- 11 Eylül 2018
- 483
- 788
- 34
-
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Unutmanın sebebi tekrar etmemen . Not alarak çalış ben de şu an müdür yardımcılığı sınavına hazırlanıyorum mesela elimde kahvemleDaha çok gk kısmında sıkıntım var. Onları da çalış çalış iki gün sonra unutuyorum.
Zaten tarih çok soru görerek oturacak bir ders. Konulara aşına olup artık bol soru çözmenizde fayda var. Sürekli konu çalışınca da bir artısı olmaz.Konu bitirmek kolay da hemen unutuyorum özellikle tarih neredeyse sıfırım. Lisede sayısal okumuştum. Çok yabancıyım o derse.
Ben 30 yaşından sonra atandım hatta sizin yaşınızda ben daha üniversite öğrencisiydim24 yaşındayım. Geçen sene üniversiteden mezun oldum. Bu sene çok kararlıydım ne olursa olsun atanacaktım. Yeni evliyken hamile kaldım. Şu sn 5 aylık hamileyim ve doğum kpss zamanına denk geliyor. Üstelik dershaneden ayrılmak zorunda kaldım. Kendimi çok kötü ve umutsuz hissediyorum. Senelerce boş gezip evde koca parası mı bekleyeceğim. Bu hayat bana çok ağır geliyor. Bir an önce kendi paramı kazanmak istiyorum. Eşimden para istemek ağrıma gidiyor. Dört ay bulantı uyku halsizlik çok ağır geçti ve çalışsmaıdm. Bu saatten sonra ancak 2020 kpssyr çalışabilirim. Ama o zaman da bebek doğacak nasıl olacak nasıl yetişecem. Bunu başarabilen var mı eğer bebeğin büyümesini beklersem 26 27 yaşında plucam en iyi ihtimalle. O kadar sene evde oturarak geçiremem asla. Şu beş ayda patlaıdm bile. Bana bi yol gösterin ya da en azından örnekler verin hayatınızdan o kadar ütopik geliyor ki atanmak çalışmak ve ı kadar büyüleyici bir hayal gibi. Başarmak istıyorum ama umudum yok. Nereden nasıl başlarım evde nasıl çalışırım bir fikrim yok. Bu arada 85 kadar bir puana ihtiyacım var alan eğitim gk gy hepsi var.
Bilmiyorum sistemli bir şekilde çok çalışmak gerekiyor kpss için. Bir Dr kvnin bir lafı galiba çok sğrıma gitti. Kv ve kp ile baya bir sorun yaşıyorum da. Sanki eşimi kandırmışım çocuk da yaparak yerimi garantilemişim gibi düşünüyorlar. İşte senin hedefin var sanıyoduk çocuk yaptın hemen dediler ben kendi kendime yaptım sanki. Bir de kvye göre ben atanamazmışım pdrci olamazmışım. Hızlı konuşuyormuşum da yok eşim sinirli olunca alttan almıyormuşum nasıl öğretmen olacakmışım. İkisi aynı şey sanki. Bir akrabası var 40 yaşında hala atanamamış ona da atanamaz dedim öyle oldu sen de öyle olacaksın diyor. Sırf bu lafın üstüne bebekle atanıp ona dalga geçmeyi göstermem gerek.Ben 30 yaşından sonra atandım hatta sizin yaşınızda ben daha üniversite öğrencisiydimatanmak, çalışmak niye ütopik geliyor ki? Olmasa benim çalışma hayatım olmazdı onca problemin içinde çok çabaladım oldu, tırnaklarımla kazıyarak geldim buralara denir ya aynen öyle oldu benim. Size de öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı sonra da başarılar diliyorum
Aslinda onca emek uykusuz geceler.... bosa gidiyor meslegimi yapmam calsmam cok onemli aslinda ben ve yavrum icin.. ama kaybettin diyorum kendime.. cok ugrastim olmadi. Bosu boşuna sınav parasi ver-d-iyorum zaten kendimi asalak gibi hissediyorum.6 değil düşürüldü.4 seneye hatta evliyseniz şu an 3+1 oldu .3.yılın sonunda kadroya geçince es durumu yaparsınız çalışmayı bırakmayın.
