''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

işte neden zorunda

sen de aynı şekilde karnını doyurabiliyorsun

neden kadının çalışması bir lütuf da erkeğinki mecburiyet

neden erkek aman ben çalışmayın evde oturayım karım ne getirirse onu yeriz, biraz tutumlu yaşarız ama onun maaşıyla da geçiniriz diyemiyor da kadınlar diyebiliyor
fıtrata ters.

aynı zamanda Arap kadınlar ev işi yapmaya mecbur değil.
eşleri veya yardımcı kadın yapıyor.

devlet özellikle ünv mezunu ev hanımlarına maaş ödüyor.
yani demek istediğim herkes kendi penceresinden bakar olaya

sudi kadınları bu şekilde ezmeleri ve baskılamaları örf,adet midir? örf, adet böyle kavramlar mı?
örneğin el öpmek bir adettir fakat kadının yalnızca kadın olduğu için araba kullanamaması bir adet midir?
el öpmek bizim ülkemizin bir adetidir

yazdığımı anlayamamışsınız. cevaplar farklı gelir diye yazdım iyi okursanız. Madem dünyaca eşit neden arabistanda kadınlar araba kullanamıyordu 2018 dn sonra serbest olacak sanırım. Bunu o inançtaki ordaki örfe adete göre yetişmiş bir insana tersini anlatabilirmisin ikna edebilirmisin?
Yanlış anladıysam özür dilerim, ben kendi fikrin sanarak öyle söyledim. Ama sen de bir konuda beni yanlış anlamışsın. Ben dünyanın her yerinde eşit demedim, anlam olarak evrenseldir diye söyledim. Yani aslında olması gereken, fakat ne yazık ki olmayandır. Bunu kastederek yazdım söylemek istediklerimi..

Evlenmiş olmak icin sacma sapan adamlarla evlenilirse öyle olur tabi. Kapının önüne konulduğunuzda keşke çalışsaydım da ekonumik özgürlüğüm olsaydı denir bu sefer de.
Benim eşim 10 ay işsiz kaldı, ben çalıştım. Atsa mıydım adamı? Bu mudur müşterek hayat?
Biz de çalışacağız üreteceğiz, onlar da donlarını toplayıverecek bir zahmet.

Dün bir yazı okudum şöyle diyordu;
Evin direği koca değil "KOLONDUR"
Evin temeli baba değil "BETONDUR"
Evin reisi erkek değil "KABİLE DEĞİLİZ"
Valla ben de evliyim, çalışıyorum ve genel olarak eve 6.15'te geliyorum. Mesela size dünümü anlatayım;
Eşim pazara gitmiş, evin tüm alışverişini yapmış
Dün pratik olsun diye kahvaltı yapacaktık, çayı demlemiş, patatesleri soymuş, sofrayı kurmuş. ben de üzerimi değiştirip patatesleri kızarttım yemeğe oturduk. Yedik, ardından o sofrayı topladı, ben de bu akşam yiyeceğimiz yemeği ateşe koydum. Oturup film izledik sonra da. Böyle güzel adamlarla evlenin o zaman, her şeyi sizden bekleyen asalaklarla değil. Ha bunun kadın versiyonu da var, çalışmaz, iş yapmaz, elinden bi şey gelmez, tek bildiği yesin, içsin, gezsin. Bu durumda da erkeğe yazık.

evet herkesin ortak birleştiği nokta anneler diye düşünüyorum.
erkeğe de kadına da ilk rol biçen annelerimiz.
erkeğe zalim kadına ilk köle olmayı öğreten.
oğlunu rahat paralı yere kızınıda zengin yere postalamak isteyen annelerimiz.
sonuç tabi her zaman istedikleri gibi olmadı.

yanisi bu saçma adetimiz onlara göre bir adet değil bizce kabul olan şeyler onlara göre değildir onlara bunu kabul ettiremezsin onların adet örfünüde bize. bunlar uç örnekler demek istediğim herkes kendi penceresinden bakar olaya.

