''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

yazdığımı anlayamamışsınız. cevaplar farklı gelir diye yazdım iyi okursanız. Madem dünyaca eşit neden arabistanda kadınlar araba kullanamıyordu 2018 dn sonra serbest olacak sanırım. Bunu o inançtaki ordaki örfe adete göre yetişmiş bir insana tersini anlatabilirmisin ikna edebilirmisin?
Bu kafayla 1933'ten önce kadınların siyasette de yeri yoktu, kadın kısmısı eksikti, dünya küçük adımlarla değişir, zihniyet değişmeli zaten, işte sizin bu "ikna edemezcilerin" zihniyeti değişmeli. Ayrıca bugün Suudi Arabistan'da araba yasağı kalktıysa gerçekten dünyadaki kadınlar herkesi ikna etmeye başlamış demektir. Ama önce siz kendinize inanın ki başkaları da size inansın.

Hangi memlekette kadınlar cepheye mermi taşımış? Dünyaya bakıldığında yinede biz çok şükür diğer ülkelere göre daha iyi yol katettik ve diğer ülkelere nazaran daha iyi şartlarımız var. İnşAllah daha da iyi olur. Rus kadınlarının Türk erkeklerine yapışmasının bir sebebide kendi ülkelerinde değer görmemeleridir okumuşları tıp fakültesi mezunları dahil
Gene önemli bir konu ve vatan millet sakaryadan girdik konuya:)
He arkadaşım hiç kusurumuz yok dünyada
Bütün halklar bizi kıskanıyor

Hangi memlekette kadınlar cepheye mermi taşımış? Dünyaya bakıldığında yinede biz çok şükür diğer ülkelere göre daha iyi yol katettik ve diğer ülkelere nazaran daha iyi şartlarımız var. İnşAllah daha da iyi olur. Rus kadınlarının Türk erkeklerine yapışmasının bir sebebide kendi ülkelerinde değer görmemeleridir okumuşları tıp fakültesi mezunları dahil
rus kadınları da sıraya dizilmiş mükemmel türk erkeğini bekliyordu
türk erkekleri de rus kadınlarına hiç yüz vermez zaten komiksiniz

Bu kafayla 1933'ten önce kadınların siyasette de yeri yoktu, kadın kısmısı eksikti, dünya küçük adımlarla değişir, zihniyet değişmeli zaten, işte sizin bu "ikna edemezcilerin" zihniyeti değişmeli. Ayrıca bugün Suudi Arabistan'da araba yasağı kalktıysa gerçekten dünyadaki kadınlar herkesi ikna etmeye başlamış demektir. Ama önce siz kendinize inanın ki başkaları da size inansın.
1933ten önce değil canım senin kafa biraz geri kalmış bize o haklar çok zaman önce İslamın yer yüzüne inişi ile verilmişti. Ha sizin inancınız farklıysa bilemem burda da farklı inançlar muhakkak vardır.

Çoğu kadın çalışmak istemiyor çünkü
Evimde oturayım evimle ilgileneyim çocuğumla ilgileneyim istiyor.

Ayrıca şuanda bir çok erkeğin çalışmayıp karısının üzerinden geçinen bir sürü erkek görüyorum ben

he bu arada bunları yazdığım için bu kafada olduğumu düşünüyorsunuz ama tabiki değilim olması gerekeni söylüyorum.
Yoksa 10 senelik evliliğim boyunca evimde oturur kocama bana bak derdim.
Ama ondan çok ben ona bakıyorum.

Erkeğin ve kadının görevleri kuran-ı kerim de zaten bu şekilde erkek evine bakmak zorunda olduğunu özellikle belirtiyor.

İslam, içeri işlerini kadına, dışarı işlerini de erkeğin boynuna yükleyerek vazife taksimi yapmış, evin ve ailenin her türlü ihtiyaçlarının teminini aile reisi erkeğin üzerine farz kılmıştır. Aile reisi erkek, kazancını meşrû yollardan çalışarak sağlamalı, eşine ve çoluk çocuğuna helalinden yedirip, içirip, giydirmelidir. Bir hadis-i şerifte :
Sahabe Rasûlullah’a şöyle sordu :

"Ey Allah’ın Rasûlü! Bizden her biri üzerinde, zevcesinin hakkı nedir?"

