- 7 Ekim 2020
- 112
- 59
- 18
- 44
- Konu Sahibi _Citlembik_
-
bende pko var yasim 36. dondurumlus 3. gun embriyosu 2 tane transfer edildi 15 haziranda bende beklemedeyim. esimin ileri hareketliligi cok dusuk morfolojide %2 yani sonucu kotu. tek iyi olan sayisi. velhasil bizede olur sorun degil dedi dr sadece suya katilan prox diye vitamin vermislerdi. urolojide dogalla yollarla olabilir demisti yollamisti ki hepsi ozel hastane ozel muayenehane. nese son transfer once dr'um bana soledigi sizin durumunuz infertilite ya da erkek faktoru olarak adlandirilir dedi ve biz şok. madem öyle biz once o durumlar uzerinde dursaydik ve ona gore yol alsaydik. 20binlara harcadik ki ozel saglik var ilaclarida raporla sgk uzerinden aldik ona ragmen. demem o ki hepsi tuccar olmus bizleri öpmenin derdindeler. inancim yok. pazar gunu 27 haziran test gunum ama ben dün yani transferin 7. gunu erken gebelik alip yaptim oglen saatlerinde negatif cikti zaten. kasik agrilarim var regli olacakmisim gibi memelerim zaten balon gibi oldu ki benim regli oncesi hep boyle olur. buyuk olasilik negatif. taze transfer sonrasida boyle olmustu ve negatifle sonuclanmisti. sonuc olarak umudum yok ve bundan sonrasina enerjimde yok maddi olarak gucumuzde yok. olursa olur nasip artik...sizlerin sonuclarinida merak ettim dogrusu ins guzel sonuclar alirsiniz.Ürolog ile görüştük şuan iğne tedavisine başladık.
Hangi dua o ismini söyler misin canım bende okuyumValla benim ilkte pozitif cıktı doktorlarımda çok umutluydu zaten tek embriyo yaptık yumurta alındıktan 2 gün sonra transfer yaptılar 4 tane embriyo 5 gün kadar beklettiler sadece 1 tanesi yaşadı diğerleri sagliksizdi onuda dondurduk nolur nolmaz diye ama çok şükür tuttu inşallah size ve isteyen herkese nasip olur çok dua edin ben çok dua ettim hala da ediyorum bi dua var tesbih cekiyosun istediğin her şey kabul oluyo onu okuyup tesbih çekiyorum tüp bebek tutsun diye şuan bitmek üzere sonra da sağlıklı bebeğim olsun diye çekicem inşallah:)
Niyet edip 4444 kere okuyosunuzHangi dua o ismini söyler misin canım bende okuyum
Sağol canım teşekkür ederim bugün başlıcam inşallahNiyet edip 4444 kere okuyosunuz
Meraba kaç doğumlusun 1980 mi beninde ilk negatifYas 42 iki tup bebek denemesi ikisi de negatif
Ben de 4. Denememin negatif olduğu sonucunu dün aldım.Anne olamayacağım galiba. 5.deneme için dondurulmuşlar var ama yine olmaz gibi.Sizin oldu mu 5.deneme?Yaşınız kaç?Sorun ne idi?Canım keşke pozitif görseydim de yapabilseydim oylamayı. 4 denemem var malesef negatif. 5. Deneme için hazırlanıyorum. 3 tanesi adana başkent 1 tanesi İstanbul bahçeci umut şimdiki deneme de Adana Bülent haydardedeoğlunda olacak. Umarım bende pozitif görür 5.deneme de oldu diye oylarımRabbim hepimizin kucağını doldursun inşallah
Ben de 4. Denemenin dün negatif sonuçlandığını öğrendim.Dün Hayırlısı olsun ,güçlü duracağım ve denemeye devam edeceğim derken bugün çok üzüldüm.İçimde boşluk,ağlamaktan başka birşey yapmıyorum.Dondurulmuşlarım var ama onlar da tutmayacak gibi geliyor çünkü söz de bu 4.denememde transfer edilenler onlardan daha kaliteliydi.Yoruldum.İçim yoruldu.Benim suçum ne ki herkes anne olurken ben olamıyorum. İnsanlar 2.’ye, 3.’ye 4.’ye hamile kalıyor!!!Bu konuyu açtığımda kendime tutunacak bir dal arıyordum. 2 aşılama negatifti. 4 tüp bebek negatifti. O kadar iğne ilaç ama kucağım hala boştu.. burda yazılanları okudum. Demekki oluyor sabredeyim çabalayım dedim. 5. Denemede çok şükür pozitifi gördüm. 5. Gün blast 2 embriyo transferi oldum. 4ab ve 3bb kalitesindeydi. 9. Gün beta hcg 96
