''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Eskilere bakılırsa böyle bir zorunluluk var kadın çalışmaz hatta okumaz erkek çalışır ev geçindirir vs.
Ama artık günümüzde böyle değil hayat şartları zor 2 kişinin maaşıyla anca geçiniyor bir ev
16 yaşımdan beri çalışıyorum ben babam çalışıp eve para getirmezdi annem çalıştı hep o bakmaya çalıştı 3 çocuğuna da
çalıştığımda her maaşımı aldığımda anneme verir kendime hiç para almazdım. Hala çalışıyorum evime katkım eşimden daha fazla vs.
Çocuğunuz varmı bilmiyorum gerçi benim yok :) çocuğunu bırakıp işe ağlayarak giden bir anne düşünün çocuğuyla ilgilenemiyor çünkü işe gitmek zorunda işten gelip vakit bulduğu saat toplasam 3 saati geçmez bu kadın ne yapsın şimdi kariyerimi önemli yoksa çocuğuyla geçirdiği vakit mi ? onuda geçtim iş yerinde çalıştığım bir kadın var yaşlı yatalak annesi ve engelli bir ablası var onlara bakıyor evde ama kadın işe geldiği için annesini ve ablasını evde bırakmak zorunda kalıyor ve başlarında hiç kimse yok yazık değilmi sizce evde bir yangın çıksa kim koruyacak onları işte bu yüzden kadın çalışmak istemeyebiliyor bu nedenle söylüyorum

çocuğum var

haklısınız

ama işte çalıştığım için hastama bakım hizmeti çocuğuma eğitim hizmeti alıyorum

ve de o çocuk benim değil bizim çocuğumuz

onunla ilgilenmek görevi de ortak

yani çocuğun ödevini ben yaptırıyorsam oyununu o oynatmalı ya da o yatırmalı

ay çekemem sen git kenarda oyna diyemez zira çocuk da birlikte yapıldı

hayat şartlarının ağırlığı, çalışma saatlerinin fazlalığı tabii ki de sorun ama bu sorunun çözümü bana ne erkek bana bakmalı onun yükümlülüğü diyerek kenara çekilmek olamaz

zira bu şekilde deniyor ki kadın evinde otursun çocuk büyütsün erkekler de günde 12 saat değil 15 saat çalışsın

insani şartlarda hep beraber çalışalım hep beraber yaşayalım

Vallahi birçok eski insan var çevremde hiçte çok iyi yaşamamış bir çogu..vede bu devirde iş hayatındaki birçok kadın erkek eşitliliğiyle alakalı değil mecburiyetten çalışıyor, ev kirası hayat şartları tek maaşla geçinilecek gibi değil, millet 6 aylık bebegini bırakıp çalışıyor kim ister o kadar küçük bebeginden ayrılmak mesela..Avrupa standartlarında bir hayat güvencemiz olsaydı başka olurdu diye düşünüyorum..

Evlenene kadar baba parası, evlendikten sonra koca parası yedim, yemeye devam ediyorum ama ne baba evinde ezildim ne de koca ve her şekilde söz sahibiyim. Ezilip ezilmemek kendin kazanıp kendin yemeğe bağlı değildir. Karakter meselesidir. Gücünü karakterinde bulamayan kadın maddiyatta bulmaya çalışır tabi.

Ev kadınlarını köle, çalışan kadınları da efendi gibi göstermekten bi vazgeçin artık. Evde kocalarınıza kölelik yapmaktan korkuyosunuz ama yöneticinize, üstünüze, patronunuza kölelik yapıyosunuz bu ne yaman çelişki?

Kadının çalışmasına, kariyer yapmasına, eve katkı sağlamasına karşı değilim. Yada erkeğin kadına hayatı paylaşırken yardımcı olmasına. Ama mümkünse tüm bunlar olurken kadın kadınlığını yitirmesin, erkekte erkekliğini.

islamın yeryüzüne inişi ile birlikte verilen haklar arasında seçme ve seçilme de mi var

boşanmanın bile şartları çok ağır yani kadın çok uç noktalarda boşanabilirken erkek paşa gönlü ister mehri verir ve boşar

ben bu konularda çok bilgili sayılmam da hiç kadın halife duymadım mesela
ilgisi yok.
mehir kadının malı. o yüzden erkeğin söz hakkı yok. vermiyorum boşamam diyemez.
ayrıca bir kadın sahabe kocasını çirkin bulduğu için gayet kolay boşadı.
şartlar evliliğin kolay yıkılmaması için var.

haklısınız ama kadın erkek eşitliğinin temeli kadınlara söz hakkı tanınmasına, gerekli eğitimi almalarının sağlanması, isterlerse bir işte çalışabilmelerine imkan tanınması, oy kullanabilmelerine vs vs dayanan bir şeydir.
yani kadın hem evde hem işte çalışıyor ve erkeklerde hem yapıları gereği hemde yetiştirilme tarzlarından ötürü ev işi ve çocuk bakımı gibi konularda kadınlara yardım etmiyor tam tersi hizmet bekliyorsa ya da eşinin eve maddi katkıda bulunmasını istiyorsa burda mevzu farklı bir eksene kayıyor aslında..
maddiyat kısmı tamamen hayat standartının yukselmesı ıle alakalı bence. ...bende erkek olsam ev hanımı bir eş istemem, neden daha iyi yaşaak varken kendimizi kısalım ki????ki bir kadın olarakta elim ayağım tuttuğu müddetçe çalışmaktan kendi paramıkazanmaktan yanayım şahsen...

Onlar maaş sorunca sizde çamaşır ütü yemek bulaşık gibi bilumum işlerde iyi olan eş arıyorum derseniz üstüne bebe bakma kapasitesine sahip olmalı kv kp hizmette kusursuzda olmalı saygı sevgi tatlıdil güleryüzde atlanmamalı
Kahvaltım hazır olmalı işten eve gelince ceketimi tutmakı çok yorgunda olursam ayak yıkamalı
Rolleri değiştirirsek ben bu eşitliğe razıyım

Siz nerde yaşıyorsunuz acaba? Nr geçti hayatınızdan? Bu bahsettikleriniz kölelik yapmak. Sizden bunu bekleyen de yoktur bu şekilde. Eşitlikten kastları da bunlar değil zaten siz konuyu yanlış anlamışsınız bence.

="-huzur-, post: 53012111, member: 682009"]Ben evlenmeden önce eşime dedim ki ''Bak ben çalışıyorum. Evin işi aksayabilir. Her şeyimiz dört dörtlük olmaz ama maddi anlamda çok çok rahat geçiniriz. Bunu bil ve ilerde bana ev hakkında her hangi bir şey söyleme. Raziysan evlenelim ama yok ben evimi dört dörtlük isterim diyosan çalışmayan birini bul.'' Ben afedersiniz ama eşşek değilim. Sabah 7de kalkıp akşam 5te eve geliyorum. İsim çok yoğun olmamasına rağmen bazen inanin hiç bir şeye gücüm olmuyor. Canım istemez yemek yapmam. Dışardan yeriz. Canım istemez mutfağı toplamam. Esim arada ''mutfak cok dagilmis'' filan derse de ''girde topla cok yorgunum'' diyorum,konu orda kapaniyor. Veya bazen o bana diyor bosver cok yoruldun diye.Yukun cogunlugu bende ama kendimi hic yoramam. Siz her şeyi yüklenir aman evim söyle olsun,aman yemeklerim böyle olsun derseniz tabikide yetisemezsiniz hiç bir şeye. Ev islerinde esitlik beklemeyin.Ya yardimci alacaksınız yada akışına birakacaksiniz. Bu kadar basit.
ee sonuçta siz yapıyormuşsunuz işleri yine..neyi savunduğunuzu pek anlayamadım. Kadın çalışsını savunuyorsunuz onu anladım da neden ev işlerinde eşitlik beklenmiyor onu anlamadım. Keşke evlenirken bak ben çalışıyorum ev işleri ortak ona göre evlen ya da çalışmayan birini bul deseymişsiniz. Ama o kadarı zor gelir tabii

ilgisi yok.
mehir kadının malı. o yüzden erkeğin söz hakkı yok. vermiyorum boşamam diyemez.
ayrıca bir kadın sahabe kocasını çirkin bulduğu için gayet kolay boşadı.
şartlar evliliğin kolay yıkılmaması için var.

vermiyorum der demedim ki

verir mehrini boşar dedim yani neden boşadığı gibi bir şart yok aklına estiği için boşar

aslında mesele kadın erkek olmak değil.

İYİ İNSAN olabilmek.

gerek kadın gerek erkek sadece iyi insan olmanın gereğini yapsalar, ne ezen olur ne ezilen.

şu sözün tam olarak günümüz insan profilini özetlediğini düşünüyorum:

"içimizde olmayan iyiliği var göstermek için, nezaketi icat ettik."

hepimiz çok iyiyiz ama kocamız, çevremiz, iş verenimiz, arkadaşlarımız kötü, dedikoducu vs

demek ki iyi insan yok, biz de değiliz.

Bahsettiğim şey, kadına annelik misyonu yüklendiğinde eşitlik dediğimiz şey eşitlik olmaktan çıkıyor demektir. Yaradılış olarak bile bakarsak her ay kanayan, doğum yapan, emziren ve büyüten tarafız. Zaten tüm bunlar varken, bir de menfaatler, eşitlik adı altında perdeleniyor diyorum.

