• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlenen var mı?

Biz burda meraktan çatlıyoruz,o bi kelime "iyiyim" ya da "yazamıyorum" diye yazmıyor,bu konu bende inandırıcılığını kaybetti..

Bence çocuğu düşürmeye uğraşıyor.

Ustune ustluk gebelıkle alakalı bısıler bakmasıda manıdar
Gizemli olmak mı hoşuna gidiyor ki?
Çok zor olmamalı bir kelime yazıp çıkmak..
Ya da deki;hepinizi kekledim hakkınızı helal edin de,bizde rahatlayalım

Bence çocuğu düşürmeye uğraşıyor.
Ayni şeyi düşünüyorum, çığrından çıktı düşünceleri heralde.
Yada bizimle dalga geçiyorsa da aman büyük iş yaptın tebrik ediyorum diyorum, madalya takarlar artık sana, herkesi kandırdım oh uzaktan izledim diye Mutlu oluyorsan vay senin aklına ben , Allah sorsun ne diyim

12 haftalıksa çok zor
Ben evli değilim, bu konulardan anlamam; ama bu kızı ilk okuduğumda "eşek gibi beni gelin alacaklar" yazdığında evlenmek için hamileliğini kullandığını düşündüm.
Ailemden dört tane kız gelin ettik biz Trabzon'a, dört sene de ben orda bulundum. Dışardan gelen öğrenciye iyi gözle bakmıyorlar, sevmiyorlar yani, üstüne bi de nikahsız hamile kalınca iyice ön yargı oluşmuştur ailede. Hamile kalmış bir kızı kendilerine gelin olarak almaları imkansıza yakın gibi bir şey. Doktordan sonra çocuğun babası ile konuşacaktı, öyle demişti bana. Bence baba da kabul etmedi.

Ben evli değilim, bu konulardan anlamam; ama bu kızı ilk okuduğumda "eşek gibi beni gelin alacaklar" yazdığında evlenmek için hamileliğini kullandığını düşündüm.
Ailemden dört tane kız gelin ettik biz Trabzon'a, dört sene de ben orda bulundum. Dışardan gelen öğrenciye iyi gözle bakmıyorlar, sevmiyorlar yani, üstüne bi de nikahsız hamile kalınca iyice ön yargı oluşmuştur ailede. Hamile kalmış bir kızı kendilerine gelin olarak almaları imkansıza yakın gibi bir şey. Doktordan sonra çocuğun babası ile konuşacaktı, öyle demişti bana. Bence baba da kabul etmedi.
Sizin KTÜ'de tanıdığınız var mı şu an?

Ben hem Trabzonluyum hemde orada okudum..
Dediğinize şu noktada katılmıyorum.
Genelde hamile olduğunu öğrenince sahiplenmeleri gerekirdi..
Çünkü cok önemlidir oğullarının çocuğu sonuçta..
Ama tabi herkes bir değil benim dediğim genelde böyle olur ama aile yapıları ve düşünceleri nasıl bilmiyoruz..
Belki çoçuğun ailesi hiç böyle bişeyden haberi bile Yok cocuk uydurdu..
Zaten ben böyle bi konu olduğuna bile inanmıyorum en basından beri ya görücez nasılsa bakalım.

Ben hem Trabzonluyum hemde orada okudum..
Dediğinize şu noktada katılmıyorum.
Genelde hamile olduğunu öğrenince sahiplenmeleri gerekirdi..
Çünkü cok önemlidir oğullarının çocuğu sonuçta..
Ama tabi herkes bir değil benim dediğim genelde böyle olur ama aile yapıları ve düşünceleri nasıl bilmiyoruz..
Belki çoçuğun ailesi hiç böyle bişeyden haberi bile Yok cocuk uydurdu..
Zaten ben böyle bi konu olduğuna bile inanmıyorum en basından beri ya görücez nasılsa bakalım.
Şöyle ki kızın ahlak yapısını beğenmedikleri için gelin olarak kabul etmezler; ama çocuğu nüfusuna aldırabilir, onu sahiplenebilir. Bu ikisi ayrı şeyler, ben gelin olarak alacaklarını açıkçası düşünmüyorum ki çocuğun soyadını versem sadece Trabzon'da değil, hemen hemen herkesin duymuş olduğu bir soyadı, öyle bir aile kabul etmez bu evliliği.

Anladım. Orada tanıdık olsa belki bir şekilde bazı şeyleri teyit edebilirdik diye düşündüm.
Yok maalesef çok uzun süre oldu ben ayrılalı zaten, tanıdıklarım da mezun oldu.

Şöyle ki kızın ahlak yapısını beğenmedikleri için gelin olarak kabul etmezler; ama çocuğu nüfusuna aldırabilir, onu sahiplenebilir. Bu ikisi ayrı şeyler, ben gelin olarak alacaklarını açıkçası düşünmüyorum ki çocuğun soyadını versem sadece Trabzon'da değil, hemen hemen herkesin duymuş olduğu bir soyadı, öyle bir aile kabul etmez bu evliliği.
Size söyledi mi çocuğun kim olduğunu?

Evet gelin olarak kabul etmeyebilirler..
Ama bence aile çocuğun artık alınamadığını öğrenseler yine de formaliteden bir nikahla o çocuğu bu kızdan alırlardı..
Cocuk zaten sevmiyor kızı böyle bi evliliği sırf cocuk için sürdürmezdi..
Dediğim gibi konu fake bence bakalım neler olacak ..

Evet gelin olarak kabul etmeyebilirler..
Ama bence aile çocuğun artık alınamadığını öğrenseler yine de formaliteden bir nikahla o çocuğu bu kızdan alırlardı..
Cocuk zaten sevmiyor kızı böyle bi evliliği sırf cocuk için sürdürmezdi..
Dediğim gibi konu fake bence bakalım neler olacak ..
Çocuğu kızdan almak için nikaha gerek yok ki ben de bunu diyorum. Gidip noterde bile tanıyabilir çocuğu, sonra da bi velayet davası açar, alır.
Size söyledi mi çocuğun kim olduğunu?
Ben sadece mühendislik fakültesinde okuduğunu kızın da iibf de uls okuduğunu ve çocuğun soyadını biliyorum.

Sız aıleyı bılıyormusunuz?

Back