11. Gün 178
15. Gün 853 çıktı...
1 hafta sonra kese ve bugünde şükürler olsun kalp atışı duyduk. 1 tanesi tutunmuş. Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah..
Sakin ümidinizi kaybetmeyin. Allah sağlık verdiği sürece çabalayın. Bu yola giripte çocuk sahibi olmayan tanımıyorum ben. Yol çok uzun ve taşlı. Bazen ayağınıza taşlar dikenler batacak. Bazen yerlerde sürüneceksiniz. Ama ayağa kalmayı bilin ve allaha güvenin. O çok büyük.. ol dedi ve oldu. Sizinde olur. Burda tanıştığım canım arkadaşlarımında en kısa vakitte güzel haberlerini almak nasip olsun.
Henüz başlamadım 5.denemeye. 29 yaşındayım. Net bir sorun söylenmiyor açıkcası. Histeroskopi oldum 2 kez. 2.sini 4 ay önce oldum, 3 ay iyileşmen gerekiyor dedi doktor. Geçen ayda ben cesaret edemedim ama bu ay başlayacağım inşallah. Ama uzun protokol olacak dedi doktor bu sebeple süreç uzun sürecek. Önce büyüme hormonu iğnesi vuralım dedi. Benim 6 8 yumurta toplandı hep. 4 5 embriyo oluştu. 5.güne giden son deneme de oldu sadece. Oda orta kalite ve 1 taneydi. 4.gün de bozulmaya uğruyor. Ama şimdiki doktorum laboratuar vs de önemli dedi. Bu sebeple hemen genetik problem diye düşünmeyin dedi yoksa embriyo genetiğine baktırmayı düşünmüştük. Rahim genişletildi. Ama myom kist vs hiçbişey yoktu. Yumurta kalitesi denildi ama hiç boş yumurta çıkmadı. Döllenme sorunu olmadı. Ama kalite sıkıntısı olunca anlayamıyorsun. Bide rahim direnci de etkileyebilirmiş sanırım. Bu sebeple doktor hem yavaş ilerleyecez hemde sağlam dedi. Umudunu asla tüketme. Bugün olmasa da inşallah bir gün olacak. En kötü ihtimal hiç olmasa ne olacak ki. Eşlerimizle mutlu oluruzBen de 4. Denememin negatif olduğu sonucunu dün aldım.Anne olamayacağım galiba. 5.deneme için dondurulmuşlar var ama yine olmaz gibi.Sizin oldu mu 5.deneme?Yaşınız kaç?Sorun ne idi?