Senelerce bekleyecek tahammülüm yok. Hem kendim de istıyorum zaten atanmayı mesleğimi icra etmeyi hem de sanki eşimi kandırmışım da parasını yemek için evlenmişim gibi düşünülsün istemiyorum. Kv kişisi ve kp paragöz olduğu için beni de öyle sanıyor.Ben 30 yaşından sonra atandım hatta sizin yaşınızda ben daha üniversite öğrencisiydimatanmak, çalışmak niye ütopik geliyor ki? Olmasa benim çalışma hayatım olmazdı onca problemin içinde çok çabaladım oldu, tırnaklarımla kazıyarak geldim buralara denir ya aynen öyle oldu benim. Size de öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı sonra da başarılar diliyorum
Ben de öyle. Eşimden sınav parası isteyeceğim. Ee sonra atanamadı. Tamam eşim belki bişey demez ama kv kp birsürü sayacak. Ne kitap parası ne bişey isteyecek gücüm yok. Utanıyorum.Aslinda onca emek uykusuz geceler.... bosa gidiyor meslegimi yapmam calsmam cok onemli aslinda ben ve yavrum icin.. ama kaybettin diyorum kendime.. cok ugrastim olmadi. Bosu boşuna sınav parasi ver-d-iyorum zaten kendimi asalak gibi hissediyorum.
Bir de evde oturdukça vasıfsızlaşıyorum gibi hissediyorum. Şu sn özelde çalışan arkadaşlarımız var görüyorum paylaşıyorlar seminerler eğitim alanlar ben yerimde sayıyorum. Gittikçe değer kaybediyorum sanki. Bomboş bir ev kadını oluyor gibiyim.Aslinda onca emek uykusuz geceler.... bosa gidiyor meslegimi yapmam calsmam cok onemli aslinda ben ve yavrum icin.. ama kaybettin diyorum kendime.. cok ugrastim olmadi. Bosu boşuna sınav parasi ver-d-iyorum zaten kendimi asalak gibi hissediyorum.
Parası herkesin gözüne battı. Hatta yol param bile. O yüzden çıktım.Mezun olduğum sene atandım.Zordu ama değdi.22 yaşındaydım.Koştur koştur evlenip koştur koştur bebek yapanların hazin sonu budur genelde.Kursu neden bıraktın? 3 4 ay az mı? Kocanla kaynananla kayınbabanla didişiceğine otur da sınavına çalış.Kendi hayatınızı kendiniz mahvediyorsunuz resmen ya.Ne diyim Allah yardımcın olsun.
Kursa gidemiyorsan evde çalış bari ama mutlaka kursun yaptığı deneme sınavlarına gir.Farklı yayınların deneme sınavlarına girmeye çalış en azından.Çalışmayı bırakma.Not alarak çalış.Kafanı boşalt kocanı onun ailesini düşünme.Bir sınava girip kazanırsam bunları yaşamak zorunda kalmayacağım diye düşünerek çalış kötü bişey yaşatsalar bile sana.Zor ama imkansız değil.Yapabilenler var.Onlar yaptıysa sen de yaparsın.Branşın din kültürü müydü?Parası herkesin gözüne battı. Hatta yol param bile. O yüzden çıktım.
Oo keşke din olsa en çok atanan branş galiba. PDR bir zamanlar 50 puandı şimdi 85 istıyor.Kursa gidemiyorsan evde çalış bari ama mutlaka kursun yaptığı deneme sınavlarına gir.Farklı yayınların deneme sınavlarına girmeye çalış en azından.Çalışmayı bırakma.Not alarak çalış.Kafanı boşalt kocanı onun ailesini düşünme.Bir sınava girip kazanırsam bunları yaşamak zorunda kalmayacağım diye düşünerek çalış kötü bişey yaşatsalar bile sana.Zor ama imkansız değil.Yapabilenler var.Onlar yaptıysa sen de yaparsın.Branşın din kültürü müydü?
Ay siz hiç bakmayın onlara, kv cahil cahil konuşmuş resmen hele ki 40 yaşındaki akrabası içün söylediği komedi resmen müneccim miymişBilmiyorum sistemli bir şekilde çok çalışmak gerekiyor kpss için. Bir Dr kvnin bir lafı galiba çok sğrıma gitti. Kv ve kp ile baya bir sorun yaşıyorum da. Sanki eşimi kandırmışım çocuk da yaparak yerimi garantilemişim gibi düşünüyorlar. İşte senin hedefin var sanıyoduk çocuk yaptın hemen dediler ben kendi kendime yaptım sanki. Bir de kvye göre ben atanamazmışım pdrci olamazmışım. Hızlı konuşuyormuşum da yok eşim sinirli olunca alttan almıyormuşum nasıl öğretmen olacakmışım. İkisi aynı şey sanki. Bir akrabası var 40 yaşında hala atanamamış ona da atanamaz dedim öyle oldu sen de öyle olacaksın diyor. Sırf bu lafın üstüne bebekle atanıp ona dalga geçmeyi göstermem gerek.
