- 31 Aralık 2017
- 6.454
- 22.146
- 348
- 28
- Konu Sahibi Babyangell
-
İlk 6 saatte falan %90'ın üzerinde koruması var ertesi gün haplarının. 72 saate kadar etkili. Ama tabi 12 saatten sonra giderek düşüyor. Yapılan araştırmaların sonuçlarından söylüyorum bunları.Çok araştırdım, koruyuculuğunun %50 %60 civarinda oldugunu söylüyordu doktorlar. Bunu kullanıp hamile kalanlar çokmuş. Hormonlari da bozuyormuş. Zaten hormonal sorunlarim var, duzensiz kanamalar yasiyorum 6 7 aydir. Nedeni tespit edilemiyor. Koruyuculuğu bu kadar düşükken sağlığımı daha da bozmak istemedim.
Her çocuk nasip kısmetiyle gelir .demmeki herşerde vardır bir hayır sikmayiniz canınızıMerhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.
Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. Bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. Hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi.
Biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
Biz doğum kontrol hapıyla korunuyoruz senelerdir. Antibiyotik vs kullandığımda ya da hapı düzenli kullanamadığım (5-6 saatten fazla gecikmelerde) prezervatif kullanıyoruz. 3-4 sefer benim içimde kaldı. Dışarıdan görünüp alınabilecek haldeydi ama yine de korktukPeki birleşme olmadan mı kullanıyordunuz yoksa boşalmaya yakın mı takıyordunuz? Delindiyse vs fark etmediniz mi çıkarırken? Yanlış anlamayın bende kondom ile korunuyorum genel bilgi için soruyorum kaza yaşamayalımSorunuza cevabım ben de bir ay önce şüphe yaşamıştım 10 gün gecikmiştim korkudan kan veremedim. O süreçte neler neler geçti kafamdan ama sonrasında varsa doğururum dedim yapacak bişey yok. Önemli olan sizin ne istediğiniz…
Ayyy nasil kotu yan etkileri varmis. Iyi ki kullanmamisim. Dogum kontrol hapi aldim ben de ama adetimin son gunlerinde alabildim. Ekonomik olarak ancak musait oldum. Adetin ilk günü baslaniyormus sanirim. Kullanmak icin adetimi bekliyorum simdi. Doktor sagolsun bilgilendirmedi. Acikcasi ben de bilmiyordum adette baslandigini. Bu ay boyle gecti. Hele bir regl olayim, bundan sonra hapla devam edecegim.İlk 6 saatte falan %90'ın üzerinde koruması var ertesi gün haplarının. 72 saate kadar etkili. Ama tabi 12 saatten sonra giderek düşüyor. Yapılan araştırmaların sonuçlarından söylüyorum bunları.
Bende de polikistik over sebepli düzensizlik var, bir kere ertesi gün hapı kullandım, ölüyorum sandım. Müthiş mide bulantısı, baş dönmesi. Kusmak istedim ama kusarsam etkisi gider diye kusamadım. Çok kötüydü. Bir daha da asla kullanmamak için hemen doğum kontrol hapına başladım. Bende gecikme yapmamıştı ama zaten normalim gecikmelidir benim. Kullanmadığınız iyi olmuş, umarım hamile kalmamışsınızdır.
En temizi cidden. Ben 6 yıldır kullanıyorum. Reglin ilk ya da üçüncü gününde başlanabiliyor. Ama korunma açısından ilk gün daha iyi diye duydum.Ayyy nasil kotu yan etkileri varmis. Iyi ki kullanmamisim. Dogum kontrol hapi aldim ben de ama adetimin son gunlerinde alabildim. Ekonomik olarak ancak musait oldum. Adetin ilk günü baslaniyormus sanirim. Kullanmak icin adetimi bekliyorum simdi. Doktor sagolsun bilgilendirmedi. Acikcasi ben de bilmiyordum adette baslandigini. Bu ay boyle gecti. Hele bir regl olayim, bundan sonra hapla devam edecegim.
Ben hap istemiyorum, yan etkileri vs uğraşmak istemiyorum. Jinekolog arkadaşım da kondomu önerdi için rahat etsin istiyorsan spiral+kondom dene dedi. Bakiyim belki öyle yaparım.Biz doğum kontrol hapıyla korunuyoruz senelerdir. Antibiyotik vs kullandığımda ya da hapı düzenli kullanamadığım (5-6 saatten fazla gecikmelerde) prezervatif kullanıyoruz. 3-4 sefer benim içimde kaldı. Dışarıdan görünüp alınabilecek haldeydi ama yine de korktuk. Bu durumdan dolayı güvenmiyorum sadece prezervatife. Hap+geri çekilme bizim için en etkilisi oldu.