Canım yaşın genç, o yüzden inanıyorumki senin doğal yollarla da olur.Ben 40 yaşındayım ve 35 yaşında evlendim.Çevrenin biraz etkisiyle çocuk istemeye başladık ama İnan şu son denememize kadar çok istememiştim.Olursa olur,olmazsa olmaz diyordum hala.Ama bu son denemede çok istemiştim.Benim de ilk 3 denemede hep taze transfer edildi.Hatta 3.gün,bence 5.güne gitmez diye de 3.gün transfer etmiş olabilirler.Tutmadı.Şimdi son denemeden önce havuzlama yaptık,yani 2 ay üstüste yumurta toplandı ama yine dondurulanların 5’i 3.gün 1 tanesi 6.gün( 6.gün iyi olmuyormuş,geç gelişen 5.gün embriyosuymuş).Rahmi dinlendirelim bu sefer dondurulmuş transfer edelim denildiği için donduruldu.2 tane transfer edildi tutmadı.Yani benim dondurulanlar düşündüğün gibi iyi kalite 5.gün embriyosu değil.O yüzden bana onlar da olmayacakmış gibi geliyorHenüz başlamadım 5.denemeye. 29 yaşındayım. Net bir sorun söylenmiyor açıkcası. Histeroskopi oldum 2 kez. 2.sini 4 ay önce oldum, 3 ay iyileşmen gerekiyor dedi doktor. Geçen ayda ben cesaret edemedim ama bu ay başlayacağım inşallah. Ama uzun protokol olacak dedi doktor bu sebeple süreç uzun sürecek. Önce büyüme hormonu iğnesi vuralım dedi. Benim 6 8 yumurta toplandı hep. 4 5 embriyo oluştu. 5.güne giden son deneme de oldu sadece. Oda orta kalite ve 1 taneydi. 4.gün de bozulmaya uğruyor. Ama şimdiki doktorum laboratuar vs de önemli dedi. Bu sebeple hemen genetik problem diye düşünmeyin dedi yoksa embriyo genetiğine baktırmayı düşünmüştük. Rahim genişletildi. Ama myom kist vs hiçbişey yoktu. Yumurta kalitesi denildi ama hiç boş yumurta çıkmadı. Döllenme sorunu olmadı. Ama kalite sıkıntısı olunca anlayamıyorsun. Bide rahim direnci de etkileyebilirmiş sanırım. Bu sebeple doktor hem yavaş ilerleyecez hemde sağlam dedi. Umudunu asla tüketme. Bugün olmasa da inşallah bir gün olacak. En kötü ihtimal hiç olmasa ne olacak ki. Eşlerimizle mutlu oluruzama tabi ki rabbim isteyen herkese nasip etsin. Dondurulmuş da varmış ne güzel ben her seferinde işe yeniden başlamak zorunda kaldım. Sizin sorun belli mi?
Bazen rahim direncinin çok yüksek olmasından dolayı rahim kabul etmezmiş. Zararlı olduğunu düşünüp atarmış vücuttan embriyoyu. Hep aynı merkezde mi gördünüz tedaviyi? Şimdi gittiğim doktor bir hastasının adana başkentte hiç kaliteli embriyosu oluşmamasına rağmen kendi uyguladığı tedavi ile acıbadem laboratuvarında 10 tane iyi kalite 5.gün embriyosu oluşmuş ve tutmuştu. 8 tanesini de dondurmuşlardı. O sebeple laboratuvar ve tedavi şekli çok önemli dedi. Umudunu yitirme. 40 yaş çok büyük bir yaş değil. Doğal yolla gebe kalan çok senin yaşında da.Canım yaşın genç, o yüzden inanıyorumki senin doğal yollarla da olur.Ben 40 yaşındayım ve 35 yaşında evlendim.