Ne kadar guzel ozetlemissin
Bende bir ilave yapmak istiyorum
39 yasindayim , calisan kadin cocuguyum
Bizim ailenin normali buydu , hicbir zaman annemin calismasi ozellikli bir durum olmadi cunku aile icind3 kadin erkek degil herkes insandi ve insan denen olgu calisir uretir topluma katkida bulunur
Ben gencken cevremdeki herkes de boyleydi
Tum arkadaslarim universitede okudu , mezun olduk kadinlarin yuzde 90 i calismaya basladi ve bu cok olagan bir durumdu
Ancak son yillarda bakiyorum topluma bizim normal algiladigimiz durum anormal olmaya baslamis , kadinlar erkenden evlenmeye ve evde oturmaya baslamis
Toplum ileri gidecekken gerilemeye baslamis
Cok enteresan gercekten , 21.yuzyilda geriye dogru gelisen baska bir toplum daha var mi merak ediyorum gercektrn
Kadin cinayetleri her grcrn gun artiyor , kadin eve kapatilacak sekilde yetistiriliyor
Kadin erkek esitliginden ziyade bambaska sorunlarimiz var aslinda..
aynen öyle
bir de yaşı bana yakın olanlar daha iyi hatırlar ama forum biraz daha küçük ağırlıklı galiba
89 da Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç oldu
insanlar üstlerindeki giysiler ile yürüyerek geldiler
gelirken çalışma kültürlerini de getirdiler yanlarında en yaşlılar yani 70-80 yaşındakiler çocuk bakar evde yemek vs yapar diğerleri dışarıda çalışır
zira kadın işi erkek işi ayrımları da yoktu sıvacı ustası bir teyzeyle tanışmıştım ben üniversitede iken gelmesinin üzerinden 10 yıl geçmişti
kimse bana iş vermedi neler çektim ben diye anlatırdı zira kadının ne işi var inşaatta demişler
toplumsal algımız bir değişik hale geldi
oysa eskiden o sıvayı da anadoluda kadınlar yapardı ki
mesela karı koca hayvanı keser yüzer doğrar kış için kavurma yapardı
şimdi ayy kadın ne anlar bu tarz işlerden denir
aaa bak yukarıda yazmamışım
1923 doğumlu babaannem 15-16 yaşında dokumacılık yapıyormuş yani 1940 tan önce
annesi daha doğrusu babasının ikinci eşi varmış, hoca imiş o para ile çocuklara kur an öğretirmiş
babalarının da hem mesleği hem de bağı bahçesi tarlası hayvanı var kadın bu işlerde de eşi ile çalışırmış evin büyük çocuğu da dokumacılık yapıyormuş evlenmeden önce
evlenmiş hem dokumacılığa devam etmiş, hem tarla işlerini yapmışlar birlikte
bu ev kadınları neredeymiş diyorum işte hayatımızda bulabildiğim anneannem ve kv dem var