Bunu soyleyen en az 3 kisi biliyorum burada,1 2 yila kalmadi evleri senlendi15 yıldır evliyim hala iki yetişkin kaza adı altında nasıl çocuk yapıyor anlamıyorum.Cocuk istemiyorsanız korunun.Kilic kalkan ile değil ama
Kondom içimde kalsa korkudan altıma sıçarım bu arada şakasızBiz doğum kontrol hapıyla korunuyoruz senelerdir. Antibiyotik vs kullandığımda ya da hapı düzenli kullanamadığım (5-6 saatten fazla gecikmelerde) prezervatif kullanıyoruz. 3-4 sefer benim içimde kaldı. Dışarıdan görünüp alınabilecek haldeydi ama yine de korktuk. Bu durumdan dolayı güvenmiyorum sadece prezervatife. Hap+geri çekilme bizim için en etkilisi oldu.
Merhaba öncelikle hayırlı olsun sana nacizhane tavsiyem aldırma neden diyecek olursan kürtaj sırasında rahim duvarin fazla kazınır vs başka şeyler olur bu kez de sen çocuk istediğinde olmaz nerden biliyorsun diyeceksin ben kadın doğum doktoruyla çalıştım 5 ay önce ikinci doğumu yapınca bıraktım senin gibi niceleri geldi yanımıza Her bebek rizkiyla gelir Allah'ın bir hediyesi gibi düşün bende borç içinde yuzuyordum ilk çocuğum doğunca borçlar bitti ev aldım sıkıntı çekmedim mi çok çektim ama aldırma bebeğini yazık günah senelerce tedavi görüp çocuğu olmayan insanlar var Allah a şükret dua et sağlıkla sihhatle doğsunMerhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.
Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. Bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. Hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi.
Biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
Ben 15 yıldır söylüyorum 2 planlı çocuk yaptım.Bunu soyleyen en az 3 kisi biliyorum burada,1 2 yila kalmadi evleri senlendi
Spiral de kayıyor diyorlar. Spirale guvenip kondomsuz kaçamaklar olursa o da risk.Ben hap istemiyorum, yan etkileri vs uğraşmak istemiyorum. Jinekolog arkadaşım da kondomu önerdi için rahat etsin istiyorsan spiral+kondom dene dedi. Bakiyim belki öyle yaparım.
Benim arkadaşımın da başına gelmiş, üstelik dışarıdan görünmüyormuş. Jinekolog almış içeridenKondom içimde kalsa korkudan altıma sıçarım bu arada şakasız
Neyse elinizde minis giysiler vardir o halde:)Ben 15 yıldır söylüyorum 2 planlı çocuk yaptım.
Umarim travma olmamistir arkadasiniza.En temizi cidden. Ben 6 yıldır kullanıyorum. Reglin ilk ya da üçüncü gününde başlanabiliyor. Ama korunma açısından ilk gün daha iyi diye duydum.
Ben ertesi gün hapının neden tecavüz gibi çok ekstrem durumlarda kullanılması gerektiğini anlamış oldum. Benim bir arkadaşım bir ay içinde iki kez kullanmış. O iki hap arasında regl olmamış ve hamile kalmış. Yılda maksimum 2 kez kullanılması gereken bir şeyi aynı ayda nasıl iki kere kullanmış aklım almamıştı. Bekardı ve sevgilisinden ayrılmıştı, aldırdı mecbur.
Universite hastaneleri de mi yapmiyorBelki yazılmıştır ya da biliyor da olabilirsiniz ama kürtajı isteseniz bile kanuni sınırda olsa bile devlet hastanesi yapmıyor özele gitmeniz gerekiyor bilginize. Sebebi ise tamamen politik sadece tecavüz gibi adlı vakalarda izin veriliyor savcı kararıyla
Ben de aynı bu şekilde bebeğimi düşürünce onu ne kadar istediğimi anlamıştım. Hala aklıma gelince ağlıyorum. 2 çocuğum olmasına rağmen. Size de geçmiş olsun, kısmetIlk hamileligimi ogrendigimde hic istememistim 1 senelik evliydim 27 yasindaydim malesef korunurken nasil olmussa olmustu. Bebegin gelisimi duzenli gitmedi ben acaba diyene kadar onun kalp atisi durdu ve dusuk basladi o an anladim aslinda icten ice ne kadarda istemisim .Kurtaj oldum agresif kazima yontmiyle ( herhangi bir kanama ,parca kalma vs yoksa vakumlu kurtaj 5dk suruyor ) 3.5 yil olmadi bu defa biz istiyorduk ama olmuyordu saka gibi. Tedaviler vs baya ugrastik. Iyice dusunup karar verin. Aaa kurtaj kotu , gunah vs demiyorum. Bazen sahip oldugunuz seyi fark edemeyebiliyorsunuz . Herseyi iyice tartin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?