İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 sene için mi yani? Şaka gibi.

Kızım doğduğunda bizim de evimiz arabamız yoktu borcuna bile gitmemiştik bize de aileden hiçbi şey kalmadı kalmayacak yani aslında durumunuz o kadar kötü değil maddi olarak siz manevi olarak hazır değilsiniz herhalde

sağlık sektöründen üye bile tırım tırım korkuyorsa vayy diğer üyelerin halineee editantolon üstünden hamile kalmışmıyımcılar yok uzun zamandır çok şükür

Bu karar size ve eşinize ait. Burada herkes kendi düşüncesine göre yorum yapar ve bu hassas bir konu.

Ben de kendi düşüncemi söyleyeyim öyleyse.
Hiç çocuk istemiyorum falan deseniz anlaşılabilir belki bu üzüntünüz. Fakat 1 yıl sonra istiyorum şimdi değil demek biraz tuhaf olmuyor mu sizce de? Bu dünyada olan herşeyin, insanın kendi elinde olduğunu mu düşünüyorsunuz? İnançlı mısınız, neye inanırsınız bilmem ama farketmez, şu bir gerçek, herşeye siz karar veremezsiniz.
1 sene sonra istiyordum deyince 1 sene sonra olmaz.Bilebilir misiniz?
Sizi daha da fazla üzmek istemem ama bu kadar endişeye gerek yok.
Çoğu ailenin borcu var zaten. O kadar da kötü durumda değilsiniz.
Hazır olmamanızı da anlarım ama insan bilmediği bir duruma pek hazır olamaz zaten.
Vakit varken eşinizle iyi düşünün.
Öyle mi, böyle mi? Birlikte karar verin.
Ben olsam aldırmam. Ama ben inancım, yaşayışım itibariyle böyle düşünürüm.
Sen başka, o başka...
Hakkınızda hayırlısı.
Emin olmadan adım atmayın.

sağlık sektöründen üye bile tırım tırım korkuyorsa vayy diğer üyelerin halineee editantolon üstünden hamile kalmışmıyımcılar yok uzun zamandır çok şükür
Ya ben hakkıyla korunuyorum da burda hapla kondomla aynı anda korunup kalanları falan okudum. Veledin geleceği tuttuysa içerde iple bağlasan durmuyo o yüzden istediğimiz zamanda olsun inşallah benim favorim kot pantolonlu sürtüşüp gebelikten şüphelenen bir üyeydi. Hayır işesen kottan geçmez sperm nasıl uçsun

Maddi manevi hazır olmadan kimse çocuk sahibi olmamalı. Çocuk büyük sorumluluk ve maddiyat demek. Bebek maması, bez bunlar temel ihtiyaçlar. Hepsi olmuş dünya para. Sadece maddi değil manevi olarakta insan kendini anne olmaya hazır hissetmeden çocuk sahibi olmamalı. Kürtajı cinayet olarak görenlerden değilim, aldırıp aldırmamak size kalmış. Sonrasında çocuk sahibi olmada zorluk yaşarsınız/yaşamazsınız bunu doktorunuzla görüşseniz daha uygun olur. Çocuk istemiyor değilsiniz zamanlamayı doğru bulmuyorsunuz anladığım kadarıyla. Şöyle ki istediğiniz zaman hamile kalamayabilirsiniz. Bu durum kürtajdan dolayı değil başka sebeplerden en basiti stresten bile olabilir.

Uğraşmak zorunda kalabilirsiniz ama artık planlı gebelik diye bir şey yok maalesef

İstediğiniz zaman hemen olmayabiliyor
Belki bir kredi bir araba parası da tüp bebek tedavilerine harcayacaksınız ilerde.

Bunları da göz önünde bulundurun.

Her vücüt ayni degil tabi ,ama almasaniz da hamile kalmayi da göze almis olursunuz

Ben kürtaja çoğunlukla karşı değilim. Ama evliliklerde bir aşamada çocuk isteniyorsa sürpriz de olsa hamileliğe devam edilebileceğini düşünüyorum. Mesela desen ki eşim askere gidecek, işimiz yok vs. O zaman tamam
Ama ev var araba var borç kimde yok ki?
Benim de ev kredim var 13 sene daha kredi kartlarım var kredilerim var. Başka şeylerden kısıp çocuğuna kaynak oluşturuyorsun

1 senelik bir keyfiyet...

Risklerini doktora danışın en iyisi. Ben de aldırmazdım diye düşünüyorum her bebeğin nasibiyle geldiğine inanıyorum.

Allah saglikla kucaga almayi nasip etsin ❤

Tabağa bak be aylik kaç para tutuyor
Sanki annelerimizin zamanındayız, bilgi yok, kaynak yok, evde pişen mevsim türlüsünü çatalla ezip bebelere yediriyoruz.
Benimkiler gurme hele kızım kedi gibi dilini uzatıyor önce. Yaptığım pilava ceviz koydum diye ikisi de yemedi biraz önce. Elimizden geldiği kadar sağlıklı olsun her şeyleri diye uğraşıyoruz. O zaman kolaymış dediğin gibi ver gitsin ne yerse ama şuan öyle olmuyor dediğin gibi. Bir kere bebekler de çok değişmiş

Siz hiç çocuk düşünmüyor değilsiniz.
1 sene sonrasını uygun zaman olarak görüyorsunuz.
Şuan ki kararsızlığinizda da kürtaj olursam yeniden hamile kalamam korkusundan kaynaklı.
1 sene dediğimiz nedir ki, bunun için kürtaj olacaksınız?
Sizinki cidden sağlıksız bir bakış açısı kusura bakmayın.
Şimdi istemem bir sene sonra olsun sanki, çok alalade birşeyden bahsediyorsunuz.

Son düzenleme:
Zamane bebeleri
Bilmemek en büyük mutlulukmuş. Şimdi biliyoruz ki belli bir yaşa kadar soğan yasak, bazi sebzelerin ayı var, oncesinde 3 gün alerji testi uygulaman gerek... bunlari bile bile veremiyorsun türlüyü. Eskiden kim ne biliyordu? Ben cici bebeyi çok faydali, çok besleyici bir sey saniyordum. Kimse icindeki şekerden bahsetmiyordu. Pirinç unlu muhallebiler nişastalı mamalar... ne kadar korkunç!

Hazir hissetmiyorsaniz en dogrusu kurtaj. Lincleyenleri sallamayin. Onlar mi bakacak bebege? Kime ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…