Rasûlullah aleyhissalatu vesselam :

"Kendin yiyince ona da yedirmen, giydiğin zaman ona da giydirmen, yüzüne vurmaman, takbîh etmemen (kusur bulmaman), evin içi hâriç onu terk etmemen."
Kadının yeme içme, giyinme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak kocanın görevidir. ''

| Ebû Dâvud, Nikâh 42, hadis no: 2142-2144; İbn Mâce, Nikâh 3

hayata bakış pencerelerimiz farklı bunu anladım

ama sizinle gayet hoş da sohbet edilir zira tarzınız yapıcı

peygamberin eşinin ticaret yaptığını biliyoruz mesela yani kadın çalışmamalı gibi bir durum yok erkek ona bakmalı da değil

aynı evin içinde eşit yaşayın diyor kısaca kendin yersen ona da yedir kendin giyersen ona da giydir vs vs

mantık esasen şu bu kadın babasının evinde yaşıyordu iyi kötü bir şekilde geçimi sağlanıyordu sen şimdi onu alıp kendine eş yaptın bir başka eve geldi burada da sende olanı onunla paylaş, onu eksik tutma diyor

lakin kadının erkek üzerindeki hakları bunlar ise erkeğin kadın üzerindeki hakları ne

yani erkek eve bakacak amenne dersek erkeğin kadından beklentisi ne olacak

Kızlar hepinize merhaba,
Kadın erkek eşitliği, münazarası bile yapılmayacak bir konu evet. Ben de hep bunu savundum şimdiye kadar, ama sonraları bunu daha derinden sorgulamaya başladım..
Aslında hayatın bazı noktalarında ayrışmaları gerekiyormuş diye düşünmeye başladım. Özellikle de şu maaş soran ve kadının işindeki konum ve statüsüyle kafayı bozmuş erkeklere toslamaya başladıktan sonra..
Yaşım 31. Eğitimliyim, fena da olmayan bir mesleğim var. Evlenmek ve anne olmak istiyorum artık. Dolayısıyla hayatıma girecek erkeklerin evlilik düşünmesi en önemli konu. Ancak ne göreyim? Sanki evin erkeği, reisi ben olacak mışım gibi bir atmosferin içinde buluyorum kendimi. Maaşım soruluyor veya dolaylı yoldan konu maaşa, statüye getiriliyor. Hatta birikim var mı yok mu bu bile tatlı tatlı gayet huylandırmayacak bir dille irdelenebiliyor. Allah aşkına bu neyin kafası?
Bizim babalarımız annelerimizin maaş ve evlenince çalışma garantisini sorgulayarak mı evlendi annelerimizle yahu! Nerde o evin reisi olan erkekler?
Kadın çalışsın! evindeki işlerini de yapsın! çocuğu da doğursun büyütsün! Beyefendiye de kadınlık yapsın ilgiyi eksik etmesin ve tüm bu curcunanın arasında her daim bakımlı olsun! Pardon, işte ve evlilikteki diğer olası binbir türlü entrikalarla da savaşıp bunlardan da başarıyla çıkması gerektiğini eklemedim bile...
Bunların hiçbirinde de başarısız olmak gibi bir lüksü de olamaz yoksa maazallah o çok değerli evliliğimiz tehlikeye girmeye başlar.
Erkek de arada bir bi lütuf ev işlerinde belki bir kilimin ucundan tutarsa ve sofra kurmaya falan yardım ederse aman ne büyük nimet öpüp başımıza koyalım zira öyle erkekler kolay bulunmaz şanslıyız öyle mi..
Birileri bana bunun şaka olduğunu söyleyebilir mi lütfen! Ya da müsadenizle ben cinsiyet değiştirmek istiyorum, çünkü fersah fersah avantajlı olan taraf erkekler artık.
''Kadın erkek eşittir'' diye her platformda bağırırken en büyük kazığı kendimize mi attık acaba? Üstelik erkekler de bizimle birlikte bağırır olmuş modern erkek algısı kapsamında herşey tıkır tıkır işliyor mağdur edildiğimizin farkında bile değiliz. Ben kendi adıma uyanmaya başladım ama herşey için artık geç kalınmış gerikafalılık yaftası yapıştırılıveriyor. Tepkileri bile artık ultramodern!
Evet arkadaşlar benim konum ve derdim budur. Yorumlarınızı gerçekten merak ediyorum ufkumu açacak, beni bu cendereden kurtaracak yorumları merakla okuyacağım. Benim gibi düşünmeyenlere inanmak istiyorum...
Hepinize sevgiler.

