• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlenen var mı?

Sen bi doktora git önce bi baktir okudugun yere ne zaman gideceksin bakın bakalım sagliklimi

Öncelikle kırıcı yorum yapmayın lütfen :KK43: erkek arkadaşımla birlikte olduk ve hamile olduğumu öğrendim. Onun ailesi halledin bu işi dedi ama ben aldırmak istmedim. Erkek arkadaşım da hep destekçim oldu bu konuda. Farklı şehirlerde olduğumuz için çok şükür ki aldıramadık bebeği. Şimdi gitmeye karar verdik. Ama nasıl olcak ne yapcaz beş parasız bilmiyoruz. Akıl verin lütfen :KK43: ve sakın kınamayın.. Allah kimseyi yanlışa düşürmesin..
aldirmak da kacmak da cok buyuk hatalar inanki sonra anlayacaksin orta yolu bulmaya calisin

Yok aileye söyleyince evlenecekler tabi. Yani neden baba evinde dursun. Aileye söyleyince ya çok tepki verecekler ve evden kaçacak ya da kabul edecekler evlendirip kapatılacak olay. Zaten diğer seçenek de evden kaçmak. O yüzden dedim.
Sonuçta durum ortada. Bu durumun seçenekleri de ortada. Malesef herhangi bir plan süper görünmüyor ama kötünün iyisini seçmek lazım.
Dayak diyor ama tatlım. Bizimki daha karnımda hissettim anneyim ben durumlarında. Hamile ve dayak?
Bana çok riskli geldi.
Ne bileyim, gözlerine görünmemek daha mantıklı geldi bana.
Fakat erkeğin ailesi de korkunç geldi bana. Aldırın da aldırın, oğlanı yolluyoruz aldırın, çocuğu aldırın düğün yapalım. Bu nedir ya?
Yani düşünmek istemiyorum ama kardeşim böyle bir şey yapsa ailecek böyle mi davranırdık diye düşündüm. Ortalama bir kız ailesi evet, iyi tepkiler vermez toplumumuzda. Bu durumda bir taraf kalıyor, o da bizim ailemiz oluyor. Yani o çocuğu kardeşim yapmış işte, öyle veya böyle bebeğin bir ebeveyni benim kardeşim. Yani o da ne yapacağını şaşırmış konumda, şaşkın bir halde iken uzaktan kumanda ile direktifler yağdırıp en hızlı çözümü(!) sunmak bana oldukça sığ geldi. Evet yaptıkları şeyin sorumluluğunu almalılar, fakat bundan önce aile denen aşılması gereken bir duvar var ortada.
Kız şu an mide bulantımı nasıl açıklarım, çok yiyorum sorarlar mı, karnım çıktı mı derdindeyken telefonda şöyle yapın böyle yapın demek...

Dayak diyor ama tatlım. Bizimki daha karnımda hissettim anneyim ben durumlarında. Hamile ve dayak?
Bana çok riskli geldi.
Fakat erkeğin ailesi de korkunç geldi bana. Aldırın da aldırın, oğlanı yolluyoruz aldırın, çocuğu aldırın düğün yapalım. Bu nedir ya?
Yani düşünmek istemiyorum ama kardeşim böyle bir şey yapsa ailecek böyle mi davranırdık diye düşündüm. Ortalama bir kız ailesi evet, iyi tepkiler vermez toplumumuzda. Bu durumda bir taraf kalıyor, o da bizim ailemiz oluyor. Yani o çocuğu kardeşim yapmış işte, öyle veya böyle bebeğin bir ebeveyni benim kardeşim. Yani o da ne yapacağını şaşırmış konumda, şaşkın bir halde iken uzaktan kumanda ile direktifler yağdırıp en hızlı çözümü(!) sunmak bana oldukça sığ geldi. Evet yaptıkları şeyin sorumluluğunu almalılar, fakat bundan önce aile denen aşılması gereken bir duvar var ortada.
Kız şu an mide bulantımı nasıl açıklarım, çok yiyorum sorarlar mı, karnım çıktı mı derdindeyken telefonda şöyle yapın böyle yapın demek...

Dayak kısmını görmedim ben :(
Daha çok üzülmelerinden çekiniyorum yazınca öyle bir aile değildir diye düşünmüştüm. Ama dövecek adam kaçınca da bulur gibi geliyor bana. Yani kaçınca peşini bırakcaklar mı sanıyorsun?

Bana çok riskli geldi.

Bir de ben açıkçasın ne tavsiye vereceğimi bilemediğimden sadece okulu dondurun bari demeye gelmiştim. Niyetim kimseye sığ bir öneride bulunmak değildi. Ama bu durumda 3 seçenek var. Aldırmak, kaçmak, aileye söylemek. Yani bunlardan hangisi sığ olmayan bir öneri olacak ki? Hangisi oturduğum yerden yapacağım bir öneri olmayacak. Evet kaçmalısın deseydim daha mı konu sahibini düşünen bir öneri olacaktı? Ben tam anlamadım açıkçası ne demek istediğini. Yani senin tavsiyen ne?

