İstemeye bir hafta kala 2.5 yıllık ilişkim bitti..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annenin ördüğü çorap ve kurduğu turşu bile fedakarlık olarak değerlendiriliyor ama kaynananın bileziğini kolyesini saatini küpesini beğenmemişler
Hala diyor ki ailemin durumu iyi
Tamam daha da iyi olsun ama tutumu hoş değil
Çorap örmüş bir şeyler yapmış ama kaynana 20 tl kilosu kornişon almamış
Bu pirimses kızımız daha nişanlı bile değilken kaynananın kornisonuna karışıyor
Gözüm yok bilezikle diyor ama ayrılma sebebi bilezik
Bide evlenseydi Allah mafaza

Konu sahibi ailesini korumaya çalışıyor ama hata ediyor. İlişkisini bitirenler bizzat aile üyeleri çünkü. Bir de “sevgiliyle tatile gidilecek kadar modern, bilezik beğenmeyecek kadar geleneksel” deyince “kıskanç” olmakla suçluyor beni ahahaha. Hayatımda kimsenin bir gramına göz dikmemiş, sunulanı da kabul etmemiş, köpekler gibi çalışıp kraliçeler gibi yaşayan 1 kadınım ben yahu. Aha şahitlerim de var burada bile. Neyini kıskanayım altın da altın, ev de ev diye çıldırıp ilişkisi dağılan bir kadının?

Peki burda annenizin uslübunda ailenizin tavrında bir gariplik yok mu?

Aileniz için, mutlu olmanız mı yoksa başkalarının emeği ile yapılmış mal mülk sahibi olmanız mı önemli?

İki tarafında hatası var ama en çok sizin ailenizin..

Evet takı değil turşu,reçel konuşuyorsunuz ahahdss
Ben ikna oldum

Ev konusuna gelinceye kadar sizin haksız olduğunuzu düşündüm..yani altın istemek bana çok ayıp geliyor. Annenize az gelmiş bence ayıp etmiş...yemekli düğün olayında da hakdizsiniz..millet yemek yesin diye o insanlar kaç yıl borç oduyor yemekli düğün kolay mı ..
Ama 4 evleri olmasına rağmen size birini bile vermemeleri çok çirkin....ama bu sizi değil eş adayinizi bağlardı...kiraya çıkmak kolay mı yaşasın görsün...onun ailesi sonuçta ona ayıp ediliyor size değil.

Bu saatten sonra evlenseniz bile mutlu olmazsınız...aileler düşman olmuş resmen

Ailemi haklı gördüğüm tek bir nokta bahsettiğimi okudunuz mu peki? Onlarında hatalarının olduğunu ben zaten kendim yüzlerine de söylüyorum. Ama hata tek bir ailenin değildi, onun ailesinin üslubu kışkırtıcıydı. Ben de ne oluyor bitiyor anlamayamadım o an müdahale ettim çırpındım tüm gücümle. Önemli olan sevgilimin de bir duruş sergileyebilmesiydi. Hem benim aileme hem kendi ailesine kendini ifade etmeliydi. Daha sonrasında çıkıp geldiğinde benim ailem ona kapı açmayacak insanlar zaten değillerdi ki.. Bir tavrı olmadığı için kendimi yalnız hissettim.

Velev ki sen kıskançsın ama bu çelişki yüzünden konu sahibinin de ilişkisi bitti. Gerçek bu.

Anlamlı ruh tam olarak nasıl oluyor?

Eviniz varsa niye kiralarda sürünecektiniz?

Başta sizi hatalı buldum. Annenize edilen kızın oğlumla geziyor, tatile gidiyor,neyi erteliyorsun lafından sonra nasıl ve neden sustunuz? Sevgiyle gurursuzluğu karıştıyoruz çoğunlukla.
Tanışma gününe gelince aileniz çok çirkin bir tavır sergilemişler. Adı üstünde tanışma, oturulur muhabbet edilir, mal satıyor gibi pazarlığa girmek çok çok çirkin. Milletin evinin bekçiliğini yapmak falan küçük düşürücü işler. Sevgilinizin abisinin konuya dahil olması hoş olmamış evet, sizin gibi sevgiliniz de araya girebilirdi ama o akşamın suçlusu sizin aileniz.

