Aslında demek istediği şu düğün bitiyor ve altınlar mecburen birinde kalıyor ya çift evine geçene kadar .orada ailesinde kalmasını istiyor ailem dokunmaz altınlara ama erkek tarafında kalır altınlar diyor.Bir arkadaşı böyle bir sorun yaşamış düğünde kız tarafı altın çantasını eline almış sıkıntı çıkmış.Bunu örnek gösterip sürekli bunu anlattı bi ara.Tamamen güç savaşına girdiğini düşünüyorum.Anneme anlattım konuyu ama annem de feminist bir insan ve şuan bitirmemi istiyor ama duygusal karar veriyor gibi de düşünüyorum.
"benim ailem dokunur mu dalyaprak!!!" diyemediginiz icin iste hep bunlar oluyor
ayrica onun bir arkadasi bundan sorun yasamis benim kkda tanidigim bin kadin düğün günü guvenlik bahanesiyle alip altini gaspeden erkek tarafiyla sorun yasadi. hatta teyzemin ilk kocasiyla nikahinda da benzer sey yasanmisti, iç ettiler parayi
Hep ayrıl demişsiniz evlilik stresi olamaz mı cidden sorunlu bir insan mı yani.Çevresindeki tüm erkeklere danıştığını herkesin kendiyle aynı fikirde olduğunu söylüyor benim evlilik için olgun olmadığımı söylüyor.Kendine kedi al kedinle yaşa hiçbir erkek senin düşüncelerini kabul etmez diyor cidden böyle mi?Özellikle evliler yorum yaparsa çok sevinirim cidden ister istemez ataerkil evliliği mi kabul etmek zorundayız bu toplumda yaşadığımız için.
yoo hic boyle bir sey yok. ne munasebet?
bir halta yaramayan - en basindan bosanacaklari belli olan sacma salak ciftler haric boyle altin, aile, kendimi erkek hissedeyim bilmemne kavgasi yapan insanlar görmedim duymadim hic.
ayrica bu toplumda yaşadığımız icin ataerkilligi kabul etmek zorunda degiliz. senin gibi sirf evleneyim diye her şeyi kabul edip erkek gibi calisip kadin gibi temizlik yapip bekar anne gibi cocuk bakmaya merakli kadinlar yüzünden toplum bu halde yoksa kimse böyle degil
adam dedigi tek seyde hakli; sen kedi al kedinle yasa. daha mutlu olursun.
bunca erkeklik / erkek gibi hhissemeyi falan agzina doladigina göre iktidarsiz olabilir insanda ne yoksa hep ondan konusur.
Arkadaşlar siz iyi misiniz tanımadığınız bilmediğiniz adama hakaretler yağdırıyorsunuz.Arada ne şiddet var ne hakaret bana karşı ne de güven sorunu.Sadece evlilik sürecine girince bi tuhaf davranmaya başladı sanki dünyanın en berbat insanıymış gibi ne bu tavırlar?Red flag olabilir tabiki ama bu hakaretleri hak edecek biri değil ataerkil biri zaten değil dedim.Hiçbir konuda benim dediğim olsun diye diretmedi bugüne kadar.İstekleri de onu kabul etmiyorsan o zaman bu olsun dedi hepsini ard arda istemedi yani.Ne istesem yok demez zaten nişanla ilgili bile her şey senin istediğin gibi olsun diyor.Ev işlerine yardım edicem yemek yapıcam diyor sadece sorumluluk kelimesini kullanmıyor.Yemek yapmadığında niye yapmadın demem diyor mesela dışarıdan yeriz diyor.Evi ben süpürürüm silmesi sana kalır diyor.Sen orda mutfakta iş yaparken ben yatmam yardım ederim diyor sadece kelimelerine takılıyorum ben zaten.Ailelerde de eşit kalacağımızı ama kendisi çağırdığında yanına gitmemi söylüyor eril hissetmek için.İstemese bile isteklerime uyum sağlıyor çoğu zaman zaten bu kadar uyumlu olup da şuan neden böyle davrandığını anlamlandıramıyorum sorun bu.Aynı şeyi konuştuğumuz halde sürekli aynı konularda sorun çıkarmasına uyuz oluyorum.Hakaret edilecek berbat bir adam değil çoğu zaman herkesten daha anlayışlı daha merhametli.Hakaret edecek olan yorum yapmasın ayrılsak bile hakareti hak edecek bir insan değil.Kendiniz dahil kimse kusursuz değil sonuçta herkes birbirine hakaret etsin o zaman ne terbiyesizlik bu.
ne diyelim. "kari gibi(!) dirdir" ederek kendini eril zanneden, erkek oldugu - pipisi oldugu icin sizden daha üstün olduguna inanan, annesinin pipisi olan bir canli dogurdugu icin sizin annenizden daha kiymetli olduğuna inanip ona daha cok hurmet edilmesi gerektigini düşünen, kadinin parasini gönlünce harcamaktan geri durmayan, hatta dirdirlarla birkac aya maas kartini komple alacak olan, harika, düşünceli, mükemmel erkek ile size mutluluklar. bugun yüzüğünüze bakip mutluluktan agliyormussunuz. cok degil 2 seneye yüzüğünüze bakip "ah benim kafam" diye diye aglarsiniz.