniyosentez takılıyor o illaki yapılıyormu yada yapılması neye bağlı. Ben onu hiç istemiyorum.sen sordunmu hiç doktoruna bu konuyu?

karnimda apse olmus iki gun onceki igne yerim.halbuki hic de acimamusti.baya aciyo.goruntude birsey yik ama elime sert geliyo ve baya aciyo.siz ne yapiyordunuz apse olunca ve olmamasi icin.alkollu pamuk kullaniyorum.

Geçen hafta iğne vurdum bir anda koyu renk koyu bir kan çııktı pamukla bastırdım sabah bir baktım neredeyse yumurta büyüklüğünde kan toplanmış mosmor hala geçmedi. Artık iğneler göbekte benide zorluyor.Artık bezeler ve kanamalar olusuyor. Yapacak bişi varmı bilmiyorum ama hergün farklı alanı kullanmaya çalışıyorum sende yakın vurmamaya çalış canım.

Bende aranıza yeni katıldım.2 düşükten sonra kan pıhtılaşması çıktı.(favtor v-heterezigot)
Son düşükten 1 yıl sonra şimdi 3 ye hamileyim ve 5.5 haftalıkken öğrendim ve hemen clexane 0.4 başladık.Ayrıca Folbiol ve coraspirin alıyorum günde 1 tane. 12 ve 15 haftalıkken oldu düşüklerim.Her ihtimale karşı serklaj yapılcak 12. haftada.Sizede yapıldımı?Bide benim kahverengi lekelenmelerim var bazen su gibi en başından beri halen devam ediyor.En son gittiğimde doktor herşey normal,içeride bir kanam görünmüyor,istirahat et dedi.Aynı durumu yaşan varmı acaba benim gibi.Benim diğer 2 gebeliktede olmuştu 8. haftaya kadar galiba.

canım ben hiç karnımdan yapmadım ama benim de bacaklarım şişiyor iğne yerleri.toplanıyor ilaç iğneyi yaptığım yerlerde.hafif hafif masaj yapıyorum.koluma geçiyorum.buz da işe yarayabilir

aramıza hoşgeldin arkadaşım öncelikle kayıpların için geçmiş olsun,yeni bebişin için de gözün aydın.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.Serklaj konusunda bilgim yok biraz açıklarsan sevinirim.Benim de bir düşüğüm var şimdi ikinciye hamileyim. 7.haftada benim de kanama oldu kese sağlıklıydı dediğin gibi istirahat ettim 1 hafta sonra geçti.ama ben düşük iğnesi de oldum.doktoruna güveniyorsan sorun yok.inşallah bi an önce geçer.sana tavsiyem strese girme..

canım amniyosentez 3 lü de yada 4 lü de risk yüksek çıkarsa yapılıyor

cnm uclu test kan testi dortlu denen de dort boyutlu usg olmuyo mu.ayni haftalarda oldugubicin ikisi de kan degildir diye dusunuyorum.
amniyosentezi zaten tarama testlerinde yuksek risk cikarda istiyor dr lar.tabi yaptirip yaptirmamak tercihe kalmis.benim tanidigim.iki kisi de yaptirdi.sonuclari iyi cikti dogurdular da.insallah yaptirmamiz gerekmez ama ben de yaptirmak istemem sanirim.

serklaj dedigin sey sanirim rahmin dikilmesi degilmi.burda bu islem yapilAn yok.senin 12. ve 15. hafta dusuklerin kalp durmasi.mi dogum yapar gibi dusuk mu.kalp durmasinin rahim agzi yetmezligiyle ilgisi oldugunu hic duymadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…