Sevgiliniz, ailesine karşı doğru bir tavır sergileyemeyeceğini tatil meselesi, yüzük muhabbetinde belli etmiş ki bu kadar rahat laflar edilmiş size. Ailenizin tavrıyla bence de geri dönülmez bir durum olmuş. Aile sizi istemiyordu baştan muhtemelen yaşanlar ekmeklerine yağ sürmüş.

Sizde dünyanın sonu gibi davranmaktan vazgeçin.

Tursuyla patikle, ev yemekli dugun altin bir mi? Zaten takacaklari altinlar, aldiginiz beyaz esyalari karşılıyor. Aileniz altin istiyor karsiliginda turşu veriyor. Komik degil mi?

Ben size hiç inanmadım yok kuru ekmek yerdim falan. Kuru ekmek yiyecek gözü toklukta ve her şeyini kendisi yapmak isteyen kadın tanışma öncesi ailesini uyarır zaten, herkes kendi anası babasını tanır. Hadi olaylar istemediğin şekilde başladı annen başka başka derken annecim bi mutfağa gelirmisin der orada susturursun. Bu ne ayıp şeyler okurken ben utandım. Bir insan hayatında daha ilk defa gördüğü, 2 saat tanışıklığı olduğu insanlardan nasıl bi şeyler ister, 4 evinin olduğunu bildiğini belli eder çok çok ayıp.

Karşı taraf çok iyi yapmış, birde adamları kovmaya getirmişsiniz niye geldiniz bi şey yapmayacaksanız diyerek, yapmak zorunda mı? Hiç olmayan napsın. Zihniyeti çok çirkin ailenin. Hele baban millete taktığı altının peşine düşüp, ağzıyla düğün istemesi falan ne demek ya, gerçekten mide bulandırıcı.

Karşı tarafa hayırlı olsun. Sana da geçmiş olsun bundan sonraki benzer durumlarda aileni uyar. Karun kadar zengin olsam bu kdr açgözlü insanlara su vermem

Evlenmeden önce eşiyle yaşamış biri benim yaşam tarzımı modern mi geleneksel mi olduğu konusunda bir kanıya varmasa da olur, ayrıca banane sizin evlilik öncesi beraber olan yaşantınızda ya da sizene benim gittiğim tatillerden gezdiğim tozduğum yerlerden. Hür ve özgür bir insanım ne yapıyorsam kendim için sevdiğim için yapmışım ve gayet de güzel bir vakit geçirmişim. Böyle dile getiriyor oluşunuz aslında ne kadar sığ olduğunuzu da gösteriyor.

İki tarafın aılesınde de hatalar var.
Valla canım kusura bakma da kızlarına su kadar bılezık bu kadar altın ısterız diye fıyat biçen ailelerden sıkıldık.
Bu devirde hala bılezık altın bilmem ne.
Sızde calışıyorsunuz muhtaç mısınız ya.
İçlerinden ne gelirse yaparlar valla ben utanırım bunları soylemeye ailemde asla ıstemez.
Ev meselesınde kiradadır belki evler geçim kaynağıdır o aılenın .abisine de vermemişler vermek zorunda da degıller.kirada oturmak surunmekse milyonlarca insan sürünüyor bu ülkede.
Kac yasında insanlarınız oturup konuşup aıilelere rest çekıcektınız orda tuzluk gıbı oturmuşssunuz .bir dakika bizim adımıza kimse karar veremez demelıydınız bu tanısma formalıte bırseydir .koyde yasamıyoruz kız alma kız verme falan nedir ya.
Kaç sene ıilişki yasayıp sonra gorucu usulu evlilik yapar gıbı triplere gırılıyor bende buna şaşırıyorum.
Yok şu adet yok bu adet
Çiçek almamaları da hos degıi yanı.
Yeni tanısmalarda bir buket çiçek yaptırılır yani .
Neyse olmamıs zaten olgun degılsınız ikinizde evlenmeyin .

Düşman başına bir ailen var. Çok paragöz. Oğlan tek gelseydi siz niye geldiniz ne demek? Ben aile bireyi olsam o lafı duyduğum an kalkar giderim. Demek öyle, o zaman her şeyi kendiniz yapın, biz karışmıyoruz niye geldiniz diyen insanlar için parmağımı oynatmam der kalkar giderdim. Sende bu aile olduğu sürece zor evlenirsin, zengin koca bulursan ne ala. Ailen onu istiyor çünkü. Kaç tane evleri varsa var, gelin oldun diye milletin malına mülküne konmak zorunda mısın sahiden? Çalışan, para kazanan bir kadınsın ailenin seni böyle rezil etmesine sen nasıl müsade ettin asıl?

