İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eğer çok uzun süre ya da hayatınızda hiç çocuk istemeseniz, dediklerinize belki katılırım. ama 1 ila 3 yılda hayatınızda çok büyük maddi manevi değişiklikler olacak mı önce bunu düşünün bence. araba vs için borçlanmışsınız, yani paranız çöp olmamış nihayetinde güvenceniz var.
bilemiyorum, kürtaj fikri bana pek normal gelmiyor açıkçası. bu benim kendi fikrim. ilk başta kendinizi mutsuz ve kötü hissedebilirsiniz ama zaten ilerisi için çocuk istiyormuşsunuz. hareketlerini hissettiğinizde bu düşüncelerden kurtulursunuz gibi geliyor. derdiniz, iyi ebeveyn olamayacağınızı düşünmek olsaydı daha farklı konuşabilirdik.
ben tedavilerle vs uğraşan, çocuk sahibi şu anlık olamayan biri olarak duygusal düşünüyor da olabilirim belki.

İfade edemedim kendimi. İnşaallah vazgecirenler olur da sevinirim.
Bacım sen mi bakacaksın ne bu heves...kadın borcumuz gırtlakta, sinirlerimiz bozuk , psikolojik olarak da maddi olarak da hazır değiliz diyor...ister aldırır ister aldırmaz ama şu anda alacağı kararın sonuclarını ömrü boyunca sadece o ve doğuracağı yavru yaşayacak...Bence bebeğin babasının bile söz hakkı olmaması gerekirken 7 kat eller niye karışır anlamam...

Asla asla asla diyorum zaten bir bebek 1 sene masrafından ne olacak emecek kılık kıyafet az ve öz alırsın babyshower da yapmayıver ama şu genç yaşında sahip olduğun ve büyüdüğünde iyiki diyeceğin birşey 2.yi aradan zaman geçince yaparsın o zaman içinde kalanları yaparsın günümüzde gerçekten kolay sahip olunan bişey değil birde HAYAT HESAPLA DEĞİL NASİPLE YAŞANIR bende çok acı bir şekilde öğrendim

Bebek değil henüz o , blastosit

Aslinda söyleyecek çok şey var ama haddim değil deyip susuyorum. Yerinizde olmak için değil ev araba canını vermek isteyenler var. Yeni oğlunu cennete uğurlayan bı kadın olarak, yıllarca yolunu gozleyip doğuma iki hafta kala bunu yaşayan bir kadın olarak yaziyorum Allah rızası için aldırmayın bebeğinizi, özellikle maddi kaygılar sebebiyle lütfen aldırmayın, karşımda olsaydınız yakınım olsaydınız size yalvarirdim
Bir daha olur olmaz kaygısını bi kenara bırakın bir canlının, size bahşedilen bir canlının hakkına girmeyin, bunun vebali sizi çok yorar

Başınız sağolsun ama sizin durumunuzla konu sahibinin durumunda hicbir benzerlik yok siz hamileligin sonuna gelip kavusamamissiniz ama konu sahibi şu an bebek istemiyor gibi...
Allah size de en uygun zamanda hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah

Benim fikrim aldirmamaniz tarafında.Eger ki kesin istemeseydiniz bu bebeği bırakın buraya yazmayı direk aldirirdiniz emin olun.Sonradan vicdan azabı çekmeyin. Ben kürtaja su şekilde karşı değilim eğer ki sağlık gibi bir problem olursa tabi ki olur ama yarın maaşı olarak bebeğinizi aldirdiginizda ne olacağını bilemezsiniz.Hayat sürprizlerle doludur ama hiçbir bebek kismettsiz gelmez emin olun.Kabullenme konusuna gelince de her anne adayinda olabiliyor bu his ama emin olun kucağınıza aldığınız an anne olduğunuzu anlıyorsunuz.

Şükür konu bdvye taşınmış, sevindim. Konu başka yerdeyken ,konu sahibinin ilk mesajını beğenmeyen tek bendim.simdi insanlar gördükçe çoğalmış,
Bunun icin mi konu sahibinin profiline yazdiniz,muneyi etiketleyin bdv ye tasisin diye
Biraz kötü niyetli buldum sizi:/

