Kaç yaşında nasıl atandınız?

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.215
24 yaşındayım. Geçen sene üniversiteden mezun oldum. Bu sene çok kararlıydım ne olursa olsun atanacaktım. Yeni evliyken hamile kaldım. Şu sn 5 aylık hamileyim ve doğum kpss zamanına denk geliyor. Üstelik dershaneden ayrılmak zorunda kaldım. Kendimi çok kötü ve umutsuz hissediyorum. Senelerce boş gezip evde koca parası mı bekleyeceğim. Bu hayat bana çok ağır geliyor. Bir an önce kendi paramı kazanmak istiyorum. Eşimden para istemek ağrıma gidiyor. Dört ay bulantı uyku halsizlik çok ağır geçti ve çalışsmaıdm. Bu saatten sonra ancak 2020 kpssyr çalışabilirim. Ama o zaman da bebek doğacak nasıl olacak nasıl yetişecem. Bunu başarabilen var mı eğer bebeğin büyümesini beklersem 26 27 yaşında plucam en iyi ihtimalle. O kadar sene evde oturarak geçiremem asla. Şu beş ayda patlaıdm bile. Bana bi yol gösterin ya da en azından örnekler verin hayatınızdan o kadar ütopik geliyor ki atanmak çalışmak ve ı kadar büyüleyici bir hayal gibi. Başarmak istıyorum ama umudum yok. Nereden nasıl başlarım evde nasıl çalışırım bir fikrim yok. Bu arada 85 kadar bir puana ihtiyacım var alan eğitim gk gy hepsi var.

Ben sağlık meslek lisesi mezunuyum..18 yaşında atandım şu an 26 yaşındayım.. Sen de yapabilirsin neden olmasın.. 85 imkansız bi puan değil 86 almıştım bende..

Kendi düşen ağlamaz biliyorsunuz değil mi? Şuanki durumunuz seçimlerinizin sonucu. Bebek olunca da bebekle kpss nasıl olacak diye konu açacaksınız.
Hamilelik nedeniyle kursu da bırakmışsınız, dikkatsiz dağıldığı için başarı şansınız da düşmüş Zor sizin işiniz maalesef

Aynı anda cok sey ıstıyorsun hem atanmak ıstıyorsun hem bebek yapıyorsun hem evlenmıssın. Bende 22 yasında mezun oldum adam akıllı oturdum calıstım gunde en az yedı saat evde hazırlandım edebıyat ogrt 80 aldım tabı atanamadm ama ılk oncekı amacım atanmaktı gecen senede evlendım 26 yasındaym bebısımı beklıyorum atanamadm ama pişman degilim elimden gelenı yaptım zaten gonlum rahat. Yanı once ne ıstedıgıne karar ver hepsı bır arada olması zor. Suan alt yapım var bebekten sonra deneyecegım ama once bebegıme butun sevgımı verıp onu bıraz buyutmem lazm bır seye odaklanırsan daha ıyı sonuc alırsın. Hayatın tadını bulursun simdi cocugunla ılgılen onu sev sonra sansınızı denersınız

23 yasinda universiteden mezun oldum.8 ay sonra atandim.Hem mezun olmakla ugrasip hem kpss dershanesine gidiyordum ki ikisi de oldu sukur mezun oldum ve 8 ay bekledim sadece.
Hadi dershaneyi biraktin calismayi neden biraktin ? Evdesin butun gun.Gecmis bulantilarin.Otur calis sansini dene.Elinin altinda internet var.Herseye ulasabilirsin.Oturup hayiflanmakla olmaz.Denedim olmadi demek bile birsey yapmamaktan iyidir.

Atama yası bölümüne, imkanlarına göre Cok degişiklik gösterir 18 diyen de olur 35 diýen de.
Evlenmeden önce halletmeniz gereken bir konu aslında bu neyse Öncelikle bu yapamam ön yargısını Bi kenara koyun. Üniversite okurken dogum yapıp sonra da bebegi ile okulu aynı anda idare eden, fakulte bitiren arkadasım oldu. İsteyince yapılamayacak bir sey degil. Bu sene ki kpss için degil ama 2020 de ki kpss için önünüzde uzun bir süre var günlük yarım saat konu çalışarak ve bol bol deneme cözerek halledebilirsiniz. Tabi ki oldukca zor olanırsınız.
Ama bence simdilik hamileliginizin tadını cıkarın bebeginizin hayalini kurun. Calısma konusu ile aklınızı bı kadar mesgul etmeyin..

