Kaç yaşında nasıl atandınız?

Evet.. ben coktan vasifsizlastim. Çoktan kendime guvenimi kendime saygmi yitirdim.. hicbir zaman tam başaramadım :))

Para isteme kitap isteme konusunda da basarisizlikla sonuclandirdim.. 500 tl ye yakin masraf etti esim kitap sinav ucreti vs. Ama ben atanamadim.. herkesin dilindeyim. Esim sorun etmiyor ama ilerde ne olacaginin garantisi yok. Yasim da geciyor. 32 oldum ben hala mi atanacagim,? 😢😢
Sadece para da değil. Ya ne güzel insanların hayatlarına dokunucaz başarma hissi. Bambaşka şeyler bunlar. Eve akşam yorgun da gelsen birşeyler yapabilmenin hazzını yaşayacaksın. Evde oturup cam kapı silerek ne kadar tatmin olabilir ki insan hayatta?

Canım ben mezun olunca hemen atandım. Ama işte ben de evlenemedim. Sanırım ikisi bir arada zor ama imkansız değil. Hem kariyer hem bebek yapan arkadaşlarım çok var :)
İnşallah Allah gönlünüze göre bir eş nasip eder. Evlilik de gerçekten sevip anlaşabildiğin sürece güzel. İlk aylarda biz de aşırı bocaladık bebek bir anda olunca ağır geldi. Şimdi iyiyiz çok şükür.

Aslinda onca emek uykusuz geceler.... bosa gidiyor meslegimi yapmam calsmam cok onemli aslinda ben ve yavrum icin.. ama kaybettin diyorum kendime.. cok ugrastim olmadi. Bosu boşuna sınav parasi ver-d-iyorum zaten kendimi asalak gibi hissediyorum.
Hayır lütfen Oyl e düşünmeyin ben de dogu da öğretmenim.Burada ilk senesinde atanan da var 2 çocuğunu alıp buralar gelmiş 10. 11. Senesinde atananlar da var

Sordugunuz soruya cevap degil ama esiniz sizden yemek isterken, utulu gomlek isterken, evi temizlenizi isterken agirina gidiyor mu acaba??? O calisyorsa sizde evde birsuru seyler yapiyorsunuz.
Doğru aslında. Ama ne bileyim ben hep atanıp kendi paramı kazanıcam çalışan kadın plucam modundaydım şimdi böyle ev hanımı olunca kendimi çok kötü hissediyorum. Zaten ev işlerinde de pek iyi değilim. Yemek yapmayı falan yeni öğreniyorum bazı yaptıklarım çok güzel oluyor bazıları tam tutmuyor üzülüyorum o zaman da o kadar uğraşıyorum olmuyor diye. İnsanın tek yaptığı yemek temizlik olunca o da bari mükemmel olsun diyor. Yani çalışıyor olsam evet bak yemek konusunda o kadar iyi değilim ama bu eve ben de para getiriyorum diyebilirim. Ya da bugün bir çocuğun hayatına dokundum diyebilirim. Öğrenciler beni seviyor diyebilirim.

Hamileyim diyip bırakmamak lazım.

Benim atanmama gelince önce atanmayı tercih edenlerdenim. Ki evliliği çok da gerekli görmüyorum aşık olursam anca.

Sizin sorduğunuz soruya gelince evet başarabilirsiniz eğer ister ve çabalamakta hiç vazgeçmezseniz. Benim ünivden sınıf arkadaşım da önce evlenmeyi tercih edenlerden oldu. Hemen bi çocuk yaptı 1 yıl sonra da ikinciyi. 2.ye hamile ve 1. çocuğu da daha bebekken çalışıp didindi. Ve sonunda atandı da. Sizin daha ilk çocuk bi de o arkadaşım atandıysa o zorluklar içerisinde sizin daha rahat atanmanız lazım. Ancak diyorum ya hamileyim diyip geri durmadı. Dersaneye de elinden geldiğince gitti bebek uyurken ders çalıştı. Sizin hamilelik kötü geçmiyorsa yine çalışın. Bi yerden bi kolaylık gelir muhakkak. Hamileyken daha rahat çalışırsınız. Bebek olunca biraz daha zorlar ancak imkansız değil. Çalışırsanız atanırsınız.

