- 25 Nisan 2019
- 243
- 365
- 103
- Konu Sahibi Babyangell
-
Benim cocugum yok. Basima gelmeden anlayabilir miyim bilmiyorum ama anliyorum az buçuk sanirim. Senelik ne kadar ödüyorsun?kara kara okulunu düşünüyorum 1 yıldır tey teyyy.1 tabak fazla ha?
arkadaşımın çocuğu sadece glutensiz gıdalar yiyebiliyor.o kadar fazla maliyetli ki sadece bu.servisi kitabı özel dersi müzik aleti sineması avm si kıyafeti .ha bunlar ucuz bir devlet okuluna giden çocuğun ihtiyaçları.hemen kolej sanılmasınnTeşbihte hata olmaz ne demek önce onu bir ögrenin.
Maddiyat olarak tek zarari 1 tabak fazla yemek koymak diyorsunuz.
Bezi, maması, kıyafetleri... büyüdüğünde kreşi, okulu, kitapları, kursu, dershanesi...
Bunlar bir de saglikli doğanlar icin boyle. Ya hasta dogarsa?
Evet aynen tek bir tabak yemek...
asgari ücretin kat kat fazlası evime girmesine rağmen henüz devlette 5. sınıf.seneye göndereceğim .layıkıyla devlette bile okutsan çok tutuyor masrafı.ilgilenilmeyen çocuklarınsa durumları felaket sınıflarda.herşeyden mahrumlarBenim cocugum yok. Basima gelmeden anlayabilir miyim bilmiyorum ama anliyorum az buçuk sanirim. Senelik ne kadar ödüyorsun?
Çok araştırdım, koruyuculuğunun %50 %60 civarinda oldugunu söylüyordu doktorlar. Bunu kullanıp hamile kalanlar çokmuş. Hormonlari da bozuyormuş. Zaten hormonal sorunlarim var, duzensiz kanamalar yasiyorum 6 7 aydir. Nedeni tespit edilemiyor. Koruyuculuğu bu kadar düşükken sağlığımı daha da bozmak istemedim.Ertesi gün hapi almadiniz mi?
Sizi yargılayamam asla ben olsam kürtaj yaptırmazdim. Ama oturduğum yerden bunu size söylemek çok kolay.Merhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.
Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. Bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. Hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi.
Biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
+5Çocuk yapmadan önce, maddi durumunu, psikolojini, geleceğini hazırlayıp düşünmek zorundasın evet bu doğru. Ondan sonra planlı bir gebelik yaşamak tabiki en doğrusu.
Ama bir şekilde plansız hamile kaldıysam, aldırmazdım kesinlikle.
Sığ düşünüyorsunuz kısma bir şey diyemem ama bende şuan TLF elimde nasıl sadece bir tabak oluyor onu düşünüyorum1 çocuğun masrafı yalnızca sofraya 1 tabak fazla yemek koymak mi? Nasıl bu kadar sığ düşünebiliyorsunuz?
Bebek kısmetiyle gelir. Benim bi annenin bunu yapabileceğini aklım almıyor. Kusura bakmayın ama. İnşallah bebeğinizi sağlıklı bi şekilde doğurursunuz ve bi gün ona baktığınızda bu düşünce sizi üzmezMerhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.
Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. Bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. Hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi.
Biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
Tabağa bak be aylik kaç para tutuyorSığ düşünüyorsunuz kısma bir şey diyemem ama bende şuan TLF elimde nasıl sadece bir tabak oluyor onu düşünüyorumikiz bebeğim var 18 aylık. Sadece pazar alışverişleri 150 lira tutuyor ayda bir kilo kiymalari. Tavukları. Hani bu bir tabak dediği için yaptığım hesap ayda çok rahat 1000 lira gidiyor 18 aylık oldukları hâlde ki zaten ilk doğduklarında sadece 2 bin mama verdik ayda.
en doğru yorum bu oldu vallaBöyle özel bir konuyu böyle bir ortamda yoruma açmak bence çok yanlış. Siz kürtajı isteyip istemediğinizden bile emin değilsiniz. Bunun maddi boyutu var. Manevi boyutu var. Dini boyutu var. Herkes hayatındaki önceliklere göre yorum yapar. Siz burada kürtaj için destek bekliyorsanız bence yanlış yerdesiniz. Oturup eşinizle konuşun. Doğurmak ve kürtaj iki türlü senaryo yazın. Doğurma durumu için planınızı yapın. Kürtaj için de olası pişmanlıklarınızı konuşun. Bence kararınızı ondan sonra verin.
maddi manevi hazır değilseniz elaleme laf düşmezMerhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.
Bunu bilmiyordum. Bilgi için teşekkür ederim iyi oldu iş bittikten sonra tekmeyle kovalıcam artıkBiz de kondomla korunuyoruz. Eşim bosaldiktan sonra biraz daha içeride kalmaya devam ediyorsa, penis ereksiyon kaybettikçe kondom boşa çıkıyor. Taşabiliyor yani. Son ilişkimde boyle bir şey yaşadım. Normalden fazla meni akışı olmuş ve biraz taşmıştı. Boyle bir sey yasamis olabilir. Genel bilgi olarak yazmak istedim. Elim yüreğimde bekliyorum ben de. Umarim hamile kalmam.
Hayir o eskidendi oyle bi sey yok. Cok cok yanlis bi işlem yapilmadigi sürece hicbi sıkıntı olmaz.çok teşekkür ederim. sadece aklıma takılan istediğim de çocuk sahibi olmakta zorlanır mıyım ilk gebeliğim kürtaj olacağı için bu aklıma takılıyor. hiç çocuk istemiyor değilim sadece doğru zamanda istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?