- 16 Aralık 2020
- 4.047
- 7.968
- 108
- Konu Sahibi Babyangell
-
Bacım sen mi bakacaksın ne bu heves...kadın borcumuz gırtlakta, sinirlerimiz bozuk , psikolojik olarak da maddi olarak da hazır değiliz diyor...ister aldırır ister aldırmaz ama şu anda alacağı kararın sonuclarını ömrü boyunca sadece o ve doğuracağı yavru yaşayacak...Bence bebeğin babasının bile söz hakkı olmaması gerekirken 7 kat eller niye karışır anlamam...İfade edemedim kendimi. İnşaallah vazgecirenler olur da sevinirim.
Bebek değil henüz o , blastositKürtaj daha sonra gebe kalmaya engel bı durum değildir. Ama Allah ceza olarak tabi engel olabilir. Kusura bakma yumuşak yorum yapamicam. Arabanı sat borçları öde. Bebeği aldırma. Sen doğmuş bı bebeği eline bıçak alıp parça parça kese oldurebilirmisin. Bu bebek karnında. Minicik . Senin rahminda hayat bulmuş. Senin aldığın nefesle nefes alıyor. Kalbi atıyor. Nasıl kiyarsin. Lütfen silkelen . Katil olma. O senin bebeğin. Senin bebeğin.
Aslinda söyleyecek çok şey var ama haddim değil deyip susuyorum. Yerinizde olmak için değil ev araba canını vermek isteyenler var. Yeni oğlunu cennete uğurlayan bı kadın olarak, yıllarca yolunu gozleyip doğuma iki hafta kala bunu yaşayan bir kadın olarak yaziyorum Allah rızası için aldırmayın bebeğinizi, özellikle maddi kaygılar sebebiyle lütfen aldırmayın, karşımda olsaydınız yakınım olsaydınız size yalvarirdimMerhaba biliyorum linçleneceğim. Ama daha 26 yaşındayım, çalışıyorum, 1 buçuk senedir evliyim. Anne babadan kalan hiçbir şeyimiz yok ve her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Sadece bir araba alabilmek için 2 tane kredi çektik (70 bin borcumuz var) düğün paramızla eve girdik 1+1 ( 75 bin onun borcu var ) şuanda da kiradayız.
Çocuk planımız yokken hamile kalmışım 4 haftalık aslında 5 olması gerekirmiş ama 4 haftalık görünüyormuş doktor bazı testler istedi benden. Bunu da kürtaj için gittiğimde öğrendim ve kürtaj yaptıramadım ama hala mutsuzum. Hamile olduğum haberini aldığımda mutlu olmalıydım ama çok mutsuzum hazır değilim hem maddi hem manevi.
Biliyorum çocuk sahibi olmak için uğraşan milyonlarca çift var ve kürtaj olursam bende o çiftlerden olabilirim biliyorum ama kafam çok karışık bana yol gösterecek ablalarımdan kardeşlerimden yorum istiyorum
Başınız sağolsun ama sizin durumunuzla konu sahibinin durumunda hicbir benzerlik yok siz hamileligin sonuna gelip kavusamamissiniz ama konu sahibi şu an bebek istemiyor gibi...Aslinda söyleyecek çok şey var ama haddim değil deyip susuyorum. Yerinizde olmak için değil ev araba canını vermek isteyenler var. Yeni oğlunu cennete uğurlayan bı kadın olarak, yıllarca yolunu gozleyip doğuma iki hafta kala bunu yaşayan bir kadın olarak yaziyorum Allah rızası için aldırmayın bebeğinizi, özellikle maddi kaygılar sebebiyle lütfen aldırmayın, karşımda olsaydınız yakınım olsaydınız size yalvarirdim
Bir daha olur olmaz kaygısını bi kenara bırakın bir canlının, size bahşedilen bir canlının hakkına girmeyin, bunun vebali sizi çok yorar
Bunun icin mi konu sahibinin profiline yazdiniz,muneyi etiketleyin bdv ye tasisin diyeŞükür konu bdvye taşınmış, sevindim. Konu başka yerdeyken ,konu sahibinin ilk mesajını beğenmeyen tek bendim.simdi insanlar gördükçe çoğalmış,
Yok olur mu kötü niyet. Ben kendimi ifade etmek de zorlanan biriyim.ondan kaynaklanmıştır. İnşaallah sağlıkla kucağına alır bebeğini. Banlanmak istemiyorum, teşekkürlerBunun icin mi konu sahibinin profiline yazdiniz,muneyi etiketleyin bdv ye tasisin diye
Biraz kötü niyetli buldum sizi:/
