kaçarak evlenmek zorunda olmak

Peki annen ne dusunuyor bu konuda?
Odami uygun gormuyor sevdiginle evlenmeni?
Simdi dusununce; abinler bile sevdigiyle evlenememis baban yuzunden, bu baba erkeklerine yumusamadiysa kizina yumusarmi muamma.
Bide adiyaman yoresini bilmem am, 5 abim var demissin. Allah gostermesin namus davasi olmasin sonra?? Pesine felan duserler abin giller??

Ergenlik donemlerimde bir tanıdığımizin evlilik hikayesine tanık oldum. Ailesi asla olmaz dedi mesleğini falan öne sürüp tanismayi bile kabul etmediler. Kız baya direndi ama olumlu sonuç alamayınca ayrılmaya karar verdi. Sevdiği ne yaptı biliyor musunuz? Kalktı evlerine geldi, çıktı babasının karşısına ne kadar sevdiğini anlattı, ağladı bile. Kızın babası öyle ikna oldu tanimaya. Şimdi en sevdikleri damadı.

O zamandan beri hep aklımda, böyle örnekler varken ben neden ben ailemi uzeyim. Gerçekten seven isteyen adam bir yolunu bulur kabul ettirir kendini, sevdigini boyle bir ikilemde birakmaz. Öyle oturduğu yerden hadi kacalim diyen adamla ben kaçmam, bence sizde kacmayin.

Merhabalar ben üniversite son siniftayim. Uzun suredir birlikte olduğum çok mutlu bir birlikteligim var. (Çok sukur Rabbime). Aileme evlenmek istedigimi söyledim alabileceğim en kötü tepkiyi aldım. Ben rızalarıyla olsun istiyordum hala da istiyorum ama kesinlikle konusunu bile açmak istemiyorlar kıyamet kopuyor iş dayağa kadar geldi ve namus meselesi oldu. Ben sadece karşı tarafın ailesinin tanismk istediğini söyledim. Şimdi çok kirginim ve kötüyüm. Okulun bittiği gün kaçmayı düşünüyoruz. Benim için çok zor ama kalbim de söz dinlemiyor. Ailem asla affetmeyecek. Kaçarak evlenenlerden mesaj bekliyorum. Lütfen yazın bana
Bunu okuduktan.sonra karar ver istersen.konunu 2,3 saat once ojudum gorur gormez atmak.istedim :KK43: bizzat yasayan ve goren.biri agzindan dinleyin.birde
Screenshot_2016-01-30-03-44-10.webp
Screenshot_2016-01-30-03-48-50.webp

Kendi arkadaslarimdan 2 tanesi kacarak evlendi. Aile rizasi olmayan evlilikten hayir gelmiyor. Baslarindan bela kurtulmadi. Bence zamanla ailen bu fikre alisir. Okulunu bitir meslegini al. Senin tursunu kurcak halleri yok ya, bide izin vermemelrrinin altinda cocukla ilgili ozel bi neden olmasin?

Anne baba rızası olmadan yapılan evliliklerin çoğu mutsuzlukla sonuçlanıyor. Ben buna kendi ailemde sahit oldum. Okumuşsun ne güzel senin daha akıllıca düşünüp o şekilde hareket etmen gerekir. Bazı şeyleri zamana bırak acele karar veriyorsun bence. Sonra pişman olacağın şeyler yapma derim.

Begenmeye eli varmiyor insanin ornek icin alunti yaptim Allah huzurlu yuva mutluluuk nasip etsin devami da hep boyle olsun insaAllah sizi uzenleri yola getirsin amin