Bekarken 5 çocuk aldıran tanıdığım var, evlendikten sonra çat diye hamile kaldı. Benim ilk bebeğimin kalbi durduğu için 11. Haftada zorunlu kürtaj oldum ve 3. ayda tekrar hamile kaldım. Çok düzgün bir yerde yapılırsa kürtaj sorun olmuyor. Ayrıca çocuk çok farklı bir şey, bir anda bütün hayatınız tepetaklak gidebilir. Hep söylüyorum burada benim kızım atom bombası gibi düştü bizim evimize. Yakında 4 yaşına girecek ve ben yeni yeni kendime geliyorum. Biz deli dehşet isterken mahvolduk, hazır değilken böyle bir çocukla karşılaşmak psikiyatrlık yapar insanı. Aynı zamanda komşum var. Hem doğum kontrol hapı hem prezervatife rağmen hamile kalmış, bu kadar şeye rağmen oldu aldırmayalım demişler. Çocuk bir kuzu, maşallah öyle akıllı sakin bir erkek çocuğu görmedim ben. Çok tuhaf bu çocuk işleri , yaşayana kadar bilemiyor insan

Bunun icin mi konu sahibinin profiline yazdiniz,muneyi etiketleyin bdv ye tasisin diye
Biraz kötü niyetli buldum sizi:/
Yok olur mu kötü niyet. Ben kendimi ifade etmek de zorlanan biriyim.ondan kaynaklanmıştır. İnşaallah sağlıkla kucağına alır bebeğini. Banlanmak istemiyorum, teşekkürler

Başınıza gelen şey için çok üzüldüm. Sizin kadar ileri bir hamilelik değildi ama ben de kalp durması sebebiyle kürtaj oldum. Anlayabilirim sizi.
Ancak çocuk hayata gelse ve ailesi tarafından yeterince hakettiği gibi bakılamaz ilgilenilmezse bu daha büyük vebal değil midir?

Aslinda söyleyecek çok şey var ama haddim değil deyip susuyorum. Yerinizde olmak için değil ev araba canını vermek isteyenler var.
Tatlım sıkıntı doğurmak değil zaten, büyütmek. Mesele maddiyatsa ben bedavaya doğurdum mesela ama doğduğu andan itibaren 13 yılda şimdiden 2 ev parası gömdüm eğitimine beslenmesine sağlığına gezmesine ıvırına zivirina...Ruhen de manen de fiziken de aklen de kanımın son damlasına kadar geliştim, zorlandım..zengin de değilim salak da değilim ama sırf bebek sevmek, kutsal anne olmak için doğurup dogurup sokağa da salamadim. Belki konu sahibi de sadece anne değil her yönüyle bilinçli, maddi manevi donanımlı iyi bir anne olmak istiyodur? Evladını sağlayabileceği en iyi koşullarda buyutmek istiyordur? Gelişine çoğalmak istemiyordur? Doğsun da nasıl doğarsa doğsun diyemiyordur? Olamaz mı?

Son düzenleme:
Yok olur mu kötü niyet. Ben kendimi ifade etmek de zorlanan biriyim.ondan kaynaklanmıştır. İnşaallah sağlıkla kucağına alır bebeğini. Banlanmak istemiyorum, teşekkürler
Alsin nasipse.
Kürtaj taraftari degilim.
İstemeyen hamile kalmamaya baksin.
Kalan da evlat istiyorsa benimsese iyi olur.
Ama boyle bir sey dusunmeniz garip geldi.
Arada kalan birine begenmedim yagsa sizlik ne olacak bilemedim..

Bunun ilk adımıni karnındaki ilk bebeği aldırarak mi atmalı peki? Yada bir sene sonra bunların hepsini sağlayacak bir yere hop diye cikimiverecekmis çok merak ettim gerçekten.

Bunun ilk adımıni karnındaki ilk bebeği aldırarak mi atmalı peki? Yada bir sene sonra bunların hepsini sağlayacak bir yere hop diye cikimiverecekmis çok merak ettim gerçekten.
Maddi durumları açısından bilemem, 1 yılda toparlanıp, borçlarını ödeyip, bebek için az da olsa birikim yapabilecekleri bir gelirleri varsa olabilir. Gelirlerini belirtirse onu da hesaplariz. Ama duygusal açıdan hazır olmadıkları belli. Sürpriz gebeliklerin çoğu bu ikilemi yaşar ve toplumsal dinsel kültürel baskılarla yüzde doksanı doğurma kararı alır. Bu koşullarda doğuranlar da hiçbir zaman pişman oldum demez, diyemez ama doğanlar genelde pişman olur...

Son düzenleme:
Eee 1 sene için mi yani bu kadar gözyaşı? Gerçekten değmez madem okadar hızlı borçları bitirebileceksiniz ne gerek var ki kürtaja durumunuz kötü değil hatta gayette iyiymiş... Ama bakamam istemiyorum diyorsanız 1 seneyi uzatın bari 1 senede ne değişecek onu anlamadim çünkü yani uzatin derken en azından çocuk planlamadan gelecek olan çocuğa yatırım yapın sonra çocuk yapın

Doğanlar neden pişman oluyor ?ilk etapta İstenmedikleri için mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…