Çevrenin biraz etkisiyle çocuk istemeye başladık ama İnan şu son denememize kadar çok istememiştim.Olursa olur,olmazsa olmaz diyordum hala.Ama bu son denemede çok istemiştim.Benim de ilk 3 denemede hep taze transfer edildi.Hatta 3.gün,bence 5.güne gitmez diye de 3.gün transfer etmiş olabilirler.Tutmadı.Şimdi son denemeden önce havuzlama yaptık,yani 2 ay üstüste yumurta toplandı ama yine dondurulanların 5’i 3.gün 1 tanesi 6.gün( 6.gün iyi olmuyormuş,geç gelişen 5.gün embriyosuymuş).Rahmi dinlendirelim bu sefer dondurulmuş transfer edelim denildiği için donduruldu.2 tane transfer edildi tutmadı.Yani benim dondurulanlar düşündüğün gibi iyi kalite 5.gün embriyosu değil.O yüzden bana onlar da olmayacakmış gibi geliyorRahim direnci ne oluyor?Allah sabır versin hepimize ,çok zor psikolojik olarak
Bu rahim dogurmaya uygun yaratılıyor. Bebegi neden kabul etmiyo, neden zararlı oldugunu dusunuyor. Benimde bir dusugum var. Mantıkli bi acıklaması vardır elbet. Bilen birileri aydınlatsa. Kafamda deli sorularBazen rahim direncinin çok yüksek olmasından dolayı rahim kabul etmezmiş. Zararlı olduğunu düşünüp atarmış vücuttan embriyoyu. Hep aynı merkezde mi gördünüz tedaviyi? Şimdi gittiğim doktor bir hastasının adana başkentte hiç kaliteli embriyosu oluşmamasına rağmen kendi uyguladığı tedavi ile acıbadem laboratuvarında 10 tane iyi kalite 5.gün embriyosu oluşmuş ve tutmuştu. 8 tanesini de dondurmuşlardı. O sebeple laboratuvar ve tedavi şekli çok önemli dedi. Umudunu yitirme. 40 yaş çok büyük bir yaş değil. Doğal yolla gebe kalan çok senin yaşında da.
Valla benimde kafam allak bullak. Herşeu tamam gibi gözüküyor ama olmayınca olmuyorBu rahim dogurmaya uygun yaratılıyor. Bebegi neden kabul etmiyo, neden zararlı oldugunu dusunuyor. Benimde bir dusugum var. Mantıkli bi acıklaması vardır elbet. Bilen birileri aydınlatsa. Kafamda deli sorular
Ben İzmir’deyim.İş gereği gidemem başka bir şehre ama hatam her denemede yer değiştirmem oldu galiba.3 farklı merkeze gittim İzmir’de.Bir yaz sadece şehir değiştirebildim ve Antalya’da denedim.Olmadı hiçbiri. Taze de denedik ,donmuşta.Belki bir yerde devam etsem yapılması gerekenleri daha mı iyi anlarlardı ,bilmiyorumBazen rahim direncinin çok yüksek olmasından dolayı rahim kabul etmezmiş. Zararlı olduğunu düşünüp atarmış vücuttan embriyoyu. Hep aynı merkezde mi gördünüz tedaviyi? Şimdi gittiğim doktor bir hastasının adana başkentte hiç kaliteli embriyosu oluşmamasına rağmen kendi uyguladığı tedavi ile acıbadem laboratuvarında 10 tane iyi kalite 5.gün embriyosu oluşmuş ve tutmuştu. 8 tanesini de dondurmuşlardı. O sebeple laboratuvar ve tedavi şekli çok önemli dedi. Umudunu yitirme. 40 yaş çok büyük bir yaş değil. Doğal yolla gebe kalan çok senin yaşında da.