Paragöz olmayan ailen gelir gelmez hevesle 'sunu şunu takicaz' diyen dünürüne dudak bükük "başka????" Diyor. 30 bin lira ederinde bilezik deyince beğenmiyor "bu kadar mı??" Diyor. Sıradan bir Evin ederi bir trilyon olmuşken evi size bagislamalarini istiyor. Yetmiyor "benim eşim dostum çok,yemekli düğün isterim" diyor , ki yemekli düğünde tabak başı ennnn b.ktan yerde, zehirlenecek kadar kötü yemekler 50 lira. Bin kişi gelse sadece tabak parası 50 bin,artı salon bilmemne...
Bu aile mi paragöz değil?
Bu aile paragöz değilse kime paragöz derler?
Benim ailem de paragöz değil . Tanışma yemeğinde keyifle sohbet ettik, güldük,sohbet ettik. Nisan yerini de annem babam biraz bakındı sonra ablam eniştem son kararı verdi. Düğün yerine de çocuğun anne babais birkaç yer buldu son kararı ablam eniştem verdi. Kim ne takacak lafı bile açılmadı asla. Hala daha bilmiyoruz kim ne taktı ne etti...
Ailen para gözlük etmiş. Konudaki tek suçlu senin ailen. Kimse çocuğuna ev vermek zorunda degil, 4 evi onlar diktiyse sonuçta kendileri dişinden arttırıp da yapmış. Catisina bir tuğla siz mi koydunuz da soz etme hakkını kendinizde buldunuz? Bu ne cüret? Yasayın kiralarda, ölüm herkes için, kayınbaba kayınvalide ölünce ne güzel yasliliginizda rahat edersiniz . Bu ne hırs.
Sizin gözünüzde yoksada ailenizi tembihleseydiniz. sizi rezil etmişler resmen

Erkek kardeşimde abimde kız kardeşimde var
Evliler tanışma.isteme oldu bizimkiler dediki düğün Yapicaksiniz bu işler masrafli olur
Ne istiyorsanız takin ne yapılması gerekiyorsa yapalım ki gelinlerimizin aileside öyle dedi asla pazarlık yapılmadı oldu gitti

Bir şeylerde gözün varsa insanın böyle oluyor iste
Azla yetinmeyi bilmeyen çoğu bulamaz
Heleki emeği kazanmayı o evler nasıl yapıldı alındı bilmeden gel otur
Size ev vermek zorunda değil aileler
Kirada oturanlar can değil mi
Demek ki damadın abisi arada kükremiş ya bizde kirada oturduk ölmedik diye
Ne dedi bakalım annesi de oyle tepki verdi ve film koptu

Sana kıskanç diyecek bana anlamıyorsun diyecek birazdan beddualar yağacak Yarabbi şükür

Biz de evlendik, ne kaç altın takacaksınız konuşuldu ne de şu daireyi verin diye hadsizce yorum yaptı ailem, düğün konusuna da karışmadılar. Sizinkiler daha ilk buluşmada insanların malları konusunda bile fikir belirtiyorlar hayret ettim, sizi koyun gibi pazarlık konusu yapmışlar. Adap ve şenlik görmemişliktir bu kusura bakmayın.

Kaldı ki benim ailemin de durumu iyi gayrımenkullerimiz var benim de evim arabam var, karşımdaki adamın henüz evi yoktu, arkasında destek olacak babası yoktu. Ev konusunu açıp, ne kadar altın yapacaksın diye sorup keyif kaçırmadılar, eşimi kötü hissettirmediler. Sonralardan konusu açıldı, babamla annem dedi ki tek kalan dünürlerine, bu yaşa getirmiş okutmuş meslek sahibi yapmışsınız, evine eşine bağlı olsun ekmeğini kazansın, sadık olsun, bize de hayırlı bir evlat, kızımıza iyi bir eş olsun bize yeter; ne takarsınız ne takmazsınız sizin bileceğiniz iş, düğün konusunu da gençler nasıl uygun görürse ve isterse biz de üstümüze düşeni yaparız dediler. Zamanı gelene kadar ne takacaklarını bile bilmiyordum.

Demem o ki, adam kendini kurtarmış. Evlerden ırak bir aileniz var, sizi çok rezil ederler. Adam kurtardı kendini de size üzüldüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…