Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

evet canım ben 4.ayımda başladım iğneye o zaman anlaşıldı kan pıhtılaşması olduğu.bugünden itibaren başladım yediklerime dikkat etmeye.
adım aslı canım.

merhaba canım senin durumunu merak ettim düşük yaptınmı daha önce? neden 4. aydan sonra vurulmaya başladın iğneyi? eğer düşük yapmadıysan doktorun nasıl farketti pıhtılaşma olduğunu? birde anti kardiyolipin tahlili bakıldı mı sana sonucun ne çıktı ? negatif yada pozitif oluyor zaten sonuç dediğim.kendine dikkat et.

zaten protein s düşük antitrombin III düşük bide 3.kürtajdan sonra gittiğim cerrahpaşanın profösörü protrombin geninde homozigot mutasyon olduğnuda söyledi.anti rubella IgG ile anti CMV IgG pozitif çıktı.dahada araştırlılsa Allah bilir neler çıkcak.bunlar bile iğne kullanmak gerektiriyo.son gittiğim çapanın doktoru 0,4den fazla vermem deyince onu bıraktım.histeroskopiyi olayım nazifenin doktoruna gitcem.o 0,6 kullanıyo.sonuçlarıma baktımda faktor V leiden mutasyonu saptanmammıştır diyo.dşğer sonuçtada protrombin geninde 20210.pozizsonunda mutasyon saptanmamıştır diyo.

Son düzenleme:
karnimda apse olmus iki gun onceki igne yerim.halbuki hic de acimamusti.baya aciyo.goruntude birsey yik ama elime sert geliyo ve baya aciyo.siz ne yapiyordunuz apse olunca ve olmamasi icin.alkollu pamuk kullaniyorum.

geçmiş olsun cnm.8haftalıktan fazla kullanamadığım için bilgim yok.seninde daha 4aylık olmadı.niye öyle olduki acaba.benimde mosmor oluyodu.neydi cilemiz yarappim.hayırlısıyla olsa bebişlerimiz bunlar önemli değildi.

eminecim ben test yaptırırken bıkac doktora sordum ehmde yaptırdıgım labaratuarda artık 3 lu yapılmadıgını 4 luyle uclunun ztn aynı sey oldugunu bazı doktorların sırf para ıcın ıkısınıde ıstedıgını ama onmlı olanın 4 lu test oldugunu soledıler .3 luye gore az bısey daha pahalı ama her ıkısınınde yapılmasına hıc gerek yok dıye dusunuyorum cnm .
yınede sen bılırsın tabıkı...

benim doktorumda 3 lü yaptırmadı 4 lü yaptırdı daha gercekci sonuç veriyo ve bir tanesini yaptırmanız yeterli sadece kan alıp 4 tane değere bakıyorlar

evet 1 tane düşük yaptım kan pıhtılaşması olduğunu da 4.ayda gen taraması yaptırıp öğrendim. antikardiyolipin baktırmadım

kan pıhtılasması ıcın baska bır topiği takip ediyordum bu topiğide gördüm son sayfalara bakıca genelde bebek beklio bu topik gibi geldi aranıza katılmış olmak istedim belki ugurlu gelir topkte benim gibi bekleyenlerde bebek haberını alır mthfr1298 homozıgot mutasyonum var tek kayıbım var kısaca bilgilerim

Arkadaşlar merhaba..

Uzun zamandır giremedim forumumuza. Memlekete gittik, yaklaşık iki haftadır oradaydık. Öncesinde de internete girme fırsatım çok olmadı, dua için haber veremedim, kusura bakmayın. Katılamadım da iki haftadır, hakkınızı helal edin..

Umarım her şey yolunda, herkesin keyfi yerindedir.. Bu hafta herkese güzellikler ve güzel haberler getirir inşallah...

o halde uclu tarama da dortlu tarama da kan testi ve ayni haftalarda oluyo demek.ve onemli olan dortlu tarama.iki hafta sonra gitcem bakalim.17 nin icinde olacam.bakalim ne diycek dr um.

aslicim senin aptt ye ne siklikla bakiliyo.benim bir bucuk ay once 34;1 di o olcumden bir ay sonra 31.3 cikti.ben de dr a iki hafta sonra tekrar bakririyim dedim.iki hafta sonra da 30 cikti.dr la son gorusmemizde ref araligi 25-38 ama biz 29 un ustunde tutmaya calisiriz demisti.simdi bakiyorum benimki surekli bir dususte ve panik oldum.bu hizla giderse iki hafta sonra 29 un altina dusecek.
senin mutasyonlar neydi.benim mthfr lerin ikisi de heterezigot ve 4g/4g var.sen gunde kaclik kac adet igne kullaniyirsun ve son aptt ne zama bakildi kacti?
homosisteinim.cikmamis.yarin.cikar dr umla ancak yarin.gorusurum.panik oldum.

bu çarşamba veya perşembe çıkacak sonuçlarım. sonucu sizinle paylaşırım. Allah hepimize kolaylıklar versin inşallah.
cevap için de çok teşekkür ederim, çok aydınlatıcı oldu

kizlar aksam doktor kontrolumuz var.dua edin bize saglikli ve iyi haberlerle donelim biz de herkes de insaallah.yeni pihticanlar gelmis aramiza.hosgeldiniz kizlar.burada dualarimizla iyi haberler almayi nasibediyo Rabbim.darisi hepinizin basina insaallah.amin.

