''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Çünkü o kızlar oranın dilini, yasasını, kültürünü bilmediği için daha muhtaç oluyor ve ailelerde bunu istiyor zaten. Sen, ben gitsek onlara kök söktürürüz ama gencecik gözü açılmamış kız ne yapabilir?
ilk göçler 60-70 yıllarında olsa 3. kuşak olmalı şu anki Türkler.
Türkçe'yi düzgün konuşamayacak kadar uzaklar ama zihniyet nasıl orada takılıp kalıyor? ilginç.

Bahsettiginiz konunun esitlikle bir alakasi yok.Kadin erkek esittir evet.Toplumda her konuda esit haklara sahibiz demek.Sizin tarif ettiginiz durum omurgasiz erkeklerin kadin calissin her türlü sorumlulugu sirtlasin bende keyfime bakayim demesidir.Adi ustunde eş yahu herseye ortak borcada sorumlulugada mutlulugada.Adam olmayan erkek musvettelerini adam kategorisine almayin.Allah iyilerle karsilastirsin

Erkek kadın eşitliği diye diye tabiri caizse kendi ağzımıza sıçtık hayır efendim eşit falan değil olamaz da...çocuk doğurmayı lohusalıği falan da atlamışsın bi kendimize gelelim artık ya..
eşit olmak mümkün değil.
adil olunsun yeter.

Güzel anlatmışsınız :KK9: eşitlik denilen şey yanlış anlaşıldığı için bunları yaşıyoruz maalesef. Evet kadın çalışabilir eve destek olabilir yada ihtiyaç olmasa bile aktif olmak için çalışabilir, kesinlikle kadının çalışmasını destekleyenlerdenim. Fakat konu dediğiniz gibi ev temizliği çocuk bakımı olduğunda nedense bu eşitlik algısı bozuluyor, eşitiz madem çocuk uyandığında bir gece ben kalkıyorsam bir gece eşim kalkacak, bir gün ben yemek yapıyorsam diğer gün eşim yapacak yok yapamıyorsa yemeğe götürsün o zaman, temizlik yapamıyor mu haftada iki gün kadın tutalım o zaman.. Eşim her konuda en büyük destekçim bende onun tabii ama dediğiniz gibi bunu nimetten saymıyoruz çünkü olması gereken bu adı üzerinde eş. Umarım doğru insanla karşılaşırsınız.

Hayir bilim bunu kabul etmiyor
Tum soy arastirmalari kadin uzerinden yurur
Yanlisiniz var bu konuda , kaynak paylasabilir misiniz?
Benim dediğim üvey öz kardeş durumunu kabul etmişti bilim yani babalar aynı anneler farklı olsa bile bilim demiş ki bunlar öz kardeş.
Haber çıktı ama başlığını okudum sadece. İçeriği okumadım beyin yıkama algı muhabbetleri işte.
Bilimin her dediğine zaten inanmayın diyorum erkekleri, ataerkilliği savunuyor yalan yanlış bilgi verse de diyorum ama siz yanlış biliyorsunuz bilim kabul etmedi diyorsunuz.
Bilim de işine geldiği gibi hareket ediyor yani birilerini memnun etmek için aaa biz kadınlardan soy devam ediyor dedik ama şimdi tekrar araştırdık aslında babalardan devam ediyor çünkü sperm sahibi olan o der işin içinden çıkar.
Ya da işte öz üvey kardeş durumu yok babalar farklı olsa da öz kardeşler anneler bir der öteki gün ama babalar aynı olsun anneler farklı onlar özdür biz araştırdık derler haberleri yayarlar.
Ee insanlar da yani ataerkil toplumlar da hemen balıklama atlıyorlar erkeklerin yüceltildiği durumlara...

Keske gocebilsek :)
Zaten hic anlamadigim kadinlarin bunu baska kadina reva gormesi , daha once de yazdim arada esitsizlik varsa en buyuk sebebi yine kadinlar
Erkeklerini agam pasam , kizlarini hizmetci zihniyetle yetistirenler de kadinlar

Göcmek fazla işe yaramıyor.
Ben almanyadayim ve burdada 70 yıldır aynı sorunlarla boğuluyoruz.

Ben 30 yaşındayım ve hâlâ evlenip bir çocuk doğuramadım. Doğursam kim bakacak? 6 aylikken ver kreşe... eeee kreş sabah 8den akşam 17e kadar... ben nasil 8 saat calışicam? Kv bakamaz çünkü 67 yaşına kadar çalışması lazim...

