pasaklı birsen:en son 8 9 yıl önce gitmiştim.birisinden ölmüş olduğunu duydum başka birinden ölmediğini.örnekköyde yaşıyor.şöföre veya yolculara sorsanız mutlaka bir bilen çıkar.oturduğu apartmanın yanında izbe,metruk tek katlı üç dört odalı bir evde bakıyor falı.odalarda bekleyenlerin oturması için pis, eski,lekeli sandalye ve koltuklar var.bir de üstü açık boşaltılmasına izin verilmeyen su dolu bardak ve şişeler vardı.su iletkendir ayrıca bir yerlerde suyun hafızası olduğunu okumuştum.belki o da bu suyu bir kayıt cihazı olarak bir frekansa girmek için kullanıyor ya da sadece pasaklı birsenin dekorasyon zevkidir:26:saat 8.30 da orada olsanız bile sizden önce gelenler oluyor.soğukta sıcakta yer bulamadığınızda ayakta sağlam bir 2 ile 5 saat arası bekliyorsunuz.içeri giren çıkmak bilmiyor.sonra birsen doğal olarak ara veriyor ailesi komşularıyla konuşuyor,yemek arası veriyor.bir anda kuyrukta beklememiş olanlar onlar randevulu,dün bakamamıştık,acil vs denerek içeri alınıyor.en nihayet size sıra geldiğinde birsen sizi odaya alıyor.şu anda 60 65 yaşlrında olmalı.başına yüzünü de örtecek şekilde bir tülbent koyuyor.o tülün arkasından konuşuyor.çok hızlı konuştuğunu hatırlıyorum.pasaklı birsene ben ve tanıdıklarım 3 4 defa gittik. çok etkilenmedik.orta .birsenin abartılmış bir ünü olduğunu düşünüyorum.10 15 yıl önce fal kafeler bu kadar yaygın değildi.şimdiki gibi bir çok falcı kendini gösterecek tanıtacak fırsatı ortamı yakalayamıyordu. o soğuklarda ya da cehennem sıcağında pis bir yerde bazen ayakta saatlerce beklemenize değmez.size daha önce bahsettiğim fal kafelerdeki insanlara baktırsanız daha iyi .ama ben eziyet çekmek üstüne de daha fazla para vermek istiyorum derseniz siz bilirsiniz.bir de birsenin şunu bunu yap diye tavsiyeleri oluyor;mesela atıyorum, şu yaprakla şu kadar tohumu 7 defa şu duayı okuyarak salı akşamı toprağa göm işte sağlığa iyi gelsin.bu kadar çöre otunu kaynatıp bıdı bıdı yapıp bıdı bıdıyla kaynatıp bıdı bıdı saatte bıdı bıdı yap baş ağrısı geçsin,iş bulsun,barışsın vs vs.boşverin.sadece içten dua edip kalbinizi temiz tutun yeter bence.ne kadar çok bıdı bıdı yapmışım.hadi ben gittim:80: