kaçarak evlenmek zorunda olmak

Evleneceğin adamın üniversite okumamış olması seni de belki ilerde olumsuzluklar yaşamaya itecek. Bunu iyi düşün. Kendisini geliştirmiş, senden iyi kazanan, akıllı, oturmasını kalkmasını yerinde konuşmasını bilen, çalışkan bir adamsa sorun yok. Olursunuz. Ama sana tavsiyem kaçmayı şimdilik rafa kaldır. Mezun olduktan sonra istediğin yerde gir işe. Bir süre sessiz kalmayı dene bakAlım. Şu durumda evlenmennde çözüm değil gibi görünüyor yazdıklarından. Şimdi bunu yapıyorlarsa evlenince de rahat bırakmayabilirler. Evlenmek istediğin adamı iyi tanımaya çalış derim. Zamanında bende birini tanıştırdım ailemle, istemediler, ama sizinkilerinki gibi bir tepki vermediler. Hiç istemediler başta bitireceksin dediler sonra benim çok üzüldüğümü görüp tanımaya çabaladılar, ama bunlar çok uzun zaman alan şeyler tabi. Evlenirsen yalnız kalırsın diyen annem( yani evleniren biz yokuz demek istedi) 700 km yol gitti annesini babasını evini yaşamını görmek için. Ama ne oldu biliyormusum bu süreçte ben o adamı daha başka tanımaya başladım. Anladım ki evlenirsem aile meselesi hep önümüze gelecek, ailemle kendisini karşı iki taraf gibi görmeye başlayacak falan filan. Dedim gerek kalmadı bitecek. Çok büyük acı çektim , o zamanlar aileme de çoook kırıldım kinlendim, uzaklaştım onlardan ( sonradan bu kadar yapıcı olmalarına rağmen) ki ben senden 2-3 yaş büyüktüm bunları yaşadığımda. Çalışıyordum. Demem o ki, ailen doğru değil ama iyi düşün istediğin adam da doğru olmayabilir. Bekar adını dula çıkarma derler bizde. Bir süre çalışıp bekar hayatı yaşa derim. Gözünü açmış o adamı görmüşsün halbuki daha hayatta görmen yaşaman gerekenler var. Bu hakkı alma kendinden.

Şuan da tek mihim şey senin için o insanla hayatını birleştirmek,gerisine pek önemi yok. Ama gel gor ki bu pek uzun surmuyor. Gelecekte her zaman boynun da asılı bi halka olacak. Yapma bence. Yaşadım gordum. Eşime 9 yyıloldu hala ssöylerim. Senin en büyük bencilliğin beni kaçırarak evlilik yapman. Derler bilmeyenler hepsinin de aklı başında değil,hep kadere siginirsiz diye. Başkasını bilmem ama ben gerçekten bunu yaşadım. Neye ugradigimi şaşırdım Bu hala devam eediyo hayatım da. Yapma kardeşim bu iyi bi fikir değil.....

Ailen anlattığın kadar kötü olsa seni 24 yaşına getirip meslek sahibi yapmazdı. Ki sizin oralarda her kız senin kadar şanslı olmuyor. Ailene yardım et. Evlat işte ana baba ömrünü bağışlar evlat verirken eli titrer. Elin adamı ailenin 24 senelik fedakarlığına eşitse. Bence de kaç...

kaçarsan ileride çok çok çok ama çok pişman olacaksın..
gelipr burayı okursun beni uyardılar ama dinlemedim dersin..
dünyalar kadar sevdiğin sevgilinle aynı eve girince öyle rüyalardaki gibi bir evlilik olmayacak..
hayatın gerçekleriyle yüzleşeceksin..
anne babana ihtiyaç duyacaksın illaki.. ve yanında olmadıklarında yaptığın hatanın farkına varacaksın..
ister inan ister inanma bu yazı burada dursunda zamanı gelince okursun

Canım ben kacarak evlendım. 5 aylık evlıyım. Şu duruma gore Aılen pek destekcı olmaz sana ve yapma.. her ne kadar sevıyorsan da dunyanın hatasını yapmıs olursun.. aılenı sev say onlar hep haklıdırlar.. ben suan cok pısmanım.. keske dınleseymısım dıyorum. Cunku evlılıkten hıcbırsey anlamadım. Ve bosanıyorum!

Ne de guzel acıklamıssın..agzına saglık..benımde oyle oldu harfı harfıne! Cok sukur Aılem den yana zerre kadar sıkıntım sıkayetım olmadı. Hep yanımda oldular. Ama evlılık ky dem ve esım den çooooook çektim...