Sevgili konu sahibesi bakin bunlari dikkate alin tehlikeli seyler düşünüyorsunuz sadece ask evlilik icin yetmez istihareyapin hadi diyelim iyi cikti ama aile onayi sart ailesiarkasinda olmayani ezebilirler bugenel kuraldir sizin sevdiginiz yya da ailesi boyle yapardemiyorum ama ihtimali bile urkutucu degilmi ?lutfen yazilanlari dikkate alin bir abla nasihatu olarrak kismet ise gelir olurmerak etmeyin dua edin
Aminn inş. Evet haklısınız ben onu da yaşadım bu arada üstelik normalde çok iyiler ki düğün alışverişi yapılana kadar da öylelerdi. Nasıl istiyorlarsa öyle oldu. Kendi istediğim şekilde alabilmek için bir sürü borcun altına girdim. Toparlayamıyoruz kaç yıldır. Ailem de hiç yardım etmedi. Öyle kimsesiz gibi evlendim hala da kardeşimin eşi bitane benimki de sokak köpeğinden değersiz gözlerinde. Ha eşim çok mu kötü. Diğer eniştelerinden hiç bir farkı yok. Üstelik eş olarak da ondan daha iyi. Önce beş yıldı şimdi on yakında on beş yirmi demeye başlarlar pişmanım çok mutsuzum dememi bekliyorlar. Siz haklıymışsınız dememi bekliyorlar. Eşimden memnunum ama bunca eziyet çekeceğimi bilseydim bir kere daha düşünürdüm

Son düzenleme:
Anne baba rızası olmadan yapılan evliliklerin çoğu mutsuzlukla sonuçlanıyor. Ben buna kendi ailemde sahit oldum. Okumuşsun ne güzel senin daha akıllıca düşünüp o şekilde hareket etmen gerekir. Bazı şeyleri zamana bırak acele karar veriyorsun bence. Sonra pişman olacağın şeyler yapma derim.
Zaten mutsuzlukla sonuçlanmasa bile izin vermiyorlar ki Mutlu olmana

Sevdigin kisi ne is yapiyor isi varmi ??? Bnce aileni cignyp gecme iki gun sonra gine onlara siginacksin evlilik zorrrrr evlenince deisiyorlar cokkk gorduk

Tepkileri henüz öğrenci olduğun için olabilir mi?
Okulu bitirdikten sonra bence konuyu tekrar konuş.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama okulu bitirince rızaları olacaktır diye düşünüyorum.

gozyasimdertli gozyasimdertli evlilik sadece aşık olduğun Ada'mla gerçekleşen bişey değil ki. Bunun kaynanası kaynatası kaynı görümcesi eltisi var. Sen daha eşinin ailesiyle tanışmamışsın Nasıl insanlarla biraraya geleceğini bilmiyorsun. En kral aşkları bile söndürebiliyor bu unsurlar ona göre hesabını kitabını yap da evlenmeye karar ver bence

Merhabalar ben üniversite son siniftayim. Uzun suredir birlikte olduğum çok mutlu bir birlikteligim var. (Çok sukur Rabbime). Aileme evlenmek istedigimi söyledim alabileceğim en kötü tepkiyi aldım. Ben rızalarıyla olsun istiyordum hala da istiyorum ama kesinlikle konusunu bile açmak istemiyorlar kıyamet kopuyor iş dayağa kadar geldi ve namus meselesi oldu. Ben sadece karşı tarafın ailesinin tanismk istediğini söyledim. Şimdi çok kirginim ve kötüyüm. Okulun bittiği gün kaçmayı düşünüyoruz. Benim için çok zor ama kalbim de söz dinlemiyor. Ailem asla affetmeyecek. Kaçarak evlenenlerden mesaj bekliyorum. Lütfen yazın bana
Sakın ha sakın anneni babanı çiğneme sonra bin pişman olursun önce hayatını kur düzenini kur eline parani al özgüven sahibi ol koca kaçmıyor canım önce hayat düzen para özgüven diyorum evlilik en son is

Zaten mutsuzlukla sonuçlanmasa bile izin vermiyorlar ki Mutlu olmana
Nasıl garantiymiş gibi konulabiliyorsun, yani senin onunla mutlu olacağın belli değil ki. Şuan sağlıklı düşünemiyorsun bence. Biz ne desek boş, sen yine bildiğini okuyacaksın. Evlilikte anne baba rızası çok önemli sana birtek bunu derim daha da bişey demem

Ben düğünle evlendigim halde kocam bana laf söylüyor bazen. Benim ailem istemiyordu eşimi o da kacalim diyodu çok şükür öyle birşey olmadı. yoksa hiç yüzüm olmazdı Äileme karşı.
eltim kaçtı kaynanam bile söylüyor "kacmasaydin" diye. Aman ha öyle bişey yapma koca bulunur aile bulunmaz

Kalbim söz dinlemiyor lafı bana çok komik geliyor.Okulun bir bitsin kendi ayaklarının üzerinde dur ailen hala kararlı olduğunu görünce zaten tanımak isterler.Ne bu acele ikinizde birbirinizden eminseniz biraz daha bekleyebilirsiniz :KK59:

Son düzenleme:
Nasıl garantiymiş gibi konulabiliyorsun, yani senin onunla mutlu olacağın belli değil ki. Şuan sağlıklı düşünemiyorsun bence. Biz ne desek boş, sen yine bildiğini okuyacaksın. Evlilikte anne baba rızası çok önemli sana birtek bunu derim daha da bişey demem
Alıntıyı yanlış yaptın galiba. Ben zaten evliyim. Ailemin istemediği biriyle evlendim. Pişman ettiler sağolsunlar. Ana baba Rıza'sı tabiki önemli ama artık bir evlilik olmuşsa ortada bir çocuk da varsa uzatmaya gerek var mı heleki bekledikleri şeyler yaşanmamışsa

sakın kaçma. inan birgün kacmasaydın oluyor yanıtı.

bende aynı durumdaydım aynı seylerı yasadım kactım ne kıymet biliniyor ne bişey.
bide üstüne üstlük hep onun ailesi üstün oluyor senınkı ezık. sen karsı tarafın gozunde kendı ıstegıyle geldı oturdu konumunda oluyorsun sakın yapma bu hatayı

gozyasimdertli gozyasimdertli evlilik sadece aşık olduğun Ada'mla gerçekleşen bişey değil ki. Bunun kaynanası kaynatası kaynı görümcesi eltisi var. Sen daha eşinin ailesiyle tanışmamışsın Nasıl insanlarla biraraya geleceğini bilmiyorsun. En kral aşkları bile söndürebiliyor bu unsurlar ona göre hesabını kitabını yap da evlenmeye karar ver bence[/QUOTE] ailesiyle tabiki de tanıştım. 4 yıldır tanıyorlar beni. Babası yok zaten annesi ile kardeşleri ile tanışıyoruz çok yakından.

Alıntıyı yanlış yaptın galiba. Ben zaten evliyim. Ailemin istemediği biriyle evlendim. Pişman ettiler sağolsunlar. Ana baba Rıza'sı tabiki önemli ama artık bir evlilik olmuşsa ortada bir çocuk da varsa uzatmaya gerek var mı heleki bekledikleri şeyler yaşanmamışsa
Oooo pardon ya ben konu sahibi sandım. Tabiki sizin durumunuz bambaşka, öyle bir durumda artık yapılacak bir şey yok. Artık ailenin unutması gerekir eskileri.
Ben yazdıklarımı konu sahibi için diyorum

Ailen hakli. Acele karar verip pisman olmani istemiyorlar. Universite yeni bitecegine gore daha yasin genc. Ise basla hayati ve insanlari o zaman taniyacaksin. O zaman fikirlerin degisecek. Bu nedenle evlenme karari almak icin cok erken. Neden bu acele? Her seyin bir yolu yordami bir zamani var. Universite ogrencisi kiza gorucu gelmemeli bence. Ayaklarinin ustunde durana kadar bu isi askiya al.
Belki kararlarini, dusuncelerini, onyargili olmalarini begenmiyorsun ama onlar senin ailen ve tek istedikleri senin mutlu olman.
Bu devirde hemsire adayi bir kizin kacma dusuncesini de yakistiramadim.

Back
X