• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emin değilim. bir kürtaj olmak istiyorum bir rıskını allah verir diyorum. 1 hafta oldu hala ne yapacağıma karar veremedim . hamile kalmak istediğimde çocuğum olmaz diye korkuyorum açıkçası
Bu son cümleniz çok acı... Belki hamile olduğum için duygusal bakıyorum mantıksal yaklaşamıyor olabilirim ama, ben istersem olsun istemezsem olmasın.. Yani biyolojik süreç öyle işlemiyor. Şu an karnınızdaki bebeğin tek suçu siz borç içindeyken oraya gelmiş olması mı yani? Bu borçlar bitecek mi dersiniz? Hayat gittikçe zorlaşıyor. Bilemedim. Hala son cümleniz çok acı geliyor bana.

Bacım sen mi bakacaksın ne bu heves...kadın borcumuz gırtlakta, sinirlerimiz bozuk , psikolojik olarak da maddi olarak da hazır değiliz diyor...ister aldırır ister aldırmaz ama şu anda alacağı kararın sonuclarını ömrü boyunca sadece o ve doğuracağı yavru yaşayacak...Bence bebeğin babasının bile söz hakkı olmaması gerekirken 7 kat eller niye karışır anlamam...
Hadi hep beraber destek olalım. Bu bebeğin katlinde parmağınız olsun. Söz konusu kürtaj. Bı anneyi bebeğinden öldürmekten vazgeçirmek isteyenlere mesaj atıp durmayın. Belli ki ruhsuz merhametsiz bı insansın. Bunu başka yerlerde kullan. Bı bebek üstünde degil 👎

Pardon. Böyle isimler takınca degersiz mi oluyor yani
iç rahatlatıcı oluyor galiba ki ben sağlıkçıyım ben bile boyle deyip iç rahatlatmam ama yine de karışmıyorum karismak istemiyorum herkesin kendi bilecegi iş ilk bebegim düştü oyle sevinmistim ki duydugumda karnimda bir canli nasil bsy olacak kime benzeyecek falan ama insan ilkleri unutamiyor hani ilk daha bi akilda kaliyor kizimdan sonra bi tane de daha sıkıntılı oldu ama ne bileyim ilk çok farkli ya

öyle mi düşünüyorsunuz :KK43: kafam çok karışık . şuan aldırsam zaten 1 sene sonra çocuk yapıcam öyle planlamıştım kafamda ama sevincimi bile yaşayamadım erken olunca hiç hazır değildik bilsek belki bu kadar borcun altına girmezdik :KK43:
1 sene sonra mi 😳 sandim ki 4-5 sene daha istemiyorsunuz o yüzden bu kadar kararsizsiniz.
Ha bir de bakalim bebek sizi isteyecek mi, belki de düsecek, o vazgececek, geriden geliyormus haftasi zaten. Canli bu canli araba, ev degil. O sizden önce vazgecebilir bu ihtimali unutmayin. Canliya mal gibi davranmayin lütfen. Bunu cöpe atayim 1 seneye yenisi alirim pardon yaparim diyerekten.

Hadi hep beraber destek olalım. Bu bebeğin katlinde parmağınız olsun. Söz konusu kürtaj. Bı anneyi bebeğinden öldürmekten vazgeçirmek isteyenlere mesaj atıp durmayın. Belli ki ruhsuz merhametsiz bı insansın. Bunu başka yerlerde kullan. Bı bebek üstünde degil 👎
Ben de hadi hep bereber bakımına destek olalım diyceksin zannettim, ne kadar da safım :-) bak onu yaparsan ben katılırım ama senin aklına bile gelmez:super: Ruhsuz merhametsiz olsaydım yokluğa imkansizliga sebil gibi doğan çocuklara üzülmez, sizin gibi önüme gelene sakın aldırma , günaaaah, doğur gitsin filan derdim, çünkü umursamazdim bence ama yine de sen bilirsin :işsiz:

