İzmir’de sosyalleşme sorunu

Nüfusu en az olan sehrimiz ya, o bakimdan:)
Siz dedigimi düşünün, kendinizi degistirin/gelistirin ve biraz pozitif olun, o zaman daha guzel uyum saglarsiniz yasadiginiz yere.

Bu üslup ile cevre edinmeniz cok zor çünkü
Eh sizin gibi çevrem olacaksa zaten mağara daha cazip gelir canım sizin gibi arkadaşım olmasın zaten Allah korusun böyle insanlara böyle üslup yukarı çıkıp okursanız nazik insanlarla nasıl konuşmuşum

benim eşim İzmirli , ben orada okudum .
Buyuk şehirlerde sosyalleşmemek zordur , herkes kendi telaşında , koşturma iş hayatı .
İzmir insanı çok sicakkanlindemislwr ama eş durumundan İzmirli birisi olarak İzmirliler kendileri gibi olmayanı kabul etmezler , sürekli sonradan gelenleri beğenmeme huyları vardır .

Siz gidip geleceğiniz , samimi ilişkiler kuracağınız birilerini arıyorsunuz ama belirli bir yaştan sonra hele iş hayatı da yoksa bulmak zor olabiliyor , belediyenin semt evlerinde çok güzel kursları oluyor orada şansınızı deneyin .

Neden evlenince o cevre gidiyor hala anlamış değilim. Bizde de aynı şey oldu .Eşinin arkadaslari ile anlasamazsan yandın

Evet biraz öyle maalesef, bahsettikleri gibi aşırı sosyal olduklarını sıcakkanlı olduklarını düşünmüyorum en azından hepsi öyle değil. Benim oturduğum yer öyle değil sitelerdeyim mahalle bakkal tarzı değil herkes normal yaşantısında. Farklı kursları varmış arkadaşlar yardımcı oldu sağ olsunlar onları araştıracağım. Uzun ve nahif yanıtınız için teşekkür ederim

Neden evlenince o cevre gidiyor hala anlamış değilim. Bizde de aynı şey oldu .Eşinin arkadaslari ile anlasamazsan yandın
Neden gidiyor o çevre; açıkçası oda evlendi bu da evlendi ne güzel Allah mutlu mesut etsin filan derken bence içten içe bir kıskançlık oluyor hele birde görüştüğü kişi yoksa eğer. Ben şahsen bu şekilde düşünüyorum ya ben sırf taki takmaktan kaçan arkadaş gördüm ya onun icin gorusmeyen :) evlilik olgunlasma suresi olduğunu düşünüyorum linclenmeyeyim de şahsi fikrim hür iradem Öyle düşünüyorum

İnsan belli bir düzeni arkadaşlığı vs. bırakınca onu özlemesi kadar doğal bişey yok. Hem İzmir'in her İlçesi aynı sıcak kanlılığa sahip olamaz bence. Sizin nerde oturduğunuz da sosyallıgınızı etkiliyordur. İzmirli arkadaşlar zaten nasıl sosyalleşeceğinizi hangi kurslara katılabileceğinizi söylemişler. İzmir'de olmadığım için bilemiyorum ama şunu tavsiye edebilirim ki, psikolojik olarak mutlu hissetmediğiniz, stres yaptığınız bir zamanda çocuk yapmayın lütfen. Çünkü çocuk demek sizi daha çok eve kapatmak demek. Gerçekten anne olmak istediğin zaman da inşallah yavrunuzu kucağınıza alırsınız

Akrabalarım var İzmir'de. Çevreleri geniş. Komşuluk ilişkileri güzel. Ege'nin insanı çok sıcakkanlıdır.
Belki sonradan gittiğiniz için adapte olmakta zorlanıyorsunuz.
Yada belki farketmediğiniz bir mesafe koyuyor olabilir misiniz insanlarla araya?

İnsan yok ki mesafe koyayım arama doğru düzgün insanla sohbet etmedim ki hayır aksine ben fazlasıyla güler güzlü karşımdaki adım atsa ben 10 adım atacak kişilikte bir insanım. Sevmediğim insanlara tabiki mesafe koyarım herkes gibi kim sevmediği hoşuna gitmediği insanla mesafe koymsz Allah rızası için sadece ben mi yapıyorum sanki. Burslarda öyle bir şey yok zaten insan yok diyorum neyin mesafesini koyabilirim olmayan kişilere.

Ben kendimi çocuk için hazır hissediyorum anne olmayı artık düşünüyorum, zaten çocuk sayılacak yaşta veya yeni evli sayılmam artık yaşım da geçiyor hem biz istedik diye hemen olacağı ne malum her şey nasip ne zaman nasip olursa o zaman olacaktır. Teşekkürler

Ne kadar streslisiniz, klavyenizden fışkırmış resmen. Sakin

Hangi semttesiniz? Kış biraz uzun sürdü izmirliler olarak depresyondayız topluca. Hava ısınınca normale döneriz

Şaka bir tarafa gerçekten kışın izmirde hayat duruyor, herkes evlere kapanıyor, evlerde toplanıyor. Yaza doğru daha çok insanla karşılaşır, iletişim kurarsınız.

Ben de bu evime kış başı taşındım. Komşularla merhabadan öteye gitmedi yaza kadar. Yazın bir kaynaştık üç senedir ayrılamıyoruz. İşten dönünce kapıdan da olsa bir uğrayıp görüyoruz birbirimizi.

Arkadaşın yazdığı şey bilerek mesafe koyuyor olabilirsiniz dediği şeye istinaden cevap yazdım stresli olduğumu nereden çıkardınız? Tabiki kendimi ifade edeceğim çünkü alakasız yorumlara tepkim oluyor herkes gibi
Evet biraz kış dolayısıyla olmuş olabilir zamanla her şey düzelir diye düşünüyorum teşekkürler

Sosyalleşmeden kastınız arkadaş dostluksa belli bir yaşta zor. İş, kurs okul olursa belki. Apartmanlards artık kimse kimseye bakmıyor, her yer böyle. İstanbulda büyüdüğünüz için çevreniz var zaten, şimdi sıfırdan gitseniz İzmirden farkı olmaz.
İzmirliler de yabancıyı pek kabullenmez, sahilde yapacağınız sohbetler de size aradığınız çevreyi vermez zaten. Zamana bırakın, iş ya da kurs durumlarında merhaba diyeceğiniz insnalar muhakkak olcaktır ama beklentiniz düşürüp biraz kendi kendinize yetmeye bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…