canim benim konunun tümünü okudum...cok cok gecmis olsun. o senin babandir nsl böyle bisey yapabiliyor esin anlamis degilim. kendi anneleri cok kiymetli ama masallah söz kondurmazlar hizmet beklerler. canim bisey dicem esine söyledinmi: "ben senin annene bakarken iyidi cok begeniyodun hayranlikla izliyodun takdir ediyodun, simdi ben seni takdir edemiyrm cünkü davranislarin hicte hos olmadi, benim ailemi ailecek istemediniz cok geldi babama bakmam, senden babama bakmani bile beklemedm oysa ben kendim annene baktim sadece güler yüz ve ayni evde kalma nezaketini gösterebilirdin babamin daha fazla üzülmesine neden oldun" dedinmi canim hic konusma yapmadinmi? ne diyo böyle konustugunda? yerinde olsam annesine gider ne istiyosun babamlardan sana bakarken iyidim ama kendi canim cigerim niye karsi geliyonuz derdim. kayinvalidenin korkusu daha fazla kalirlar gelin bana bakmaz düsüncesi var. cok ayip oda yasli bak hastalandiginda bakima muhtacti simdi niye o kizinda babasi tabiki bakicak oglum bana bakti bak diyemiyo. yaziklar olsun böyle ailelere
Eski konularınızı biliyorum
.Eşinizin annesine baktığını da biliyordum ama altından almaya kadar ilgilendiğinizi bu konunuzda öğrendim
açık konuşayım eşimin annesi o şekilde hasta olsa (rabbim elden ayaktan düşürmesin hiç kimsenin anne babasını) altından alamazdım (beceriksiz bir insanım açıkcası) ama bir bakıcı tutar ona bir oda ayarlar evimde ya da ben de onun yanına geçer ilgilenirdim herhalde...
Ancak siz herşeyi elinizden geleni yapmışsınız...
El demedmişsiniz, öz annem değil dememişsiniz yapmışsınız...
Allah mukafatınızı versin hem bu dünyada hem ahirette inşallah helal olsun size, elbetteki haketttiğiniz muamele bu değildi...
Eşiniz bencillik yapabilir ancak sizin desteğini görmüş annesi "hop ne işin var burada senin karın ben hastayken neler neler yaptı maddi manevi, şimdi koş kayınpederinin kayınvalidenin yanına destek ol karına" demesi gerekirdi...
Anlaşılan eşiniz o açıdan da destek gördüğünden böyle davranıyor size...
Kimse kurulan bir yuva yıkılsın istemez, kolay değil elbet...
İnşallah eşiniz hatasını anlar ailenizin ve sizin gönlünü alır da evliliğiniz kurtulur...
Evet kayınpeder kayınvalide ile yaşamak kolay değildir ancak burada bir zaruriyet var...
Yürüyemeyen, ansansörsüz evde oturan, bir evladı şehir dışında okuyan, özel ambulansla ancak taşınabilen ve tehlikeli ataklar geçiren bir baba var...
Böyle bir durumda kayınvaldieniz olsa eşinizin tepkisini siz vermiş olsanız hiç de kibar davranamazdım...
Siz elinizden gleni yapıyorsunuz, rabbim size güç versin hayatınız hep güneş gibi parlasın inşallah...
siz konuyu ve yazılanları doğru okumadınız sanırım. nasıl zorunlu bir durum denirkonu sahibi burda baya bi gaza getirildi, evini terketti.
kocası her ne kadar suçlu da olsa bu kadar öfkelenmesine karşılık biraz sakinleştirmek daha olumlu sonuç verebilirdi.
adam suçlu tamam, anlayışsız, tek taraflı düşünen biri.
ama biraz empatiyapmak zor değil,
hiç kimse kolay kolay aylarca kayınvalidesiyle aynı evde yaşamak istemez. yalnız değil, maddi durumu da müsait.
zorunlu görünmeyen bi durum.
tek taraflı zor tabi ama yuvayı dişi kuş yapar, bir kadının öncelikli sorumluluğu kendi evi,eşi ve çocuklarıdır.
konu sahibinin dilerim yuvası yıkılmaz, eşinin de bu ayrılık döneminde akıllanacağını umuyorum.
sen nankörlük yapiyomussun öylemi ozaman oda nankörlük yapiyor cünkü sen onun annesine daha fazla baktin...ve bisey demedin bakmasaydin kim bakicakti söyle deseydin.
bu sacmalik ne ya anlamadm. sanki sen bakmadin annesine ne demek istiyor anlamadm. en azindan ben baktim söylenmedm sende bunu yapabilirdin deseydin. bide annesinin olayinida söyle niye bikere olsun aramadi...ben onu hic yalniz birakmadim hastayken simdi niye sirtini dönüyo...arayipta destek cikmadi aferin kizim o annen babandir bakicaksin tabi demiyoda seni dolduruyo deseydin...
kızlar babaın durumu iyi değil kimin duasının kabul olacağı belli olmaz ne olur bizim için dua adin allah onu bize bağışlasın
kızlar babaın durumu iyi değil kimin duasının kabul olacağı belli olmaz ne olur bizim için dua adin allah onu bize bağışlasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?