- 25 Nisan 2022
- 1.850
- 2.286
- 63
Başında söylediğim gibi, ben okumaya bile katlanamadım. Yaşayacak olan sizsiniz, iyi düşünün, siz bu adama katlanabilecek misiniz?Çünkü en başta bunları normal sohbetlerin içerisinde konuşuyorduk bir kere konuşuluyor herkes fikrini söylüyor konu kapanıyordu.Tartışmalar onun ailesiyle tanıştıktan sonra sıklaşmaya ve kapanmamaya başladı
Teşekkür ediyorum çok güzel anlamışsınız derdimi.Evet abisiyle ilk tanıştığımda abisi bana siz çok şanslısınız çünkü aileden uzak yaşayacaksınız hiç bu taraflara gelmeyi düşünmeyin dedi.Demek ki ailede bir sorun var ve insanların evliliklerine müdehale ediyorlar.Bunu kesinlikle inkar ediyor erkek arkadaşım ama adamın söylediğinden ben bunu çıkardım.
Ev işlerine gelince o da yalnız yaşıyor şuan tüm işlerini kendisi yapıyor ve benden becerikli bir adam açıkcası.Pikniğe gideriz beraber kahvaltı hazırlarız bana elimi sürdürmez her şeyi ben yapıcam sana hazırlicam der ben yaptığı şeyi yiyince çok mutlu olur.Sadece yoğun kaygılar yaşıyor ve bana yansıtıyor .Bana dedi ki hatta evlendiğimizde sen baskın olmaya çalışıp tüm işleri yemeği vs bana yaptıracakmışsın gibi hissediyorum dedi.Ben asla öyle baskın bir insan da değilim.Keşke böyle olmasaydı çok üzgünüm çünkü olmadığı biri gibi davranıyor kaygıları yengesi ailesi bilmem nesi yüzünden.Yapmadığım hataların çıkarmadığım sorunların belki hiç çıkmayacak kavgaların bedelini ödedim daha şimdiden…
Bence bitirmelisin..Aslında demek istediği şu düğün bitiyor ve altınlar mecburen birinde kalıyor ya çift evine geçene kadar .orada ailesinde kalmasını istiyor ailem dokunmaz altınlara ama erkek tarafında kalır altınlar diyor.Bir arkadaşı böyle bir sorun yaşamış düğünde kız tarafı altın çantasını eline almış sıkıntı çıkmış.Bunu örnek gösterip sürekli bunu anlattı bi ara.Tamamen güç savaşına girdiğini düşünüyorum.Anneme anlattım konuyu ama annem de feminist bir insan ve şuan bitirmemi istiyor ama duygusal karar veriyor gibi de düşünüyorum.
sevgilin, boşandığım eski eşime profil olarak çok benziyor. Arkana bakmadan kaç. Şimdi biraz ağlarsın, ama ömür boyu ağlamaktan iyidir. Lütfen dinle...Hayır iki yıllık hiçbir sorun olmadan devam ettirdiğimiz ilişkimi bir anda çat diye bitirme kararı vermek de zor tahmin edebileceğiniz gibi üstelik iki senedir sabırla beklediğim o güne yaklaşırken yeni teklif almışken yüzüğüme bakıp bakıp ağlarken daha zor.Sonu ayrılık olacak zaten ama buraya size aniden evet haklısınız ben şimdi ayrılıyorum diyemem.Belkilerle son çırpınışlarım bunlar zaten.Belki öyledir belki böyledir…Görünen köy kılavuz istemez tabii.İnsanız işte her ihtimale tutunmaya çalışıyoruz sevince.
Ney sbsbssksl iyi de adamın mayası hamuru bu. Nişanlıyken de sevgiliyken de adamdı benim kocam ve onu devam ettiriyor. Sizinkinin mayası bozuk o yüzden daha beter olacak. Yazık size ki evleneceksiniz çok üzücü! İnsan kendine neden böyle bir kötülük yapar hayret doğrusu..Zaten keşke akışına bıraksaydık da ister istemez böyle bir evlilik olacaktı bizimkisi de.Bugünden konuşulması bu konuları açması büyük hata
abla maşallah ya böyle şeylerde tecrübe dinlemek ne kadar önemli nişan öncesinde benim abim ablam böyle yapıyo diyerek 100k maaşın 20k sını kendi isteklerim için harcayabilecektim köşeden dönmüşümajdjdkfkMerhabalar, size biraz kendi evliliğimden bahsedeyim. Benim eşim de kafa yapısı olarak ataerkil biridir, ben de öyle pek feminist sayılmam aslında uyumluyuzama ayrıntılara girecek olursam düğün sürecimizde hiç böyle konulara girmedi, aksine ben alternatif evrenlerden sorular yaratıyordum kafasını anlamak için. Bayramda ilk kime gideriz? Ev ekonomisi nasıl olur? Diye hep ben sorardım, o da cevap verir konu kapanırdı. Bu sorular dişil sorular diye boşuna demiyorlar insanlar. Mesela ben eşimden fazla kazanıyorum, benim parama asla dokunmaz ev geçindirmek benim görevim der. Şu an kendisinin birikimi yok benim var mesela. Yeme içme mevzuunda tanıştığımız günden bu yana ben ödemeye çabalasam da asla ödetmedi, ben böyle gördüm erkek öder der. Şu an bebeğim için ücretsiz izne ayrıldım hayatımda ilk defa maaşsız kaldım. Ben herhangi bir talepte bulunmadan çat diye asgari ücret miktarı göndermeye başladı hesabıma. Ailesiyle ilgili mevzuulara beni hiç karıştırmaz, onlardan da bana laf taşımaz ketumdur. Çekirdek ailemizi öncelik yapar yani. Erillik budur işte. Hee eril diye ayağını uzatıp yatmaz, çamaşır da asar, çocuğu da uyutur altını değiştirir. Ben de bu erilliği aldım kabul ettim içimden gele gele yemeğini çayını önüne koyarım. Siz kendi nişanlınızın ERİLLİK anlayışıyla kıyaslayın diye evli bir kadın olarak anlattım hikayemi.
