Kaç yaşında nasıl atandınız?

Bazı yorumlar çok garip, akşamdan beri yazmamak için direndin,dayanamadım. Evlenmek ya da atanmak bir tercih değil. Çalışmak için de illa devlet olmak zorunda değil.

22 yaşımda mezun oldum, okul bitmeden çalışmaya başladım. Öğrenci iken yok zor yok parası az diye düşünmeden özel sektöre atıldım. Mezun olduğumda tecrübem de artmıştı dolayısıyla özelde bana teklif edilenler de. 25inde evlendim, 27 sinde oğluma hamileydim. Doğum Ekim’de olduğu için o sezon anlaşma yapmamıştım. Bunu fırsat bilip KPSS’ye hazırlanayım dedim. Uyku nedir bilmeyen bir oğlum vardı, onu emzirirken tarih okudum, çorba karıştırırken coğrafya. Son 10 gün teyzemi aradım gelsem sen çocukla ilgilensen de ben de çalışsam diye, sağolsun güzel bir çalışma da oldu. İyi bir puan da aldım, ama o sene İstanbul’a çok az kadro verildi ve puanım yetmedi.

Oğlum 10aylık olunca özelde başladım çalışmaya. Ama bir yandan da deneme yapmaya devam ettim, bir kez daha girecektim sınava, her boş vaktimi değerlendirdim. Denemede yanlışlarım nelerde onların konularına çalıştım. Notlar tuttum ve yine son hafta teyzemi ziyaret ettim. Bu sefer daha da yüksek bir puan aldım ve atandım. Atanmasaydım eğer özelde devam edecektim, zaten son kurumumdan da iyi bir teklif almıştım. Ama boş boş oturmayacaktım.

Kısaca kolay olmasa da imkansız değil.

22 yaşında ilk yapılan kpss sınavıyla atandım. Çok sıkı da çalışmadım aslında galiba eskiden daha kolaydı herşey.

Hiçbirşey için geç değildir. Arkadaşım 27 yaşında atandı. Ben 28 yaşındayım polisliği çok istiyordum. Sınava gireceğim yıl 24 yaşında hamile kaldım. Şuanda 28 yaşındayım 2 yıla yakındır sınavlara giriyorum sürekli polislik için. Vazgeçmeyin bebeğinize biraz büyüsün sınava çalışıp atanabilirsiniz.

Mezun oldugum sene atanacagim puanı aldim bilin bakalim ne oldu kontejan verilmedi ve ikidir kontejan verilmiyor nasıl atanayım

Ben sağlık meslek lisesi mezunuyum..18 yaşında atandım şu an 26 yaşındayım.. Sen de yapabilirsin neden olmasın.. 85 imkansız bi puan değil 86 almıştım bende..
Lisanstan mı 86 aldınız? Lise mezunu olarak ortaöğretim kpss ile lisans arasında baya zorluk farkı var çünkü.

Seninle aynı durumdaydım. 2016 kpssye çalıştım 85 aldım ama alım az oldugu için atanamadım. Atama 2017 yazına sarkmıştı ve benim düğünüm 2017 yazıydı. Nasılsa iyi puanım var diyip 2017 kpssye çalışmadım ve sınava da girmedim. Sonuç olarak işsiz olarak evlendim. Özel okula girdim koşulları sevmediğim için bıraktım. Dershaneye yazılmıştım(ilk defa dershaneye gidecektim 85 puanı evde kendim çalışarak aldım) ama bile isteyerek hamile kaldım nasılsa hem çocuk karnımda büyür hem de ders çalışırım temelim de var yüksek alırım dedim. Maalesef gebeliğimin 6. Haftasından itibaren çok şiddetli derecede kustum. Hamileyken 9 kilo verdim. Buna rağmen hem kpssye girdim( tabi dershaneyi bıraktım ve derste çalışamadım) ayrıca başka bir memurluk için uygulama sınavına ve sözlü sınavına da girdim. Kpssden hiç çalışmadan 81 aldım. Diğer memurlukta çok iyi geçmişti sözlü mülakat da iyiydi ama 8,5 aylık hamileydim ve hamileliğimi söylediler. Sonuç olarak yüzde yüz alınırım derken elendim. Eğer sen kusmuyorsan ders çalış bence. İmkansız değil. Ben 2 yıl hiç ders çalışmadığım halde 81 aldım. Ki girmişsen sınava biliyorsundur sorular ayrıntı ve bilgi içerikli. Pdr alımları fena değil. Bebeğinin şansına olur belki.

Atanmadan cocugu hic dusunmemeliydiniz madem bu kadar onemsiyorsunuz.gerci bunu soylemek icin gec tabi .ben kolaylikla atanilan bir bolumden m3zun oldugum icin hic calismadan 74 alip atanmistim.arkadasimin isi zordu ama cok calisti 80 kusur alip atandi.bence siz de su an baya siki calisin surekli testler cozun bir sekilde atanirsiniz ama esas sorun ogretmenlikte artik ilk atanilan yerde 6 sene durulmak zorunda sureyi yanlis yazmadiysam.o ne olacak.bebeginizl3 gitseniz esinizin meslegi sizinke gelmeye uygun bir m3slek mi

21 yaşında atandım. Yaşım oldu 27 bana sorarsanız kendi paranı kazanmak önemli evet ama illa devlet diye üzmeyin zamanı gelince oluyor o da elinizden geleni yapın kendinizi de o kadar yıpratmayın. Bende de koca yok çocuk yok mesela:)

Hayır ortaöğretimden aldım da sonuçta ben de lisans okumamış lisanstan mezun olmamış oluyorum yani fark var ama eğitim yılı farkında var, fark olmaması anormal olur..
İşte o yüzden ben 86 aldım siz de 85 alırsınız olmuyor o iş :) ondan dedim. Gerçekçi olmak lazım. Ama sizi tebrik ederim aklınızı kullanıp mezun olur olmaz atanmışsınız. Bazen ben enayiliğime doymayayım diyorum :)

Kader, kısmet bazen bu işler.. Benim atanmaktan başka çarem yoktu tüm arkadaşların başında kavak yelleri eserken ben durumumun farkında olup kendimi eve kitleyip ders çalıştım.. Çok şükür oldu.. Darısı inşallah tüm isteyenlere..

Bebeginiz dogunca uzun sure konsantrasyonunuzu ona vermeniz gerek. Suan once hayata gelmesine sebep oldugunuz can'i dusunmek gerek...

Benim için öok büyük umut oldunz teşekkürler

2014 senesinde mezun oldum. 2015 te atandım. Atandıgımda 23 yaşımdaydım. Kendim hazırlandım planlı ve verimli çalıştım. Cok iyi bir puan aldım. Ailemi gecindirmek icin atanmam şarttı. Bu benim en büyük motivasyonum oldu. Bebekle hazırlanmak cok zor emin olun. Şunu da söyleyeyim eger gecim sıkıntınız yoksa bebeginizi 2 yaşına kadar büyütün. Sonra düşünün atanmayı . O yaşları bir daha geri gelmeyecek çünkü.

Bu arada hangi bölümden atandiginiz da önemli. Atama puanı yüksekse cocukla hazırlanmak cok zor olur. Eger düşük puanla alım varsa tabiki atanabilirsiniz cocuk varken bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…