Aslinda söyleyecek çok şey var ama haddim değil deyip susuyorum. Yerinizde olmak için değil ev araba canını vermek isteyenler var. Yeni oğlunu cennete uğurlayan bı kadın olarak, yıllarca yolunu gozleyip doğuma iki hafta kala bunu yaşayan bir kadın olarak yaziyorum Allah rızası için aldırmayın bebeğinizi, özellikle maddi kaygılar sebebiyle lütfen aldırmayın, karşımda olsaydınız yakınım olsaydınız size yalvarirdim
Bir daha olur olmaz kaygısını bi kenara bırakın bir canlının, size bahşedilen bir canlının hakkına girmeyin, bunun vebali sizi çok yorar
Tatlım sıkıntı doğurmak değil zaten, büyütmek. Mesele maddiyatsa ben bedavaya doğurdum mesela ama doğduğu andan itibaren 13 yılda şimdiden 2 ev parası gömdüm eğitimine beslenmesine sağlığına gezmesine ıvırına zivirina...Ruhen de manen de fiziken de aklen de kanımın son damlasına kadar geliştim, zorlandım..zengin de değilim salak da değilim ama sırf bebek sevmek, kutsal anne olmak için doğurup dogurup sokağa da salamadim. Belki konu sahibi de sadece anne değil her yönüyle bilinçli, maddi manevi donanımlı iyi bir anne olmak istiyodur? Evladını sağlayabileceği en iyi koşullarda buyutmek istiyordur? Gelişine çoğalmak istemiyordur? Doğsun da nasıl doğarsa doğsun diyemiyordur? Olamaz mı?Aslinda söyleyecek çok şey var ama haddim değil deyip susuyorum. Yerinizde olmak için değil ev araba canını vermek isteyenler var.
Alsin nasipse.Yok olur mu kötü niyet. Ben kendimi ifade etmek de zorlanan biriyim.ondan kaynaklanmıştır. İnşaallah sağlıkla kucağına alır bebeğini. Banlanmak istemiyorum, teşekkürler
sağlık sektöründen üye bile tırım tırım korkuyorsa vayy diğer üyelerin halineeeedit antolon üstünden hamile kalmışmıyımcılar yok uzun zamandır çok şükür
Tatlım sıkıntı doğurmak değil zaten, büyütmek. Mesele maddiyatsa ben bedavaya doğurdum mesela ama 13 yılda 2 ev parası gömdüm eğitimine beslenmesine sağlığına gezmesine ıvırına zivirina...Ruhen de manen de fiziken de aklen de kanımın son damlasına kadar geliştim, zorlandım..zengin de değilim salak da değilim ama sırf bebek sevmek, kutsal anne olmak için doğurup dogurup sokağa da salamadim. Belki konu sahibi de sadece anne değil her yönüyle bilinçli, maddi manevi donanımlı iyi bir anne olmak istiyodur? Evladını sağlayabileceği en iyi koşullarda buyutmek istiyordur? Gelişine çoğalmak istemiyordur? Olamaz mı?
Maddi durumları açısından bilemem, 1 yılda toparlanıp, borçlarını ödeyip, bebek için az da olsa birikim yapabilecekleri bir gelirleri varsa olabilir. Gelirlerini belirtirse onu da hesaplariz. Ama duygusal açıdan hazır olmadıkları belli. Sürpriz gebeliklerin çoğu bu ikilemi yaşar ve toplumsal dinsel kültürel baskılarla yüzde doksanı doğurma kararı alır. Bu koşullarda doğuranlar da hiçbir zaman pişman oldum demez, diyemez ama doğanlar genelde pişman olur...Bunun ilk adımıni karnındaki ilk bebeği aldırarak mi atmalı peki? Yada bir sene sonra bunların hepsini sağlayacak bir yere hop diye cikimiverecekmis çok merak ettim gerçekten.
Eee 1 sene için mi yani bu kadar gözyaşı? Gerçekten değmez madem okadar hızlı borçları bitirebileceksiniz ne gerek var ki kürtajaöyle mi düşünüyorsunuzkafam çok karışık . şuan aldırsam zaten 1 sene sonra çocuk yapıcam öyle planlamıştım kafamda ama sevincimi bile yaşayamadım erken olunca hiç hazır değildik bilsek belki bu kadar borcun altına girmezdik
Doğanlar neden pişman oluyor ?ilk etapta İstenmedikleri için miMaddi durumları açısından bilemem, 1 yılda toparlanıp, borçlarını ödeyip, bebek için az da olsa birikim yapabilecekleri bir gelirleri varsa olabilir. Gelirlerini belirtirse onu da hesaplariz. Ama duygusal açıdan hazır olmadıkları belli. Sürpriz gebeliklerin çoğu bu ikilemi yaşar ve toplumsal dinsel kültürel baskılarla yüzde doksanı doğurma kararı alır. Bu koşullarda doğuranlar da hiçbir zaman pişman oldum demez, diyemez ama doğanlar genelde pişman olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?