Vallah gülünç. Evde otursam emeklim yatmicak. Part time çalışınca hem kreş masrafi hemde düşük emeklim ödenecek.

Yani avukat olmama ragmen eninde sonunda kocaya muhtac bir 5 senem gececek....

dibine kadar feminist biri olarak

bu hayatın feministçe olmadığını söylemeliyim.

biz kadınlar ev işi yapmak zorunda değiliz.

erkeğin bakımlı ilgili ve ev işlerini yapan olmasını biz talep etmeliyiz.

nasıl onlar en iyisini hak ettiklerini iddia ediyorlarsa biz de hak ediyoruz bu işler böyle.

ben işsizim diye terkedildim aldatıldım. güzelim bakımlıyım sadıkım her işte yardımcıyım. ama emeklerim görülmedi.

bundan kelli iş durumumu hallettikten sonra ben de çirkinine fakirine romantik olmayanına bakmayacağım.

Bazı yorumları okudukça dehşete kapılıyorum.
Bende henuz az diyebilecek bir zaman 6 yıldır çalışıyorum. Şartlarımdan memnunum, ortamda sıkıntı çekmiyorum
Ama kadınların her ortamda çalışmasına, kendini parçalamasına, ve kariyer diye çırpınırken saygı görmemesine çok üzülüyorum.
Evet eşit değiliz fıtratımız böyle, daha duygusalız, daha nariniz ve daha farklıyız. EŞİT olmak istemiyorum değilim ve bunun farkındayım.
Ayrıca şanslı gruptanım, eşim her konuda yanımda, yardımcı değil özellikle belirteyim bana yol arkadaşı olduğunu bana destek olduğunu ve bana yorulduğumda ona yaslanabileceğimi her zaman belli ediyor.
Bu arada konu çalışıp çalışmamak ya hani bişey daha belirteceğim, 2 ay içinde eşim istifa edecek ve ben çalışıyor olacağım. Zerre tereddütüm yok. Bugüne kadar yanında sadece 1 kere kredi kartımı kullandı, ondada çok ısrar ettim eline verdim, sonra yine habersiz ödemiş.
Hayat o kadar karmaşıkkı aslında para çok küçük bir ayrıntı bence.
Önemli olan herkesin içine sinen hayatı yaşaması, ister çalışır ister ortamında tek kadın olur tüm iş yerini idare eder, ister kamuda yükselir, toplumda insanları peşinden sürükler, ister sakin bir ortamda çok yorulmadan ailesine evine katkıda bulunur ister çalışmaz ama evde 1 kap yemek olmaz, eşini güler yüzle bile karşılamaz ister evinle ilgilenir, ister kurslara katılır eğitim alır, sosyal sorumluluk peşinde koşar, önemli olan yaşadığımız hayatı sevmek ve mutlu olmak, herşeyden öte huzurlu olmak. İnsan her zaman çok mutlu olmaz ama huzur önemlidir, huzur kaçarsa kolay kolay yerine gelmez.

Ben bütün çalışmayan kadınlar böyle diye genelleme yapmadim eskiden tüm kadınların çalışmadığı zamanlarda kadinlarin gidecek yeri yokken böyle yaşıyorlardı dedim
Ayrıca suanda da boyle yaşayan kişi sayısı az buz değil

Herkes işine gelen yerden verecek örnek bulur bu konuda.
Sen gecmisten ornek veriyorsun ben bugunden vereyim. Gayet kariyerli bir kadin lakin maasi esinin ellerinde, dayakta yiyor, kendi kazandigini harcamak icin bile izin istiyor, evin her yuku ustunde, bo sa na mi yor. Al sana kölelik. Yok mu? Var.
Hadi dayak vs olmasin, bunlari gectim. Bicok calisan kadin evinin tum işlerini, yemegi tek basina yapiyor.

Amaaa...
Her calisan kadin bunlari yasiyor, her calisan kadin evde de sacini supurge ediyor diyemeyiz değil mi?
Surekli orneklerden giderek, karsilikli birbirini gömerek kimse biyere varamaz.

