• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok karışık.

Çünkü en başta bunları normal sohbetlerin içerisinde konuşuyorduk bir kere konuşuluyor herkes fikrini söylüyor konu kapanıyordu.Tartışmalar onun ailesiyle tanıştıktan sonra sıklaşmaya ve kapanmamaya başladı
Başında söylediğim gibi, ben okumaya bile katlanamadım. Yaşayacak olan sizsiniz, iyi düşünün, siz bu adama katlanabilecek misiniz?

Teşekkür ediyorum çok güzel anlamışsınız derdimi.Evet abisiyle ilk tanıştığımda abisi bana siz çok şanslısınız çünkü aileden uzak yaşayacaksınız hiç bu taraflara gelmeyi düşünmeyin dedi.Demek ki ailede bir sorun var ve insanların evliliklerine müdehale ediyorlar.Bunu kesinlikle inkar ediyor erkek arkadaşım ama adamın söylediğinden ben bunu çıkardım.
Ev işlerine gelince o da yalnız yaşıyor şuan tüm işlerini kendisi yapıyor ve benden becerikli bir adam açıkcası.Pikniğe gideriz beraber kahvaltı hazırlarız bana elimi sürdürmez her şeyi ben yapıcam sana hazırlicam der ben yaptığı şeyi yiyince çok mutlu olur.Sadece yoğun kaygılar yaşıyor ve bana yansıtıyor .Bana dedi ki hatta evlendiğimizde sen baskın olmaya çalışıp tüm işleri yemeği vs bana yaptıracakmışsın gibi hissediyorum dedi.Ben asla öyle baskın bir insan da değilim.Keşke böyle olmasaydı çok üzgünüm çünkü olmadığı biri gibi davranıyor kaygıları yengesi ailesi bilmem nesi yüzünden.Yapmadığım hataların çıkarmadığım sorunların belki hiç çıkmayacak kavgaların bedelini ödedim daha şimdiden…

İşte bu sorunlu bir durum.
Muhtemelen annesi ile arasında sohbet edilebilir bir ilişkisi var.
Annesi bak yengenden neler yaşadık, sen de aynılarını yaşama dercesine konuşuyorsa oda etkileniyordur ister istemez.

Daha yaşamadığın şeylerin bedelini şimdiden öderken, sonrasında ne olacak peki?
Bana güven vermedi bu kişi, çünkü herkesin hayatı ve dinamiği farklı değil mi zaten?
Abisi ve yengesi aile ile birşeyler yaşadı diye siz de yaşayacaksınız anlamına gelmiyor ki zaten.
Kişiler farklı, kişilikler farklı, durumlar ve şartlarda bambaşkadır eminim.
Bunu idrak edemiyorsa bir adam ve başkasının 'ya böyle olursa' düşüncelerinden bu kadar etkileniyorsa, dış etkenlere karşı sizi koruyamaz gibime geliyor.

Biz eşim ile evlenmeden evvel yaptığımız konuşmada ben açık açık söylemiştim, 2 kişi, yani aramızdaki sorunları çözeriz.
Konuşarak çözeriz, kavga ederek çözeriz ama nihayetinde çözeriz.
Fakat 3. şahısların dahil olduğu konularda bir şey yapamam demiştim.
Bunu onun engellemesi gerektiğini özellikle de kendi ailesinden gelen cephelere gardını gerebilmesi gerektiğini uzun uzun anlatmıştım.

Sonuç ne mi oldu?
Berbat bir eltim ve kaynım var, insan ilişkilerinde başarılı değiller ve kaynım kendi ailesine kötü davranan bir insan.
Biz de bundan nasibimizi almadık değil, başlarda kayınvalidem aynı tavırları göreceğini sandı ama ben farklı bir kişiliğim sonuçta, yıllar içinde anladı benim nasıl biri olduğumu.
Genel anlamda eşim de benim hep yanımda durdu bu konularda ve destek oldu.
Sonuç itibari ile kimse ile görüşmüyorum, gerektiğinden fazla kimseye zaman ayırmıyorum.
Süreçte yıpranıyor insan, hem kendisi hem eşi üzülüyor ama aşılıyor her şey.
Bunlar biz konuşmadan spontene olan şeyler ve hayatın gerçekleri.
Kimin ile evlenirsen evlen tanımadığın bir aile dinamiğine giriyor olacaksın, iyi veya kötü, az veya çok bunlar yaşanacak zaten.
Daha evlenmeden bunları yaşıyor olman garip, daha dur, yolun başında hemen olasılıklar üzerine bir insan bu kadar yıpratılmaz.
Beni rahatsız eden de bu.
Bu süreçlere girdiğinizde nasıl davranacak bu eş adayı?
Ailesinden yana mı çıkacak hep? Şimdiden bunların hesabını yapan sana nasıl siper olacak?