Kadın erkek eşittir diyenler eşit işe eşit maaşı savunuyorlar. Aynı eğitime aynı deneyime iş yerinde aynı statüyu savunuyorlar. Kadın erkek dışarıda da evde de birlikte çalışırı savunuyorlar. Bebeğe anne-baba birlikte bakarı savunuyorlar. Senin çizdiğin yaşamda kadın erkek eşit değil ki. Önce onu bir idrak etmek gerek. Başlık tam bir troll başlığı olmuş.

1933ten önce değil canım senin kafa biraz geri kalmış bize o haklar çok zaman önce İslamın yer yüzüne inişi ile verilmişti. Ha sizin inancınız farklıysa bilemem burda da farklı inançlar muhakkak vardır.
Ay komik misin? İslamda kadının bir çok hakkı var da pratikte kim uyguluyor acaba? 4 büyük halifeden hangisi kadın ki kadınların halife olup olamayacağına dair bir görüş yokken? Hangi İslam devletinde bir kadın başa geçip ülke yönetmiş? Ben gerçekten verilen haktan bahsediyorum, yine erkeklerin artık baskılayamadığı zamanlardan bahsediyorum. Sanırım size her şeyi tane tane anlatmak lazım...

Biz ne ara bu hale geldik bende bilmiyorum, ama eski zaman dada kendi işi, güvencesi olmayan kadınların bazen çok ezildiğini yaşayan büyüklerimizden iyi biliyorum...keşke herkes adaletli, merhametli, ve kendi yerini konumunu, görevini bilse hayat daha güzel olurdu diycemde kime diycem? Ortalıkta ihanetler, merhametsizlik,şiddette varken kadınlarında çok güçlü olması gerektiğini düşünüyorum artık istemsizce...

islamın yeryüzüne inişi ile birlikte verilen haklar arasında seçme ve seçilme de mi var

boşanmanın bile şartları çok ağır yani kadın çok uç noktalarda boşanabilirken erkek paşa gönlü ister mehri verir ve boşar

ben bu konularda çok bilgili sayılmam da hiç kadın halife duymadım mesela

Ayrıca konuya dini boyutta yaklaşanlar için de şunu hatırlatmak isterim şeriatta kadın ev işleri ve çocuk bakımından sorumlu değildir. Tek sorumluluğu kadınlık görevidir. He bu da aşağılayıcı bi durum bence orası ayrı tartışılır ama düşünün ki onlar bile kadının üzerine yüklenmemiştir. İslamda o işler için köle çalıştırılır.

Olayı inanç boyutuna getirmeyin.
Sorun şu ki; kanaatkarlık azaldı, lüx tüketim pompalanıyor. Kocalar da karılar da çalışmak istemese de çalışmak zorunda..
Herkes aşağısındakine değil, yukarısındakine bakıyor.

Bu çok göreceli bir konu..
Siz hem çalışıp hem evi yönetmeyi başarı sayıp, yaratılış gayenize anlam yüklerken: bir başka kadın bunu kendisine yapılan bir haksızlık, fazlaca sorumluluk, ve erkeklere karşı eşitsizlik olarak görebilir..
Siz evde çocuk bakmayı, evin düzenini sağlamayı, yemeği, temizliği "bir kadının görevi budur" algısıyla benimserken: bir başka kadın bunu ekonomik özgürlüğüne sahip olmamak, eve hapsolmak, eşine hizmetçi olmak gibi algılayabilir..