Ayy nasıl yani nişanlılık döneminde beyefendi 100k maaşının 80ksına el koyma niyetini mi belirtti yanlış mı anladımabla maşallah ya böyle şeylerde tecrübe dinlemek ne kadar önemli nişan öncesinde benim abim ablam böyle yapıyo diyerek 100k maaşın 20k sını kendi isteklerim için harcayabilecektim köşeden dönmüşümajdjdkfk
.En son kavgalardan sıkıldım ve son dediği şeyi kabul ettiğimi artık ataerkilliği kabulleneceğimi söyledim
Sizi fazlasıyla manipüle ediyor maalesef.Bunu kesinlikle inkar ediyor .Ailesi hiç konuşmuyormuş ama ablam da aynı fikirde çocuğu sürekli ailesi bu konuda doldurmuşlar.Anlamadığım kısım yengesinden nefret etmiyor aksine çok seviyor ben bazen eleştiriyorum ve laf ettirmiyor.Ailene bu kadar sıkıntı çektiriyorsa neden yüzüne gülüyorsun diyorum abim için diyor.Mesela araba alacaktı abisigil sevgilimden zar zor biriktirdiği bilezikleri istemişler yengesi bilezik takmayı çok seviyormuş onları bozdurmak istememiş sevgilimin bana takmak için ayrıdıklarını istemişler istediğin zaman veririz demişler ve bunu yapmayı ciddi ciddi düşünmüştü.Ve aşırı güveniyor yengesine madem sorunlu biri madem travma yaşattı bu kadın sana neden ona tepki koymuyorsun da daha hiçbir sorun çıkarmayan sevgiline problem çıkarıyorsun anlamıyorum.Ailesiyle tanıştığım gün annesine pahalı bir hediye aldım çok mutlu oldular yemek yapmışlardı direkt bulaşığa yardım ettim yabancı gibi oturmadım.Bu kaygıları yansıtacağı hiçbir söylemim hareketim olmadı açıkcası ama benim yüzümden böyle davrandığını benim feminist olduğumu ondan böyle olduğunu söylüyor.Aşırı saçma davranıyor güzelim ilişkimize yazık ediyor.
hayır evlenince diyordu ama evlendiğimizde ilk defa çalışmaya başlayacaktım zaten, ben aylık 20k yı dilediğimce! harcayacakmışım. onun maaşı ve benim verdiğim parayla kira fatura gezme tozma ne varsa ödencek ve kalanıyla birikim yapılcakmış. ablası böyle yapıyormuş , abisinin eşi de tüm maaşını veriyormuş eline ama abisi milyoner kadının altında araba elinde limitsiz kredi kartı var :))Ayy nasıl yani nişanlılık döneminde beyefendi 100k maaşının 80ksına el koyma niyetini mi belirtti yanlış mı anladım
Bu eski bir kafa artık, bizim bir üst nesil annemler filan hep maaş kartını kocasına verirmiş ama doğru değil ya. Şeffaf değilse hele felaket. Böyle yıllarca kazandığını kocasına verip sonra aldatılan, boşanma sürecinde de o paraların puf olup uçtuğunu öğrenen kadınları çok duydum. Adamlar gidip o paralarla kök ailelerinin üzerine mülk edinip kadından mal kaçırıyorlar, kumarda batırıyorlar vs. Öte yandan mesele ortak keseye, birikime ayırmaksa iki taraf eşit bir miktarda ayırır geri kalan parasını da gönlünce harcar. Direkten dönmüşsün erken çıkmış ortaya boşverhayır evlenince diyordu ama evlendiğimizde ilk defa çalışmaya başlayacaktım zaten, ben aylık 20k yı dilediğimce! harcayacakmışım. onun maaşı ve benim verdiğim parayla kira fatura gezme tozma ne varsa ödencek ve kalanıyla birikim yapılcakmış. ablası böyle yapıyormuş , abisinin eşi de tüm maaşını veriyormuş eline ama abisi milyoner kadının altında araba elinde limitsiz kredi kartı var :))
evet bu zihniyet diğer bakış açılarını da ortaya seriyor bence zaten beni sinirlendirirdi sesimi yükseltirdim sonra sen kocana sesini mi yükselticeksin böyle etrafımda hiç böyle görmedim derdi , bu tarz şeyleri okudukça şükrediyorum her şey için hayırlısıBu eski bir kafa artık, bizim bir üst nesil annemler filan hep maaş kartını kocasına verirmiş ama doğru değil ya. Şeffaf değilse hele felaket. Böyle yıllarca kazandığını kocasına verip sonra aldatılan, boşanma sürecinde de o paraların puf olup uçtuğunu öğrenen kadınları çok duydum. Adamlar gidip o paralarla kök ailelerinin üzerine mülk edinip kadından mal kaçırıyorlar, kumarda batırıyorlar vs. Öte yandan mesele ortak keseye, birikime ayırmaksa iki taraf eşit bir miktarda ayırır geri kalan parasını da gönlünce harcar. Direkten dönmüşsün erken çıkmış ortaya boşver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?