Onlar ne düşünürse düşünsün kişi kendi gibi bilir herkesiSenelerce bekleyecek tahammülüm yok. Hem kendim de istıyorum zaten atanmayı mesleğimi icra etmeyi hem de sanki eşimi kandırmışım da parasını yemek için evlenmişim gibi düşünülsün istemiyorum. Kv kişisi ve kp paragöz olduğu için beni de öyle sanıyor.
Haklısınız. Anne olmak çok güzelö ama çocuk işi beni çok zorlayacak. Ama onları haklı çıkarırsam kendimi çok kötü hissederim.Ay siz hiç bakmayın onlara, kv cahil cahil konuşmuş resmen hele ki 40 yaşındaki akrabası içün söylediği komedi resmen müneccim miymişdediğiniz gibi ona inat başarılı olun görsün boş boş konuşmayı
Ben de öyle. Eşimden sınav parası isteyeceğim. Ee sonra atanamadı. Tamam eşim belki bişey demez ama kv kp birsürü sayacak. Ne kitap parası ne bişey isteyecek gücüm yok. Utanıyorum.
Evet.. ben coktan vasifsizlastim. Çoktan kendime guvenimi kendime saygmi yitirdim.. hicbir zaman tam başaramadım :))Bir de evde oturdukça vasıfsızlaşıyorum gibi hissediyorum. Şu sn özelde çalışan arkadaşlarımız var görüyorum paylaşıyorlar seminerler eğitim alanlar ben yerimde sayıyorum. Gittikçe değer kaybediyorum sanki. Bomboş bir ev kadını oluyor gibiyim.
Sizin branşınız ne? Aslında bir atansak maaş 4 binden fazla 500 TL'nin lafı bile olmayacak. O zaman çocuğuma kendi istediklerimi alabilir ev için onun eğitimi için para biriktirebilirim. Siz de öyle.Evet.. ben coktan vasifsizlastim. Çoktan kendime guvenimi kendime saygmi yitirdim.. hicbir zaman tam başaramadım :))
Para isteme kitap isteme konusunda da basarisizlikla sonuclandirdim.. 500 tl ye yakin masraf etti esim kitap sinav ucreti vs. Ama ben atanamadim.. herkesin dilindeyim. Esim sorun etmiyor ama ilerde ne olacaginin garantisi yok. Yasim da geciyor. 32 oldum ben hala mi atanacagim,?
Canım ben mezun olunca hemen atandım. Ama işte ben de evlenemedim. Sanırım ikisi bir arada zor ama imkansız değil. Hem kariyer hem bebek yapan arkadaşlarım çok var :)24 yaşındayım. Geçen sene üniversiteden mezun oldum. Bu sene çok kararlıydım ne olursa olsun atanacaktım. Yeni evliyken hamile kaldım. Şu sn 5 aylık hamileyim ve doğum kpss zamanına denk geliyor. Üstelik dershaneden ayrılmak zorunda kaldım. Kendimi çok kötü ve umutsuz hissediyorum. Senelerce boş gezip evde koca parası mı bekleyeceğim. Bu hayat bana çok ağır geliyor. Bir an önce kendi paramı kazanmak istiyorum. Eşimden para istemek ağrıma gidiyor. Dört ay bulantı uyku halsizlik çok ağır geçti ve çalışsmaıdm. Bu saatten sonra ancak 2020 kpssyr çalışabilirim. Ama o zaman da bebek doğacak nasıl olacak nasıl yetişecem. Bunu başarabilen var mı eğer bebeğin büyümesini beklersem 26 27 yaşında plucam en iyi ihtimalle. O kadar sene evde oturarak geçiremem asla. Şu beş ayda patlaıdm bile. Bana bi yol gösterin ya da en azından örnekler verin hayatınızdan o kadar ütopik geliyor ki atanmak çalışmak ve ı kadar büyüleyici bir hayal gibi. Başarmak istıyorum ama umudum yok. Nereden nasıl başlarım evde nasıl çalışırım bir fikrim yok. Bu arada 85 kadar bir puana ihtiyacım var alan eğitim gk gy hepsi var.