- Konu Sahibi Babyangell
-
Yok hiçbiri yapmıyor. Ama tabi tanıdık falan varsa hani zorunlu kürtaj gibi kayda girip yapılıyordur illaki.Universite hastaneleri de mi yapmiyor
Tabi kayıyor o yüzden onu tek değil kondomla önermişti. Geri çekilme bile spiralden daha güvenilir benceSpiral de kayıyor diyorlar. Spirale guvenip kondomsuz kaçamaklar olursa o da risk.
Ben de onu kullanıyorum, Qlairista kullandım 3.5 yıl kadar, sonra buna geçtim. Arada bir marka değiştirmek iyi oluyormuş. Metabolizma yavaşlatması dışında bir yan etkisi olmadı. Kilo çok aldım ama tamamıyla hapı suçlayamam bundan yana. Cildim düzeldi, sivilcelerim yüzümdeki tüyler azaldı. Memelerim baya büyüdü. Reglim hap kullandığım sürece çok iyi ve düzenli. Kullanmadığımda aşırı kanama oluyor ve 35-40 günde bir olursam şükrediyorum. İlk haftalarda yazz ile biraz mide bulantısı oldu. İkisi de pms zamanlarında çok duygusallaştırdı. Bunlar bence masum yan etkileri, yasmin markasını mide bulantısı yüzünden kullanamayan çok duydum mesela. Bırakmak zorunda kalmışlar hep.Umarim travma olmamistir arkadasiniza.
Dogum kontrol hapinin yan etkileri oldu mu peki size?
Ilac ismi vermek dogru mu bilmiyorum ama bana y**z onerdi. Yan etkisi en az olan bu diye.
Tesekkurler kesinlikle 3.5 yil ugrasip ikinci gebelikte de kanamalardan dolayi isi birakmak zorunda kaldim . Hayat tamamen planladigimiz gibi olmuyor malesefBen de aynı bu şekilde bebeğimi düşürünce onu ne kadar istediğimi anlamıştım. Hala aklıma gelince ağlıyorum. 2 çocuğum olmasına rağmen. Size de geçmiş olsun, kısmet
Bazı illerde yapılıyor devlet hastanelerinde. Bununla ilgili ciddi araştırmalar var. Ben riske atmayıp özele giderdim tabi, orası ayrı. Bazı devlet hastaneleri bilerek ileri tarihe gün verebiliyormuş yasal süre geçsin diye.Belki yazılmıştır ya da biliyor da olabilirsiniz ama kürtajı isteseniz bile kanuni sınırda olsa bile devlet hastanesi yapmıyor özele gitmeniz gerekiyor bilginize. Sebebi ise tamamen politik sadece tecavüz gibi adlı vakalarda izin veriliyor savcı kararıyla
Verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederimBen de onu kullanıyorum, Qlairista kullandım 3.5 yıl kadar, sonra buna geçtim. Arada bir marka değiştirmek iyi oluyormuş. Metabolizma yavaşlatması dışında bir yan etkisi olmadı. Kilo çok aldım ama tamamıyla hapı suçlayamam bundan yana. Cildim düzeldi, sivilcelerim yüzümdeki tüyler azaldı. Memelerim baya büyüdü. Reglim hap kullandığım sürece çok iyi ve düzenli. Kullanmadığımda aşırı kanama oluyor ve 35-40 günde bir olursam şükrediyorum. İlk haftalarda yazz ile biraz mide bulantısı oldu. İkisi de pms zamanlarında çok duygusallaştırdı. Bunlar bence masum yan etkileri, yasmin markasını mide bulantısı yüzünden kullanamayan çok duydum mesela. Bırakmak zorunda kalmışlar hep.
Bu durumu bir baş hekimden öğrenmiştim sağlık bakanlığı tebliğ gönderdi diye. Ama tabiki politika zaman zaman değişebilir ya da dediğiniz gibi ilden ile farklılık da gösterebilirBazı illerde yapılıyor devlet hastanelerinde. Bununla ilgili ciddi araştırmalar var. Ben riske atmayıp özele giderdim tabi, orası ayrı. Bazı devlet hastaneleri bilerek ileri tarihe gün verebiliyormuş yasal süre geçsin diye.
Rahme bir şeylerin sokulması fikri beni aşırı korkutuyor. Guzel korusa aslinda cok konforlu. Ama korumuyor meret.Tabi kayıyor o yüzden onu tek değil kondomla önermişti. Geri çekilme bile spiralden daha güvenilir bence
Çok sinir bozucu. Yasadışı değil ama ulaşımı zor. Kadın haklarını savunan derneklerin yaptıkları araştırmalardan dedim ben de bazı illerde yapılıyormuş diye.Bu durumu bir baş hekimden öğrenmiştim sağlık bakanlığı tebliğ gönderdi diye. Ama tabiki politika zaman zaman değişebilir ya da dediğiniz gibi ilden ile farklılık da gösterebilir
Aileden bir sey kalmadi, borc var vs diye cocuk aldirilmaz.evet gerçekten öyle biri çıkıp yeniden hamile kalabileceksin sorun yok dese şuan gider aldırırım çünkü çok mutsuzum çok huzursuzum 1 haftadı endişe ve kaygıdan sürekli ağlıyorum. keşke her şey istediğimiz zaman olsa
Şükür konu bdvye taşınmış, sevindim. Konu başka yerdeyken ,konu sahibinin ilk mesajını beğenmeyen tek bendim.simdi insanlar gördükçe çoğalmış,
Cok saglamciyimdir.İsimi şansa birakmam.Asla çocuk istemiyorum kürtaja da karşıyım o zaman önlemimi alirimNeyse elinizde minis giysiler vardir o halde:)
Ciddiyim sizden daha kesin konuşanlar geceleri bebek avutuyor simdi☺
İfade edemedim kendimi. İnşaallah vazgecirenler olur da sevinirim.Cogalinca ne oluyor? Konu sahibinin derdine derman mi bulmus oluyorsunuz? Beklenmedik hamilelikte kafa karisikligi gayet normal. Böyle durumlarda begenmedim atabilirsiniz, ama oh cogalmis diye sevinmek de ayri bir kafa heralde. Kaldiki ben konu sahibinin bebegi aldiracagina inanmiyorum.
Merhaba, Sıkıntılardan ötürü korkuyorsunız anlıyorum. Ancak planda yokken allah gönderdiyse vardır bir bildiği diye düşünürüm ben (tabi ki herkesin inancına sagılıyım belirteyim) ve yola çıktıysa rıskıyla gelecektirMerhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.
Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. Bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. Hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi.
Biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
Kürtaj daha sonra gebe kalmaya engel bı durum değildir. Ama Allah ceza olarak tabi engel olabilir. Kusura bakma yumuşak yorum yapamicam. Arabanı sat borçları öde. Bebeği aldırma. Sen doğmuş bı bebeği eline bıçak alıp parça parça kese oldurebilirmisin. Bu bebek karnında. Minicik . Senin rahminda hayat bulmuş. Senin aldığın nefesle nefes alıyor. Kalbi atıyor. Nasıl kiyarsin. Lütfen silkelen . Katil olma. O senin bebeğin. Senin bebeğin.çok teşekkür ederim. sadece aklıma takılan istediğim de çocuk sahibi olmakta zorlanır mıyım ilk gebeliğim kürtaj olacağı için bu aklıma takılıyor. hiç çocuk istemiyor değilim sadece doğru zamanda istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?