Evlilik sevgililiğe benzemez KAÇMA. Arkanda herzaman ailen olsun. Kayınvalideni pederini yada eşinin ailesini ne kadar tanıyorsun ne biliyorsun zaten sen kaçtın hayırlı birşey olsan aileni dinler kaçmazdın demeyeceklerini?? Elin lafı ağır olur taş gibi oturur içine. Annen baban zehirde kussa unutursun. Ailen herzaman arkanda olsun ki karşı tarafa karşı güçlü ol. Kimseye güvenme bu devirde eşinle bile ne olacak bilemezsin. Dönecek evin olmayınca çok ağrına gider sonra.
Ayrıca ailen çokta birşey istememiş okulu bitir işe başla biraz onlara destek ol yine evlenirsiniz erkenden evlenip ne yapıcaksın? Şimdiki aklını gelecekte beğenmezsin yanındaki adamı bile tahsili yok diye bir zaman sonra istemeyeceksin belki. İş ortamında neleri görüceksin insanların evliliklerini görüceksin. O yüzden etken yaşta evlilik kararı almış olmanda doğru değil zaten

Aynı şeyleri ben gördüm ben yaşadım. Sakın ola sakın yapma! Kaçma!

Hepinize merhaba arkadaşlar. En başta belirtmek istediğim şey lütfen ön yargılı ve yanlış düşüncelerle yorum yapmayın. Ben 22 yasında hayatta çekmediği sıkıntı neredeyse kalmamış bir insanım bu laf size belki saçma gelebilir küçümseyebilirsiniz ne yasadın da daha diye düşünebilirsiniz. Kötü yorumda yapabilirsiniz saygı duymaya çalışırım. Benim aile yaşantım berbattı yıllarca babam huzur yüzü göstermedi cahilliği yüzünden. Hiç bir zaman başımızda durmadı. Annemde şuan 45 yasında ve oda hiç iyi bi hayat yaşatmadı bize. 25 yasında bir adamla beraber olduğunu öğrendim. Kızsam kızamadım yıllarca babamdan işkence gördü hep boşanmak istedi boşanamadılar küçük kardeşlerim olduğu için. Ben anneme saygı duymaya çalıştım yıllarca ne yaparsa yapsın annem dedim babamada aynı şekilde ama ikisini içinde öncelikleri çocukları değil hep keyifleri zevkleri oldu. Ben annem boşanıcam dediği için babamla bağlarını koparmayı gerçekten istediğini düşündüğüm için annem istediği için istanbulda kazanılması çok zor bir üniversiteyi kazandım ve bir yıl sonra bırakmak zorunda kaldım ki annem mutlu olsun şehir değiştirir orda bi okul okurum dedim. Annemin beraber olduğu adam vasıtasıyla da orda bir adamla tanıştım aslında bizi ikinizde evlenilecek insanlarsınız diye zorla tanıştırdılar. Biz aradan biraz zaman geçtikten sonra bu adamla birbirimizi sevmeye başladık ve tam bugün bir yıl oldu. Bir yıldır da başımıza gelmeyen kalmadı. Annem bana namussuzluk yaptın diye konuştuğu adamın lafıyla iftira attı intihar ettim 4 gün yoğun bakımda yattım çıktıktan sonra yüzleşmek istedim annemle ve iftira attıran o konuştuğu adamla. Annem adam için beni sildi ve adamı tercih etti. Bende sevdiğim adamla birlikte eşyalarımı topladım ve İstanbul onun evine gittim tabi gitmek öyle kolay olmuyor arada anlatılması bile zor çok şey yaşattılar bize. Neyse sonra biz ailelerin rızası olsun dedik annem babamı ikna etti istemeye geldiler yüzükler takıldı annem ortalığı karıştırınca benim sözlüm de pek altta kalmadı haksızlığa susamadı kendisi. Ertesi gün yüzükleri babam bana zorla attırdı annenin etkisiyle. Biz her zorluğa rağmen ayrılmak istemedim. Tekrar devam ettik ve uç ay birlikte yaşadık sevdiğim adam benim ailemin bize yaptıklarını devamlı yüzüme vurdu ve dayanamadım ailemin evine geri döndüm burada onlar baskı İstanbul da sözlüm baskı yaptı derken ailemle sözlüm mahkemelik oldu hakaretten tehditten. Ben şimdi ailemin yanındayım sözlümü çok seviyorum oda beni çok seviyor sevgisinden hiç şüphem yok. bize hiç düzgün bir dönem geçirmemiz için izin vermediler. Hala ailem onu istemiyo oda ailemi istemiyor. Arada kalmaktan da tükendim annemi hiç affedemiyorum babamıda. Sevdiğim adamdan da kopmak istemiyorum eğer iki ay sonra işim okulun bitince sözlümle evlenmezsem beni bitirecekmiş tamamen. Ailemde hiç bir zaman destek olmuyor onunla evlenirsen bizi sil diyorlar. Ben mutlu olacağımıza inanıyorum ama orta yol bulunmuyor annem sayesinde. Babama beni düşman etti sildirdi. Çok hastanelik oldum sinirden stresten günde 6-7 hap kullanmak zorunda kaldım ağır hastalıklarım oldu ve hala gönlü yok ona gidiyorum ailemi istemiyordu ailem onu istemiyor fikirlerinizi bekliyorum lütfen laf olsun diye değil yardımcı olmak adına yazın.