PROTROMBİN G20210A
MTHFR C677T
MTHFR A1298C
FAKTÖR V LEİDEN G1691A
SONUÇ:MTHFR A1298C HETEROZİGOT POLİMORFİZM
benim durumum bu şekilde canım.benim her ay aptt ye bakıyor doktorum bazen ay olmadan 3 haftada gidersem yine bakıyor.benim ölçülmeye başladığından beri ilk ölçüm hiç iğne olmadan 33 dü.sonra 1 ay günde tek iğne oldum 26.7 ye düştü o zaman doktorum 26 nın altı bebek ölümü demişti ve iğneyi birgün tek bir gün çifte çıkardı. bir ay boyunca birgün tek birgün çift iğne olduktan sonra aptt 48 çıktı.sonraki ölçümler 42 ve 40 çıktı. 48 çıktığı ay yediklerime çok dikkat etmiştim hatta hergün kiraz yemiştim 48 çıkmasını kiraza bağlıyorum biraz da kiraz kanı sıvılaştırıyor ya. en son çarşamba ölçtürdüm işte 40 çıktı benimki de düşmeye başladı nedense. doktorum sorun yok diyor ama malum iyice takıntılı olduğum için düşünmeye başladım.
benim iğne fragmin 0,3 lük birgün tek birgün çift vuruyorum canım panik olma bakalım doktorunla bi konuş ne diyecek

biz geldik.cok sukur Rabbime hersey yolunda.2li ve 3lu tarama testi iyi cikti 4 lu tarama istemedi doktorumuz.17+ 2 olmus yavrumuz masaallah.dualariniza tesekkur ederim.Rabbim herkese her defasinda saglikli ve iyi haberlerle donmeyi nasibetsin insaallah.amin.

aslı aptt tahlilinin referans değerleri kaç canım? 48 yüksek bi değer değil mi? bide 26 altı bebek ölümü demiş ya başka bi topikte arkadaş yazmış hep 26 25 lerdeymiş değeri bebeği oldu Allah bağışlasın yeni 40 ı çıkmış.acaba referans değerleri farklı oluyo ya laboratuvarların onunlamı alakalı? bilgi verebilir misin?

kızlar hepinize selamlar duamızdan 150 tane okudum allah kabul etsin inşallah.
canım duayı haftaya perşembe saat 12.00-15.00 arası tuğçeye söyleyeceksin.
ben diyete çok fazla dikkat etmediğimi düşünüyorum son zamanlarda. ama onunla da çok ilgisi olduğunu sanmıyorum aslında. bakalım homosisteinim bugün çıkacak ona göre diyete çok daha dikkat ederim.
demek sen bir gün tek bir çift oluyorsun. 0,3 lükmüş iğnen benim 0,4. ben de senin gibi yapsam iyi olacak o halde. bakalım dr ne diycek. sen de düşüşe geçince panik olmuşsun 40 olmasına rağmen. bir de beni düşün.iki haftada 1,5 düşüyor nerdeyse.peki sen aspirin kulanıyormusun? ben kullanmıyorum. olmazsa söyleyim aspirine başlatsın. neyse haber veriririm sonuçtan.teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için.
bu arada senin mutasyonun da çok ciddi değil tek gen heterozigot buna rağmen bu şekilde kullanıyorsan iğneyi benim de hemen iğne şeklini değiştirmem lazım.

gözün aydın senem. hep güzel haberlerle gel inşallah. genelde dörtlü isteniyormuş artık anladığım kadarıyla senin dr neden 3 lü istedi acaba. sanırım benim dr da seninki gibi yapacak.

kızlar gittiğiniz dr lar normal kadın dogumcumu yoksa perınatlgamı gıdıosunuz kime gitmek lazım:44:

aslında bunun da çok önemi yok. bizde pıhtılaşma çıktığı için iğne kullandıracak dr a gitmek gerek. ama genelde riskli gebelik uzmanları iğneyi öneriyor ama hepsi de değil. prof veya operatör olmasının da çok önemi yok dediğim gibi senin problemini ciddiye alan iğne kullandıran dr önemli. benim dr operatör ve tüp bebek uzmanı mesela. benim bebeğim tüp bebek değil ama. dr bulmak da ayrı bir süreç. ben dr umu bulana kadar 4 dr a daha gittim mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…