Evli ve cocukluyken ders calismak zor olur. Evlenmeden once calisip atanma isini halletmeliydin. O zaman bu kadar kucuk yasta evlenmezdin de zaten.
Olan olmus. Bebegin vaktinden calamazsin. Mecbur bebek uyurken falan calisacaksin artik

Ben okul bitince kpss çalışmadım 2016 kpss ye girecektm doğumum kpssye denk geldi hazirlanamadm ama 2018 kpssye hazırlandım çocukla beraber,atandım.
Nasıl oldu bu süreç nasıl çalıştınız bana biraz fikir verebilir misiniz

Ben de öğretmenlik için kpssye gireceğim bu yaz.
Hamileyim hatta okula devam ediyorum şu an
Atanmak amaçlı değil ama bir şansımı denemek için giricem
Burda boş konuşanlara bakma
Atanamazsan da seneye tekrar denersin
Çok da sıkma kendini yani dünyanın sonu mu sanki

22 yasina girmeme 1 hafta kala atandim. 4 ay fln beklemistim. O yaz sicakta yabanci bir sehirde tek kalip sadece arada ortak pc odasinda kafa dagitarak ders calistim. Kendi bilgisayarim odamda tv yoktu. Atandiktan sonra en az 3 yil deli gibi calistim ayaklarim su topladi ac kaldim 12 saat calistim pazar gunu calistim atanmakla bitmedi. Su an 31 yasindayim. Zor olabilir ama ilk engelde cayacaksaniz hic girismeyin

Yapabilirsin.sıfır matematikle 80 aldım.Ayrıca bir arkadaşımın bir bebeği vardı 3 yaşında.bakıcı tuttu ve aynı zamanda bir şirkette çalışıyordu. Ben de o şirkette çalışan biriydim ve çalışma şartları da ağırdı.Ben atandıktan sonra o da hazırlanmaya başladı. Hazırlandığı ilk sene olmadı ikinci yılında da hamile kaldı Ama hem işini hem de KPSS yi bırakmadı. Hafta sonları da gk ve gy kursuna gitti.eşi de çalışıyor ama destek oldu. Arada annesi gelip baktı çocuğa.Bu sene atandı ve gitti.2 hafta sonra Doğumu olacak.Bu arada atanan arkdaşım 32 yaşında.

Maşallah size inşallah atanırsınız

Haziranda mezun olup ağustosta atandım 21 yasondaydim. Ama çok çalıştım çünkü üniden mezun olup evde ders çalışmanın stresini bizzat ablamda gördüm.
Yapamayacaksınız diye bir şey yok ablam kpss'ye girdiğinde dışarda onu beklerken 10 günlük bebeğiyle sınava gelen kadın bile vardı. Dışarda annesi bakıyordu. Yeter ki isteyin ve çocuğu, hamileliği, evi, kocayı vb. etkenleri bahane etmeyin.

Ben 20 yaşında mezun oldum ve 2 ay sonra atandım. Son sene yoğun şekilde hazırladım KPSS ye. Ama başka meşguliyetim yoktu. Şimdi senin durumun farklı o yüzden burada yazılanlara üzülme. Hamilesin önceliğin bu dönemi psikolojik olarak rahat geçirmek olsun. Mümkünse birisi gelsin arada anne kv filan sen de ders çalış. Bebek doğduktan sonra yoğunluğun artacak ama eşin yardımcı olursa o süreçte de çalışabilirsin. Kuzenimin 2 çocuğu var 1 yaş arayla. Dışarıdan üniversite okuyor bitecek okulu. Kv ve eşi destek. Başka bir arkadaşım 35 yaşında atandı çocukluydu aldı çocuğunu annesini doğuya geldi. Birçok insan var tanıdığım bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…