Son düzenleme:
🙄 offf çok haklısınız yaaaa oğlum 24 aylık ve 2 senedir ilk kez bir arkadaşıma akşam oturmasına gittik bu akşam . Uyku saati geldi odaya girdik baba dışarda kaldı tabi çocuk uyumak istemedi ağla ağla geri çıktk . Uykusuzluktan gözleri şişti en sonunda ailecek odaya girdik çocuğu uyuttuk geri çıktık . Gelirken uyandı ağladı filan . Bir daha bir yere gitmeyeceğim diye kendime söz verdim ben. Yemek saatlerinde evde ol koşa koşa gel uyku saatine koşarak gel . 3 ana 1 ara öğün yedirmeye çalış yıldım saçlarım beyazladı
Bende senin gibiyim sosyal hayatım bitti benim ikiz birde. Başkasının evinde uyutmak mı ne büyük bir lüks olurdu. Dışarıda 2 3 saatten fazla hiç duramadim yemekten dolayı. 18.5 aylık oldular 5.5 aylık tadımla başladım 7.5 aylıklardi öğün olarak vermeye başladım. 7.5 aydan bu aya kadar sadece bir kez 4.5 saat dışarda durduk o da yemekli davet olduğumuz arkadaş evinde. 😅 Bilmiyorum bizim bebelerde aşırı düzenden bu sefer garip oluyorlar. Onunki çok uysal mesala benimkiler düz duvara tırmanacak. Kayınvalidem kuvvetli yedir sonra bebeklerim hareketli de vermezsen olmaz. İlgiyle büyüyen bebeklerin daha hareketli olduğunu annenin rutin değişmeden daha salaş büyüttüğü bebeklerin daha sakın olduğunu gözlemledim. Tez yazacağım az kaldı 🤣🤣

Konu sahibi 3 5sene dusunmuyordum dese haklısınız. Ama diyor ki 'seneye hamile kalabilecegimden emin olsam' yani seneye hamilelik istiyorsa suan aldirmak istemesine ben anlam veremiyorum.
evet 1 seneye hiçbir şey değişmemiş olacak o konuda haklısınız...en kötü evi satarlar zaten yatırım amaçlı alınmış sanırım.Ya da arabayı satarlar...
hertürlü mevcut mali durum bebekle birlikte sürdürülemez olacak...Tabii evlat sevgisi bambaşka inşallah Allah isteyen herkese verir umarım çocuğum için ben de her şeyi yaparım ama şu an 2.çocuğum olsa aldırırım çünkü gerçekten zorlanırım :((

Merhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.

Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. Bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. Hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi.

Biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum

Bebek dusunmuyorsaniz iyi korunacaksiniz, gecinememek kaygısı ile bebeği aldırmak çok bencilce. Seneye garantiniz var mı peki sağlığınızın yerinde olacağından belki hastalık gelecek hamile kalamayacaksınız? Ya da borcunuza borç eklenecek ? Şu hayatta hicbirseyin garantisi yok, sadece su yasadigimiz an var her şey her zaman planlı olmuyor.

Geçen sene hamile kaldığımda eşim kısa çalışma ödeneği alıyordu. Sonra tazminatsız bir şekilde işten çıktı. Ve ev borcu ödüyoruz her ay yüksek bir rakam. İki büyük cocugumda var. Ben çalışmıyorum. Şartlar ne kadar kötü görünüyor değil mi ? Ama Allah öyle bir yol açtı ki eski maaşının üç katına güzel bir şirkette ise girdi. Borclarimiz bitti. Ve hiçbir yasal zorunluluğu olmamasına rağmen işten ayrılırken de çok kötü bir şekilde ayrıldığı eski patronu artık kafasına birşey mi düştü yoksa gece rüyasına mi girdi bilmem tazminatını verdi :) belki bebeği aldirsam hiç aklımın ucundan bile geçmedi ama oldu diyelim, borç içinde sürünmeye devam edecektik. Bebek kendi rizkiyla geldi. Yani kısaca hayat ne getirir bilemiyoruz rızık için kıymayın bebeğinize lütfen çok pişman olursunuz.

Ben de hadi hep bereber bakımına destek olalım diyceksin zannettim, ne kadar da safım :-) bak onu yaparsan ben katılırım ama senin aklına bile gelmez:super: Ruhsuz merhametsiz olsaydım yokluğa imkansizliga sebil gibi doğan çocuklara üzülmez, sizin gibi önüme gelene sakın aldırma , günaaaah, doğur gitsin filan derdim, çünkü umursamazdim bence ama yine de sen bilirsin :işsiz:
Kadın ev ve araba almış. O yüzden borcu var. En kötü arabayı satar. Çocuğunu doğurur büyütür. Sefil olcak bı bebek yok ortada. Haha çok katılırsın bakımına. Kesin . Evet günah aldırma diye bas bas bagiririm. Allah'a inaniyorsan eğer . Evet haram cana kıymak.

evet 1 seneye hiçbir şey değişmemiş olacak o konuda haklısınız...en kötü evi satarlar zaten yatırım amaçlı alınmış sanırım.Ya da arabayı satarlar...
hertürlü mevcut mali durum bebekle birlikte sürdürülemez olacak...Tabii evlat sevgisi bambaşka inşallah Allah isteyen herkese verir umarım çocuğum için ben de her şeyi yaparım ama şu an 2.çocuğum olsa aldırırım çünkü gerçekten zorlanırım :KK43:(
3.yü Bende aldıririm ama şimdi aldirayim 1 sene sonra yapayım demek biraz abes olur.

