- 26 Eylül 2013
- 1.832
- 2.513
- 358
- Konu Sahibi gozyasimdertli
Evleneceğin adamın üniversite okumamış olması seni de belki ilerde olumsuzluklar yaşamaya itecek. Bunu iyi düşün. Kendisini geliştirmiş, senden iyi kazanan, akıllı, oturmasını kalkmasını yerinde konuşmasını bilen, çalışkan bir adamsa sorun yok. Olursunuz. Ama sana tavsiyem kaçmayı şimdilik rafa kaldır. Mezun olduktan sonra istediğin yerde gir işe. Bir süre sessiz kalmayı dene bakAlım. Şu durumda evlenmennde çözüm değil gibi görünüyor yazdıklarından. Şimdi bunu yapıyorlarsa evlenince de rahat bırakmayabilirler. Evlenmek istediğin adamı iyi tanımaya çalış derim. Zamanında bende birini tanıştırdım ailemle, istemediler, ama sizinkilerinki gibi bir tepki vermediler. Hiç istemediler başta bitireceksin dediler sonra benim çok üzüldüğümü görüp tanımaya çabaladılar, ama bunlar çok uzun zaman alan şeyler tabi. Evlenirsen yalnız kalırsın diyen annem( yani evleniren biz yokuz demek istedi) 700 km yol gitti annesini babasını evini yaşamını görmek için. Ama ne oldu biliyormusum bu süreçte ben o adamı daha başka tanımaya başladım. Anladım ki evlenirsem aile meselesi hep önümüze gelecek, ailemle kendisini karşı iki taraf gibi görmeye başlayacak falan filan. Dedim gerek kalmadı bitecek. Çok büyük acı çektim , o zamanlar aileme de çoook kırıldım kinlendim, uzaklaştım onlardan ( sonradan bu kadar yapıcı olmalarına rağmen) ki ben senden 2-3 yaş büyüktüm bunları yaşadığımda. Çalışıyordum. Demem o ki, ailen doğru değil ama iyi düşün istediğin adam da doğru olmayabilir. Bekar adını dula çıkarma derler bizde. Bir süre çalışıp bekar hayatı yaşa derim. Gözünü açmış o adamı görmüşsün halbuki daha hayatta görmen yaşaman gerekenler var. Bu hakkı alma kendinden.