Dayak kısmını görmedim ben :KK43:
Daha çok üzülmelerinden çekiniyorum yazınca öyle bir aile değildir diye düşünmüştüm. Ama dövecek adam kaçınca da bulur gibi geliyor bana. Yani kaçınca peşini bırakcaklar mı sanıyorsun?
Yani yenilecek bir dayak varsa ortada, benim felsefem şansımı denemek olur. Yani kaçardım. :KK53:
Nasıl olsa dayak yiyeceğim sizden deyip diplerinde yaşamaya devam etmek fazlaca teslimiyet olur gibi. o_O

Bir de ben açıkçasın ne tavsiye vereceğimi bilemediğimden sadece okulu dondurun bari demeye gelmiştim. Niyetim kimseye sığ bir öneride bulunmak değildi. Ama bu durumda 3 seçenek var. Aldırmak, kaçmak, aileye söylemek. Yani bunlardan hangisi sığ olmayan bir öneri olacak ki? Hangisi oturduğum yerden yapacağım bir öneri olmayacak. Evet kaçmalısın deseydim daha mı konu sahibini düşünen bir öneri olacaktı? Ben tam anlamadım açıkçası ne demek istediğini. Yani senin tavsiyen ne?
Yok sana demedim zaten, oğlanın ailesi telefonda kriz yönetimi yapıyormuş ya. Ona dedim ben.
Ya ne bileyim oğullarının hayatını kökünden değiştirecek bir ihtimal var. Bir kızı karşılarına alıp oturup konuşsalardı en azından yani.

Yok sana demedim zaten, oğlanın ailesi telefonda kriz yönetimi yapıyormuş ya. Ona dedim ben.
Ya ne bileyim oğullarının hayatını kökünden değiştirecek bir ihtimal var. Bir kızı karşılarına alıp oturup konuşsalardı en azından yani.

Anladım. Şimdi yazıp da konu sahibini üzmek istemedim. Ama benim hayalimde bütün hayatları önlerinde olan iki genç var. Okulu bitirecekler, meslek edinecekler belki yüksek lisans yapacaklar, kariyerlerinde yükselecekler. Ve bütün bunlar kaçınca olmayacak. Asgari ücretle bir yere girebilirlerse ne ala. O kadar çok iş arayan var ki. İş bulabilecekleri de muamma. Burda eşi 2 bin alan insana bile bebek şu kadar masraflı bu kadar masraflı diyoruz. Bir düşün bir edi bir büdü ne yapacaklar kaçınca. Tabiki de karşıda çekip vuracak bir aile varsa koşarak uzaklaşsınlar. Kaçmaktan başka yapacak hiç bir şey yok. Ama ben ailemin dökeceği gözyaşlarına hayal kırıklıklarına üzülüyorum diyince acaba demiştim. Hani sizin bizim gibi üzülüp kızıp ama gene de bağrına basacak insanlardan mıdır ailesi.
Off çok zor. Allah bir çıkar yok göstersin konu sahibine. Korunmayı akıllarına bile getirmedikleri için iyi bir kızmayı haketseler de bu onlara bir ders olmuştur umarım.

Öncelikle kırıcı yorum yapmayın lütfen :KK43: erkek arkadaşımla birlikte olduk ve hamile olduğumu öğrendim. Onun ailesi halledin bu işi dedi ama ben aldırmak istmedim. Erkek arkadaşım da hep destekçim oldu bu konuda. Farklı şehirlerde olduğumuz için çok şükür ki aldıramadık bebeği. Şimdi gitmeye karar verdik. Ama nasıl olcak ne yapcaz beş parasız bilmiyoruz. Akıl verin lütfen :KK43: ve sakın kınamayın.. Allah kimseyi yanlışa düşürmesin..
Sni asla kınamam asla. Rabbim yardımcın olsun ama bnce kaçma ben o zıkkımı yaptım. Bana özelden yazsana.

Anladım. Şimdi yazıp da konu sahibini üzmek istemedim. Ama benim hayalimde bütün hayatları önlerinde olan iki genç var. Okulu bitirecekler, meslek edinecekler belki yüksek lisans yapacaklar, kariyerlerinde yükselecekler. Ve bütün bunlar kaçınca olmayacak. Asgari ücretle bir yere girebilirlerse ne ala. O kadar çok iş arayan var ki. İş bulabilecekleri de muamma. Burda eşi 2 bin alan insana bile bebek şu kadar masraflı bu kadar masraflı diyoruz. Bir düşün bir edi bir büdü ne yapacaklar kaçınca. Tabiki de karşıda çekip vuracak bir aile varsa koşarak uzaklaşsınlar. Kaçmaktan başka yapacak hiç bir şey yok. Ama ben ailemin dökeceği gözyaşlarına hayal kırıklıklarına üzülüyorum diyince acaba demiştim. Hani sizin bizim gibi üzülüp kızıp ama gene de bağrına basacak insanlardan mıdır ailesi.
Off çok zor. Allah bir çıkar yok göstersin konu sahibine. Korunmayı akıllarına bile getirmedikleri için iyi bir kızmayı haketseler de bu onlara bir ders olmuştur umarım.
Bak işte, biz ikimiz bile seçimleri ve sonuçlarını tartışıyoruz. Bu tartışmayı, o aile yapacak. Bak evladım hayat senin ama bunu seçersen böyle olabilir diyecekler. Ailecek karar falan verilecek. Yani aile olmak bu, yoksa ne manası var ki?
Ben buraya takıldım. Yoksa benim de muhteşem çözüm önerilerim yok. Olamaz da. Çünkü durum muhteşem değil başta. Evet pek parlak değil, ama en azından iyi düşünülmeli ve karar alma sürecinde biraz destek olması iyi olurdu.
Ya da ben fazla romantiğim. Bilemedim.

