- Konu Sahibi mavkelebek
Eskilere bakılırsa böyle bir zorunluluk var kadın çalışmaz hatta okumaz erkek çalışır ev geçindirir vs.
Ama artık günümüzde böyle değil hayat şartları zor 2 kişinin maaşıyla anca geçiniyor bir ev
16 yaşımdan beri çalışıyorum ben babam çalışıp eve para getirmezdi annem çalıştı hep o bakmaya çalıştı 3 çocuğuna da
çalıştığımda her maaşımı aldığımda anneme verir kendime hiç para almazdım. Hala çalışıyorum evime katkım eşimden daha fazla vs.
Çocuğunuz varmı bilmiyorum gerçi benim yok :) çocuğunu bırakıp işe ağlayarak giden bir anne düşünün çocuğuyla ilgilenemiyor çünkü işe gitmek zorunda işten gelip vakit bulduğu saat toplasam 3 saati geçmez bu kadın ne yapsın şimdi kariyerimi önemli yoksa çocuğuyla geçirdiği vakit mi ? onuda geçtim iş yerinde çalıştığım bir kadın var yaşlı yatalak annesi ve engelli bir ablası var onlara bakıyor evde ama kadın işe geldiği için annesini ve ablasını evde bırakmak zorunda kalıyor ve başlarında hiç kimse yok yazık değilmi sizce evde bir yangın çıksa kim koruyacak onları işte bu yüzden kadın çalışmak istemeyebiliyor bu nedenle söylüyorum
çocuğum var
haklısınız
ama işte çalıştığım için hastama bakım hizmeti çocuğuma eğitim hizmeti alıyorum
ve de o çocuk benim değil bizim çocuğumuz
onunla ilgilenmek görevi de ortak
yani çocuğun ödevini ben yaptırıyorsam oyununu o oynatmalı ya da o yatırmalı
ay çekemem sen git kenarda oyna diyemez zira çocuk da birlikte yapıldı
hayat şartlarının ağırlığı, çalışma saatlerinin fazlalığı tabii ki de sorun ama bu sorunun çözümü bana ne erkek bana bakmalı onun yükümlülüğü diyerek kenara çekilmek olamaz
zira bu şekilde deniyor ki kadın evinde otursun çocuk büyütsün erkekler de günde 12 saat değil 15 saat çalışsın
insani şartlarda hep beraber çalışalım hep beraber yaşayalım