Sizin branşınız ne? Aslında bir atansak maaş 4 binden fazla 500 TL'nin lafı bile olmayacak. O zaman çocuğuma kendi istediklerimi alabilir ev için onun eğitimi için para biriktirebilirim. Siz de öyle.
Edebiyat.. sizinki nedir?

Ve evet bir ise yaramak... bir seyler icin ugrasmak... bunlar kazanacagimiz maastan daha fazla doyuracak bizi. Ben de boyle olsun istemezdim

Doğru aslında. Ama ne bileyim ben hep atanıp kendi paramı kazanıcam çalışan kadın plucam modundaydım şimdi böyle ev hanımı olunca kendimi çok kötü hissediyorum. Zaten ev işlerinde de pek iyi değilim. Yemek yapmayı falan yeni öğreniyorum bazı yaptıklarım çok güzel oluyor bazıları tam tutmuyor üzülüyorum o zaman da o kadar uğraşıyorum olmuyor diye. İnsanın tek yaptığı yemek temizlik olunca o da bari mükemmel olsun diyor. Yani çalışıyor olsam evet bak yemek konusunda o kadar iyi değilim ama bu eve ben de para getiriyorum diyebilirim. Ya da bugün bir çocuğun hayatına dokundum diyebilirim. Öğrenciler beni seviyor diyebilirim.
Sizin bu kadar yasadiginiz ikilemleri siz calisirken yasamayacak adam. Yani karimda para getiriyor o zamn bu evde benimde yapmam gereken seyler var, aman yemek yapiyim aman ortaligi derli toplu tutayim gibi dertleri olmayacak. Bu yuzden gerilmeyin, evde olmanin tadini cikarin...eve gelen paranin son kurusuna kadar sizin hakkinizda oldugunun bilincinde olun.Nacizane benimde fikrim boyle. Ve umarim atanirsiniz.

Bebek kendi gelmedi sonuçta. Madem iş konusuna bu kadar takıntılısınız, korunacaktınız. Plansız hareket edip ondan sonra kontrolü ele almak zor.

Bebek kendi gelmedi sonuçta. Madem iş konusuna bu kadar takıntılısınız, korunacaktınız. Plansız hareket edip ondan sonra kontrolü ele almak zor.
Eşimde sıkıntı olduğunu söylemişti nişanlı yken doktor. Deneyelim bir süre sonra tedavi oluruz diyorduk. Sonuçta sadece bir sene sonra fln istiyord6k hiç istemiyor değildik. İlk denemede oldu ve bu imkansız gibi birşrydi

Üniversite dahil hep çalıştım. Bankada çalışırken birden mutsuz olduğumu farkettim ve istifa ettim. Pişman oldum. Geri dönmek istedim. Şube olarak uzak yere verdiler gidemedim ( kızım o zaman 15 aylıktı )
Velhasıl bende yapamam edemem işsiz duramam diyordum. Şimdi alıştım. Evdeyim kızımı büyüyorum ikinci bebeğimi bekliyorum. Şimdi hamilesin biraz da onun hassaslıgı var. Bebeğin doğsun biraz büyüsün sonra KPSS yi de başarırsın başka ne istiyorsan da yaparsın.
Hayat bazen istediğimiz gibi gitmiyor ne yazık ki. Ama hayatımıza yön vermekte bizim elimizde.

Evli ve cocukluyken ders calismak zor olur. Evlenmeden once calisip atanma isini halletmeliydin. O zaman bu kadar kucuk yasta evlenmezdin de zaten.
Olan olmus. Bebegin vaktinden calamazsin. Mecbur bebek uyurken falan calisacaksin artik
ya bu yaş kücük mü cidden. ben 21 de atandım, 24 de evlendim. 4aylık evliyim daahaa, cidden kücük müyüm ben ehueheu :KK70:

X