İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umarim travma olmamistir arkadasiniza.

Dogum kontrol hapinin yan etkileri oldu mu peki size?

Ilac ismi vermek dogru mu bilmiyorum ama bana y**z onerdi. Yan etkisi en az olan bu diye.
Ben de onu kullanıyorum, Qlairista kullandım 3.5 yıl kadar, sonra buna geçtim. Arada bir marka değiştirmek iyi oluyormuş. Metabolizma yavaşlatması dışında bir yan etkisi olmadı. Kilo çok aldım ama tamamıyla hapı suçlayamam bundan yana. Cildim düzeldi, sivilcelerim yüzümdeki tüyler azaldı. Memelerim baya büyüdü. Reglim hap kullandığım sürece çok iyi ve düzenli. Kullanmadığımda aşırı kanama oluyor ve 35-40 günde bir olursam şükrediyorum. İlk haftalarda yazz ile biraz mide bulantısı oldu. İkisi de pms zamanlarında çok duygusallaştırdı. Bunlar bence masum yan etkileri, yasmin markasını mide bulantısı yüzünden kullanamayan çok duydum mesela. Bırakmak zorunda kalmışlar hep.

Ben de aynı bu şekilde bebeğimi düşürünce onu ne kadar istediğimi anlamıştım. Hala aklıma gelince ağlıyorum. 2 çocuğum olmasına rağmen. Size de geçmiş olsun, kısmet
Tesekkurler kesinlikle 3.5 yil ugrasip ikinci gebelikte de kanamalardan dolayi isi birakmak zorunda kaldim . Hayat tamamen planladigimiz gibi olmuyor malesef

Bazı illerde yapılıyor devlet hastanelerinde. Bununla ilgili ciddi araştırmalar var. Ben riske atmayıp özele giderdim tabi, orası ayrı. Bazı devlet hastaneleri bilerek ileri tarihe gün verebiliyormuş yasal süre geçsin diye.

Verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim

Bu durumu bir baş hekimden öğrenmiştim sağlık bakanlığı tebliğ gönderdi diye. Ama tabiki politika zaman zaman değişebilir ya da dediğiniz gibi ilden ile farklılık da gösterebilir

Bu durumu bir baş hekimden öğrenmiştim sağlık bakanlığı tebliğ gönderdi diye. Ama tabiki politika zaman zaman değişebilir ya da dediğiniz gibi ilden ile farklılık da gösterebilir
Çok sinir bozucu. Yasadışı değil ama ulaşımı zor. Kadın haklarını savunan derneklerin yaptıkları araştırmalardan dedim ben de bazı illerde yapılıyormuş diye.

Yerinizde olmak istemezdim çok zor bir karar hayat sizin nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşayın. Zaten bu bebek doğduğunda istenmeyen bebek olmasından dolayı bunu hep hissedecek ve bütün hayatından yansıyacak.

Aileden bir sey kalmadi, borc var vs diye cocuk aldirilmaz.
Ama istemiyorum hazir degilim iyi bir ebeveyn olamacagim suan derseniz bir sey diyemem.
Birde su var ben bile isteye hamile kalmama ragmen bu endiseleri yasadim, herkesde yasiyordur eminim.

Şükür konu bdvye taşınmış, sevindim. Konu başka yerdeyken ,konu sahibinin ilk mesajını beğenmeyen tek bendim.simdi insanlar gördükçe çoğalmış,

Cogalinca ne oluyor? Konu sahibinin derdine derman mi bulmus oluyorsunuz? Beklenmedik hamilelikte kafa karisikligi gayet normal. Böyle durumlarda begenmedim atabilirsiniz, ama oh cogalmis diye sevinmek de ayri bir kafa heralde. Kaldiki ben konu sahibinin bebegi aldiracagina inanmiyorum.

İfade edemedim kendimi. İnşaallah vazgecirenler olur da sevinirim.

Merhaba, Sıkıntılardan ötürü korkuyorsunız anlıyorum. Ancak planda yokken allah gönderdiyse vardır bir bildiği diye düşünürüm ben (tabi ki herkesin inancına sagılıyım belirteyim) ve yola çıktıysa rıskıyla gelecektir hatta siz bu endişeye rağmen vardır bunda bir hayr deyip o cana kıymazsanız size uğur getireceğine inanırım. Umarım sağlıkşa kucağınıza alırsınız

Maddi ve manevi olarak hazır olup olmadığınızı sadece siz bilebilirsiniz. Siz bu çocuğu doğurunca mucizevi bir sekilde birden tüm bebek sahibi olmak isteyip de olamayan kadınlar hamile kalmayacak. Bu tip konuların altında her zaman bir "sizin istemediginiz bebek için yıllardır hasret çeken var" ekibi olur. Ama o çocuğu siz ve eşiniz büyüteceksiniz eğer doğurmaya karar verirseniz. Bu arada o mutluluk anı hemen hamileliği öğrenince olmuyor genelde. Bazen 9 ay mutlu gezen kadın doğurunca depresyona giriyor. Bazen 9 ay pişmanlık duyan kadın bebeğini kucağına alınca dünyayı unutuyor. Yüzde yüz garanti bir durum yok yani.

Kürtaj daha sonra gebe kalmaya engel bı durum değildir. Ama Allah ceza olarak tabi engel olabilir. Kusura bakma yumuşak yorum yapamicam. Arabanı sat borçları öde. Bebeği aldırma. Sen doğmuş bı bebeği eline bıçak alıp parça parça kese oldurebilirmisin. Bu bebek karnında. Minicik . Senin rahminda hayat bulmuş. Senin aldığın nefesle nefes alıyor. Kalbi atıyor. Nasıl kiyarsin. Lütfen silkelen . Katil olma. O senin bebeğin. Senin bebeğin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…