• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'a yerleşeceğim ama ilçe konusunda kafam karışık

Memleketim Üsküdar tabi ki tavsiyem :KK36::KK36::KK36: hem besiktasa deniz yoluyla 5 dakika hem cok nezih hem deniz kenari hem tarihi bir yer hem marmaray var ulasim açisindan her turlu ulasilabilecek bir yer. O kadar ozledim ki, inanin İstanbulun en guzel yeridir. Baglarbasi, fistikagaci, selimiye, cicekci, zeynep kamil bu semtlere bakabilirsiniz ev için.

Merhaba hanımlar,

Bu benim ilk konum, uzun süredir İstanbul'da ev bakıyorum, iş sebebi ile İstanbul'a taşınmamız gerekiyor fakat ilçe konusun da çok kararsızım. Kira da oturmayı düşünmüyoruz o yüzden ev alacağız. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar bir fikir verebilirse çok iyi olur. Böyle insanların birbirine karşı saygılı olduğu, olayların az olduğu, sakin bir yer arıyoruz. (Kimse yanlış anlamasın bu kısmı lütfen, bazen küçük şeylerden kavga çıktığını görüyorum forum da) Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gelip oraya araştıracak çok vaktimiz yok ve orada sorup danışabileceğimiz insan sayısı da kısıtlı.

Edit; İş yeri Beşiktaş'ta.
+ ulaşım için araba var.

Çalışma saatleri esnek.

Biz üsküdar dayız. Burhaniye (eski emniyet mahallesi) 'deyiz. Bizim mahalle gerçekten çok sakin, istanbulun keşmekeşinden uzak hiç olay çıkmaz bir şey olmaz tek gürültü çocuk gürültüsü oluyor :). Samimi bir mahalle tavsiye edebilirim.

Beşiktaştaysa üsküdardan vapurla geçebilir eğer iskeleye yakınsa tabi. Araba ile karşıya geçmeyi tavsiye etmemç Eşim ok meydanına arabayı evde bırakıp metrobüsle gidiyor sabah beter bir trafik oluyor. Metrobüsle zincirli kuyuya gidip aktarma ile de beşiktaşa gidebilir. Ama Burhaniye metrobüsten uzak durun ulaşmak zor. Ama altunizade metrobüs bize yakın onu tercih ediyoruz.

Biz ist. Terke etmeyi düşünürken gelenler için zor bir durum trafik kötü havası kötü kalabalığı kötü çok daha yaşanası şirin bir kasabaya gitmek istiyoruz..inş..insan gibi yaşamayı

Büyükçekmece'de deniz kenarında yirmi sene yaşadıktan sonra Haramidere'ye geldim ne çektiğimi ben bilirim. Ah Çekmecem ah, heryere uzaktır ama çok güzeldir.

Konu sahibesi hayırlı olsun öncelikle. Beşiktaş ve çevresinde ev almak maalesef zor çünkü fiyatlar uçtu. Anadolu yakası olabilir Üsküdar, Yalı Mahallesi gibi. Ama bir 500 bini gözden çıkartmanız gerekir en iyi ihtimalle.

Ama tavsiyem sırf kirada olmamak için herhangi bir muhitten ev almayın. Ben önemsemedim ve iki senedir hayata küstüm. Kira olsun ama nezih bir semt olsun.

simdi esenyurtta kiptastayim ama biz de nasipse Hadımköy omerli kiptastan ev almak istiyoruz..cok issiz ve guvenilir olmasi bizi cekti ...esenyurtta mahalle arasinda site...kisin camlara dışarıdan tasli kartopu atiyorlardi..düşün, ! beterin beteri var yani.. en guzel buyukcekmece ama ulasim sorun..

varmış evet bu kadar senedir İstanbul'dayım yeni öğrendim :) daha doğrusu deniz yoluyla ulaşım olduğunu biliyorum da motor olayını ilk kez duydum.
Olabilir canim, bir uçtan bir uca koca şehir, hele işin düşmeyince kullanmaman bilmemen cok normal.

simdi esenyurtta kiptastayim ama biz de nasipse Hadımköy omerli kiptastan ev almak istiyoruz..cok issiz ve guvenilir olmasi bizi cekti ...esenyurtta mahalle arasinda site...kisin camlara dışarıdan tasli kartopu atiyorlardi..düşün, ! beterin beteri var yani.. en guzel buyukcekmece ama ulasim sorun..
Ogrenciligimde hadimkoy tokiler cok iyiydi, hem hesapliydi, hem otobuslerin ilk duragiydi hem de genelde ogrencilerin oturdugu bir yerdi.