İnan şu kalite olayını hala çözmüş değilim. Sperm çok iyi dendi bize. Dna hasar testi de iyi çıktı. Yumurtanın net bir testi yok malesef. Boş çıkıp çıkmamasına bakıyorlar yada embriyo oluşmadan yumurta izleme yapıyorlar. Takviyeler vitaminler vs iyi geliyor deniyor ama bilemiyorum tabi. Sayısı artınca seviniyorum ben Takviyeler sayesinde ama kalitesini kötü etkileyen nedir bilemiyorum. Kimisi 3.günden sonra sperm etkisi diyor kimisi yumurta. Ama spermle ilgili iki test var zaten onun dışında hep problem yumurta da gibi algılanıyor. Herşeyi deniyoruz. Bende yaptım onu çok merkeze gittim. 10 yere gittiysem 5i senin doğal olur git dedi. Diğer 5i acele ediyorsan tüp bebek yapalım olsun dedi denedik ve son ana kadar herşey güzel güzel deyip olmayınca anlamadık hadi şunu deneyelime döndü. Net bir sorun olsa ve çözüm üretilse belki hepimiz rahatlayacaz. Kendimi inceliyorum deli gibi. Değerlerim vs iyi olsun diye çırpınıyorum ama değişen hiçbişey olmuyor.Ben İzmir’deyim.İş gereği gidemem başka bir şehre ama hatam her denemede yer değiştirmem oldu galiba.3 farklı merkeze gittim İzmir’de.Bir yaz sadece şehir değiştirebildim ve Antalya’da denedim.Olmadı hiçbiri. Taze de denedik ,donmuşta.Belki bir yerde devam etsem yapılması gerekenleri daha mı iyi anlarlardı ,bilmiyorumbu son gittiğim yerde oldu dondurulmuş ama orta kalite diyorlar.Bilmiyorum diğer transferler Nasıl olacak
Canım transfer ücreti neilk tüp bebek denemem pozıtıf..5.gun embrıyosu 6AA kalıtede dondurulmus embrıyoydu dogal siklusta transferim oldu şişli memorialde prof semra kahraman ..allahım isteyen herkese nasip etsinşuan 25haftalık gebeyım bir kızım olacak inşallah
Canım doktorun kimHenüz başlamadım 5.denemeye. 29 yaşındayım. Net bir sorun söylenmiyor açıkcası. Histeroskopi oldum 2 kez. 2.sini 4 ay önce oldum, 3 ay iyileşmen gerekiyor dedi doktor. Geçen ayda ben cesaret edemedim ama bu ay başlayacağım inşallah. Ama uzun protokol olacak dedi doktor bu sebeple süreç uzun sürecek. Önce büyüme hormonu iğnesi vuralım dedi. Benim 6 8 yumurta toplandı hep. 4 5 embriyo oluştu. 5.güne giden son deneme de oldu sadece. Oda orta kalite ve 1 taneydi. 4.gün de bozulmaya uğruyor. Ama şimdiki doktorum laboratuar vs de önemli dedi. Bu sebeple hemen genetik problem diye düşünmeyin dedi yoksa embriyo genetiğine baktırmayı düşünmüştük. Rahim genişletildi. Ama myom kist vs hiçbişey yoktu. Yumurta kalitesi denildi ama hiç boş yumurta çıkmadı. Döllenme sorunu olmadı. Ama kalite sıkıntısı olunca anlayamıyorsun. Bide rahim direnci de etkileyebilirmiş sanırım. Bu sebeple doktor hem yavaş ilerleyecez hemde sağlam dedi. Umudunu asla tüketme. Bugün olmasa da inşallah bir gün olacak. En kötü ihtimal hiç olmasa ne olacak ki. Eşlerimizle mutlu oluruzama tabi ki rabbim isteyen herkese nasip etsin. Dondurulmuş da varmış ne güzel ben her seferinde işe yeniden başlamak zorunda kaldım. Sizin sorun belli mi?
Bülent haydardedeoğlu adanada.Canım doktorun kim
Teşhisi neydi peki? Belki bizim doktorların da gözünden kaçan bir tespit vardır.. Sizde mi yoksa erkek kaynaklı bir sorun mu dedi hoca ve çözüm olarak ne yol izledi?Ben bursada osman develioğlundan önce gitmediğim doktor kalmadı malesef. Sürekli takip önerdiler boşuna vakit ve nakit kaybı yaşamışım. Osman hocaya gittim tek seferde sorunumu çözdü. Direk tüp bebek önerdi ve ilk denemede oğlumu kucağıma aldım şimdi ikinci deneme için hazırlık yapıyoruz.. inşallah en kısa zamanda transfer için başlıycaz osman develioğluyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?