Konu açman lazım bir derdim var sayfasına git üstte konu aç yazıyor. Burdan yorum alamazsın

Kesinlikle kaçma onlarda senin iyiliğini istiyorlar. Erkek arkadaşın ne mezunu ? Onunda dışarıdan okuma imkanı var mı ? Tamam şimdi çok güzel ama ilerde ne olacağını bilemezsin. Başın önde evine girmek koymayacak mı ? Üstelik sen mutlu bir şekilde çıkmayacksın evden içine sinecek mi ? Anne baba rızası önemli değil mi ? Zaten nasibinse olur. Kaçmak kolay yol ve kolaya kaçmamalısın.

Ben üniversite mezunuyum o lise terk. Ne olursa olsun ailemin evinden düzgün çıkmak istedim ailem buna müsade etmiyor bu şekilde de benim içime hiçbir zaman sinmeyecek konuda biliyorum

Ben üniversite mezunuyum o lise terk. Ne olursa olsun ailemin evinden düzgün çıkmak istedim ailem buna müsade etmiyor bu şekilde de benim içime hiçbir zaman sinmeyecek konuda biliyorum
Benim eski erkek arkadaşım da lise terkti. Ben üniversite okuyorum ailem çok karşı çıktı. Eski diyorum çünkü ayrıldık ama ben bitirdim ve kk da konu açmıştı gözüm o kadar kararmış ki hep onu savunmuştum . Kk üyeleri çok haklıymış haklarını helal etsinler. Ben demiyorum ki illa boşanırsınız ama bizim aile de çok var eğitim durumu denk değil ki boşanan ve benim ailem de çok karşı neden okumadı çabalamadı ben eski arkadaşımı aöl yazdırttım o kadar kolay ki mezun olması. Bence ailenizin de vardı bi bildiği mezun olduktan sonra bi süre çalışın. Allah korusun kaçıp ayrılsanız aileniz biz sana dememiş miydik diyecek. Kendini geliştiriyor mu iş durumu iyi mi ? Kitap okur mu ?

Kişisel gelişim kitapları okuyor sadece.iş durumunda tanıştığımızda iyiydi şuan bu olaylar sebebiyle gittikçe kötüye gidiyor. Toplamaya çalışıyor oda kendini.

Kişisel gelişim kitapları okuyor sadece.iş durumunda tanıştığımızda iyiydi şuan bu olaylar sebebiyle gittikçe kötüye gidiyor. Toplamaya çalışıyor oda kendini.
Ee o zaman evlenseniz ne olacak hemen ? Mutlu olabilecek misiniz ? Erkek arkadaşınızın da işi düzelsin ki o da kendini iyi hissetsin genel de okuduğum kadarıyla sizi yansıtabilir ne kadar sevse de bu da kavgaya dönüşüp evlilikte zedelenme yapabilir. Bence yapmayın o toparlansın siz biraz çalışın elinize para geçsin ailenizde kötü düşünmüyor ev bırakalım kızımıza diyorlar bu kadar beklemişsiniz kısa bir süre daha bekleyin. Onlar bizim kötülüğümüzü istemezler. Hem lise terk ya aöl yazılında örgün öğretim de ne kadar puanı varsa aöl kredi olarak geçiyor. 8 dönem yani 2,5 sene de 192 alabilirse mezun oluyor ailenize de okuyor dersiniz okuyacak dersiniz. İlerde bir ömür pişman olabilirsiniz lütfen biraz daha sabır.

906198, member: 711756"]Ailen neden istemiyor
Ailem bitince okul calisayim istiyor. Ev alacaklar yardım edeyim istiyorlar. Düğün çok para olmaz diyor annem. Babam bana nasıl evlenmek istediğini söylersin diyo. Aday üniversite mezunu değil ve bizim memleketten değil diyorlar. Diyorlar da diyorlar[/QUOTE] bu ailelerin çocuğunu teminat olarak görmesindeki mantık nedir çözemedim

Hiçbir sevgi hiçbir anlayış hiçbir aşk bana kaçarak evlenmeyi zorunlu gösteremez. Hiçbir anne baba bunu haketmez. En azından annenin geceleri ahh demene dahi gözlerini açıp çocuğumun nesi var diye kalp çarpıntısıyla o uykulu gözlerle çocuğuna bakması bile bir kızı bu saçma durumdan döndürmeli. Vicdan bunu gerektirir. Anneden emilen bir damla sütün hakkı için bir erkeğin sevgisini(!) Aşkını(!) reddedemiyorsan eğer düşün ki anneniz size o sütü haram kıldı. Emdiğiniz tüm sütü tüm haklarını haram etti. Ne yapacaksınız? Bir erkeğin ve sizin nefsani duyguları yüzünden bir anneyi bir babayı kırıp geçmek bana çok vicdansızca geliyor mantık bulamıyorum

Bende bunları düşünmesem burada bu şekilde insanların düşüncesini almak istemem Vicdan bende olduğu için hala düşünüyorum bu kadar önyargılı yaklaşmayın insan başkasının yaşamadığı şeylere yorum yaparken çok kolay yapabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…