Bacım sen mi bakacaksın ne bu heves...kadın borcumuz gırtlakta, sinirlerimiz bozuk , psikolojik olarak da maddi olarak da hazır değiliz diyor...ister aldırır ister aldırmaz ama şu anda alacağı kararın sonuclarını ömrü boyunca sadece o ve doğuracağı yavru yaşayacak...Bence bebeğin babasının bile söz hakkı olmaması gerekirken 7 kat eller niye karışır anlamam...
Çok hırpaladı kendini konu görünsün diye. Profillere kadar taştı

O kürtajdan sonra rahim kazınacak toparlanacak kaç ay geçecek ve belkide 1 sene sonra sen istediğinde olmayacak...

Emin ol doktor doktor gezsen daha çok para sen para hesabı yapayım dersin 1 sene sonra ilaçlar muayeneler daha çok yıpranır ve para dökersin

Inşallah aldırmazsın , çocuk sen istediğin zaman hemen olacak birşey değil

değilim düşünüyorum hala . biri yorum yapmıştı biri gelip size tekrar hamile kalırsanız derse aldıracak gibisiniz diye tam o noktayım. seneye hamile kalacağımdan emin olsam hemen aldırırım
İyide bunu size kimse söyleyemezki
belki karnınızdaki düşecek aldırmazsanız bile
yada diyelim doğurdunuz ilerde birtane daha isteyeceksiniz ve olmayacak
Belki ilerde 5 tane daha olacak
Bukadar planlı programlı yaşayan birisi birtek prezervatifle korunmaz, daha sıkı önlemler alır.
Hem gördüğünüz gibi herşeyi planlayamazsınız
Kürtaja karşı değilim, ama bu herkesin kararı burda fikir almanız bile yanlış
Eşle karar verilir ya aldırır ya doğar, bukadar
Siz sorduğunuza göre bu bebeği istiyorsunuz esasen, aldırma, bir şekilde yaparsın ben neler başardım sende başarırsın fikirleri istiyorsunuz burdan. Ama buda doğru değil, başkasının doğrusu sizin yanlışınız olabilir.
Şahsi fikrim sizin için erken olmuş, ama olmuş artık. Seneye olabilirdi bu sene istemiyordum diyorsanız, bence doğurmalısınız.
Hiç istemiyorum yada 5 sene sonra düşünüyorum demiyorsunuz çünkü. 1 senede ne değişecekki, borçlarınız tahmini 10 senede ancak biter. Yada tam bebeğe karar verdiniz arabada sıkıntı oldu değişmek istediniz, tekrar borca girdiniz. Yada herhangi bir sağlık sorunu çıktı yüklü miktar para gerekti tekrar borca girdiniz.Erteleyecekmisiniz yada aldıracakmısınız yine. Hayatı bukadar planlayamayız kısacası.
Hamilelik uzun, epey alışma süresi oluyor. Deli gibi isteyip, planlayıp hamile kaldığımız bebeğe bile acaba diyebiliyoruz yeri gelince. Beklenmedik bir gebelik insanı sarsar tahmin ediyorum, ama dünyanın sonu değil.

Bende yıllar önce kürtaj olmustum, o bebeği dünyaya getirip bakamama endişeleriyle. Pişman mıyım hayır. Sırf katili olma doğur diye sefil bir hayat vermekten se dünyaya gelmemesi daha iyiydi. Bu bebek katili vs düşünenler siz neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına ??? Geri kalmış fakir ülkelerde görüyoruz bir kadının bir dizine boy boy çocuk yapmasını , ne yani asıl doğru olan bumu? Neymiş doğum kontrol günahmıs , neymiş kürtaj harammış vs. Tamam doğur ozaman ama sonuna kadar çocuğuna sahip çıkıp onu en iyi şekilde yetiştireceksen doğur.

BDV de görülsün de konu sahibi aldırmaktan vazgeçsin istemişmişmiş
Evet çok mantıklı
Çünkü bdv de mesela her dayak yiyorum, aldatılıyorum diye konu açana boşanmalısın fikri verilen konusahibleride doğu adliyenin yolunu tutuyor. Ben akıl edememiştim buraya iyiki konu açmışım diyorlar 🤦🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back