İstemeye bir hafta kala 2.5 yıllık ilişkim bitti..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eviniz varsa aileniz daha tanışma gününde niye evlerden birinde otursunlar diyor?
Gayet ailenin herşeyin en muhtaç gibi bir tavır sergilenmiş aileniz tarafından.

Eşimin ailesi bilezik konusunu açtığında rahatsız olup siz bilirsiniz dedik geçtik biz. Miktar belirtmedik. Sizin tasarrufunuz dedik.
Ailemin verdiği evde oturuyoruz ailesinden de siz de verin bir şeyler diye bunu dile getirmedik. Bu kıskanmak değil pazarlık yapılmasından rahatsız olmak.
Oğlum var istemeye gittiğimizde ev verecek misiniz daha ne takacaksınız deseler ben de böyle bir aileyle dünür olmak istemem taş koyarım. Çok ayıp bunu bir idrak edin önce

İstemeye gelmemişler ki çiçek getirsinler. Tanışma yemeğinden bahsediyorsunuz. Tanışmaya da baklava tatlı neyse alınır gidilir zaten.
Çiçek istemede nişanda alınır. Yapmayın Allah aşkına ya

Ben hem sizin ailenizin tavrını hem de damat adayının tavrını yanlış buldum. Aileniz ayıp etmiş çünkü işi pazarlığa döndürmüşler. Emirler, istekler, beklentiler havada uçuşmuş. İnsanların 4 tane evleri olabilir ama kimseye vermek zorunda değiller. Olsa olsa nişanlınız ailesine böyle bi teklifte bulunabilirdi ama sizin annenizin böyle bi talepte bulunup insanlara hesap sorması akıl karı değil. Abisinin yerinde ben de olsam artık patlardım, hatta daha büyük tepki bile verirdim. Abiden nefret ettim demişsiniz ama ben abiye hak verdim. Bir değil, iki değil, aileniz insanları geldiklerinden beri kışkırtmış resmen. Neyse işin bu kısmı bir yana, nişanlınızın tavrı da bana çok yanlış geldi. Siz orada kendi ailenize uyarıda bulunup benim için para önemli değil derken öylece oturması, ilerisi için hiç hayra alamet değil. Zaten öncesi de varmış, yengesinin laflarına bile sesini çıkarmamış, size dil uzatacak cesareti bulmuşlar. Evlilik hayatında kendi ailesine karşı bu kadar pasif bi erkek bence çok zor. Ayrılmanız iyi olmuş bence zaman geçince siz de anlayacaksınız.

İstemeye gelmemişler ki çiçek getirsinler. Tanışma yemeğinden bahsediyorsunuz. Tanışmaya da baklava tatlı neyse alınır gidilir zaten.
Çiçek istemede nişanda alınır. Yapmayın Allah aşkına ya
Zaten altın miktarını artırıp evi de verselermiş çiçeğin lafı edilmeyecekmiş. Mesele çiçek değil ki.

Nasıl biri oluyor mesela evlenmeden önce eşiyle yaşamış biri? Ben söyleyeyim kendi adıma, altın da altın, ev de ev diye yalaklanmak yerine ne istiyorsa kendisi elde eden, maddi sebepler yüzünden kimseyle pazarlığa girmeyen biri. Siz beni beğenmeyin zaten. Beğenseniz utanırdım.

Bu kadar özgür ve modern bir kadın ailesinin kendisi için pazarlığa girdiklerinde doğduklarına pişman etmeliydi, tatlı geldi tabi evler altınlar, istemem yan cebime koy yaptınız, baktınız her şey sarpa sarıyor, ailenize neden böyle yapıyonuz yaaağğ demeye başladınız ama geç oldu tabi. Bu arada sevgiliniz ve ailesine de melek demiyorum yanlış anlamayın, ama siz ailenizi bu kadar koruyor kolluyorken onun da aynı şeyi yapıp ilişkiyi bitirmesi sürpriz olmamalıydı size. Size ayıplı mal iması yapan anasının ağzına vurmamış ki siz de sindirmek zorunda kalmışsınız. Saçma sapan insanların içinden çıkan saçma sapan bir adam için neleri yuttuğunuzu hatırlayın. Değer miydi?

Turşu benim hassas noktam Geçen sene kurduklarımın yarısı bozuldu, bu sene çok endişeliyim o yüzden. Kışın ortasında turşusuz kalırsam tek taşımı veririm

Bence Boyle yapıp kıymetli olmaya calışmışlar ama patlamıs.
Kız restı cekmiş bunlar olmazsa evlenmem demıs abınden nefret ediyorum demiş
Oğlanda tamam bitsın demiş.
Yememiş blöfü.
Böyle blöfler yaparak para koparmaya calışan aileler ve kızlarına ders olsun.
Hayat pahalı valla artık herkes imkan dahilinde birşeyler yapıyor
Yok bide altın kemer istensin.
Ben kv ye katılıyorum .
Adamla ilişkini modern yasa evliliğe gelince de adetleri dayat.bu namusa laf söylemek olmuyor .ne alakası var
Ben seviyorsam emek verdiysem adama bir dakika derım aileme siz karısmayın bu tanıma formalite zaten.
Sonra yataklara dusmeye gerek yok

Ben böyle takı isteyebilenlere şok oluyorum ya.
Biz bir çöp bile istemedik, takının konusu dahi açılmadı. Kim ne isterse onu taktı, kimseyi de taktığı takıdan dolayı yargılamadık. Bu yüzden çok şaşırıyorum.
İki tarafı da sevgilinizi de sizi de hatalı buldum.
O sizi yalnız bırakmış siz de yüzüğü çıkarıp vermişsiniz. Siz de pat diye bitirmişsiniz o da pat diye bitirmiş. İlişkinizin bu zamana kadar çok kaliteli ilerlemesi de buna bir sebep. Birkaç kez bağrışsaydınız belki bugünlere gelmezdiniz. Kriz anlarında birbirinizin ne yapacağını bilmiyorsunuz. Bunu bilmeden de evlenmenizi tavsiye etmem.

Olmayınca da her ufak şey gözlerine batmış. Pazarlık yapmak ne kadar çirkin ya.
Kızlarını ne konuma koyduklarının farkına varamıyor bazı aileler. Ailem böyle olsa yerin dibine girerdim. Böyle şeyler söyleyeceklerini falan bilsem kaçarak falan evlenirdim. O derece rezillik.

Bileiksever paragöz teyze vs varyemez ailesi .. Varyemezler kazanmış sanki

Valla inanamadım, bana göre büyük terbiyesizlik ama konu aahibine göre normal tüm bu konuşma, kadın neler takacagini söylüyor anne hala ee daha ne takacaksin diyor , baba benim çevrem zengin diyor , ay şaka gibi
Benim oğlana altın ogutum var senelerdir , aman cocugum evlenmeye kalkarsan sakin bana abuk subuk aile getirme karşıma, kendi sosyo ekonomik ve kültürel çevren dışına çıkma diye , sanırım ne demek istediğimi anlaması için bu konuyu okutmam lazim cocuga

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…