Çalışmak için avrupa yakası,yaşamak için anadolu yakası ...
Öncelikle şunu belirtmek isterimki istanbulun neresinde yaşarsanız yaşayın trafik psikolojisini anlamanız için kesinlikle yaşamanız gerekiyor.
Aracın varmış,toplu taşımayı kullanıyormuşsun,erken çıkıyormuşsun,haftasonuymuş hiiiiç farketmiyor hep aynı işkence:mad:
Size tavsiyem site içinde ve e-5 in alt taraflarını tercih edin derim
Benim için trafik sorun olmaz,sakin biryerde yaşamak istiyorum dersende maltepe,kartal,pendik sahil tarafları çok güzel sahile 5dk yürüme mesafesi ama avrupa yakasında düşündüğünüz kriterler içinde bütçenizi biraz daha çıkartmanız gerekiyor,emlakçı olarak ev fiyatlarının balon şeklinde şiştiğinide belirtmek isterim :KK66:

Ogrenciligimde hadimkoy tokiler cok iyiydi, hem hesapliydi, hem otobuslerin ilk duragiydi hem de genelde ogrencilerin oturdugu bir yerdi.
hadimkoy tokiler 200 den basliyormus..durak var ya m.bus durağı. .o bizi asiyor da omerli daha iceride askeri bolge mercedesin oldugu yerde.. orda bile 2+1 90m2 167 tl...

Beşiktaş'ta. Çok çok sakin olmasına da gerek yok, olay az olan bir yer olsun yeter bize.
Ben basaksehir de yasadim 1.5 yil. Dindar kesim agirlikli. Hic olay gormedim duymadim. Nezih sakin. Ama malesef cok pahali ve besiktasa bayagi uzak. Kavacik beykoz dusunebilirsiniz. Hem kopruye yakin. Kavacikta arkadasim oturuyor. Isi besiktasta. Biraz erken cikinca trafige yakalanmadan kopruyu geciyormus. Memnundu.

İşyeri beşiktaşken nasıl insanlar beylikdüzü, büyükçekmece diyor şaştım kaldım. Bu söylenen yerlerden işinize gitmeniz saatlerinizi alır. Helede trafikte kalırsan tadından yenmez.

Beşiktaşta dikilitaş mah. Var. Çok merkezi çokta nezih bir yer bence. Beşiktaş gibi bir semte görede sakin epey..

Kesinlikle üsküdar salacak civarı bak. Motorla geçersin. Mis gibi güzergah
Merhaba hanımlar,

Bu benim ilk konum, uzun süredir İstanbul'da ev bakıyorum, iş sebebi ile İstanbul'a taşınmamız gerekiyor fakat ilçe konusun da çok kararsızım. Kira da oturmayı düşünmüyoruz o yüzden ev alacağız. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar bir fikir verebilirse çok iyi olur. Böyle insanların birbirine karşı saygılı olduğu, olayların az olduğu, sakin bir yer arıyoruz. (Kimse yanlış anlamasın bu kısmı lütfen, bazen küçük şeylerden kavga çıktığını görüyorum forum da) Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gelip oraya araştıracak çok vaktimiz yok ve orada sorup danışabileceğimiz insan sayısı da kısıtlı.

Edit; İş yeri Beşiktaş'ta.
+ ulaşım için araba var.

Çalışma saatleri esnek.

Biz basaksehirde ev aldik henuz bitmedi. Etraftaki evler nezih ama icinde yasayanlarda onemli o konuda henuz bi fikrim yok.
Istanbulda sessiz sakin huzurlu hicbir yer oldugunu dusunmuyorum.
Her gecen gun nufus inanilmaz kalabaliklasiyor.

Ben istanbula geleli üç sene oldu eşimin tayini çıktı Beşiktaş ta yıldız teknik üniversitesinde çalışıyor ilk önce kağıthane oturduk oralar çok kalabalık ev fiyatları uçmuş durumda şuan sultangazi de oturuyorum burası rahat biryer araştırmanızı tavsiye ederim :KK52:bu arada eşim servis le Beşiktaş'a elli dakikaya falan gidiyor sizin arabanız varsa daha kısa sürer

Back
X