- Konu Sahibi pembepanter96
-
Aynen aktarmayla ordan in buna bin uzuuun uzun gidecegın yere yürürken günün yarısı gecer zaten. Çankaya dediğin yer bit pazarı gibi neyi görecek gelinlik mi bakacaksın ? Kemeraltı dedıgın yer eski püskü modellerin satıldıgı demode bi çarşı haline geldi suriyeli bacılarımızın bebek arabasıyla sahile kadar doldurdugu yankesicilerle dolu fiyat olarakta pahalı bir yer haline geldi. Alsancakta işte yanii çokta görülcek bısey yok cafelerde oturup 2 bısey içip sosyallesmek için olabılır. Yani hersey gezmek degıl gittiğin yerden keyıf almak önemli istanbulu gezerken büyüleniyosun o kalabalığa rağmen ama izmirde aksine bi depresyona sokuyor şehir nişanlımda diyor ki izmir beddua almış bi şehir savaş zamanlarından. İnanıyorum artık/)Geldiğiniz yerle kıyaslamayacaksınız zaten, o zaman hep hasret kalırsınız.
Tam analatamadım bence ben. Mesela konakta kemeraltı-çankaya-alsancak üçlüsüne en detaylı şekilde zaman ayırdığınızda (tarihi, kültürü, caddesi,soakğı gibi) en az bir haftanızı alır. Kaşıyakası var bunu, narlıderesi var gibi gibi... Tabi İzmir aşığıyım ondan gözümde değerli onunda etkisi var ama sıkılınacak bir şehir değil İzmir.
OkSpor salonu+hobi bitti gitti.
çook kısa süre izmir'de yaşamıştım. bence izmir'de sosyalleşememek baya çaba ister
Hahahah vallahi bende çok güldüm biliyor musunuz buraya gelince kadınların fazla, erkeklerin az oluşunu fark ettim eşime de dedim bu kadar kız varmış nasıl beni buldun İstanbul’da da bi o kadar erkek var ben nasıl erkek bulamadım ama eşimin cevabını buraya yazmak istemem tabiii linç üstüne linç yemeğe niyetim yok ahahahBen seni çok iyi anlıyorum doğma büyüme izmirliyim. Bakma buranın büyük bi şehir olarsk geçmesine koca bi köy ruhsuz insanlar kimseyle cıvıl cıvıl kurulan arkadaslıklar göremezsin işi yoksa sokağa bile çıkmaz burdakiler valla bilmiyorum şehrin enerjisinden mi neyinden benimde lise ünv arkadasım dışında benimde hiç sonradan edinebildiğim arkadasım olmadı dogrusu. Bende evleniyorum kısmetse kuşadasına yerleşmeye ikna ettim nişanlımı gercekten çok sıkıldım bu şehirden. İstanbulla kıyaslanmaz orda ne var herkes işinde gücünde desede ordaki insanın istek arzu enerjisi burdakilerde yok malesef. Bende bu ve şehirden sıkıldıgımdan şehir degıstırıp İstanbula yerlesmeyi çok istemiştim gercekten zor ama aurası bile bambaska orda yasadıgımı hissedıyor izmıre gelince bunalıma giriyordum. Ama maddi imkansızlıklardan gidemedim. Ama hep çok mutsuzdum son 10 yıldır. Umarım şehir değiştirebılırsın ancak öyle düzelir ruh haliniz iş falan çok zor burda malesef kısır döngü burası gelişen bi şehir olmadıgından yerınde sayan firmalarla dönüyor çoğu iş sektörü. Çocuklar için sosyallesme oyun alanı parkurları bile yok. İstanbulda arkadasın olmasada insanı oyalayacak bişeyler oluyor burda hıcbısey yok. Yani o kadar sıkılmışsınız ki eşinizle boşanmayo bile düşünür olmuşsunuz eşinizle konusup orta yolu bulamazmısınız ki ? Zor tabi bunlar ama nıye olmasın. Eşiniz izmirlimiydi hayret izmirde kadınlar adam bulamıyor siz şehir dısından koca bulmuşsunuz bence baya yeteneklısınız kendınızi hafife almayın bu şehirde boianöa oranı yüksek ama evlenecek adam buşmakta bir o kadar zor çunku az erkek çok kadın var:)