Kızlar hepinize merhaba,
Kadın erkek eşitliği, münazarası bile yapılmayacak bir konu evet. Ben de hep bunu savundum şimdiye kadar, ama sonraları bunu daha derinden sorgulamaya başladım..
Aslında hayatın bazı noktalarında ayrışmaları gerekiyormuş diye düşünmeye başladım. Özellikle de şu maaş soran ve kadının işindeki konum ve statüsüyle kafayı bozmuş erkeklere toslamaya başladıktan sonra..
Yaşım 31. Eğitimliyim, fena da olmayan bir mesleğim var. Evlenmek ve anne olmak istiyorum artık. Dolayısıyla hayatıma girecek erkeklerin evlilik düşünmesi en önemli konu. Ancak ne göreyim? Sanki evin erkeği, reisi ben olacak mışım gibi bir atmosferin içinde buluyorum kendimi. Maaşım soruluyor veya dolaylı yoldan konu maaşa, statüye getiriliyor. Hatta birikim var mı yok mu bu bile tatlı tatlı gayet huylandırmayacak bir dille irdelenebiliyor. Allah aşkına bu neyin kafası?
Bizim babalarımız annelerimizin maaş ve evlenince çalışma garantisini sorgulayarak mı evlendi annelerimizle yahu! Nerde o evin reisi olan erkekler?
Kadın çalışsın! evindeki işlerini de yapsın! çocuğu da doğursun büyütsün! Beyefendiye de kadınlık yapsın ilgiyi eksik etmesin ve tüm bu curcunanın arasında her daim bakımlı olsun! Pardon, işte ve evlilikteki diğer olası binbir türlü entrikalarla da savaşıp bunlardan da başarıyla çıkması gerektiğini eklemedim bile...
Bunların hiçbirinde de başarısız olmak gibi bir lüksü de olamaz yoksa maazallah o çok değerli evliliğimiz tehlikeye girmeye başlar.
Erkek de arada bir bi lütuf ev işlerinde belki bir kilimin ucundan tutarsa ve sofra kurmaya falan yardım ederse aman ne büyük nimet öpüp başımıza koyalım zira öyle erkekler kolay bulunmaz şanslıyız öyle mi..
Birileri bana bunun şaka olduğunu söyleyebilir mi lütfen! Ya da müsadenizle ben cinsiyet değiştirmek istiyorum, çünkü fersah fersah avantajlı olan taraf erkekler artık.
''Kadın erkek eşittir'' diye her platformda bağırırken en büyük kazığı kendimize mi attık acaba? Üstelik erkekler de bizimle birlikte bağırır olmuş modern erkek algısı kapsamında herşey tıkır tıkır işliyor mağdur edildiğimizin farkında bile değiliz. Ben kendi adıma uyanmaya başladım ama herşey için artık geç kalınmış gerikafalılık yaftası yapıştırılıveriyor. Tepkileri bile artık ultramodern!
Evet arkadaşlar benim konum ve derdim budur. Yorumlarınızı gerçekten merak ediyorum ufkumu açacak, beni bu cendereden kurtaracak yorumları merakla okuyacağım. Benim gibi düşünmeyenlere inanmak istiyorum...
Hepinize sevgiler.
Haklısınız, her eşitlik adalet değildir... Adalet bambaşka bir kavram...

yanisi bu saçma adetimiz onlara göre bir adet değil bizce kabul olan şeyler onlara göre değildir onlara bunu kabul ettiremezsin onların adet örfünüde bize. bunlar uç örnekler demek istediğim herkes kendi penceresinden bakar olaya.
haklısınız uç örnekler, örneğin el öpmek yeterince saçma bir şeyken çenene değdirir yalandan öper gibi yaparsın ya da uzak mesafeden el edersin el öpmemiş olursun ama araba sürmek yasakken veya herhangi bir şey yasakken yalandan yasağa uyar gibi yapamazsın altında ezilirsin

Hangi memlekette kadınlar cepheye mermi taşımış? Dünyaya bakıldığında yinede biz çok şükür diğer ülkelere göre daha iyi yol katettik ve diğer ülkelere nazaran daha iyi şartlarımız var. İnşAllah daha da iyi olur. Rus kadınlarının Türk erkeklerine yapışmasının bir sebebide kendi ülkelerinde değer görmemeleridir okumuşları tıp fakültesi mezunları dahil

işte neden zorunda

sen de aynı şekilde karnını doyurabiliyorsun

neden kadının çalışması bir lütuf da erkeğinki mecburiyet

neden erkek aman ben çalışmayın evde oturayım karım ne getirirse onu yeriz, biraz tutumlu yaşarız ama onun maaşıyla da geçiniriz diyemiyor da kadınlar diyebiliyor

Çoğu kadın çalışmak istemiyor çünkü
Evimde oturayım evimle ilgileneyim çocuğumla ilgileneyim istiyor.

Ayrıca şuanda bir çok erkeğin çalışmayıp karısının üzerinden geçinen bir sürü erkek görüyorum ben

he bu arada bunları yazdığım için bu kafada olduğumu düşünüyorsunuz ama tabiki değilim olması gerekeni söylüyorum.
Yoksa 10 senelik evliliğim boyunca evimde oturur kocama bana bak derdim.
Ama ondan çok ben ona bakıyorum.

Erkeğin ve kadının görevleri kuran-ı kerim de zaten bu şekilde erkek evine bakmak zorunda olduğunu özellikle belirtiyor.

İslam, içeri işlerini kadına, dışarı işlerini de erkeğin boynuna yükleyerek vazife taksimi yapmış, evin ve ailenin her türlü ihtiyaçlarının teminini aile reisi erkeğin üzerine farz kılmıştır. Aile reisi erkek, kazancını meşrû yollardan çalışarak sağlamalı, eşine ve çoluk çocuğuna helalinden yedirip, içirip, giydirmelidir. Bir hadis-i şerifte :
Sahabe Rasûlullah’a şöyle sordu :

"Ey Allah’ın Rasûlü! Bizden her biri üzerinde, zevcesinin hakkı nedir?"

Rasûlullah aleyhissalatu vesselam :

"Kendin yiyince ona da yedirmen, giydiğin zaman ona da giydirmen, yüzüne vurmaman, takbîh etmemen (kusur bulmaman), evin içi hâriç onu terk etmemen."
Kadının yeme içme, giyinme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak kocanın görevidir. ''

| Ebû Dâvud, Nikâh 42, hadis no: 2142-2144; İbn Mâce, Nikâh 3

X