elifcim kotu dusunme gene tabi ama ailende erken.menopoz hikayesi varsa dr lar
tup bebek,asilama gibi yontemlerle mudahele etmeliler bwnxe seni kendi halune kesinlikle birakmamalilar.tabi bunlar masrafli seyler.dr larun yapilan.baxi testlerle menopoza yaklasip yaklasnadigimizi da anliyorlar diye biliyorum.benim dr un vidyolarini izlemistim orda anlatiyordu bunu.sonuca gore de hemen caresini bulmak gerektigini anlatiyordu.insallah hicbirdeye gerek.kalmadan bir an once hamile kalirsin ve dogurursun.
protein s ve c tam tam olarak neyi ifade ediyor bilmiyirum ama onlar da pihtilasmayla ilgili degerler.homosisteinin biliyorum o da protein diyetiyle dusuruluyor.homosisteinime ayda bir bakiliyo benim.yuksek.olmamasi lazim.7nin alti ideal.faktor v ve dedigim mthfr degerleri direk pihtilasmayla ilgili.bunlar normalse problem yoktur ama heterozigot veya homozigot sa bunlar obemli ki homozigot daha onemli.iki heterozigot bir homozigot yapiyormus.faktor v normalse digerleri de normaldir denemez.benim faktor v im.normal ama mthfr degerlerim heterozigot.hatirlayamadigim diger degere baktim.senin icin protrombin g20210a mis o da normal.yani faktor v en onemlisi ama o normalse digerlerinde birsey yik denemez.hatta bir arkdasa da bana bakilan seyler bakilmisti ve degerlerimiz ayniydi.daha kapsamli baktirdi sonra ve faktor 12 de de heterozigot cikti onda.belki bizde de bakilmayan degerlerde mutasyon vardir kim bilir.senin sadece faktor v e mi bakilmis? ama netice de dr un igne kullanacaksin dediyse baska hangilerinde mutasyon oldugunun cok da onemi yok.
anladigim bildigim.kadariyla her zaman yardimci olurum canim.bunun icin burdayiz sonucta.