Ayyyyy tamamen katılıyorum yaaa ama işte İstanbul’un büyüsünü keşfetmemiş olanlar buraya aşık olmuş durumda ve maalesef asla laf ettirmiyorlarAynen aktarmayla ordan in buna bin uzuuun uzun gidecegın yere yürürken günün yarısı gecer zaten. Çankaya dediğin yer bit pazarı gibi neyi görecek gelinlik mi bakacaksın ? Kemeraltı dedıgın yer eski püskü modellerin satıldıgı demode bi çarşı haline geldi suriyeli bacılarımızın bebek arabasıyla sahile kadar doldurdugu yankesicilerle dolu fiyat olarakta pahalı bir yer haline geldi. Alsancakta işte yanii çokta görülcek bısey yok cafelerde oturup 2 bısey içip sosyallesmek için olabılır. Yani hersey gezmek degıl gittiğin yerden keyıf almak önemli istanbulu gezerken büyüleniyosun o kalabalığa rağmen ama izmirde aksine bi depresyona sokuyor şehir nişanlımda diyor ki izmir beddua almış bi şehir savaş zamanlarından. İnanıyorum artık/)
İnşallahBen size hak verdim, bu kadar eleştirilecek bir şey yok, İzmir bence gerçekten köy gibi de kaldı artık. Haftasonları vakit geçirebileceğimiz çok alternatif var mı mesela? Biz pek bulamıyoruz. Alsancak’a gittik 2 sene önce daha da gitmedik o sahil, Kıbrıs Şehitleri o kadar kekolaşmış ki, Gül Sokak hariç gidilmez. Böyle bozulan çok yeri var. Bu arada son zamanlar çok göç aldı, komşuluk çok nadir. Annemler mesela çok sosyaldirler ama senelerdir oturdukları apartmanda tek komşuları var görüştükleri, herkes birbirini tanıyor ama öyle görüşmeler yok. Bu kadar İzmir övenler uzun zaman öncesinden bahsediyor olabilirBir de benim de en çok çevrem işyerinde tanışıp sağlam samimiyet kurduklarımdan oluşuyor, umarım bir an önce iş bulursunuz
Teşekkür ederim bayraklıdayımNerede oturuyorsun ben balçovadayım kahve falan iceriz
İstanbul'u da çok iyi bilirim ama İzmir'e de laf söylenmez yani, ben İzmir'ciyim. Eskiden İstanbul'a yakın oturuyordum ama şimdi İzmir'e, İstanbul'u kötüleyecek halim yok tabi ama sürekli İzmir'e çamur atan bir tayfa var, onlara ciddi anlamda kızıyorum, İzmir yaşanacak şehir bana göre.Ayyyyy tamamen katılıyorum yaaa ama işte İstanbul’un büyüsünü keşfetmemiş olanlar buraya aşık olmuş durumda ve maalesef asla laf ettirmiyorlar
Konumu neden hayretle okudunuz ve deprem + göç ile ne ilgisi var anlamadımbu konuyu hayretle okudum depremde yıkılmış neredeyse 100 bin göç vermiş şehrimden yakınıyordum…
Tercih meselesiİstanbul'u da çok iyi bilirim ama İzmir'e de laf söylenmez yani, ben İzmir'ciyim. Eskiden İstanbul'a yakın oturuyordum ama şimdi İzmir'e, İstanbul'u kötüleyecek halim yok tabi ama sürekli İzmir'e çamur atan bir tayfa var, onlara ciddi anlamda kızıyorum, İzmir yaşanacak şehir bana göre.