Aslında demek istediği şu düğün bitiyor ve altınlar mecburen birinde kalıyor ya çift evine geçene kadar .orada ailesinde kalmasını istiyor ailem dokunmaz altınlara ama erkek tarafında kalır altınlar diyor.Bir arkadaşı böyle bir sorun yaşamış düğünde kız tarafı altın çantasını eline almış sıkıntı çıkmış.Bunu örnek gösterip sürekli bunu anlattı bi ara.Tamamen güç savaşına girdiğini düşünüyorum.Anneme anlattım konuyu ama annem de feminist bir insan ve şuan bitirmemi istiyor ama duygusal karar veriyor gibi de düşünüyorum.
Bence bitirmelisin..

Hayır iki yıllık hiçbir sorun olmadan devam ettirdiğimiz ilişkimi bir anda çat diye bitirme kararı vermek de zor tahmin edebileceğiniz gibi üstelik iki senedir sabırla beklediğim o güne yaklaşırken yeni teklif almışken yüzüğüme bakıp bakıp ağlarken daha zor.Sonu ayrılık olacak zaten ama buraya size aniden evet haklısınız ben şimdi ayrılıyorum diyemem.Belkilerle son çırpınışlarım bunlar zaten.Belki öyledir belki böyledir…Görünen köy kılavuz istemez tabii.İnsanız işte her ihtimale tutunmaya çalışıyoruz sevince.
sevgilin, boşandığım eski eşime profil olarak çok benziyor. Arkana bakmadan kaç. Şimdi biraz ağlarsın, ama ömür boyu ağlamaktan iyidir. Lütfen dinle...

Her şey bariz ortadayken kendi içinizde onu aklamaya çalışıyorsunuz sanki. Bence kendinizi kandırmaktan vazgeçin. Daha en başında bu tür olayların yaşanması size bir işaret. Ayrılmak şimdi zor evet ama bir süre üzülürsün sonra geçer, geçiyor yani. Evlenip de türlü olaylar yaşarken ayrılmak daha da zor gelir.

Eşimle asla ev işidir şudur budur nasıl olur vs şeklinde konuşmadık evlenirken ikimizde birbirimizin huyunu suyunu biliyorduk. Azıcık kafası basan birisi çalışan kadınla evlenmenin ne olduğunu da biliyor zaten. Evlendikten sonra bir anda birbirimizin şeklini aldık ev işleri konusunda. Eşim sağ olsun 1 gün çalışıp 2 gün işte olduğu için ben haftanın 6 günü çalışıyor olunca tüm yemekleri yapar, çamaşırları yıkar asar toplar, siler süpürür ben büyük temizlikleri yaparım misafirlere hazırlıkları hallederim. Başta konuşmaya çalışmadım bunları çünkü eşimi tanıyordum siz daha ortaya yeni dökülmüşken ne bu ben erkeğim kafası ??? Ne evliler var de ağla biraz oku bu yorumu da yoksa herkese adamı savunmaya başlamışsın.

Zaten keşke akışına bıraksaydık da ister istemez böyle bir evlilik olacaktı bizimkisi de.Bugünden konuşulması bu konuları açması büyük hata
Ney sbsbssksl iyi de adamın mayası hamuru bu. Nişanlıyken de sevgiliyken de adamdı benim kocam ve onu devam ettiriyor. Sizinkinin mayası bozuk o yüzden daha beter olacak. Yazık size ki evleneceksiniz çok üzücü! İnsan kendine neden böyle bir kötülük yapar hayret doğrusu..