Hanımlar kürtaj fikri vermeyin 11. Haftada bir tek Kıbrıs'ta yaptırabilir yasal süreyi çoktan geçmiş, anne için risk artık.
Öyle bir konu ki, kaç desek gidecek yerin yok, ailene söyle desek kolayca herkesin kaldırılabileceği olay değil. Her şartta ailen seni silecek, kısa sürede evlenmek istemenin açıklaması da olmaz ki, acelen ne dediklerinde verecek cevabın yok.
Annene söyleyebilir misin?

Şu an o kurguluyor kaçarız işe girerız evlenırız fılan.artık yaşam cok zor dedıgınız gbı evlı ınsanlar bıle butcelerını dusunup cocuga karar verıyolar.Bu durumda arkadasa ve sevgılısne sahıp cıkacak bı aile şart.hem aıleme soyleyemem dıyor hem doğurucam dıyor.kaçsada duyulacak olay.Konu sahıbıne kaç desek kaçmıyor.aldırmak ıstemıyor.aileme soyleyemem dıyor.ne yapıcak ben anlamadm.Allah yardımcısı olsun.Eğer o masum yavruda dogacaksa en cok yardımcısı olsun

Madem yaz sonu evleneceksiniz erkene alın düğünü ailenize söyleyin ama sakın aileyi silip ezip böyle bir evlilik yapmayın yanlış yanlışla telafi edilmez gençsiniz olabilir bence anlayışla karşılayacaklardır diğer türlü daha zor ailen için
Düzeltme : beni öldürürler demişsiniz ama bence bazen tahmin ettiğimiz gibi gelişmez olaylar belki beklediğiniz gibi tepki vermeyecek aileniz evlenmenize müsade edecek

Son düzenleme:
Kınamıyorum sizi fakat kızdım doğrusu.. Hangi anne baba kardeş üzülmez ki bu duruma? Hepimiz isteriz ki kardeşimiz, kızımız okulunu bitirsin ayakları üzerinde dursun ve sonra bu işlere kalkışsın. Kaçmak fazlaca bencil bir düşünce değil mi?

Bu bebeği mutlaka doğurmaya karar vermişsiniz anladığım kadarıyla, bunun üzerinden yorum yapacağım: Madem bu kadar cesur bir karar verdiniz, bari annenize söyleyin en azından anneniz bilsin, sizi oracıkta öldürmeyeceği kesin yani. Kaçmak asla çözüm değil, bazen herşeyin açığa çıkması bizi çok korkutsa da daha kötü durumlara düşmemek için gereklidir.

Evet insanin aklina ilk once "Ailene soyle ilk basta kizsalar bile affederler ve sahip cikarlar " vs . Demek geliyor .
Ama oyle olmuyor . Herkesin aile yapisi ,bu durumu ne sekilde kaldiracagi vs farkli .
Ben de olsam diyemezdim aileme . Ve sanirim tek carem kacmak olurdu .
İşte keske bu duruma gelmeden once temkinli davransaydiniz . Keske demenin de bi faydasi yok da neyse .
Insallah sevgiliniz size sahip cikar yari yolda birakmaz . Kactiginiza biraz da olsa deger .

Kaçmaktansa diğer seçeneği düşünseymişsiniz keşke :(

Artık yapılacak birşey kalmamış... umarım hiç pişman olmaz hep mutlu olursunuz..

Kınamıyorum ama çok kızıyorum. Kaç yaşına gelmişsiniz çocuk nasıl olur biliyorsunuz ama korunmayı düşünmüyorsunuz... Neyse hadi bunu geçtim. Kaçmak kesinlikle bir seçenek olmamalı. Ailenize söyleyin. Sonucu ne olursa olsun. Kaçtığınız takdirde daha çok üzülecekler. Hamile olmanız gerçeği dışında bir de kaçma olayını eklemiş olacaksınız. Ayrıca başka bir şehirde yeniden hayat kurmaya çalışmak hiç de kolay değil. Hele de destek olacak kimse yokken. Napın edin aileleri ikna edin ve hızlı bir nikah yapın. Okulunuza da bu dönem devam edin. Aldırın demeye gönlüm razı değil ancak aldırmak bile kaçmakdan daha mantıklı görünüyor.

Back