İstanbulda gezilir eğlenilir, üç beş gün sonra keşmekeşten bunalıp dönülür. İzmirde yaşanır bence de.İstanbul'u da çok iyi bilirim ama İzmir'e de laf söylenmez yani, ben İzmir'ciyim. Eskiden İstanbul'a yakın oturuyordum ama şimdi İzmir'e, İstanbul'u kötüleyecek halim yok tabi ama sürekli İzmir'e çamur atan bir tayfa var, onlara ciddi anlamda kızıyorum, İzmir yaşanacak şehir bana göre.
Bilmem ? Benim konu içeriğim bunla alakası yok sizin tercihiniz herkes nerede yaşamak istiyorsa nereyi seviyorsa orada yaşamaya devam etsin herkes sizle aynı fikirde olmak zorunda değil saygı duyuyorum herkesin fikrineİstanbulda gezilir eğlenilir, üç beş gün sonra keşmekeşten bunalıp dönülür. İzmirde yaşanır bence de.
Niye iki şehir yarışıyormuş gibi davranılıyor ben de anlamıyorum. Çok farklı kulvarlardalar.
İzmir'e çamur atanların kimler olduğu belli de şimdi bunun için banlamaya değmez. Mis gibi şehir vallahi, yok b. k kokuyormuş, yok bilmem ne. İzmir ayrı bir dünya, kışı ayrı güzel, yazı zaten söylemeye bile gerek yok. İstanbul'da dünyanın en güzel şehirlerinden biri olabilir ama asla yaşamak istemem, kaosu hasta eder insanı her şeyden önce.İstanbulda gezilir eğlenilir, üç beş gün sonra keşmekeşten bunalıp dönülür. İzmirde yaşanır bence de.
Niye iki şehir yarışıyormuş gibi davranılıyor ben de anlamıyorum. Çok farklı kulvarlardalar.
Dediklerinizi yapıyorum zaten. Depresyona neden girecekmişim ne alakası var alakaya maydonoz sosyalleşmek istemek konu başlığında depresyona da soktunuz maşallahEvde hobi edinebilirsin mesala ben örgü oruyorum senin elinden geliyorsa amugirumi yap ilerde satış bile yaparsin elinden geliyorsa takı mahzemesi alıp internetten bakıp kendine takı yapabilirsin vs. İnsanlardan medet umarsan depresyona girersin.
Tartışmaya girmeyelim ve kıyaslama yapmıyorum kendi içimde yapıyorum sizde kendi içinizde yapın herkes sizin sevdiğiniz şeyi sevmek zorunda DEĞİL uzatmayın daha fazla.İzmir'e çamur atanların kimler olduğu belli de şimdi bunun için banlamaya değmez. Mis gibi şehir vallahi, yok b. k kokuyormuş, yok bilmem ne. İzmir ayrı bir dünya, kışı ayrı güzel, yazı zaten söylemeye bile gerek yok. İstanbul'da dünyanın en güzel şehirlerinden biri olabilir ama asla yaşamak istemem, kaosu hasta eder insanı her şeyden önce.
Size cevap verdiğimi hatırlamıyorum, neden size sevdirmeye çalışayım ki hanımefendi, neden bu kadar atarlandınız?Tartışmaya girmeyelim ve kıyaslama yapmıyorum kendi içimde yapıyorum sizde kendi içinizde yapın herkes sizin sevdiğiniz şeyi sevmek zorunda DEĞİL uzatmayın daha fazla.
Benim konuma yazdığınız için cevap vermiş olabilir miyim acabaSize cevap verdiğimi hatırlamıyorum, neden size sevdirmeye çalışayım ki hanımefendi, neden bu kadar atarlandınız?
Ne haliniz varsa gorun bu sivri dillilikle burda barinamazsiniz bilginiz olsunDediklerinizi yapıyorum zaten. Depresyona neden girecekmişim ne alakası var alakaya maydonoz sosyalleşmek istemek konu başlığında depresyona da soktunuz maşallah
Barındım bile sende köşede ağlayabilirsin bebişNe haliniz varsa gorun bu sivri dillilikle burda barinamazsiniz bilginiz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?