Kafayimi yedin adam ruh hastasi manyak is yapmaya gelince yan ciziyor ama parani yerken sorun yok sizde tamam kabul ediyorum ataerkilligi diyorsunuz calisan insansiniz yani kanmayin boyle manyklara cok itici bir tip yol verin anneniz çok hakli

Merhabalar, size biraz kendi evliliğimden bahsedeyim. Benim eşim de kafa yapısı olarak ataerkil biridir, ben de öyle pek feminist sayılmam aslında uyumluyuz😁 ama ayrıntılara girecek olursam düğün sürecimizde hiç böyle konulara girmedi, aksine ben alternatif evrenlerden sorular yaratıyordum kafasını anlamak için. Bayramda ilk kime gideriz? Ev ekonomisi nasıl olur? Diye hep ben sorardım, o da cevap verir konu kapanırdı. Bu sorular dişil sorular diye boşuna demiyorlar insanlar. Mesela ben eşimden fazla kazanıyorum, benim parama asla dokunmaz ev geçindirmek benim görevim der. Şu an kendisinin birikimi yok benim var mesela. Yeme içme mevzuunda tanıştığımız günden bu yana ben ödemeye çabalasam da asla ödetmedi, ben böyle gördüm erkek öder der. Şu an bebeğim için ücretsiz izne ayrıldım hayatımda ilk defa maaşsız kaldım. Ben herhangi bir talepte bulunmadan çat diye asgari ücret miktarı göndermeye başladı hesabıma. Ailesiyle ilgili mevzuulara beni hiç karıştırmaz, onlardan da bana laf taşımaz ketumdur. Çekirdek ailemizi öncelik yapar yani. Erillik budur işte. Hee eril diye ayağını uzatıp yatmaz, çamaşır da asar, çocuğu da uyutur altını değiştirir. Ben de bu erilliği aldım kabul ettim içimden gele gele yemeğini çayını önüne koyarım. Siz kendi nişanlınızın ERİLLİK anlayışıyla kıyaslayın diye evli bir kadın olarak anlattım hikayemi.
abla maşallah ya böyle şeylerde tecrübe dinlemek ne kadar önemli nişan öncesinde benim abim ablam böyle yapıyo diyerek 100k maaşın 20k sını kendi isteklerim için harcayabilecektim köşeden dönmüşümajdjdkfk

abla maşallah ya böyle şeylerde tecrübe dinlemek ne kadar önemli nişan öncesinde benim abim ablam böyle yapıyo diyerek 100k maaşın 20k sını kendi isteklerim için harcayabilecektim köşeden dönmüşümajdjdkfk
Ayy nasıl yani nişanlılık döneminde beyefendi 100k maaşının 80ksına el koyma niyetini mi belirtti yanlış mı anladım

Bunu kesinlikle inkar ediyor .Ailesi hiç konuşmuyormuş ama ablam da aynı fikirde çocuğu sürekli ailesi bu konuda doldurmuşlar.Anlamadığım kısım yengesinden nefret etmiyor aksine çok seviyor ben bazen eleştiriyorum ve laf ettirmiyor.Ailene bu kadar sıkıntı çektiriyorsa neden yüzüne gülüyorsun diyorum abim için diyor.Mesela araba alacaktı abisigil sevgilimden zar zor biriktirdiği bilezikleri istemişler yengesi bilezik takmayı çok seviyormuş onları bozdurmak istememiş sevgilimin bana takmak için ayrıdıklarını istemişler istediğin zaman veririz demişler ve bunu yapmayı ciddi ciddi düşünmüştü.Ve aşırı güveniyor yengesine madem sorunlu biri madem travma yaşattı bu kadın sana neden ona tepki koymuyorsun da daha hiçbir sorun çıkarmayan sevgiline problem çıkarıyorsun anlamıyorum.Ailesiyle tanıştığım gün annesine pahalı bir hediye aldım çok mutlu oldular yemek yapmışlardı direkt bulaşığa yardım ettim yabancı gibi oturmadım.Bu kaygıları yansıtacağı hiçbir söylemim hareketim olmadı açıkcası ama benim yüzümden böyle davrandığını benim feminist olduğumu ondan böyle olduğunu söylüyor.Aşırı saçma davranıyor güzelim ilişkimize yazık ediyor.
Sizi fazlasıyla manipüle ediyor maalesef.

Ayy nasıl yani nişanlılık döneminde beyefendi 100k maaşının 80ksına el koyma niyetini mi belirtti yanlış mı anladım
hayır evlenince diyordu ama evlendiğimizde ilk defa çalışmaya başlayacaktım zaten, ben aylık 20k yı dilediğimce! harcayacakmışım. onun maaşı ve benim verdiğim parayla kira fatura gezme tozma ne varsa ödencek ve kalanıyla birikim yapılcakmış. ablası böyle yapıyormuş , abisinin eşi de tüm maaşını veriyormuş eline ama abisi milyoner kadının altında araba elinde limitsiz kredi kartı var :))