Bazı yorumları okudukça dehşete kapılıyorum.
Bende henuz az diyebilecek bir zaman 6 yıldır çalışıyorum. Şartlarımdan memnunum, ortamda sıkıntı çekmiyorum
Ama kadınların her ortamda çalışmasına, kendini parçalamasına, ve kariyer diye çırpınırken saygı görmemesine çok üzülüyorum.
Evet eşit değiliz fıtratımız böyle, daha duygusalız, daha nariniz ve daha farklıyız. EŞİT olmak istemiyorum değilim ve bunun farkındayım.
Ayrıca şanslı gruptanım, eşim her konuda yanımda, yardımcı değil özellikle belirteyim bana yol arkadaşı olduğunu bana destek olduğunu ve bana yorulduğumda ona yaslanabileceğimi her zaman belli ediyor.
Bu arada konu çalışıp çalışmamak ya hani bişey daha belirteceğim, 2 ay içinde eşim istifa edecek ve ben çalışıyor olacağım. Zerre tereddütüm yok. Bugüne kadar yanında sadece 1 kere kredi kartımı kullandı, ondada çok ısrar ettim eline verdim, sonra yine habersiz ödemiş.
Hayat o kadar karmaşıkkı aslında para çok küçük bir ayrıntı bence.
Önemli olan herkesin içine sinen hayatı yaşaması, ister çalışır ister ortamında tek kadın olur tüm iş yerini idare eder, ister kamuda yükselir, toplumda insanları peşinden sürükler, ister sakin bir ortamda çok yorulmadan ailesine evine katkıda bulunur ister çalışmaz ama evde 1 kap yemek olmaz, eşini güler yüzle bile karşılamaz ister evinle ilgilenir, ister kurslara katılır eğitim alır, sosyal sorumluluk peşinde koşar, önemli olan yaşadığımız hayatı sevmek ve mutlu olmak, herşeyden öte huzurlu olmak. İnsan her zaman çok mutlu olmaz ama huzur önemlidir, huzur kaçarsa kolay kolay yerine gelmez.

Bahsettiginiz konunun esitlikle bir alakasi yok.Kadin erkek esittir evet.Toplumda her konuda esit haklara sahibiz demek.Sizin tarif ettiginiz durum omurgasiz erkeklerin kadin calissin her türlü sorumlulugu sirtlasin bende keyfime bakayim demesidir.Adi ustunde eş yahu herseye ortak borcada sorumlulugada mutlulugada.Adam olmayan erkek musvettelerini adam kategorisine almayin.Allah iyilerle karsilastirsin

+++++
Ne yazik ki toplumun erkeklerimizin cogu artik omurgasiz tiplerden. Toplumun bir civisi cikti sanki. Essek kadar evli barkli adamlar ellerinde telefon soytari olmuslar, genc kizlarla flort ediyorlar. Parali kadin isterim parasini yiyeyim kafasinda olan mi, ana kuzusu olan mi....hepsi birbirinden beter.
Erkek cok ama adam yok gercekten cogu soytari.

Benim dediğim üvey öz kardeş durumunu kabul etmişti bilim yani babalar aynı anneler farklı olsa bile bilim demiş ki bunlar öz kardeş.
Haber çıktı ama başlığını okudum sadece. İçeriği okumadım beyin yıkama algı muhabbetleri işte.
Bilimin her dediğine zaten inanmayın diyorum erkekleri, ataerkilliği savunuyor yalan yanlış bilgi verse de diyorum ama siz yanlış biliyorsunuz bilim kabul etmedi diyorsunuz.
Bilim de işine geldiği gibi hareket ediyor yani birilerini memnun etmek için aaa biz kadınlardan soy devam ediyor dedik ama şimdi tekrar araştırdık aslında babalardan devam ediyor çünkü sperm sahibi olan o der işin içinden çıkar.
Ya da işte öz üvey kardeş durumu yok babalar farklı olsa da öz kardeşler anneler bir der öteki gün ama babalar aynı olsun anneler farklı onlar özdür biz araştırdık derler haberleri yayarlar.
Ee insanlar da yani ataerkil toplumlar da hemen balıklama atlıyorlar erkeklerin yüceltildiği durumlara...
ki bazı bilimadamlarının kadın çalışma arkadaşının projelerini çalıp ödüller aldığı çıktı ortaya.

https://mobile.twitter.com/lagaribey/status/914940989877473285

Her bilim adaminin dedigini dinlemiyorum ben :)
Dunyada kendini ispat etmis dogru duzgun bilim adamlarinin ve bilim kadinlarinin yaptigi arastirmalari ciddiye aliyorum sadece:)
Yoksa gazeteye ozellikle turk gazetelerine manset olmus ne oldugu belirsiz sozde bilim adamlarini iplemedigim icin kaynak istemistim , cok sukur toplumun dayattigi kurallara gore dusunmeyen bilim adamlari da var dunyada

X