Ne yani erkek mı emzirsin? :KK70:Siz olayı çok saptırdınız bayan.
Bu bahsettiğiniz şey kadının görevi değil yaradılışı. Fiziksel özellikleri:ukala:

Kadın erkek eşitliği istenilen tarafa çekilen bir konu bence de.. Konu sahibine katılıyorum. Şimdi kayınvalide adayları BİLE gelin adayı çalışsın istiyor..

Ben çalışıyorum ama eşime zaman zaman benim çalışmama güvenmemesi gerektiğini belirtirim. Ben aynı zamanda bir anneyim. Ve istediğim an 'çalışmayacağım' deme yetkisine sahibim.

Tabi ki hayat müşterek. Eşim de evde bana yardımcıdır mesela..
Nasıl ki ev alırken ben ona 'çalışacağım beraber ödeyeceğiz' güvencesi verdiysem yükümüz hafifleyince maddi sorumluluğu ona bırakma lüksüne de sahibim..

vermiyorum der demedim ki

verir mehrini boşar dedim yani neden boşadığı gibi bir şart yok aklına estiği için boşar
onu karaktersiz her erkek yapıyor, din meselesi değil yani.
boşanma aşamasında karısını çocuğunu dımdızlak ortada bırakan çok.

Siz nerde yaşıyorsunuz acaba? Nr geçti hayatınızdan? Bu bahsettikleriniz kölelik yapmak. Sizden bunu bekleyen de yoktur bu şekilde. Eşitlikten kastları da bunlar değil zaten siz konuyu yanlış anlamışsınız bence.
Konuya geçmişten geleceğe kadın olmak diye bakınca rolleri de değiştirince bunlar var elimizde
Bunları benden bekleyen var canım olmaz mı!

onu karaktersiz her erkek yapıyor, din meselesi değil yani.
boşanma aşamasında karısını çocuğunu dımdızlak ortada bırakan çok.

bakın ben çok farklı bir şey söylüyorum

şimdi mahkemeye gidip ben bu kadını istemiyorum boşanacağım derse hakim adamı kovar

bir gerekçe ileri sürmeli

o yorumda arkadaş islamda kadın erkek zaten eşit dedi ben de dedim ki nasıl eşit

kadının boşanması çok zor ama adam canı istediği anda gerekçe ileri sürmeden verir mehrini boşar

anlatmaya çalıştığım erkeğin bir gerekçe dahi ileri sürmeden boşama hakkı varken kadının böyle bir şansı olmadığı yani eşitlik olmadığı idi

Konuya geçmişten geleceğe kadın olmak diye bakınca rolleri de değiştirince bunlar var elimizde
Bunları benden bekleyen var canım olmaz mı!

E yapma! Sen ç kocan eve geldiğinde paltosunu tutup ayağını yıkarsan beklenti içine girer. Ben eşimden hiç böyle bir beklenti görmedim açıkçası..

hayata bakış pencerelerimiz farklı bunu anladım

ama sizinle gayet hoş da sohbet edilir zira tarzınız yapıcı

peygamberin eşinin ticaret yaptığını biliyoruz mesela yani kadın çalışmamalı gibi bir durum yok erkek ona bakmalı da değil

aynı evin içinde eşit yaşayın diyor kısaca kendin yersen ona da yedir kendin giyersen ona da giydir vs vs

mantık esasen şu bu kadın babasının evinde yaşıyordu iyi kötü bir şekilde geçimi sağlanıyordu sen şimdi onu alıp kendine eş yaptın bir başka eve geldi burada da sende olanı onunla paylaş, onu eksik tutma diyor

lakin kadının erkek üzerindeki hakları bunlar ise erkeğin kadın üzerindeki hakları ne

yani erkek eve bakacak amenne dersek erkeğin kadından beklentisi ne olacak
Ev işi ve çocuk bakmak :)

bu tarz konulara genelde yazarım yine yazayım

bu çalışan çalışmayan kadın ayrımı aslında son yılların sıkıntısı

ev kadınlığı mesleği de bir çeşit sanayi devrimi sorunu

eskiden herkes toprağında birlikte çalışırmış

kadını erkeği çocuğu yaşlısı yok herkes her işi yapar tarlayı eker hayvanı bakar vs vs

sanayi devrimi ile birlikte dışarıda çalışıp mal satın alma yani para temelli ekonomi gelmiş