4+5=9
3+6=9
Demem o ki doğruya giden yol bir tane değildir.. Kimisi 9 için, 5 olmak, kimisi 3 olmak ister.. Burada çalışan ve çalışmayan kadınların birbirlerine üstünlük kanıtlamaya çalışmaları yersiz.. Gerçi böyle bi konuda eşitlik aranması da yersiz bana göre... Bu bi seçimdir.. Siz çalışmayı seçersiniz, bi başkası çalışmamayı.. Bir adam çalışan eş ister, bir başkası çalışmayan.. Toplumun bu konuda çok keskin dayatmaları yok. Herkes mutlu olacağı yaşam şeklini tercih edebilir..

islamın yeryüzüne inişi ile birlikte verilen haklar arasında seçme ve seçilme de mi var

boşanmanın bile şartları çok ağır yani kadın çok uç noktalarda boşanabilirken erkek paşa gönlü ister mehri verir ve boşar

ben bu konularda çok bilgili sayılmam da hiç kadın halife duymadım mesela
Kadının seçme ve seçilme hakkı var, kadının İslamda çok fazla hakkı var ama erkekler sadece kendine yarayanları ön plana çıkartıp, işlerine geldiklerini savunuyolar. Sürekli kadını baskılama politikası.. Ama ilim kadına da erkeğe de farz. Ama gelin görün ki "kız kısmısı okumaz" der bizim bazı ......

Bence boşuna konuyu dini boyutta tartışıyorsunuz, boşuna banlanmayın..bu ülkede sadece işine gelince kullanılıyor din...yoksa bu kadar aldatma, ihanet,şiddet vb konuları bu platformda yalandanmı açılıyor,çevremizdeki insanlar çok mutluda biz mi körüz? Adaletin kol gezdiği bir dünyadamı yaşıyoruz yani biz? Hepsi masal...

Şimdiki erkekler çalışan kadın istiyor ne yazıkki
Bakamayacaksan alma kardeşim beni !

Daha bu konu acilmamisken gecen gun esime dedim ki;
Bak simdiden soyluyorum kizimiz buyudugunde ( su anda 9 aylik) asik olup evlenmek istediginde
"Istemeyr gelme" " kiz verme" "kizimizi aldilar" vb seyler yasamayacagiz

Erkegin ailesi gelir yada disarda bulusur tanisiriz evlilikleri hakkinda konusuruz

Brnim kizim domates degil , pazarda satmiyorum ben onu yada o yasa kadar benimde evlenince baskasina vermeyecegim cunku verilecek bir mal degil benim kizim

Esim guldu , yahu zatrn iki uc tane orf adet kalmis uyguladigimiz takilma bunlara dedi , seni gebertirim boyle bisi istersen simdiden soyliyim dedim gulduk ve kapadik mevzuyu

Bu dilden kurtuldugumuz zaman ulkede kadin erkek esit olacak gercekten

hayata bakış pencerelerimiz farklı bunu anladım

ama sizinle gayet hoş da sohbet edilir zira tarzınız yapıcı

peygamberin eşinin ticaret yaptığını biliyoruz mesela yani kadın çalışmamalı gibi bir durum yok erkek ona bakmalı da değil

aynı evin içinde eşit yaşayın diyor kısaca kendin yersen ona da yedir kendin giyersen ona da giydir vs vs

mantık esasen şu bu kadın babasının evinde yaşıyordu iyi kötü bir şekilde geçimi sağlanıyordu sen şimdi onu alıp kendine eş yaptın bir başka eve geldi burada da sende olanı onunla paylaş, onu eksik tutma diyor

lakin kadının erkek üzerindeki hakları bunlar ise erkeğin kadın üzerindeki hakları ne

