İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk 6 saatte falan %90'ın üzerinde koruması var ertesi gün haplarının. 72 saate kadar etkili. Ama tabi 12 saatten sonra giderek düşüyor. Yapılan araştırmaların sonuçlarından söylüyorum bunları.

Bende de polikistik over sebepli düzensizlik var, bir kere ertesi gün hapı kullandım, ölüyorum sandım. Müthiş mide bulantısı, baş dönmesi. Kusmak istedim ama kusarsam etkisi gider diye kusamadım. Çok kötüydü. Bir daha da asla kullanmamak için hemen doğum kontrol hapına başladım. Bende gecikme yapmamıştı ama zaten normalim gecikmelidir benim. Kullanmadığınız iyi olmuş, umarım hamile kalmamışsınızdır.

Her çocuk nasip kısmetiyle gelir .demmeki herşerde vardır bir hayır sikmayiniz canınızı

Biz doğum kontrol hapıyla korunuyoruz senelerdir. Antibiyotik vs kullandığımda ya da hapı düzenli kullanamadığım (5-6 saatten fazla gecikmelerde) prezervatif kullanıyoruz. 3-4 sefer benim içimde kaldı. Dışarıdan görünüp alınabilecek haldeydi ama yine de korktuk . Bu durumdan dolayı güvenmiyorum sadece prezervatife. Hap+geri çekilme bizim için en etkilisi oldu.

Ayyy nasil kotu yan etkileri varmis. Iyi ki kullanmamisim. Dogum kontrol hapi aldim ben de ama adetimin son gunlerinde alabildim. Ekonomik olarak ancak musait oldum. Adetin ilk günü baslaniyormus sanirim. Kullanmak icin adetimi bekliyorum simdi. Doktor sagolsun bilgilendirmedi. Acikcasi ben de bilmiyordum adette baslandigini. Bu ay boyle gecti. Hele bir regl olayim, bundan sonra hapla devam edecegim.

En temizi cidden. Ben 6 yıldır kullanıyorum. Reglin ilk ya da üçüncü gününde başlanabiliyor. Ama korunma açısından ilk gün daha iyi diye duydum.

Ben ertesi gün hapının neden tecavüz gibi çok ekstrem durumlarda kullanılması gerektiğini anlamış oldum. Benim bir arkadaşım bir ay içinde iki kez kullanmış. O iki hap arasında regl olmamış ve hamile kalmış. Yılda maksimum 2 kez kullanılması gereken bir şeyi aynı ayda nasıl iki kere kullanmış aklım almamıştı. Bekardı ve sevgilisinden ayrılmıştı, aldırdı mecbur.

Canımm seni çok iyi anlıyorum lütfen iyi düşün zamanında annem bir kürtaj yaptırmış 40 senedir onun psikolojisinden çıkamadı. Sonraki çocuklarına başına gelen herşey için kendini şuçladı. Keşke olmadan önce önlem alsaydın. Biraz daha bekle iyi düşün.

Ben hap istemiyorum, yan etkileri vs uğraşmak istemiyorum. Jinekolog arkadaşım da kondomu önerdi için rahat etsin istiyorsan spiral+kondom dene dedi. Bakiyim belki öyle yaparım.

Kondom içimde kalsa korkudan altıma sıçarım bu arada şakasız

Merhaba öncelikle hayırlı olsun sana nacizhane tavsiyem aldırma neden diyecek olursan kürtaj sırasında rahim duvarin fazla kazınır vs başka şeyler olur bu kez de sen çocuk istediğinde olmaz nerden biliyorsun diyeceksin ben kadın doğum doktoruyla çalıştım 5 ay önce ikinci doğumu yapınca bıraktım senin gibi niceleri geldi yanımıza Her bebek rizkiyla gelir Allah'ın bir hediyesi gibi düşün bende borç içinde yuzuyordum ilk çocuğum doğunca borçlar bitti ev aldım sıkıntı çekmedim mi çok çektim ama aldırma bebeğini yazık günah senelerce tedavi görüp çocuğu olmayan insanlar var Allah a şükret dua et sağlıkla sihhatle doğsun

Ilaci duzenli kullandınız mı, cok merak ettim?Cunku ilac duzenli kullanılırsa gebe kalmak nerdeyse imkansız

Ben hap istemiyorum, yan etkileri vs uğraşmak istemiyorum. Jinekolog arkadaşım da kondomu önerdi için rahat etsin istiyorsan spiral+kondom dene dedi. Bakiyim belki öyle yaparım.
Spiral de kayıyor diyorlar. Spirale guvenip kondomsuz kaçamaklar olursa o da risk.

Kondom içimde kalsa korkudan altıma sıçarım bu arada şakasız
Benim arkadaşımın da başına gelmiş, üstelik dışarıdan görünmüyormuş. Jinekolog almış içeriden . Bende en azından dışarıdan görünüyordu, hap sayesinde o kadar korkmadık. Hap hiç olmasa kafayı yerdim . Şimdi hâlâ prezervatif kullanınca bir bakıyoruz çıkmış mı, yerinde mi diye

2 çocuktan sonra hamile kaldığımı öğrendiğimde çok üzülmüştüm. Kürtajı düşündüm ama yapamadım. Yapsaydım onu 3 ay sonra düşüreceğimi hiç öğrenemeden vicdan azabı çekecekmişim. Düşük yaptığımda o kadar üzüldüm ki.. Keşke kendimi o kadar hırpalamasaydım. Keşke elimde olmayan şeyleri kabul edip biraz pozitif bakabilseydim. Sonra alıştım 3. çocuk fikrine aslında ama olmadı. O düşen Bebeğim benim hayatımı değiştirdi. Hayata bakış açımı değiştirdi. Demem o ki çok iyi düşünün. Bunu yaşamasaydım bu kadar duygusal bakmaz ne isterseniz onu yapın derdim. Ama büyük bir karar
Çocuk istiyormuşsunuz zaten. En fazla 3 sene sonra yaparsınız diye düşünüyorum yaşınızdan dolayı. 3 sene gerçekten maddi manevi çok şey mi değiştirecek hayatınızda? Karar sizin.. Allah yardımcınız olsun.

Umarim travma olmamistir arkadasiniza.

Dogum kontrol hapinin yan etkileri oldu mu peki size?

Ilac ismi vermek dogru mu bilmiyorum ama bana y**z onerdi. Yan etkisi en az olan bu diye.

Belki yazılmıştır ya da biliyor da olabilirsiniz ama kürtajı isteseniz bile kanuni sınırda olsa bile devlet hastanesi yapmıyor özele gitmeniz gerekiyor bilginize. Sebebi ise tamamen politik sadece tecavüz gibi adlı vakalarda izin veriliyor savcı kararıyla

Universite hastaneleri de mi yapmiyor

Ben de aynı bu şekilde bebeğimi düşürünce onu ne kadar istediğimi anlamıştım. Hala aklıma gelince ağlıyorum. 2 çocuğum olmasına rağmen. Size de geçmiş olsun, kısmet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…