Son düzenleme:
hayır evlenince diyordu ama evlendiğimizde ilk defa çalışmaya başlayacaktım zaten, ben aylık 20k yı dilediğimce! harcayacakmışım. onun maaşı ve benim verdiğim parayla kira fatura gezme tozma ne varsa ödencek ve kalanıyla birikim yapılcakmış. ablası böyle yapıyormuş , abisinin eşi de tüm maaşını veriyormuş eline ama abisi milyoner kadının altında araba elinde limitsiz kredi kartı var :))
Bu eski bir kafa artık, bizim bir üst nesil annemler filan hep maaş kartını kocasına verirmiş ama doğru değil ya. Şeffaf değilse hele felaket. Böyle yıllarca kazandığını kocasına verip sonra aldatılan, boşanma sürecinde de o paraların puf olup uçtuğunu öğrenen kadınları çok duydum. Adamlar gidip o paralarla kök ailelerinin üzerine mülk edinip kadından mal kaçırıyorlar, kumarda batırıyorlar vs. Öte yandan mesele ortak keseye, birikime ayırmaksa iki taraf eşit bir miktarda ayırır geri kalan parasını da gönlünce harcar. Direkten dönmüşsün erken çıkmış ortaya boşver

Bu eski bir kafa artık, bizim bir üst nesil annemler filan hep maaş kartını kocasına verirmiş ama doğru değil ya. Şeffaf değilse hele felaket. Böyle yıllarca kazandığını kocasına verip sonra aldatılan, boşanma sürecinde de o paraların puf olup uçtuğunu öğrenen kadınları çok duydum. Adamlar gidip o paralarla kök ailelerinin üzerine mülk edinip kadından mal kaçırıyorlar, kumarda batırıyorlar vs. Öte yandan mesele ortak keseye, birikime ayırmaksa iki taraf eşit bir miktarda ayırır geri kalan parasını da gönlünce harcar. Direkten dönmüşsün erken çıkmış ortaya boşver
evet bu zihniyet diğer bakış açılarını da ortaya seriyor bence zaten beni sinirlendirirdi sesimi yükseltirdim sonra sen kocana sesini mi yükselticeksin böyle etrafımda hiç böyle görmedim derdi , bu tarz şeyleri okudukça şükrediyorum her şey için hayırlısı

evlilik böyle bir şey değil. o görev dağılımları da keskin sınırlarla çizilemiyor. bunu erkekliğine karşı bir tehdit olarak algılaması başlı başına bir problem zaten. ben çalışmıyorum, yeri gelir yemeği ben yaparım yeri gelir eşim yapar. bugün kendisi yaptı mesela ben hallederim dedi girdi mutfağa. Bazen ev alır başını gider birlikte hallederiz. Çocukların sorumluluğunu ortak alırız. Ekonomik açıdan üçe beşe bakmaz, eli açıktır, istediğim her şeyi alırım. Kaç defa mehrini vereyim istediğin gibi harca diye teklif etti. Ben de enayi mi var zaten senin paranı harcıyorum istediğim gibi mehir kenarda kalsın diye takılırım güler geçeriz. Mehir falan da istemem zaten o işin esprisi. Ki ben ev hanımı olduğum halde böyle. Siz çalışıyorsunuz bir de, neden bu muameleyi kendinize reva görüyorsunuz? Ev temizlenir, yemek yapılır bir şekilde kimse aç kalmıyor neticede ama bu zihin yapısına sahip birisiyle anlaşmak çok zor. Her şeyi neden erkekliğine karşı bir tehdit olarak algılıyor burayı irdelemek lazım bence. Normal gelmedi bana. Sizi birbirinizi tamamlayacak bir eş olarak değil sürekli çatışacağı bir rakip olarak görüyor. İyi düşünün derim.

Bunu söylediğimde insanların düşünceleri sonradan değişebilir diyor.
Yani lütfen yanlış anlamayın ama neyine vuruldunuz bu retarde arkadaşın? Hani azıcık kafası çalışan günümüz predetörlerinden olsa sizi hiç uyandırmadan nikahı basıp sonradan yıllarca hayatınızı kaydirana kadar doya doya kanınızı emebilecekken sizin gibi naif bir kurbanı bile çenesini tutamayıp uyandırmış resmen 😂😂😂 enayi

Bu arada nişanlınız ya aseksüel, ya da komple iktidarsız, uyarayim , kesin bilgi....

Not: 22 yıllık evliyim... Bekâr erkek kardeşim var, ataerkil değiliz, düşünürseniz görüşelim 😁

Son düzenleme:
Feministlikle suçluyor kısmını anlamadım. Bu bir suç mu ?

Back
X