ücretler düşükken bir dönem erkekler çalışıp kadın tarla hayvan vs modunda devam etmiş akabinde tarım toplumları sanayi toplumlarına evrilirken sanayide çalışmaya başlamış kadınlar da

işte o süreçte eşit işe eşit ücret yokmuş kadının fiziksel gücü azdır deyip ücretler düşükmüş

sonrasında özellikle Türkiye içerisinde tarım toplumu devam etmiş erkekler gidip başka şehirlerde çalışmış zira sanayi her yerde yokmuş kadın yine tarla hayvan çocuk ev işi evin yönetimi her konuda aktif aktif çalışmış

sonra memurlar artmış büyük şehirler topraktan kopuk hayatlar tayin vs ortaya çıkmış

işte o kadınlar çalışmamış mesela benim 80 yaşındaki anneannem o ev hanımı tam anlamı ile dedem ilköğretim müfettişi iki yılda bir şehir değiştirmişler vs vs

beş tane de çocuk var, ne tarla işi bilir ne bir mesleği var ilkokuldan terk ama şu yaşında tek başına Ankara da yaşıyor 20 yıldır

hani köyünde eş dost akrabası ile değil başkentte, zira o ev hanımı olsa da özellikle gençliğinde sosyal hayatları hep olmuş kadınlı erkekli oturmalara gitmeler, dışarı işlerini yapmalar vs vs

anneme gelelim

üniversite mezunu çoğu kişini çalışmadığı ortamda öğretmen

benim 60 kişilik ilkokul sınıfımda annesi çalışan 4 ya da 5 kişi vardı annem öğretmen, birinin annesi ilçenin çocuk doktoru bir kaç da hemşire

annem hem anneannem gibi ev işi yaptı hem dışarıda çalıştı vs vs ama hayat standardı yüksek oldu kimsenin arabası yokken bizim arabamız vardı yani belki fiilen eşitlik yoktu özellikle gençlik döneminde bulaşığı çamaşırı vs hep o yıkardı ama alım gücünü kullanıp pratik yemek yapar, canı isterse dışarıdan söylerdi

annemin tek çocuğu var bu arada çalışma şartları ailelerden uzak yaşam ve anaokulu altyapısı vs de gelişmemiş olduğu için tek çocuk

bana geldik galiba hayatımda çalışmadığım 9 aylık bir dönem var depresyona girdim evde çocuk baktım bu süreçte de

ne yediğimde eksilme ne içtiğimde eksilme vardı

her istediğim hatta istemediğim bile alınırdı ama konu alım gücü değil dışarı hayatı

çok uzatmışım

çalışmayan kadın 80 yaşında anneannem var, bir de 70 lik kv dem var köyde büyümüş annesi köy şartlarında çalışmış kv dem memur eşi ev hanımı ama kızları da çalışıyor şu an

çalışmamak bir statü bir lüks değil aradaki bir geçiş süreci benim gözümde
Ne kadar guzel ozetlemissin
Bende bir ilave yapmak istiyorum
39 yasindayim , calisan kadin cocuguyum
Bizim ailenin normali buydu , hicbir zaman annemin calismasi ozellikli bir durum olmadi cunku aile icind3 kadin erkek degil herkes insandi ve insan denen olgu calisir uretir topluma katkida bulunur
Ben gencken cevremdeki herkes de boyleydi
Tum arkadaslarim universitede okudu , mezun olduk kadinlarin yuzde 90 i calismaya basladi ve bu cok olagan bir durumdu
Ancak son yillarda bakiyorum topluma bizim normal algiladigimiz durum anormal olmaya baslamis , kadinlar erkenden evlenmeye ve evde oturmaya baslamis
Toplum ileri gidecekken gerilemeye baslamis
Cok enteresan gercekten , 21.yuzyilda geriye dogru gelisen baska bir toplum daha var mi merak ediyorum gercektrn
Kadin cinayetleri her grcrn gun artiyor , kadin eve kapatilacak sekilde yetistiriliyor
Kadin erkek esitliginden ziyade bambaska sorunlarimiz var aslinda..

bakın ben çok farklı bir şey söylüyorum

şimdi mahkemeye gidip ben bu kadını istemiyorum boşanacağım derse hakim adamı kovar

bir gerekçe ileri sürmeli

o yorumda arkadaş islamda kadın erkek zaten eşit dedi ben de dedim ki nasıl eşit

kadının boşanması çok zor ama adam canı istediği anda gerekçe ileri sürmeden verir mehrini boşar

anlatmaya çalıştığım erkeğin bir gerekçe dahi ileri sürmeden boşama hakkı varken kadının böyle bir şansı olmadığı yani eşitlik olmadığı idi
verdiğim örnek oydu işte.
sahabe kadın eşi çok iyi bir insan olduğu halde, çirkin bulduğu için yani dış görünüşünden hoşlanmadığı için boşadı.

kadının da hakkı.

kadin ve erkek hicbir zaman esit olamaz Allah her iki cjnsi de farkli fitratta yaratmistir,kapitalizmin oyunu bu kadinlar da is hayatina girsin ki cark böyle dönsün

X