yani erkek eve bakacak amenne dersek erkeğin kadından beklentisi ne olacak

Eskilere bakılırsa böyle bir zorunluluk var kadın çalışmaz hatta okumaz erkek çalışır ev geçindirir vs.
Ama artık günümüzde böyle değil hayat şartları zor 2 kişinin maaşıyla anca geçiniyor bir ev
16 yaşımdan beri çalışıyorum ben babam çalışıp eve para getirmezdi annem çalıştı hep o bakmaya çalıştı 3 çocuğuna da
çalıştığımda her maaşımı aldığımda anneme verir kendime hiç para almazdım. Hala çalışıyorum evime katkım eşimden daha fazla vs.
Çocuğunuz varmı bilmiyorum gerçi benim yok :) çocuğunu bırakıp işe ağlayarak giden bir anne düşünün çocuğuyla ilgilenemiyor çünkü işe gitmek zorunda işten gelip vakit bulduğu saat toplasam 3 saati geçmez bu kadın ne yapsın şimdi kariyerimi önemli yoksa çocuğuyla geçirdiği vakit mi ? onuda geçtim iş yerinde çalıştığım bir kadın var yaşlı yatalak annesi ve engelli bir ablası var onlara bakıyor evde ama kadın işe geldiği için annesini ve ablasını evde bırakmak zorunda kalıyor ve başlarında hiç kimse yok yazık değilmi sizce evde bir yangın çıksa kim koruyacak onları işte bu yüzden kadın çalışmak istemeyebiliyor bu nedenle söylüyorum

bu tarz konulara genelde yazarım yine yazayım

bu çalışan çalışmayan kadın ayrımı aslında son yılların sıkıntısı

ev kadınlığı mesleği de bir çeşit sanayi devrimi sorunu

eskiden herkes toprağında birlikte çalışırmış

kadını erkeği çocuğu yaşlısı yok herkes her işi yapar tarlayı eker hayvanı bakar vs vs

sanayi devrimi ile birlikte dışarıda çalışıp mal satın alma yani para temelli ekonomi gelmiş

ücretler düşükken bir dönem erkekler çalışıp kadın tarla hayvan vs modunda devam etmiş akabinde tarım toplumları sanayi toplumlarına evrilirken sanayide çalışmaya başlamış kadınlar da

işte o süreçte eşit işe eşit ücret yokmuş kadının fiziksel gücü azdır deyip ücretler düşükmüş

sonrasında özellikle Türkiye içerisinde tarım toplumu devam etmiş erkekler gidip başka şehirlerde çalışmış zira sanayi her yerde yokmuş kadın yine tarla hayvan çocuk ev işi evin yönetimi her konuda aktif aktif çalışmış

sonra memurlar artmış büyük şehirler topraktan kopuk hayatlar tayin vs ortaya çıkmış

işte o kadınlar çalışmamış mesela benim 80 yaşındaki anneannem o ev hanımı tam anlamı ile dedem ilköğretim müfettişi iki yılda bir şehir değiştirmişler vs vs

beş tane de çocuk var, ne tarla işi bilir ne bir mesleği var ilkokuldan terk ama şu yaşında tek başına Ankara da yaşıyor 20 yıldır

hani köyünde eş dost akrabası ile değil başkentte, zira o ev hanımı olsa da özellikle gençliğinde sosyal hayatları hep olmuş kadınlı erkekli oturmalara gitmeler, dışarı işlerini yapmalar vs vs

anneme gelelim

üniversite mezunu çoğu kişini çalışmadığı ortamda öğretmen

benim 60 kişilik ilkokul sınıfımda annesi çalışan 4 ya da 5 kişi vardı annem öğretmen, birinin annesi ilçenin çocuk doktoru bir kaç da hemşire

annem hem anneannem gibi ev işi yaptı hem dışarıda çalıştı vs vs ama hayat standardı yüksek oldu kimsenin arabası yokken bizim arabamız vardı yani belki fiilen eşitlik yoktu özellikle gençlik döneminde bulaşığı çamaşırı vs hep o yıkardı ama alım gücünü kullanıp pratik yemek yapar, canı isterse dışarıdan söylerdi

annemin tek çocuğu var bu arada çalışma şartları ailelerden uzak yaşam ve anaokulu altyapısı vs de gelişmemiş olduğu için tek çocuk

bana geldik galiba hayatımda çalışmadığım 9 aylık bir dönem var depresyona girdim evde çocuk baktım bu süreçte de

ne yediğimde eksilme ne içtiğimde eksilme vardı

her istediğim hatta istemediğim bile alınırdı ama konu alım gücü değil dışarı hayatı

çok uzatmışım

çalışmayan kadın 80 yaşında anneannem var, bir de 70 lik kv dem var köyde büyümüş annesi köy şartlarında çalışmış kv dem memur eşi ev hanımı ama kızları da çalışıyor şu an

çalışmamak bir statü bir lüks değil aradaki bir geçiş süreci benim gözümde

X